Metrikler
Eğitim Bilgileri
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoktora
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2019 - 2022
2019 - 2022Yüksek Lisans
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2014 - 2018
2014 - 2018Lisans
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Türkiye
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ
2021 - 2023
2021 - 2023Araştırma Görevlisi
Beykent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
Makaleler
Tümü (6)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (4)
Scopus (4)
Diğer Yayınlar (2)
2025
20251. The Role of Gut Microbiota in Migraine: Effects of Probiotics, Prebiotics, and Their Combinations
Sivri D., Yıldıran H.
EUROPEAN JOURNAL OF NEUROSCIENCE
, cilt.1, sa.1, ss.1-11, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Evaluation of the Effect of Probiotic Supplementation on Intestinal Barrier Integrity and Epithelial Damage in Colitis Disease: A Systematic Review
Sivri D., Şeref B., Bulut M. Ş., Karadağ M. G.
NUTRITION REVIEWS
, cilt.00, ss.1-16, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Effect of Fatty Acids on Glucose Metabolism and Type 2 Diabetes
Sivri D., Akdevelioğlu Y.
NUTRITION REVIEWS , cilt.82, sa.12, ss.1-11, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Determination of Nutritional Status and Mindful Eating of Elderly Individuals
SİVRİ D., YUR F.
Food Science and Nutrition , cilt.10, sa.5, ss.1-6, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20245. Effects of Phytochemicals on Type 2 Diabetes via MicroRNAs
Sivri D., Gezmen Karadağ M.
CURRENT NUTRITION REPORTS
, cilt.13, sa.3, ss.444-454, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20206. Fukoksantinin Sağlık Üzerindeki Etkileri
SİVRİ D., YUR F.
Van Sağlık Bilimleri , cilt.13, sa.3, ss.93-102, 2020 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Environmental sustainability in obesity management: Greenhouse gas emissions and water footprint in menu planning
SİVRİ D., KUŞ G.
47th ESPEN Congress on Clinical Nutrition & Metabolism, Prag, Çek Cumhuriyeti, 13 - 16 Eylül 2025, cilt.69, ss.1080, (Özet Bildiri)
2025
20252. Exploring the Impact of Food-Derived MicroRNAs on Obesity and Associated Disorders
Sivri D., Gezmen Karadağ M.
32nd European Congress on Obesity (ECO 2025), Malaga, İspanya, 11 - 14 Mayıs 2025, cilt.18, ss.509, (Özet Bildiri)
2022
20223. Yaşlı Bireylerin Beslenme Durumları ve Yeme Farkındalıklarının Saptanması; Muğla Örneği
SİVRİ D., YUR F.
Gençlik, Yaşlılık ve Tazelenme, Muğla, Türkiye, 18 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
2022
20224. Yaşlı Bireylerin Beslenmesi ve Beslenme Durumlarını Etkileyen Faktörler
SİVRİ D.
Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Kulübü Zirvesi, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
2021
20215. Intuıtıve Eatıng and the Relatıonshıp Between Intuıtıve Eatıng And Health
DEMİRCİ Ü., SİVRİ D.
Beykent 3rd International Health Sciences Research Days Congress, Türkiye, 22 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Dehidrasyon ve Aşırı Hidrasyon
SİVRİ D., ERENOĞLU SON N.
Hidrasyon ve Sağlık, GARİPAĞAOĞLU DENİZHAN MUAZZEZ, HIZLI GÜLDEMİR HİLAL, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.13-17, 2025
2022
20222. COVID-19 PANDEMİSİNDE YAŞLI BİREYLERDE BESLENME
Sivri D., Akman M.
COVID-19 PANDEMİSİNDE YAŞLI , Cemil Yavuz, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.47-53, 2022
Desteklenen Projeler
2025 - 2027
2025 - 2027Diyabetli Bireylerde MikroRNA Ekspresyon Düzeylerinin Bazı Biyokimyasal Parametreler ve Beslenme Durumuyla İlişkisinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Sivri D., Gezmen Karadağ M.(Yürütücü)
2025 - 2026
2025 - 2026Üniversite Öğrencileri ile Akademik ve İdari Personele Toplu Beslenme Hizmeti Sunan Bir Kurumda Mevsimlere Göre Menünün Sera Gazı Emisyonu ve Su Ayak İzi Düzeylerinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Sivri D., Kuş G. (Yürütücü)
2023 - 2026
2023 - 2026Hafif Şişman Bireylerde Beslenme Eğitiminin Sezgisel Yeme Akdeniz Diyetine Bağlılık Vücut Bileşimleri ve Bazı Biyokimyasal Parametreler Üzerindeki Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
Sivri D., Hızlı Güldemir H., Son O., Kuş G., Erenoğlu Son N., Mavili A. (Yürütücü)