Eğitim Bilgileri
2000 - 2003
2000 - 2003Yüksek Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme (Yl) (Tezli), Türkiye
1996 - 2000
1996 - 2000Lisans
Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2003
2003Yüksek Lisans
Pazarlama ve Tüketici Etiğinin Turizm Sektöründe Değerlendirilmesi: Konaklama İşletmelerinin Yiyecek-İçecek Bölümlerine Yönelik Ampirik Bir Uygulama
Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme (Yl) (Tezli)
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024İSO ETP WEBİNAR SERİSİ 19: BAŞARILI MARKAKONUMLANDIRMASI İÇİN İPUÇLARI
Marka Yönetimi
AR-GE VE TEKNOLOJİ ŞUBESİ
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Yiyecek İçecek İşletmeleri
Yiyecek İçecek Yönetimi
Restoran İşletmeciliği
Yiyecek İçecek Hizmetleri Otomasyonları
Akıllı Turizm ve Mutfak Sistemleri
Mutfak Ekipmanları
Turizmde Tüketici Davranışları
Akademik Ünvanlar / Görevler
2006 - Devam Ediyor
2006 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2002 - 2006
2002 - 2006Araştırma Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorMezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirim Akreditasyon Kurulu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorStaj Koordinatörü
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Turizmde Tüketici Davranışları
Staj
Yiyecek İçecek Hizmetleri Otomasyonu
Mutfak Ekipmanları
Akıllı Turizm Sistemleri
Turizm Uygulamaları
Akıllı Mutfak Sistemleri
Ön Lisans
Turizmde Tüketici Davranışları
Staj
Yiyecek İçecek Hizmetleri Otomasyonu
Temel İkram Bilgisi
Mutfak Ekipmanları
Akıllı Turizm Sistemleri
Turizm Uygulamaları
Akıllı Mutfak Sistemleri
TURİZM MEVZUATI
İLETİŞİM
YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ
TEMEL İKRAM
MUTFAK EKİPMANLARI
RESTORAN İŞLETEMCİLİĞİ
TURİZMDE SEKTÖREL İLİŞKİLER
Yiyecek - İçecek Yönetimi
Turizm Sosoyolojisi
Turizmde Güncel Konular
Makaleler
Tümü (1)
TRDizin (1)
2020
20201. Akıllı Turizm Araç ve Uygulamalarına İlişkin Turizm İşletmesi Yöneticilerinin Görüşleri: Eskişehir Üzerine Nitel Bir Araştırma
KAFA N., ARICA R., SÖNMEZ GÖK N.
İşletme Araştırmaları Dergisi
, cilt.12, sa.3, ss.2774-2787, 2020 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Akıllı Teknolojilerin Çevre Koruma Amaçlı Kullanımı: Eskişehir'deki Turizm İşletmeleri Üzerine Nitel Bir Araştırma
ARICA R., SÖNMEZ GÖK N.
II. Congress on Architecture and Cultural Heritage in Tourism, Safranbolu, Türkiye, 24 Mayıs 2021, ss.139-140, (Özet Bildiri)
2019
20192. Turizmin Çevresel Etkilerine Yönelik Algıların İncelenmesi: Genç Bireyler Üzerine Bir Araştırma
ARICA R., SÖNMEZ GÖK N.
3RD INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2019, ss.13-14, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. TURİZM İŞLETMELERİNDE AKILLI TEKNOLOJİLERİN ÇEVRE KORUMA AMAÇLI KULLANIMI
SÖNMEZ GÖK N., ARICA R., ÇORBACI A.
TURİZMDE MİMARLIK VE KÜLTÜREL MİRAS, Yumuk, Yurdanur. Diker, Oğuz.Türker, Nuray. Küçükaltan, Derman., Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.255-278, 2021
2019
20192. Turizmin Çevresel Etkilerine Yönelik Algıların İncelenmesi: Turizm Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
ARICA R., SÖNMEZ GÖK N.
Turizm Araştırmaları, Feridun ALAEDDİNOĞLU, Songül ÖZER, Sedat ŞAHİN, Hacer ARSLAN KALAY, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.347-365, 2019