Türk Dünyasında Pilav


Güldemir O. (Yürütücü), Bilgin A., Keikha Shahinpour M. A.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2022 - 2023

  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
  • Başlama Tarihi: Ekim 2022
  • Bitiş Tarihi: Ekim 2023

Proje Özeti

Projenin konusu Türk Dünyasında pilavlardır. Orta Asya döneminden günümüze binlerce yıllık kadim Türk kültürü, dünyanın büyük bir bölümünde mutfak bağlamında yaşamaktadır. Türk mutfağı denildiğinde Türkiye’nin mutfağı işaret edilmiş olunmakta ancak bir taraftan da özellikle Azerbaycan, Türkistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan gibi Türk halklarının yoğun olarak yaşadığı ülke mutfakları kastedilmektedir. Irak, Rusya, Balkanlar ve bazı Avrupa ülkelerinde de Türk kökenli halkların yoğunluğu olması sebebiyle sınırlar genişletilebilmektedir. Bu projede özellikle Türk halklarının yoğun yaşadığı Türk milletlerinin mutfağında yer alan pilava odaklanılmaktadır.