Marketlerde Satılan Tüketime Hazır Gıdaların Besin İçeriklerinin Araştırılması


Güldemir O. (Yürütücü), Hızlı Güldemir H.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2021 - 2022

  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
  • Destek Programı: BAP Araştırma Projesi
  • Başlama Tarihi: Temmuz 2021
  • Bitiş Tarihi: Ağustos 2022

Proje Özeti

Araştırma kapsamında ilk aşamada gıda piyasasında bulunan tüketime hazır yemeklerin gıda etiket bilgileri değerlendirilmiştir.

Ardından ele alınan tüketime hazır yemeklerin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) beslenme önerileri ile karşılaştırılması ve Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER) referans değerleriyle kıyaslanması yapılmıştır.

Böylece tüketime hazır yemeklerin bir porsiyonunun karbonhidrat, yağ, protein ve şeker içeriklerinin yetişkin kadın ve erkeklerde günlük gereksinimleri karşılama düzeyleri belirlenmiştir.