Güldemir O. (Yürütücü), Şallı G., Soyseven M., Arli G.
Sanayi Tezleri Projesi, 2023 - 2023
Kızılötesi/infrared prensibiyle çalışan pişirme ekipmanın seçili gıdalarla kullanım testlerini yapmak ve Akrilamid ile pH testleriyle sağlık yönünden değerlendirmek[1].
Yenilikçi Yönü: Yeni bir pişirme ekipmanının pratiklere entegre edilmesi.
Projeden
Beklenen Çıktı ve Faydalar: Ekipmanın mutfaklarda kullanımına yönelik geri
dönütler sunulması ve bildiri/makale olarak yayınlanması.
[1] Akrilamid,
ısıl işlem gören gıdalarda pişirme ile doğal biçimde oluşan kimyasal bir
bileşendir. Bu bileşenin vücutta birikerek kansere yol açabildiği
bilinmektedir. Benzer şekilde gıdaların doğal yapısı haricinde pH değişimleri
nihai üründe problemler yaşatabilmektedir.