Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Edebiyat Fakültesi
WoS Araştırma Alanları: Sanat Ve Beşeri Bilimler (Ahci), Sosyal Bilimler (Soc)
Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler
Metrikler

Yayın

18

Atıf (Scopus)

2

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

5

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

2
Biyografi

Felsefeci, yazar. Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümünde Profesör Dr. ODTÜ Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlarken araştırma görevliliği yaptı. Felsefi çalışma alanları arasında Etik, Felsefi Estetik, Sanat Felsefesi ve Varoluşçu düşünce bulunmaktadır. 2013 yılından beri hareketi, dansı ve sanatsal yaratıcılığı felsefi düşünceleri için araç olarak kullandığı ve bir felsefe yapma biçimi olarak kendi geliştirdiği Performatif Felsefe alanında dersler ve atölyeler vermektedir. VDM Verlag’dan çıkan Bergson and The Paradox of The Human Condition, Paris Yayınları’ndan çıkan Değme Noktası. Yaşama Dokunan Konuşmalar ve Pinhan yayınevinden çıkan Kendini Varedebilme Etiği adında üç kitabı bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesi Yayınları arasında editörlükleri ve yazarlıkları bulunmaktadır. Editörlüğünü üstlendiği biri ulusal diğeri uluslararası yayınevi olan iki kitap hazırlığı vardır.

İlk kitabı olan Bergson and The Paradox of The Human Condition doktora tezinin gözden geçirilmiş versiyonudur ve Bergson’un zaman anlayışı üzerinden nasıl olanaklı bir yaşam felsefesi ortaya çıkabileceğini konu edinmiştir. İkinci kitabı olan Değme Noktası’nda yaşam deneyimlerinden yola çıkarak felsefe ile sanatı buluşturan denemeler kaleme almıştır. Üçüncü kitabı olan Kendini Varedebilme Etiği’nde ise kuramla deneyimleri bir araya getirerek kişinin olanaklı felsefi gelişimi penceresinden bakmış, evrensel, işlevsel ve değişime doğru yönlendiren bir etik görüş geliştirmiştir.

Dünyayla ve yaşamla ilişkisini performatif olarak kurmanın anlamını sorgulayan konuları odağına almıştır. Bu bağlamda, felsefe ve sanat birlikteliğinde yeni yönelimler, düşüncenin yeniden yaratımı, felsefenin kavramlardan eylemlere ve eylemlerden kavramlara dönüşen biçimleri, felsefi düşüncede bedenin önemi gibi konuları araştırmaya devam etmektedir.

Performans ve felsefe arasındaki ilişkiyle ilgilenen araştırmacılara açık uluslararası bir ağ olan “Performance Philosophy” grubunda Prag ve Amsterdam’da atölyeler gerçekleştirmiştir. Akademi dışında da davet alarak gittiği pek çok yerde seminer ve atölyeler vermeye devam ederek toplumsal katkıda bulunmaktadır.