Prof. HİLMİ RAFET YÜNCÜ


TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ


Research Areas: Social Sciences and Humanities

Metrics

Publication

69

Citation (WoS)

8

H-Index (WoS)

1

Citation (Scopus)

7

H-Index (Scopus)

1

Citation (Scholar)

66

H-Index (Scholar)

4

Citiation (TrDizin)

38

H-Index (TrDizin)

2

Project

5

Thesis Advisory

6

Open Access

2
UN Sustainable Development Goals

Education Information

2009 - 2010

2009 - 2010

Doctorate

Anadolu University, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr), Turkey

1998 - 2002

1998 - 2002

Postgraduate

Anadolu University, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Turkey

1994 - 1998

1994 - 1998

Undergraduate

Anadolu University, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU, Turkey

Dissertations

2010

2010

Doctorate

Şarap turizmi bölgelerinin rekabet edebilirliğine yönelik bir model önerisi: Kapadokya örneği

Anadolu University, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr)

2002

2002

Postgraduate

Bir performans değerleme modeli olan 360 derece geribildirim sürecinin beş yıldızlı otel işletmelerinde uygulama denemesi

Anadolu University, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Research Areas

Social Sciences and Humanities

Academic Titles / Tasks

2018 - Continues

2018 - Continues

Associate Professor

Anadolu University, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2013 - Continues

2013 - Continues

Assistant Professor

Anadolu University, İŞLETME FAKÜLTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

2010 - 2013

2010 - 2013

Assistant Professor

Anadolu University, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

1998 - 2010

1998 - 2010

Research Assistant

Anadolu University, TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

Managerial Experience

2019 - Continues

2019 - Continues

Head of Department

Anadolu University, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2019 - Continues

2019 - Continues

Head of Department

Anadolu University, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2012 - 2015

2012 - 2015

Deputy Head of Department

Anadolu University, İŞLETME FAKÜLTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

Courses

Undergraduate

Undergraduate

Birey ve Lezzet

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Bölümünde Bilgisayar Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Hizmetleri I

Postgraduate

Postgraduate

Proje Tasarımı

Doctorate

Doctorate

Türk Mutfak Kültürü

Undergraduate

Undergraduate

Otel İşletmeciliği

Undergraduate

Undergraduate

İnsan Kaynakları Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Genel Turizm

Undergraduate

Undergraduate

Şarap Endüstrisi

Undergraduate

Undergraduate

Bar Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

İçecek Teknolojileri

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Hizmetleri II

Postgraduate

Postgraduate

Konaklama İşletmelerinde İş Süreçleri

Undergraduate

Undergraduate

Otel Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Kültürlerarası İletişim

Postgraduate

Postgraduate

Turizm ve Gastronomi

Postgraduate

Postgraduate

Konaklama İşletmelerinde İş Süreçleri

Undergraduate

Undergraduate

Kültürlerarası İletişim

Undergraduate

Undergraduate

Kültürlerarası İletişim

Articles Published in Other Journals

2009

2009

Wine producers perceptions of wine tourism

SEVİL G., YÜNCÜ H. R.

Tourism , vol.57, no.4, pp.477-487, 2009 (Scopus) Sustainable Development identifier

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2021

2021

FRİG MUTFAĞINDAN GÜNÜMÜZE YANSIYAN ÇALIŞMALARIN KAVRAMSAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ

EMİR O., YÜNCÜ H. R., KAVAK M., YILDIZ E.

V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Sakarya, Turkey, 7 - 09 October 2021

2019

2019

Turizmin Karanlık Yüzü: Şehirlerde Aşırı Turizm

YÜNCÜ H. R.

20. Ulusal - 4. Uluslararası Turizm Kongresi, Turkey, 16 October 2019 Sustainable Development

2019

2019

WEB SITES AS MARKETING TOOL - “A Content Analysis of Turkish Wine Companies’ Websites”

YÜNCÜ H. R., UCA S.

6th International Annual Meeting of Sosyoekonomi Society, 24 - 25 October 2019, pp.133-143

2019

2019

Metaforlarla İçmek: Alkollü İçeceklerin Metaforik Anlamları

YÜNCÜ H. R., ATİLLA O.

4. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, 19 - 21 September 2019

2019

2019

Şarap turizmi haram turizmi mi?

KİLİNÇ O., YÜNCÜ H. R.

3. Uluslararası 8. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Muğla, Turkey, 13 - 15 June 2019, pp.91-92

2018

2018

Industry 4.0 vs. Tourism 4.0

YÜNCÜ H. R., BABAÇ E.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ADVANCEMENTS IN INFORMATION SCIENCESAND TECHNOLOGIES (AIST 18), 5 - 09 September 2018

2018

2018

Web 1.0’dan Web 3.0’a Yiyecek ve İçecek Endüstrisi

BABAÇ E., YÜNCÜ H. R.

Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Turkey, 20 - 21 April 2018

2017

2017

Gastroturizm Rotalarının Belirlenmesinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Desteği

ERŞEN G., YÜNCÜ H. R., METİN T. C., UYGUÇGİL H., ÇABUK A.

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Antalya, Turkey, 15 - 20 May 2017

2017

2017

Determining Prior Competencies of Hotel Top Manager in City Hotels

İNAN H. E., YÜNCÜ H. R.

3rd International Conference on Tourism: Theory, Current Issuesand Research, Roma, Italy, 27 - 29 April 2017, pp.46

2017

2017

Evaluation of Wine Tourism from Rural Tourism Perspective

YÜNCÜ H. R., ERŞEN G.

1 st International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 May 2017

2017

2017

Village Symbiosis in Rural Tourism Model: Ekim Village Symbiosis

YÜNCÜ H. R., ÇABUK A., METİN T. C., TÜRE C.

1st International Rural Tourism and Development Congress, Bursa, Turkey, 4 - 06 May 2017

2017

2017

A Structural Model of Competitiveness in Wine Tourism

YÜNCÜ H. R., SEVİL G.

International Conference on MArketing and Tourism, 14 - 16 January 2017

2016

2016

Food Acculturation in Tourism and Gastronomy

YÜNCÜ H. R., EROĞLU HALL E., SEVİM N.

9th International Conference on Social Science and Humanities, Bangkok, Thailand, 26 - 27 December 2016, pp.24-25

2016

2016

Ecological Tourism Performance and Environmental Sustainability of Mediterranean Countries

DURSUN M. T., YÜNCÜ H. R.

18th International Conference on Computer and Systems Sciences, LİZBON, Portugal, 14 - 15 April 2016, pp.1812 Sustainable Development

2016

2016

Analysis of Turkish Government Cultural Portal for Supporting Gastronomy Tourism

YÜNCÜ H. R.

ICTH 2016 : 18th International Conference on Tourism and Hospitality, Portugal, 14 - 15 April 2016

2015

2015

Evaluation of the Relationship Between Needs for Affects and Eating Behaviour

YÜNCÜ H. R., HEPKUL A.

Culinary and Wine Tourism Conference 2015, Viyana, Austria, 21 - 23 October 2015

2015

2015

E Complaints in Fast Food Sectors in Turkey Social Network Analysis on a Website as Virtual Complaint Environment

YÜNCÜ D., YÜNCÜ H. R.

4. INTERNATIONAL INTERDISCIPLINARY BUSINESS-ECONOMICS ADVANCEMENT CONFERENCE, 26 May 2015 - 29 May 2016

2015

2015

Network Characteristics of Collaborative Marketing Efforts at Hospitality Business

YÜNCÜ D., YÜNCÜ H. R.

INTERNATIONAL INTERDISCIPLINARY BUSINESS-ECONOMICS ADVANCEMENT CONFERENCE, 26 May 2015 - 29 May 2016

2014

2014

Türkiye'de Kumarhaneler Döneminin İncelenmesi

METİN T. C., YÜNCÜ H. R.

3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 3 - 06 April 2014

2014

2014

Tu rkiye de Kumarhaneler Döneminin İncelenmesi

METİN T. C., YÜNCÜ H. R.

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Turkey, 4 - 05 April 2014

2012

2012

Prominent Elements for Providing Quality in Thermal Hotel Enterprises from the Perspective of Managers

EMİR O., KILIÇKAYA Ş., YÜNCÜ H. R.

6th World Conference for Graduate Researchin Tourism, Hospitality and Leisure, 24 - 29 April 2012

2012

2012

Bir Bölgenin Şarap Turizmine Yönelik Geliştirilmesi

YÜNCÜ H. R., EMİR O.

VI. Lisansustu Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Turkey, 12 - 15 April 2012

2010

2010

Wine History Wine Tourism and Cappadocia

YANKI M., YÜNCÜ H. R.

The 5th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure, 25 - 30 May 2010

2010

2010

Sürdürülebilir Turizm Açısından Gastronomi Turizmi ve Perşembe Yaylası

YÜNCÜ H. R.

10. Aybastı Kabataş Kurultayı, Turkey, 1 - 05 July 2010 Sustainable Development

2006

2006

Defining A Hallmark Event Foreign Visitors A Case Study of F1 Grand Prix Istanbul 2005 Turkey

YÜNCÜ H. R., ÇAKIR P. G., KARAGÖZ D.

6th International Conference on Sports: Economic, Management and Marketing Aspects, Atina, Greece, 29 - 30 June 2006, pp.173-183

Books & Book Chapters

2022

2022

İçecek Trendleri

YÜNCÜ H. R., Karaman S.

in: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, atilla akbaba neslihan serçeoğlu, Editor, Detay yayıncılık, pp.534-543, 2022

2021

2021

Gastronomi Turizmi

YÜNCÜ H. R., UYANIK B.

in: Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan YAZICIOĞLU Doç. Dr. Ümit SORMAZ Dr. Cihan CANBOLAT, Editor, Detay Yayıncılık, pp.7-17, 2021

2020

2020

Gastronominin Temelleri

Yüncü H. R. (Editor)

Anadolu Yayınları, Eskişehir, 2020

2020

2020

Metaforlarla İçmek: Alkollü İçeceklerin Metaforik Anlamları

YÜNCÜ H. R., ATİLLA O.

in: GASTRONOMİ TURİZMİNDE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR, Prof. Dr. Şule AYDIN, Doç. Dr. Ömer ÇOBAN, Arş. Gör. Dr. Yusuf KARAKUŞ, Arş. Gör. Dr. Nurgül ÇALIŞKAN, Editor, Detay Yayıncılık, pp.327-338, 2020

2019

2019

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEŞİL RESTORAN

Özgür Göde M., Ekincek S., Yüncü H. R.

in: İşletme ve Finans Yazıları-III, Melik Kamışlı, Editor, Beta Yayınevi, Ankara, pp.15-30, 2019 Sustainable Development

2019

2019

AŞIRI TURİZM PARADOKSU

Yüncü H. R.

in: DERLEMELER I İktisadi ve İdari Bilimler Alanyazın, Metin Kılıç, Editor, Beta Yayınevi, Ankara, pp.35-45, 2019

2019

2019

Şarap Turizmi Bölgelerinde Rekabet Edebilirlik

YÜNCÜ H. R., SEVİL G.

in: İşletme Finans Yazıiarı III, Melik Kamışlı, Editor, Beta Basım Yayın Dağıtım AŞ:, İstanbul, pp.451-468, 2019

2013

2013

Yasin Sucukları

GÜLDEMİR O., BAYRAKCI S., YÜNCÜ H. R.

in: Dünden Bugüne Eskişehir deki 14 İşletmenin Öyküsü, Nazmi Kozak, Editor, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, pp.243-254, 2013

2013

2013

Trakya Lokantası

BAYRAKCI S., YÜNCÜ H. R.

in: Dünden Bugüne Eskişehir deki 14 İşletmenin Öyküsü, Nazmi Kozak, Editor, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, pp.177-190, 2013

2009

2009

Prof. Dr. Fermani Maviş; Yaşam Öyküsü ve Belirlenebilen Çalışmalarının Bibliografyası Üzerine Bazı Gözlemler

KOZAK N., YÜNCÜ H. R., ÖZEL Ç. H., KARAGÖZ D.

in: Prof Dr Fermani Maviş Anı Kitabı, Kozak Nazmi, Editor, Anadolu üniversitesi Yayınları, No: 1885, Eskişehir, pp.1-16, 2009

2009

2009

Prof. Dr. Fermani Maviş; Yaşam Öyküsü ve Belirlenebilen Çalışmalarının Bibliografyası Üzerine Bazı Gözlemler

KOZAK N., YÜNCÜ H. R., ÖZEL Ç. H., KARAGÖZ D.

in: Prof. Dr. Fermani Maviş Anı Kitabı, Prof. Dr. Nazmi Kozak, Editor, T. C. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, pp.1-16, 2009


Citations

Total Citations (WOS): 8

h-index (WOS): 1