Prof. Dr. HİLMİ RAFET YÜNCÜ


TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler Genel, SOSYAL BİLİMLER, İNTERDİSİPLİNER


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

71

Atıf (WoS)

9

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

8

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

66

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

38

H-İndeks (TrDizin)

2

Proje

7

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2009 - 2010

2009 - 2010

Doktora

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

1998 - 2002

1998 - 2002

Yüksek Lisans

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1994 - 1998

1994 - 1998

Lisans

Anadolu Üniversitesi, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU, Türkiye

Yaptığı Tezler

2010

2010

Doktora

Şarap turizmi bölgelerinin rekabet edebilirliğine yönelik bir model önerisi: Kapadokya örneği

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr)

2002

2002

Yüksek Lisans

Bir performans değerleme modeli olan 360 derece geribildirim sürecinin beş yıldızlı otel işletmelerinde uygulama denemesi

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

Anadolu Üniversitesi, İŞLETME FAKÜLTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

2010 - 2013

2010 - 2013

Yrd. Doç. Dr.

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

1998 - 2010

1998 - 2010

Araştırma Görevlisi

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2012 - 2015

2012 - 2015

Bölüm Başkan Yardımcısı

Anadolu Üniversitesi, İŞLETME FAKÜLTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Birey ve Lezzet

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Bölümünde Bilgisayar Uygulamaları

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri I

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Proje Tasarımı

Doktora

Doktora

Türk Mutfak Kültürü

Lisans

Lisans

Otel İşletmeciliği

Lisans

Lisans

İnsan Kaynakları Yönetimi

Lisans

Lisans

Genel Turizm

Lisans

Lisans

Şarap Endüstrisi

Lisans

Lisans

Bar Yönetimi

Lisans

Lisans

İçecek Teknolojileri

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri II

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Konaklama İşletmelerinde İş Süreçleri

Lisans

Lisans

Otel Yönetimi

Lisans

Lisans

Kültürlerarası İletişim

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Turizm ve Gastronomi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Konaklama İşletmelerinde İş Süreçleri

Lisans

Lisans

Kültürlerarası İletişim

Lisans

Lisans

Kültürlerarası İletişim

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2010

2010

Wine producers' perceptions of wine tourism

SEVİL G., YÜNCÜ H. R.

TOURISM , cilt.57, sa.4, ss.477-487, 2010 (ESCI) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

2009

2009

Wine producers perceptions of wine tourism

SEVİL G., YÜNCÜ H. R.

Tourism , cilt.57, sa.4, ss.477-487, 2009 (Scopus) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2021

2021

FRİG MUTFAĞINDAN GÜNÜMÜZE YANSIYAN ÇALIŞMALARIN KAVRAMSAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ

EMİR O., YÜNCÜ H. R., KAVAK M., YILDIZ E.

V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Sakarya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2021

2019

2019

Turizmin Karanlık Yüzü: Şehirlerde Aşırı Turizm

YÜNCÜ H. R.

20. Ulusal - 4. Uluslararası Turizm Kongresi, Türkiye, 16 Ekim 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

WEB SITES AS MARKETING TOOL - “A Content Analysis of Turkish Wine Companies’ Websites”

YÜNCÜ H. R., UCA S.

6th International Annual Meeting of Sosyoekonomi Society, 24 - 25 Ekim 2019, ss.133-143

2019

2019

Metaforlarla İçmek: Alkollü İçeceklerin Metaforik Anlamları

YÜNCÜ H. R., ATİLLA O.

4. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, 19 - 21 Eylül 2019

2019

2019

Şarap turizmi haram turizmi mi?

KİLİNÇ O., YÜNCÜ H. R.

3. Uluslararası 8. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 13 - 15 Haziran 2019, ss.91-92

2018

2018

Industry 4.0 vs. Tourism 4.0

YÜNCÜ H. R., BABAÇ E.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ADVANCEMENTS IN INFORMATION SCIENCESAND TECHNOLOGIES (AIST 18), 5 - 09 Eylül 2018

2018

2018

Web 1.0’dan Web 3.0’a Yiyecek ve İçecek Endüstrisi

BABAÇ E., YÜNCÜ H. R.

Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018

2017

2017

Gastroturizm Rotalarının Belirlenmesinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Desteği

ERŞEN G., YÜNCÜ H. R., METİN T. C., UYGUÇGİL H., ÇABUK A.

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 15 - 20 Mayıs 2017

2017

2017

Determining Prior Competencies of Hotel Top Manager in City Hotels

İNAN H. E., YÜNCÜ H. R.

3rd International Conference on Tourism: Theory, Current Issuesand Research, Roma, İtalya, 27 - 29 Nisan 2017, ss.46

2017

2017

Kırsal Kalkınmanın Sağlanmasında Agroturi̇zm Olanaklarının Değerlendi̇ri̇lmesi̇

Çabuk S. N., Özgüler V., Metin T. C., Yüncü H. R., Çabuk A.

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2017, ss.1117 Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Evaluation of Wine Tourism from Rural Tourism Perspective

YÜNCÜ H. R., ERŞEN G.

1 st International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 Mayıs 2017

2017

2017

Village Symbiosis in Rural Tourism Model: Ekim Village Symbiosis

YÜNCÜ H. R., ÇABUK A., METİN T. C., TÜRE C.

1st International Rural Tourism and Development Congress, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017

2017

2017

A Structural Model of Competitiveness in Wine Tourism

YÜNCÜ H. R., SEVİL G.

International Conference on MArketing and Tourism, 14 - 16 Ocak 2017

2016

2016

Food Acculturation in Tourism and Gastronomy

YÜNCÜ H. R., EROĞLU HALL E., SEVİM N.

9th International Conference on Social Science and Humanities, Bangkok, Tayland, 26 - 27 Aralık 2016, ss.24-25

2016

2016

Ecological Tourism Performance and Environmental Sustainability of Mediterranean Countries

DURSUN M. T., YÜNCÜ H. R.

18th International Conference on Computer and Systems Sciences, LİZBON, Portekiz, 14 - 15 Nisan 2016, ss.1812 Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Analysis of Turkish Government Cultural Portal for Supporting Gastronomy Tourism

YÜNCÜ H. R.

ICTH 2016 : 18th International Conference on Tourism and Hospitality, Portekiz, 14 - 15 Nisan 2016

2015

2015

Evaluation of the Relationship Between Needs for Affects and Eating Behaviour

YÜNCÜ H. R., HEPKUL A.

Culinary and Wine Tourism Conference 2015, Viyana, Avusturya, 21 - 23 Ekim 2015

2015

2015

E Complaints in Fast Food Sectors in Turkey Social Network Analysis on a Website as Virtual Complaint Environment

YÜNCÜ D., YÜNCÜ H. R.

4. INTERNATIONAL INTERDISCIPLINARY BUSINESS-ECONOMICS ADVANCEMENT CONFERENCE, 26 Mayıs 2015 - 29 Mayıs 2016

2015

2015

Network Characteristics of Collaborative Marketing Efforts at Hospitality Business

YÜNCÜ D., YÜNCÜ H. R.

INTERNATIONAL INTERDISCIPLINARY BUSINESS-ECONOMICS ADVANCEMENT CONFERENCE, 26 Mayıs 2015 - 29 Mayıs 2016

2014

2014

Türkiye'de Kumarhaneler Döneminin İncelenmesi

METİN T. C., YÜNCÜ H. R.

3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014

2014

2014

Tu rkiye de Kumarhaneler Döneminin İncelenmesi

METİN T. C., YÜNCÜ H. R.

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014

2012

2012

Bir Bölgenin Şarap Turizmine Yönelik Geliştirilmesi

YÜNCÜ H. R., EMİR O.

VI. Lisansustu Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012

2012

2012

Prominent Elements for Providing Quality in Thermal Hotel Enterprises from the Perspective of Managers

EMİR O., KILIÇKAYA Ş., YÜNCÜ H. R.

6th World Conference for Graduate Researchin Tourism, Hospitality and Leisure, 24 - 29 Nisan 2012

2010

2010

Wine History Wine Tourism and Cappadocia

YANKI M., YÜNCÜ H. R.

The 5th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure, 25 - 30 Mayıs 2010

2010

2010

Sürdürülebilir Turizm Açısından Gastronomi Turizmi ve Perşembe Yaylası

YÜNCÜ H. R.

10. Aybastı Kabataş Kurultayı, Türkiye, 1 - 05 Temmuz 2010 Sürdürülebilir Kalkınma

2006

2006

Defining A Hallmark Event Foreign Visitors A Case Study of F1 Grand Prix Istanbul 2005 Turkey

YÜNCÜ H. R., ÇAKIR P. G., KARAGÖZ D.

6th International Conference on Sports: Economic, Management and Marketing Aspects, Atina, Yunanistan, 29 - 30 Haziran 2006, ss.173-183

Kitap & Kitap Bölümleri

2022

2022

İçecek Trendleri

YÜNCÜ H. R., Karaman S.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, atilla akbaba neslihan serçeoğlu, Editör, Detay yayıncılık, ss.534-543, 2022

2021

2021

Gastronomi Turizmi

YÜNCÜ H. R., UYANIK B.

Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan YAZICIOĞLU Doç. Dr. Ümit SORMAZ Dr. Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, ss.7-17, 2021

2020

2020

Gastronominin Temelleri

Yüncü H. R. (Editör)

Anadolu Yayınları, Eskişehir, 2020

2020

2020

Metaforlarla İçmek: Alkollü İçeceklerin Metaforik Anlamları

YÜNCÜ H. R., ATİLLA O.

GASTRONOMİ TURİZMİNDE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR, Prof. Dr. Şule AYDIN, Doç. Dr. Ömer ÇOBAN, Arş. Gör. Dr. Yusuf KARAKUŞ, Arş. Gör. Dr. Nurgül ÇALIŞKAN, Editör, Detay Yayıncılık, ss.327-338, 2020

2019

2019

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEŞİL RESTORAN

Özgür Göde M., Ekincek S., Yüncü H. R.

İşletme ve Finans Yazıları-III, Melik Kamışlı, Editör, Beta Yayınevi, Ankara, ss.15-30, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

AŞIRI TURİZM PARADOKSU

Yüncü H. R.

DERLEMELER I İktisadi ve İdari Bilimler Alanyazın, Metin Kılıç, Editör, Beta Yayınevi, Ankara, ss.35-45, 2019

2019

2019

Şarap Turizmi Bölgelerinde Rekabet Edebilirlik

YÜNCÜ H. R., SEVİL G.

İşletme Finans Yazıiarı III, Melik Kamışlı, Editör, Beta Basım Yayın Dağıtım AŞ:, İstanbul, ss.451-468, 2019

2013

2013

Yasin Sucukları

GÜLDEMİR O., BAYRAKCI S., YÜNCÜ H. R.

Dünden Bugüne Eskişehir deki 14 İşletmenin Öyküsü, Nazmi Kozak, Editör, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.243-254, 2013

2013

2013

Trakya Lokantası

BAYRAKCI S., YÜNCÜ H. R.

Dünden Bugüne Eskişehir deki 14 İşletmenin Öyküsü, Nazmi Kozak, Editör, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.177-190, 2013

2009

2009

Prof. Dr. Fermani Maviş; Yaşam Öyküsü ve Belirlenebilen Çalışmalarının Bibliografyası Üzerine Bazı Gözlemler

KOZAK N., YÜNCÜ H. R., ÖZEL Ç. H., KARAGÖZ D.

Prof. Dr. Fermani Maviş Anı Kitabı, Prof. Dr. Nazmi Kozak, Editör, T. C. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.1-16, 2009

2009

2009

Prof. Dr. Fermani Maviş; Yaşam Öyküsü ve Belirlenebilen Çalışmalarının Bibliografyası Üzerine Bazı Gözlemler

KOZAK N., YÜNCÜ H. R., ÖZEL Ç. H., KARAGÖZ D.

Prof Dr Fermani Maviş Anı Kitabı, Kozak Nazmi, Editör, Anadolu üniversitesi Yayınları, No: 1885, Eskişehir, ss.1-16, 2009

2006

2006

Sivrihisar'da Turistik Potansiyel ve Sivrihisar Halkının Turizme Bakışı

DÜNDAR ARIKAN A., YÜNCÜ H. R.

Eskişehir Turizm Geliştirme Projeleri, İrfan Arıkan, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.187-226, 2006

Desteklenen Projeler

2023 - 2024

2023 - 2024

Eskişehir'in Gastronomi İşletmeleri Yürüyüş Rotaları

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Zencir Çiftçi E. (Yürütücü), Yüncü H. R., Erşen G., Uyanık B.

2012 - 2016

2012 - 2016

Türkiye Turizm Sözlü Tarih Çalışması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kozak N. (Yürütücü), Yüncü H. R., Metin T. C., Güldemir O., Akoğlan Kozak M., Çiçek D., et al.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 9

h-indeksi (WOS): 1