Moleküler Gastronomi


Geranaz H., Ekincek S. (Editör)

DOĞA, BİLİM VE SANATLA GASTRONOMİ - Gastronomi Eğitiminde Yenilikçi ve Sürdürülebilir Uygulamalar, Dr.Öğr.Üyesi Sema EKİNCEK, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.169-188, 2022

  • Yayın Türü: Kitapta Bölüm / Diğer
  • Basım Tarihi: 2022
  • Yayınevi: Nobel Yayın Dağıtım
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Sayfa Sayıları: ss.169-188
  • Editörler: Dr.Öğr.Üyesi Sema EKİNCEK, Editör
  • Anadolu Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

“Nitelikli yemek yeme bilimi ve sanatı” olarak tanımlanan gastronomi, sağlık bilimlerinden teknolojiye, fen bilimlerinden beşerî ve sosyal bilimlere kadar pek çok farklı disiplinle ilişkisi olan bir bilim dalıdır. Bu alanın uygulayıcılarının da gastronomi ile ilişkili olarak doğa, bilim, sanat, kültür ve teknoloji gibi birçok alanda bilgili ve yetkin olması beklenmektedir.
Bu kitapta gastronominin disiplinlerarası yönü ele alınmaktadır. Kitap, temel olarak geleceğin şef adaylarının gastronomi ile ilişkili olan disiplinleri tanımalarını; doğa, bilim, sanat, kültür ve yemek arasındaki bağlantıyı kurabilmelerini amaçlamaktadır. Bu bağlantının kurulabilmesi için alanında uzman eğitmenler ile birlikte deney, bilimsel gezi, saha çalışması, yaratıcı drama ve sanat uygulamaları içeren etkinlikler tasarlanmış ve bilimsel temelleri ile açıklanmıştır.
Gastronominin disiplinlerarası yönünün anlaşılabilmesi için yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayan yenilikçi öğrenme uygulamalarının sunulması büyük önem taşımaktadır. Kitabın; gastronomi alanındaki eğitmenler, araştırmacılar ve öğrencilerin yanı sıra gastronomiye ilgi duyan tüm okuyuculara katkı sağlayacağı düşünülmektedir.