Eğitim Bilgileri
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoktora
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye
2019 - 2023
2019 - 2023Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye
2015 - 2019
2015 - 2019Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
Yaptığı Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Aşçıların iş becerikliliği ile yaratıcılık süreçleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2023
2023CSP Barista Skills-Foundation
Mesleki Eğitim
Specialty Coffee Association
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2020 - 2025
2020 - 2025Araştırma Görevlisi
Beykoz Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Makaleler
Tümü (3)
TRDizin (3)
2025
20251. MUTFAKTA BAHARAT KULLANIMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER VE TÜKETİM SIKLIKLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA (A STUDY ON THE FACTORS AFFECTING THE USE OF SPICES IN THE KITCHEN AND CONSUMPTION FREQUENCIES)
Aksu S. C., Vural Ş. Y., Sarper F.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.8, sa.4, ss.1407-1422, 2025 (TRDizin)
2025
20252. Aşçıların İş Becerikliliği ve Yaratıcılık Süreçleri Üzerine Bir Araştırma
VURAL Ş. Y., ARMAN A.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.13, sa.3, ss.2470-2492, 2025 (TRDizin)
2024
20243. Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetiminde Sosyal Medyanın Rolü: Ankara da Bir Örgütsel Performans Değerlendirmesi (The Role of Social Media in the Management of Food and Beverage Businesses: An Organizational Performance Evaluation in Ankara)
VURAL Ş. Y., AKSU S. C., YAVUZ E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, sa.3, ss.2209-2231, 2024 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Dijital Oyunlar, Sanal Gerçeklik Ve Gastronomi: Cooking Simulator VR Hakkında Bir Araştırma
VURAL Ş. Y., ZAMANDAR BAŞOĞLU A. B., KAYGUSUZ F. E.
"Sınır/sız: Dijital Çağdan Sonra" 2. Disiplinlerarası Sanat, Tasarım ve Sosyal Bilimler Uluslararası Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2024, ss.34, (Özet Bildiri)
2023
20232. Glütensiz Beslenmenin Yükselişi: Tüketim Kültürü Ve Gastronomi Trendlerindeki Dönüşüm
VURAL Ş. Y., AYAN DANACILAR İ.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.164-166, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Osmanlı Coğrafyasında Gastrodiplomasi Uygulamaları ve Temsilî Yemekler
Yıldız E., Vural Ş. Y.
Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 3, KILIÇ BİNALİ, BAYAT GÜLŞEN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.57-65, 2025
2025
20252. Kahve ve Yiyecek Eşleştirmesi
VURAL Ş. Y.
Kahvenin Kitabı, ARMAN ADEM, Editör, Oğlak Yayıncılık, İstanbul, ss.202-213, 2025
2023
20233. Uykuluk
VURAL Ş. Y.
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, Arman Adem, Çetinkaya Cihan, Kurnaz Alper, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.415-425, 2023