Öğr. Gör. ŞAFAK YÜKSEL VURAL


ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

8

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doktora

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye

2019 - 2023

2019 - 2023

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye

2015 - 2019

2015 - 2019

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Yüksek Lisans

Aşçıların iş becerikliliği ile yaratıcılık süreçleri arasındaki ilişkinin incelenmesi

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2023

2023

CSP Barista Skills-Foundation

Mesleki Eğitim

Specialty Coffee Association

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2020 - 2025

2020 - 2025

Araştırma Görevlisi

Beykoz Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Temel Mutfak Teknikleri I Sürdürülebilir Kalkınma

Ekmek Yapım Tekniği Sürdürülebilir Kalkınma

Servis Hizmetleri Sürdürülebilir Kalkınma

Temel Çikolata Yapım Teknikleri Sürdürülebilir Kalkınma

Yiyecek İçecek Servisi Sürdürülebilir Kalkınma

Makaleler

Tümü (3)
TRDizin (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Dijital Oyunlar, Sanal Gerçeklik Ve Gastronomi: Cooking Simulator VR Hakkında Bir Araştırma

VURAL Ş. Y., ZAMANDAR BAŞOĞLU A. B., KAYGUSUZ F. E.

"Sınır/sız: Dijital Çağdan Sonra" 2. Disiplinlerarası Sanat, Tasarım ve Sosyal Bilimler Uluslararası Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2024, ss.34, (Özet Bildiri)

2023

2023

2. Glütensiz Beslenmenin Yükselişi: Tüketim Kültürü Ve Gastronomi Trendlerindeki Dönüşüm

VURAL Ş. Y., AYAN DANACILAR İ.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.164-166, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Osmanlı Coğrafyasında Gastrodiplomasi Uygulamaları ve Temsilî Yemekler

Yıldız E., Vural Ş. Y.

Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 3, KILIÇ BİNALİ, BAYAT GÜLŞEN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.57-65, 2025 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2025

2025

2. Kahve ve Yiyecek Eşleştirmesi

VURAL Ş. Y.

Kahvenin Kitabı, ARMAN ADEM, Editör, Oğlak Yayıncılık, İstanbul, ss.202-213, 2025

2023

2023

3. Uykuluk

VURAL Ş. Y.

Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, Arman Adem, Çetinkaya Cihan, Kurnaz Alper, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.415-425, 2023