Eğitim Bilgileri
1997 - 2002
1997 - 2002Lisans
Anadolu Üniversitesi, EĞİTİM FAKÜLTESİ, Türkiye
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024CLIL-İÇERİK VE DİL ENTEGRE ÖĞRENME KURSU
Eğitim Yönetimi ve Planlama
eTwinning
2023
2023Foundation of Teaching for Learning :Curriculum
Yabancı Dil
Anadolu University
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Eğitim
Yabancı Diller Eğitimi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2002 - Devam Ediyor
2002 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU, Modern Diller Bölümü
Makaleler
Tümü (3)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Diğer Yayınlar (2)
2025
20251. A CLIL-based model proposal for a solution to English-speaking anxiety of gastronomy and culinary arts students
Akay E., Yılmaz B., Yüncü H. R.
Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education , sa.36, ss.1-26, 2025 (SSCI)
2025
20252. A Recipe for Success: The Benefits of CLIL in Gastronomy and Culinary Arts Education
Yılmaz B., Akay E.
Technoarete Transactions on Language and Linguistics
, cilt.4, sa.1, ss.10-16, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
20243. Pratik Mutfaktan İşe Bağlantı: CLIL
Akay E., Yılmaz B.
Proceedings of the International Academic Conference on Education, Teaching and Learning
, cilt.1, sa.1, ss.11-18, 2024 (Düzenli olarak gerçekleştirilen hakemli kongrenin bildiri kitabı)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. A recipe for success
Yılmaz B.
INTERNATIONALCONFERENCE ON TOURISM EDUCATION AND TRAINING (ICER), Nice, Fransa, 3 - 04 Nisan 2025, ss.3, (Özet Bildiri)
2025
20252. Seasoned Success: Designing and Developing Effective Task-Based and CLIL-focused Materials for Gastronomy and Culinary Arts Education
Yılmaz B.
International Conference on Torism Education and Training(ICER), Nice, Fransa, 3 - 04 Nisan 2025, ss.2, (Özet Bildiri)
2024
20243. Pratik Mutfaktan İşe Bağlantı: CLIL
Akay E., Yılmaz B.
7th International Academic Conference on Education, Teaching and Learning, Stockholm, İsveç, 2 - 04 Ağustos 2024, cilt.1, ss.11-18, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. NEXUS 3: Gastronomi ve Mutfak Sanatları için İngilizce Ders Kitabı
Akay E., Yılmaz B.
Artı Yayınları, Eskişehir, 2024
Desteklenen Projeler
2024 - 2026
2024 - 2026
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanında İçerik ve Dil Tümleştirilmiş Dil Öğretimi CLIL Yöntemi ile Görev Tabanlı İngilizce Öğrenme Materyallerinin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Dündar Arıkan A., Yılmaz B., Akay E.
2024 - 2026
2024 - 2026
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programında Özel Amaçlı İngilizce Eğitimi için Görev Temelli İhtiyaç Analizi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Akay E. (Yürütücü), Yılmaz B., Çıvak B.
2023 - 2024
2023 - 2024Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinde Öğrencilerin İngilizce Konuşma Sorunlarının Çözümüne Yönelik Bir Model Önerisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Yilmaz B.