Eğitim Bilgileri
2016 - 2017
2016 - 2017Post Doktora
Ryerson University, Faculty of Arts, Department of Sociology , Kanada
2009 - 2014
2009 - 2014Doktora
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Sosyoloji (Dr), Türkiye
2005 - 2008
2005 - 2008Yüksek Lisans
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Sosyoloji (Yl) (Tezli), Türkiye
1998 - 2002
1998 - 2002Lisans
Anadolu Üniversitesi, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Sınıfiçi farklılaşma ve sınıfiçi bütünleşme biçimi olarak Eskişehir’xxde orta sınıfın yeme-içme örüntüleri
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Sosyoloji (Dr)
2008
2008Yüksek Lisans
Bir muhafazakârlaştırma projesi olarak Türk-İslam sentezi
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Sosyoloji (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyoloji
Genel Sosyoloji ve Metedoloji
Uygulamalı Sosyoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Anadolu Üniversitesi, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ
2015 - 2024
2015 - 2024Yrd. Doç. Dr.
Anadolu Üniversitesi, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ
2016 - 2017
2016 - 2017Araştırmacı
Ryerson University, Faculty of Arts, Sociology
2004 - 2014
2004 - 2014Araştırma Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Anadolu Üniversitesi, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ
2021 - 2023
2021 - 2023Bölüm Kalite Komisyonu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ
2021 - 2023
2021 - 2023Bölüm FEDEK Komisyonu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ
2021 - 2023
2021 - 2023Bölüm Başkan Yardımcısı
Anadolu Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü
2015 - 2023
2015 - 2023Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
Anadolu Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Yemek Sosyolojisi
Beslenme Sosyolojisi
Yemek, Kültür ve Toplum
Tüketim Sosyolojisi
Introduction to Sociology I (Sosyolojiye Giriş I)
Sosyoloji Uygulamaları I
Special Topics in Sociology (Sosyolojide Özel Konular)
Introduction to Sociology II (Sosyolojiye Giriş II)
Sosyolojiye Giriş I
Topluma Hizmet Uygulamaları
Gıda ve Beslenme Sosyolojisi
Köy Sosyolojisi
Sosyoloji Uygulamaları II
SOSYAL BİLİMLERDE TEMEL KAVRAMLAR
Sosyolojiye Giriş
Sosyoloji
Sosyolojiye Giriş II
Introduction to Sociology I
Introduction to Sociology II
Yönetilen Tezler
2024
2024Doktora
Sosyal yapı, kimlikler ve orta doğu mutfak kültürleri bağlamında Mardin'de yemek kültürü
Akarçay E. (Eş Danışman), Uğur Y.
F.IŞIKER(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Yemek aracılığı ile kültürel tahakkümün ekrana yansıması: Sinema ve dizi içerikleri üzerinden bir analiz
Akarçay E. (Danışman)
T.SERCAN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Tarımsal gıda sistemlerinde agroekolojinin yeri ve öneminin incelenmesi: Ankara-Güdül örneği
Akarçay E. (Danışman)
B.ŞİŞMAN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Meslekler sosyolojisi bağlamında aşçılık mesleğinin değerlendirilmesi
Akarçay E. (Danışman)
F.ÇİMEN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Fındık üreticiliğinde yapısal dönüşüm: Fatsa ve Ünye köyleri üzerine sosyolojik bir inceleme
Akarçay E. (Danışman)
Ş.DEMİRCİ(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Bir kadın kooperatifi ve kadınların dayanışma deneyimleri
Akarçay E. (Danışman)
E.KAHRIMAN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Karadeniz Bölgesinde Gürcü Mevsimlik Tarım işçileri
Akarçay E. (Danışman)
M.TSUTSKIRIDZE(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Değişen yeme pratikleri, beslenme alışkanlıkları ve diyet deneyimleri
Akarçay E. (Danışman)
S.ÖZGÖKBEL(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (6)
2023
20231. Anadolu Mutfağı Güncesi: 6 Şubat Depremleri Sonrası Hatay-Belen'de Kurulan Sahra Mutfağına İlişkin Otoetnografik Değerlendirme
AKARÇAY E.
Sosyoloji Araştırmaları Dergisi
, cilt.26, sa.2, ss.45-63, 2023 (TRDizin)
2023
20232. Eskişehir Şeker Fabrikası’nın Görsel Sosyolojisi: İşçi Deneyimleri
Akarçay G. Ö., Akarçay E.
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.23, ss.117-147, 2023 (TRDizin)
2020
20203. Koca Ustadan Issız Adama Türkiye’de Aşçılık Mesleğinin Değişimi
Güldemir O., Akarçay E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.2, ss.896-914, 2020 (TRDizin)
2020
20204. Yemeğin Sosyolojisi, Beslence ve Dahası
AKARÇAY E.
Betonart - Beton, Mimarlık ve Tasarım , sa.64, ss.10-13, 2020 (Hakemsiz Dergi)
2019
20195. İzmir Sokak Lezzetleri
AKARÇAY E.
Meltem �zmir akdeniz akademisi dergisi , sa.5, ss.106-109, 2019 (TRDizin)
2018
20186. Zanaatkâr Goca Ustadan "Executive Chef"e: Türkiye'de Aşçılık Mesleğinin Değişen Yapısı Üzerine Bazı Düşünceler
AKARÇAY E.
Yemek ve Kültür Dergisi , sa.53, ss.117-121, 2018 (Hakemsiz Dergi)
2016
20167. Yeme Pratikleri Üzerinden Yeni Orta Sınıf lar ı Anlamaya Çalışmak
AKARÇAY E.
ISTANBUL JOURNAL OF SOCIOLOGICAL STUDIES-SOSYOLOJI KONFERANSLARI , sa.54, ss.33-60, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
20168. Aşçıların Dünyası Daha lezzetli mi daha organik mi daha kârlı mı
Akarçay E.
TOPLUM VE BILIM , ss.169-178, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
20169. Orta Sınıf Ne Tüketiyor? Dışarıda Ne Yiyor? Ne İçiyor?
AKARÇAY E.
Yemek ve Kültür , sa.43, ss.30-39, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2016
201610. TRYING TO UNDERSTAND THE (NEW?) MIDDLE CLASSES VIA EATING PRACTISES
AKARÇAY E.
ISTANBUL JOURNAL OF SOCIOLOGICAL STUDIES-SOSYOLOJI KONFERANSLARI
, sa.54, ss.33-60, 2016 (ESCI)
2016
201611. Eskişehir de Kentin ve Tüketim Mekânlarının Dönüşümü
AKARÇAY E., SUĞUR N.
Siyasal Bilgiler Fakültesi
, cilt.71, sa.3, ss.797-825, 2016 (TRDizin)
2015
201512. Dışarıda Yemek Eskişehir de Yeni Orta Sınıfın Fast Food Yeme İçme Örüntüleri
Akarçay E., Suğur N.
Sosyoloji Araştırmaları Dergisi , cilt.18, sa.1, ss.1-29, 2015 (TRDizin)
2012
201213. Kâh Kahvehane Kâh Café Küreselleşen Eskişehir de Kahve Tüketimi Üzerine Kuramsal Bir Giriş
Akarçay E.
İleti-ş-im , sa.2, ss.181-202, 2012 (TRDizin)
2008
200814. Hizmet Sektöründe Çalışan Yoksulların Yoksulluk Algıları Üzerine Bir Araştırma
SUĞUR N., AKARÇAY E., GÖNÇ ŞAVRAN T., SUĞUR S., ÇETİN O. B.
İş-Güç İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Dergisi , cilt.10, sa.4, ss.1-29, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Karın Doyuran Ekmek
AKARÇAY E.
5. Target Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Antalya, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, (Özet Bildiri)
2025
20252. Michelin Yıldızları ve Usta Şefler: Ünlülerin Aşçılık Pratikleri, Erkeklik ve Toplumsal Cinsiyet
AKARÇAY E.
XI. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Bursa, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2025, (Özet Bildiri)
2024
20243. Afet Sosyolojisi Bağlamında 6 Şubat Depremleri: Sahadan Sesler
Levent F., Evren Z., Şahan D., Yardımcı İ., AKARÇAY E.
Doğuş Üniversitesi 1. Ulusal Sosyoloji Konferansı, İstanbul, Türkiye, 06 Aralık 2024, (Özet Bildiri)
2023
20234. Ekmek, Katık ve Geriye Kalanlar: Kırsal Gıda Güvencesi Üzerine
Akarçay E.
4. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 16 - 17 Kasım 2023, (Yayınlanmadı)
2023
20235. Deprem Sonrası Gıdaya Erişim: Erişebilenler, Erişemeyenler
Akarçay E.
Mezopotamya Gastronomi Zirvesi, Diyarbakır, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2023, (Yayınlanmadı)
2023
20236. Kent Belleğinin Sembolü Eskişehir Şeker Fabrikası’nın Görsel Sosyolojisi
Akarçay E., Özdamar Akarçay G.
II. Uluslararası Eskişehir Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 7 - 08 Kasım 2023, (Yayınlanmadı)
2023
20237. Afetlerde Gıda Hakkı ve Dirençlilik: Sahra Mutfakları, Aşevleri ve Gıda Dağıtımı
AKARÇAY E.
5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi, Gebze, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
2023
20238. Kırsal Gıda Güvencesi(zliği) ve Gıda Krizi
AKARÇAY E.
X. Ulusal Sosyoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2023, ss.149, (Özet Bildiri)
2023
20239. Anadolu Mutfağı Güncesi: 6 Şubat Depremleri Sonrası Hatay-Belen’de Kurulan Sahra Mutfağına İlişkin Otoetnografik Değerlendirme
AKARÇAY E.
Sosyolojinin Geleceği ve Geleceğin Sosyolojisi, Ankara, Türkiye, 28 Nisan 2023, (Özet Bildiri)
2021
202110. Big, Liquid and Digital: Neo-Ottomanism Ideology and Cultural Representations of Food
AKARÇAY E., CEYHAN Ç.
The 2nd Biennial Conference on Food and Communication Discourses on the future of food, Ljubljana, Slovenya, 15 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
2021
202111. Pandemi Zamanlarında Dışarıda Yemek: İstanbul’da Değişen Yeme Örüntüleri
AKARÇAY E., SARAÇ M., Aksoy I.
Antroposen Çağda Sağlık, Ekoloji ve Gıda Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2021, (Özet Bildiri)
2020
202012. Yiyecek-İçecek Seçiminde Karar Mekanizması
AKARÇAY E.
Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi-Eatoloji, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2020
2019
201913. Nusr-Et: Salt Bae Phenomenon – Masculinity Gender in Social Media
AKARÇAY E.
2019 Joint Annual Meetings and Conference of the Association for the Study of Food and Society (ASFS) and the Agriculture, Food, and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)
2019
201914. Türkiye'de Aşçılık Mesleğinin Değişen Görünümleri
AKARÇAY E.
Toplumsal Yapı Araştırmaları Atölyesi (TYAA) II - Meslekler, İstanbul, Türkiye, 4 - 05 Mart 2019, (Özet Bildiri)
2019
201915. Yemeğin Göçü-Göçün Yemeği
AKARÇAY E.
Kültürlerarası Etkileşim Konuşmaları, İstanbul, Türkiye, 13 Şubat 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
201816. New Wave of Coffee Shops in Turkey: Changing Coffee Culture
AKARÇAY E.
Taste of City: Food and Place, Antalya, Türkiye, 4 - 05 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201817. Mutfağın Dünyasını Anlamak: Türkiye’de Aşçılığın Değişen Pratikleri
AKARÇAY E.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2018
201818. Cooking the Tradition: Reproduction of Culture and Tradition Among Cooks and Chefs in Turkey
AKARÇAY E.
4th International Convention of History and Food Cultures, Tours, Fransa, 7 - 08 Haziran 2018, (Özet Bildiri)
2016
201619. Balkanlardan Ege’ye Peynir Yolculuğu: İmren Mandıra’xxnın Sözlü Tarihi
AKARÇAY E.
International Symposium of Local Artisanal Cheeses in Turkey and the World: The Use of Geographical Indication for “Kars Kaşarı” Cheese, Kars, Türkiye, 15 - 17 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)
2017
201720. Diasporic Claims, Reinvention of Tradition and Multiculturalism Myth-Making: Toronto Meets Döner Kebab
AKARÇAY E., KOÇ M.
Congress 2017-12th Annual Assembly of the Canadian Association for Food Studies-Food in Canada and Beyond: Communities, Collaboration, Complexity, 27 - 30 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201721. Food Advice in Social Media and Eating Out as ”Foodatainment”
AKARÇAY E.
Congress 2017-12th Annual Assembly of the Canadian Association for Food Studies-Food in Canada and Beyond: Communities, Collaboration, Complexity, Toronto, Kanada, 27 - 30 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
201622. Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi
GÜLDEMİR O., AKARÇAY E.
8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
2016
201623. Valley of Dried Eggplant A Fieldwork on How Agricultural Patterns Change in Turkey
AKARÇAY E.
XIV World Congress of Rural Sociology, Sustainable and Just Rural Transitions: Connections and Complexities, Toronto, Kanada, 10 - 14 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)
2016
201624. Chefs in Charge The World of Chefs in the Kitchen
AKARÇAY E.
Scarborough Fare Annual Conference ASFS/AFHVS/CAFS 2016 Scarborough Fare: Global Foodways and Local Foods in a Transnational City, Toronto, Kanada, 21 - 25 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
2016
201625. Tüketim Üzerinden (Yeni?) Orta Sınıfı Anlamaya Çalışmak
AKARÇAY E.
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Orta Sınıflar ve Sosyal Hareketlilik Çalıştayı, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ocak 2016, (Özet Bildiri)
2015
201526. Aşçıların Dünyasında Sürdürülebilirlik Ekoloji Gıda Güvenliği ve GDO Tartışmaları
AKARÇAY E.
Ekolojinin Politikası: Yeni Sınırlar, Yeni Aktörler, Türkiye, 27 - 28 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201527. Transformation of Consumption Spaces in Eskişehir
AKARÇAY E.
International Urban Studies Congress, Eskişehir, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201528. Another Form of Surveillance Society Foodies Consume Not Only Food But Internet
AKARÇAY E.
International Conference On Food History and Food Studies, 26 - 28 Mart 2015, (Özet Bildiri)
2013
201329. Food Consumption of Middle Classes in Turkey Eskisehir Case
AKARÇAY E.
Third International Conference on Food Studies 2013, 15 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201330. Gıda ve Beslenme Sosyolojisi Bağlamında Eskişehir’xxde Orta Sınıfın Tüketim Örüntüleri
AKARÇAY E.
VII. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201331. Organic Food Consumption in Turkey A Case Study in a Middle Sized City
AKARÇAY E.
Food Scapes: Access to Food Excess of Food, 23 Eylül 2013, (Özet Bildiri)
2010
201032. Turkish Islamic Synthesis A Conservatisation Project in Turkey
AKARÇAY E.
New Conservatisms New Approaches, 15 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)
2009
200933. Türkiye de İslam Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu Olabilir mi
AKARÇAY E.
VI. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2009, (Özet Bildiri)
2006
200634. Türkiye de Muhafazakârlığın Sosyolojik Temelleri
AKARÇAY E.
Siyasi İlimler Türk Derneği IV. Lisansüstü Konferansı, Türkiye, 11 Kasım 2006 - 03 Ekim 2009, (Özet Bildiri)
2008
200835. Is the Ruling AKP Justice and Development Party A Rightist Movement Conservatism Experience in Turkey
AKARÇAY E.
Toward a Comparative Discussion on ”Rightist” Movements, 13 Mart 2008, (Özet Bildiri)
2007
200736. How to Work Hard and Earn Fewer A Case Study on Taxi Drivers in Turkey
AKARÇAY E.
Work, Employment and Society (WES) Conference 2007, 12 Eylül 2007, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Afet Koşullarında Gıda Güvencesi
AKARÇAY E.
Tehlikeler ve Afet Dirençli Kentler - 2, TÜN MUAMMER, Editör, Özgür Yayınları, ss.67-80, 2024
2024
20242. Tüketim Sosyolojisi
AKARÇAY E.
Türkiye'de Sosyoloji ve Gelişimi, ŞAHİN KÜTÜK BİRSEN, GÜNGÖR ERGAN NEVİN, ULUSOY MELİHA DEMET, GELEKÇİ CAHİT, Editör, Nobel, Ankara, ss.880-891, 2024
2020
20203. Tüketim Sosyolojisi
Ergur A., Ceyhan Ç., Gökalp E., Güven U. Z., Koçak Turhanoğlu F. A., Esgin A., et al.
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, 2020
2020
20204. Yemek Sosyolojisi
Nahya Z. N., İnce Ş., Karaosmanoğlu N. D., Akarçay E. (Editör)
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, 2020
2020
20205. Gıda, Beslenme, Yemek ve Beden Sosyolojisinin Kesişiminde Bazı Notlar
AKARÇAY E.
Bedenin Sosyolojisi, Demez, Gönül; Timurturkan, Meral; Ertan, Cihan, Editör, Baglam Yayınları, İstanbul, ss.281-294, 2020
2020
20206. Toplumsal Eşitsizlikler, Sınıflar ve Yemek
AKARÇAY E.
Yemek Sosyolojisi, Akarçay, Erhan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.62-83, 2020
2020
20207. Gıda ve Yemek Tüketiminin Sosyolojisi
AKARÇAY E.
Tüketim Sosyolojisi, Akarçay, Erhan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.142-167, 2020
2019
20198. Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler
SUĞUR S., AKARÇAY E., ARUN M. O., SUNGUR Z., AYKUTALP A., GÖKALP E., et al.
Anadolu Üniversitesi, 2019
2018
20189. Gıda, Beslenme ve Toplumsal Eşitsizlikler
AKARÇAY E.
Türkiye'de Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik, Sunar, Lütfi, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.283-301, 2018
2018
201810. Gıda, Beslenme ve Toplumsal Eşitsizlikler
AKARÇAY E.
Türkiye’xxde Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik, Lütfi Sunar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.283-301, 2018
2017
201711. Çağdaş Sosyoloji Kuramları
BARAN A., SUĞUR S., ULUSOY M. D., GELEKÇİ C., AKARÇAY E., ARUN M. O., et al.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, 2017
2017
201712. Politics and Society
AKARÇAY E.
Introduction to Sociology, Nadir Suğur, Editör, Anadolu University Publications, Eskişehir, ss.90-111, 2017
2017
201713. Kampın Değerlendirmesi
AKARÇAY E.
Kampın Kitabı, Güldemir, Osman & Kurnaz, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.159-168, 2017
2017
201714. Beslenmenin Sosyolojisi: Bazı Toplumsal Boyutlar
AKARÇAY E.
Beslenme ve Diyetetiğin Psikososyal Boyutu, Aliye Özenoğlu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.111-123, 2017
2016
201615. Beslencenin Sosyolojisi Orta Sınıf lar ın Yeme İçme ve Eğlence Örüntüleri
AKARÇAY E.
Phoenix Yayınevi, Ankara, 2016
2013
201316. Richard Sennett: Kamusal İnsanın Çöküşünden Yeni Kapitalizmin Kültürüne
AKARÇAY E., GÖKALP E.
Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur Serap, Görgün Baran Aylin, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.120-148, 2013
2011
201117. Kapitalizm ve Karakter Aşınması-Richard Sennett
AKARÇAY E.
Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur Serap, Görgün Baran Aylin, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.124-151, 2011
2011
201118. Sanayi Sonrası Toplum: Daniel Bell
AKARÇAY E., SUĞUR S.
Çağdaş Sosyoloji Kuramları, Görgün Baran Aylin, Suğur Serap, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.2-27, 2011
2010
201019. Eskişehir’de ÇalışanYoksullar, Enformel İstihdam ve Yoksulluk İlişkileri, Anadolu Üniversitesi Yayınları No:2030, Eskişehir.
SUĞUR N., SUĞUR S., GÖNÇ ŞAVRAN T., Beklan Çtin O., AKARÇAY E.
Anadolu Üniversitesi yayınları, 2010
2010
201020. Eskişehir de Çalışan Yoksullar Enformel İstihdam ve Yoksulluk İlişkileri
AKARÇAY E., SUĞUR N., GÖNÇ ŞAVRAN T., SUĞUR S., ÇETİN O. B.
Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2010
2009
200921. Siyaset ve Toplum
AKARÇAY E.
Sosyolojiye Giriş, Suğur Nadir, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.72-97, 2009
Desteklenen Projeler
2019 - 2021
2019 - 2021MESLEKLER SOSYOLOJİSİ BAĞLAMINDA AŞÇILIK MESLEĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AKARÇAY E. (Yürütücü)
2012 - 2014
2012 - 2014Gıda ve Beslenme Sosyolojisi Bağlamında Eskişehir de Orta Sınıfın Tüketim Örüntüleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SUĞUR N. (Yürütücü), AKARÇAY E.
2006 - 2007
2006 - 2007Eskişehir de Hizmet Sektöründe Çalışan Yoksullar
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Suğur S., Akarçay E., Suğur N. (Yürütücü), Gönç Şavran T., Çetin O. B.
Davetli Konuşmalar
Mayıs 2023
Mayıs 2023Dışarıda Yemek, İçmek ve Ötesi
Konferans
Gastronometro-Türkiye
Nisan 2022
Nisan 2022Beslencenin Sosyolojisi Sosyoloji Penceresinden Gastronomiye Bir Bakış
Konferans
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi-Türkiye
Ocak 2021
Ocak 2021Yemeğin ve Yemek Yemenin Sosyolojisi
Seminer
Karabük Üniversitesi-Türkiye
Aralık 2019
Aralık 2019Yemeğin Sosyolojisi Nasıl Yapılır?
Seminer
İstanbul Medeniyet Üniversitesi-Türkiye
Şubat 2019
Şubat 2019Yemeğin Göçü Göçün Yemeği
Konferans
İstanbul Üniversitesi-Türkiye
Nisan 2018
Nisan 2018Beslencenin Sosyolojisi
Konferans
Süleyman Demirel Üniversitesi-Türkiye
Şubat 2018
Şubat 2018