Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Eskişehir Meslek Yüksekokulu, Eskişehir Meslek Yüksekokulu, Eskişehir Meslek Yüksekokulu
WoS Araştırma Alanları: Konaklama Eğlence Spor ve Turizm, Sanat ve Beşeri Bilimler (Ahci), Sosyal Bilimler (Soc)
Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi

Yayınlardaki İsimler: Osman Güldemir, O Güldemir
Metrikler

Yayın

123

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

5

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

540

H-İndeks (Scholar)

12

Atıf (TrDizin)

60

H-İndeks (TrDizin)

5

Atıf (Sobiad)

434

H-İndeks (Sobiad)

11

Atıf (Diğer Toplam)

119

Toplam Atıf Sayısı

614

Proje

28

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

42
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Biyografi

1986 yılında Ankara’da doğan Doç. Dr. Osman Güldemir, aşçılık mesleğine olan tutkusunu akademik disiplinle birleştirmiş bir gastronomi uzmanı ve akademisyendir. Temel eğitimini aşçılık mesleğinin kalbi sayılan Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nde okul birincisi olarak tamamlamış, ardından lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği bölümünde almıştır. Osmanlı mutfağı araştırmalarına derinlik kazandırmak amacıyla aynı üniversitenin Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde yandal yapmıştır.

Yüksek lisansını "Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması", doktorasını ise Anadolu Üniversitesi'nde "Klasik ve Modernleşen Osmanlı Yemekleri ve Günümüze Uyarlanması" konularında tamamlayan Güldemir, çalışmalarını Mutfak Tarihi, Türk ve Osmanlı Mutfağı, Beslenme Eğitimi ve Yöresel Mutfak Kültürleri üzerine yoğunlaştırmıştır.

Kariyeri boyunca Kopenhag'da (Danimarka) aşçılık deneyimi edinmiş ve Suhr's Metropolitan Üniversitesi'nde öğrenci değişimi ile bulunmuştur. Akademik hayatına Uludağ Üniversitesi’nde başlamış, 2013 yılından itibaren ise Anadolu Üniversitesi’nde görevine devam etmiştir. Evli olan Güldemir, Halen Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’nda Doçent Doktor olarak görev yapmakta olup, aynı zamanda Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Üniversite Senato Üyesidir.

Güldemir, "Osmanlı Meyveli Et Yemekleri" ve "Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin" gibi önemli kitapların yazarı ve editörüdür. Ulusal ve uluslararası platformlarda yayımlanmış çok sayıda makalesi ve bildirisi bulunmaktadır. Çalışmaları arasında afet mutfağı menülerinin besin değerleri, Osmanlı mutfağının modern beslenme bilimiyle analizi ve sürdürülebilir gastronomi gibi güncel ve tarihsel konular yer almaktadır. Ayrıca Nevin Halıcı Yemek Kültürü Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak kültürel mirasın korunmasına aktif katkı sağlamaktadır.

İletişim
E-posta
osmanguldemir@anadolu.edu.tr
Web Sayfası
www.osmanguldemir.com
İş Telefonu
+90 222 335 0580 Dahili: 3101
Ofis
M1 / O 104
Posta Adresi
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı, 26210, Eskişehir-TÜRKİYE