Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Exploring Culinary Creativity: Clean Plate Example
Anadolu Akademi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.207-219, 2021 (Hakemli Dergi)
Türk Mutfağı’nda Kahvaltıda Tüketilen Çorbalar ve İllere Göre Dağılımı
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, sa.39, ss.56-66, 2018 (Hakemli Dergi)
Ilgın Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.0, sa.38, ss.86-94, 2017 (Hakemli Dergi)
The Practices on Cooking and Safekeeping of The Milk and Milk Products’ of Housewives Living in Tokat City Centre
INTERNATIONAL PEER-REVIEWED JOURNAL OF NUTRITION RESEARCH
, cilt.3, sa.2, ss.1-17, 2015 (Hakemli Dergi)
Parmakların Okuduğu Menü Braille Alfabesi İle Bir Model Önerisi
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
, sa.2, ss.20-32, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Sağlıklı Besin Hazırlama İlkeleri
Dünya Obezite Günü Sempozyumu, Eskişehir, Türkiye, 05 Mart 2024
Marul Yoğurtlaması
II. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022
Tez danışmanlık süreci: etik ilkeleri belirlemeye yönelik nitel araştırma
AKETDER 1. Etik Araştırmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Mayıs 2022
Bir Osmanlı İftarının Enerji ve Besin Değeri
Her Yönüyle Ramazan’da Beslenme Webinar Programı, İstanbul, Türkiye, 22 Nisan 2022
Baklava Recipes from the Greek King Otto I to the Present
14th Annual International Conference on Mediterranean Studies, Atina, Yunanistan, 29 - 30 Mart 2021, ss.18-19
Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Karaman Sempozyumu, Karaman, Türkiye, 20 - 22 Haziran 2019
Nutritional Evaluation of Kitabut Tabbahin Which is an Ottoman Cook Book (19th Century Manuscript)
Annual conferenceof the Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019
Gastronomi ile İlgili Lisansüstü Tezlerin Genel Profiline Yönelik Bir Değerlendirme
III. Uluslararası Turizm Fuarı (Gastronomi Zirvesi-Gastronomi Kongresi), Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, cilt.21, ss.535-558
Vegan Vegetarian Dish Samples from Turkish Cuisine
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017
Evaluation of Products Located in Menus in Terms of Nutritional Facts
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017
Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi
8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2016
A Migrant Village in Eskişehir İdrisyayla Traditional Cuisine and Its Spatial Impacts (Eskişehir de Bir Göçmen Köyü İdrisyayla Gelenksel Mutfak Kültürü ve Mekânsal Etkileri)
IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, İtalya, 7 - 11 Eylül 2015, ss.305-314
Central Asian Turkish Cuisine (Orta Asya Türk Mutfak Kültürü)
IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, İtalya, 7 - 11 Eylül 2015, ss.247-254
Gastronomi
2. Bursa Turizm Zirvesi, Bursa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015
Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları
International Congress On Ottoman Studies, Sakarya, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2015
Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014
The Food and Beverage Rituals Related with Childbirth in the Turkish Culture
V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St. Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014
Reflections of Tourism Business’ Environmental Awareness to the Journals
V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014
1888’den Günümüze Hacı Abdullah Lokantası
III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.745-757
Orta Asya’dan Cumhuriyet Dönemine Türk Mutfağındaki Yemeklerin Değişimi: Yazılı Kaynaklar Üzerinden Bir Değerlendirme
VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.346-358
Bir Kurum Tarihi Çalışması Örneği Olarak Yasin Sucukları
III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.733-744
Keş A Traditional Dried Yogurt (Keş Geleneksel Bir Yoğurt Kurusu)
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus [2. Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu], Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.133
Sokaklardan Evlere Termiye
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.549-551
Tatlara Tat Katan Kabuk Tarçın Osmanlı Mutfağındaki Yeri
1. Türk Mutfak Kültürü Sempozyumu (Osmanlı Mutfak Kültürü), Bilecik, Türkiye, 14 - 15 Ekim 2010, ss.311-334
Nevşehir Mutfak Kültürü ve Yemekleri
I. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 16 - 19 Kasım 2011, cilt.6, ss.151-176
Geleneksel Bir Lezzet Olan Musakka Moussaka nın Türk ve Yunan Mutfak Kültürlerinde İncelenmesi
I. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.630-631
Özel Bir Lezzet Kiraz Diblesi
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.562-563
Unutulan Bir Lezzet Bastırma
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.823-825
Türk Mutfağında Geleneksel Etli Meyve Yemekleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Yüzüncüyıl Üniversitesi, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.565-569
Üniversite Öğrencilerinin Boş Zamanlarını Değerlendirme Faaliyetlerinin Sosyoekonomik Boyutu Üzerine Bir İnceleme
17. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2008, ss.1
Kitap & Kitap Bölümleri
Balık ve Deniz Ürünleri
Meyhane İhtisas Kitabı A’dan Z’ye Meyhane: Nedir, Nasıl Çalışır?, Zat Erdir, Aras A. Nilhan, Öncüoğlu Engin, Kutluoğlu Onur, Şumnu Umut, Meriç Murat, Editör, Anason İşleri Kitapları, İstanbul, ss.283-300, 2022
Brezilya ve Türk Mutfaklarının Benzerlikleri ve İki Kültürde Kahve
Dünya Siyasetinde Latin Amerika 4, Ermağan İsmail, Tahsin Emine, Tekin Segâh, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.577-594, 2021
Eskişehir
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.448-458, 2021
Eskişehir
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.448-458, 2021
Gıda,Tarih ve Kültür
Gıda Felsefesi, Doğan Murat, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.29-42, 2021
Ankara
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.427-437, 2021
Sürdürülebilir Gastronomide Yöresel Mutfakların Rolü ve Örnekler
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, ss.46-73, 2020
Türk Mutfağında Deniz Ürünleri ile Hazırlanan Yemekler
Uygulamalı Türk Mutfağı, Şahin Perçin Nilüfer, Uçuk Ceyhun, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.196-207, 2020
Bilim ve Yenilikçi Teknolojilerin Sürdürülebilir Gastronomiye Etkileri
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, ss.22-44, 2020
Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Karaman Araştırmaları-II, Muşmal Hüseyin, Yüksel Erol, Kapar Mehmet Ali, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.231-245, 2019
Gastronomide Dinsel Kültürün Etkileri
Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Avcıkurt Cevdet, Sarııoğlan Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.71-83, 2019
Malatya: Analı Kızlı
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık Y Melehat, Çeik Samet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.299-303, 2019
Mutfak Uygulamaları İşletme ve Eğitim Rehberi
Detay Yayıncılık, Ankara, 2018
Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin
Oğlak Yayıncılık, İstanbul, 2018
Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları
Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Yemek Kültürü, Zülfkar-Aydın, Mükerrem Bedizel Aydın, Ravza, Editör, Mahya Yayınları 61, İstanbul, ss.375-391, 2018
Başlıca Besin Grupları
Beslenmenin Temel İlkeleri, Atkoşar Zeki, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.106-127, 2018
Türkiye’de Kış Turizminin Başladığı Yer: Uludağ
Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.263-296, 2018
Türk Aşçılık Tarihi
Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.755-780, 2018
Başlıca Besin Grupları
Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.106-127, 2017
Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
Türk Mutfak Kültürü, Arıkan, Alev Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2149, Eskişehir, ss.106-139, 2017
Mengen, Aşçılık ve Eğitim
Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir, Osman Kurnaz, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.27-33, 2017
Sonuç Yerine
Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir Osman, Kurnaz Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.169-170, 2017
Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Kurumları
Yiyecek Endüstrisinde Trendler, Özdoğan, Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-96, 2016
İskandinav ve Rus Mutfağı
Dünya Mutfakları-I, Yılmaz, Hakan, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3309, Eskişehir, ss.120-147, 2016
Mutfağın Planlanması ve Kurulumu
Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önçel, Sibel, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3403, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2255, Eskişehir, ss.26-58, 2016
Gelir ve Maliyet Kontrolü
Yiyecek İçecek Yönetimi, Sezerel Hakan, Doğdubay Murat, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, Eskişehir, ss.146-173, 2016
Yemekler Uygulama Örnekleri
Osmanlı Mutfağı, Bilgin Arif, Önçel Sibel, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.94-120, 2016
Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
Türk Mutfak Kültürü, Arıkan Alev, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Eskişehir, ss.106-139, 2016
Geleneksele Dönüşün Öyküsü: Slow Food
Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz Hakan, Editör, Detay Yayıncılk, Ankara, ss.193-212, 2016
Yiyecek İçecek Sektörü İçin Mesleki İngilizce Vocational English For Food And Beverage Sector
Beta Basım Yayım, Ankara, 2015
Turizm işletmelerinde yiyecek içecek yönetimi
grafiker, Ankara, 2015
Kitabın tüm bölümleri
Yiyecek İçecek Sektörü İçin Mesleki İngilizce Vocational English for Food Beverage Sector, Ebru Erke, Editör, Beta Basım Yayım, ss.1-149, 2015
Yiyecek ve İçecek Bölümü Mutfak Planlaması
Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi El Kitabı, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayınları, ss.101-123, 2015
Baslıca Besin Grupları
Beslenmenin Temel İlkeleri, ATKOŞAR ZEKİ, Editör, T.C. ANADOLU ÜNIVERSITESI YAYINI, ss.106-128, 2015
Yasin Sucukları
Dünden Bugüne Eskişehir’deki 14 İşletmenin Öyküsü, Kozak, Nazmi, Editör, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.243-254, 2013
Gelir Kontrolü
Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, Eskişehir, ss.170-190, 2012
Yiyecek İçecek Sektörü
Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ss.2-23, 2012
Yiyecek İçecek Bölümünde Planlama
Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ss.24-47, 2012
Yokluğun ve Açlığın Yarattığı Beslenme
Açlık, Aras, Nilhan, Editör, Metro Kültür Yayınları Gastro Dizisi V, İstanbul, ss.129-142, 2011