Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Osmanlı pilavları diyette nasıl kullanılır?

The American Society for Nutrition (ASN) Annual Meeting, NUTRITION 2024, Illinois, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Haziran - 02 Temmuz 2024, cilt.8, sa.2, ss.55-56 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Ilgın’ın Özgün Bir Mutfak Değeri: Yazma

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Bitlis, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Tarihin Kilerinden Bir Türk Mutfağı Mirası: Patlıcan Turşusu

VIII. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Şırnak, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.191-192 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Sağlıklı Besin Hazırlama İlkeleri

Dünya Obezite Günü Sempozyumu, Eskişehir, Türkiye, 05 Mart 2024

Afet Mutfağı Menülerinin Günlük Besin İhtiyaçlarını Karşılamasının Değerlendirilmesi

14th European Nutrition Conference FENS2023, Belgrade, Sırbistan, 14 - 17 Kasım 2023, cilt.91, ss.212 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Mutfak, Kültür ve Gastronomi Turizmi

I. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Bitlis, Türkiye, 8 - 10 Haziran 2022, ss.1-4

Kabak tatlısında sönmüş kireç suyu (kalsiyum hidroksit) kullanımının tat algısına etkisi

EUROSENSE 2022: A Sense of Earth 10th European Conference on Sensory and Consumer Research, Turku, Finlandiya, 13 Eylül 2022, ss.313 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Marul Yoğurtlaması

II. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022

Bir Osmanlı İftarının Enerji ve Besin Değeri

Her Yönüyle Ramazan’da Beslenme Webinar Programı, İstanbul, Türkiye, 22 Nisan 2022

Baklava Recipes from the Greek King Otto I to the Present

14th Annual International Conference on Mediterranean Studies, Atina, Yunanistan, 29 - 30 Mart 2021, ss.18-19

Geçmişten Günümüze Yeme-İçme Değişimi

Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi-Eatoloji Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 18 Aralık 2020, ss.34-35

Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri

Karaman Sempozyumu, Karaman, Türkiye, 20 - 22 Haziran 2019

Aksaray Mutfak Kültürü ve Yemekleri

IV. Uluslararası Aksaray Sempozyumu, Aksaray, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, ss.230-251

Pastry (Borek) Culture in Uzbek Tatars: Böğrüdelik Village Sample

IV. International Tourism Congress-ITC 2019, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.336-337

Nutritional Evaluation of Kitabut Tabbahin Which is an Ottoman Cook Book (19th Century Manuscript)

Annual conferenceof the Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019

Fats and Their Effects on Food Intake

The 3rd International and 15th Iranian Nutrition Congress, Tahran, İran, 19 - 21 Aralık 2018, ss.70

Gastronomi ile İlgili Lisansüstü Tezlerin Genel Profiline Yönelik Bir Değerlendirme

III. Uluslararası Turizm Fuarı (Gastronomi Zirvesi-Gastronomi Kongresi), Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, cilt.21, ss.535-558

Geleneksel Türk Mutfağında Kullanılan Çiçekler

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, ss.954-969

Vegan Vegetarian Dish Samples from Turkish Cuisine

Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017

Evaluation of Products Located in Menus in Terms of Nutritional Facts

Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017

Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi

8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2016

A Migrant Village in Eskişehir İdrisyayla Traditional Cuisine and Its Spatial Impacts (Eskişehir de Bir Göçmen Köyü İdrisyayla Gelenksel Mutfak Kültürü ve Mekânsal Etkileri)

IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, İtalya, 7 - 11 Eylül 2015, ss.305-314

Central Asian Turkish Cuisine (Orta Asya Türk Mutfak Kültürü)

IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, İtalya, 7 - 11 Eylül 2015, ss.247-254

Gastronomi

2. Bursa Turizm Zirvesi, Bursa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015

Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları

International Congress On Ottoman Studies, Sakarya, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2015

Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014

The Food and Beverage Rituals Related with Childbirth in the Turkish Culture

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St. Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014

Reflections of Tourism Business’ Environmental Awareness to the Journals

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014

1888’den Günümüze Hacı Abdullah Lokantası

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.745-757

Orta Asya’dan Cumhuriyet Dönemine Türk Mutfağındaki Yemeklerin Değişimi: Yazılı Kaynaklar Üzerinden Bir Değerlendirme

VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.346-358

Bir Kurum Tarihi Çalışması Örneği Olarak Yasin Sucukları

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.733-744

Keş A Traditional Dried Yogurt (Keş Geleneksel Bir Yoğurt Kurusu)

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus [2. Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu], Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.133

Classroom Teachers Attitudes towards Nutrition Education and the School Food Environment An Online Survey in Turkey

Society for Nutrition Education and Behavior 2013 Annual Conference, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Ağustos 2013, cilt.45, ss.61-62

Sokaklardan Evlere Termiye

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.549-551

Tatlara Tat Katan Kabuk Tarçın Osmanlı Mutfağındaki Yeri

1. Türk Mutfak Kültürü Sempozyumu (Osmanlı Mutfak Kültürü), Bilecik, Türkiye, 14 - 15 Ekim 2010, ss.311-334

Nevşehir Mutfak Kültürü ve Yemekleri

I. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 16 - 19 Kasım 2011, cilt.6, ss.151-176

Geleneksel Bir Lezzet Olan Musakka Moussaka nın Türk ve Yunan Mutfak Kültürlerinde İncelenmesi

I. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.630-631

Özel Bir Lezzet Kiraz Diblesi

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.562-563

Unutulan Bir Lezzet Bastırma

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.823-825

Türk Mutfağında Geleneksel Etli Meyve Yemekleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Yüzüncüyıl Üniversitesi, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.565-569

Et Terkibāt Fî Tabhil- Hulviyyāt Eserinde Yer Alan Seçili Tariflerin Günümüze Uyarlanması

VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2022, ss.178-198

Kitap & Kitap Bölümleri

Türk Mutfağının Son Yüzyıldaki Evrimi

Türkiye’de Gastronominin 100 Yıl, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan Dizisi-IX, Fügen DURLU ÖZKAYA,Menekşe CÖMERT, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.11-31, 2023 Creative Commons License

Kımız

Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler, Gökhan Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.261-272, 2023 Creative Commons License

Bir Osmanlı İftarının Enerji ve Besin Değeri

Her Yönüyle Ramazan’da Sağlıklı Beslenme, Ersoy Gülgün,Büyükuslu Nihal,Öztürk Rabia İclal, Editör, İstanbul Medipol Üniversitesi Yayınları, İstanbul, ss.185-196, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Balık ve Deniz Ürünleri

Meyhane İhtisas Kitabı A’dan Z’ye Meyhane: Nedir, Nasıl Çalışır?, Zat Erdir, Aras A. Nilhan, Öncüoğlu Engin, Kutluoğlu Onur, Şumnu Umut, Meriç Murat, Editör, Anason İşleri Kitapları, İstanbul, ss.283-300, 2022

Brezilya ve Türk Mutfaklarının Benzerlikleri ve İki Kültürde Kahve

Dünya Siyasetinde Latin Amerika 4, Ermağan İsmail, Tahsin Emine, Tekin Segâh, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.577-594, 2021

Eskişehir

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.448-458, 2021

Eskişehir

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.448-458, 2021

Gıda,Tarih ve Kültür

Gıda Felsefesi, Doğan Murat, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.29-42, 2021

Ankara

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.427-437, 2021

Sürdürülebilir Gastronomide Yöresel Mutfakların Rolü ve Örnekler

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, ss.46-73, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

Türk Mutfağında Deniz Ürünleri ile Hazırlanan Yemekler

Uygulamalı Türk Mutfağı, Şahin Perçin Nilüfer, Uçuk Ceyhun, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.196-207, 2020

Bilim ve Yenilikçi Teknolojilerin Sürdürülebilir Gastronomiye Etkileri

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, ss.22-44, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri

Karaman Araştırmaları-II, Muşmal Hüseyin, Yüksel Erol, Kapar Mehmet Ali, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.231-245, 2019

Gastronomide Dinsel Kültürün Etkileri

Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Avcıkurt Cevdet, Sarııoğlan Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.71-83, 2019

Malatya: Analı Kızlı

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık Y Melehat, Çeik Samet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.299-303, 2019

Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları

Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Yemek Kültürü, Zülfkar-Aydın, Mükerrem Bedizel Aydın, Ravza, Editör, Mahya Yayınları 61, İstanbul, ss.375-391, 2018

Başlıca Besin Grupları

Beslenmenin Temel İlkeleri, Atkoşar Zeki, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.106-127, 2018

Türkiye’de Kış Turizminin Başladığı Yer: Uludağ

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.263-296, 2018

Türk Aşçılık Tarihi

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.755-780, 2018

Başlıca Besin Grupları

Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.106-127, 2017

Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü

Türk Mutfak Kültürü, Arıkan, Alev Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2149, Eskişehir, ss.106-139, 2017

Mengen, Aşçılık ve Eğitim

Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir, Osman Kurnaz, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.27-33, 2017

Sonuç Yerine

Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir Osman, Kurnaz Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.169-170, 2017

Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Kurumları

Yiyecek Endüstrisinde Trendler, Özdoğan, Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-96, 2016

İskandinav ve Rus Mutfağı

Dünya Mutfakları-I, Yılmaz, Hakan, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3309, Eskişehir, ss.120-147, 2016

Mutfağın Planlanması ve Kurulumu

Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önçel, Sibel, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3403, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2255, Eskişehir, ss.26-58, 2016

Gelir ve Maliyet Kontrolü

Yiyecek İçecek Yönetimi, Sezerel Hakan, Doğdubay Murat, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, Eskişehir, ss.146-173, 2016

Yemekler Uygulama Örnekleri

Osmanlı Mutfağı, Bilgin Arif, Önçel Sibel, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.94-120, 2016

Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü

Türk Mutfak Kültürü, Arıkan Alev, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Eskişehir, ss.106-139, 2016

Üretim ve Servis Süreci

Yiyecek İçecek Yönetimi, Sezerel Hakan, Doğdubay Murat, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.112-145, 2016

Geleneksel Türk İçecekleri

İçecek Bilgisi, Yüncü, H. Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.90-112, 2016

Geleneksele Dönüşün Öyküsü: Slow Food

Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz Hakan, Editör, Detay Yayıncılk, Ankara, ss.193-212, 2016

Kitabın tüm bölümleri

Yiyecek İçecek Sektörü İçin Mesleki İngilizce Vocational English for Food Beverage Sector, Ebru Erke, Editör, Beta Basım Yayım, ss.1-149, 2015

Yiyecek ve İçecek Bölümü Mutfak Planlaması

Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi El Kitabı, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayınları, ss.101-123, 2015

Baslıca Besin Grupları

Beslenmenin Temel İlkeleri, ATKOŞAR ZEKİ, Editör, T.C. ANADOLU ÜNIVERSITESI YAYINI, ss.106-128, 2015

Yasin Sucukları

Dünden Bugüne Eskişehir’deki 14 İşletmenin Öyküsü, Kozak, Nazmi, Editör, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.243-254, 2013

Gelir Kontrolü

Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, Eskişehir, ss.170-190, 2012

Yiyecek İçecek Sektörü

Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ss.2-23, 2012

Yiyecek İçecek Bölümünde Planlama

Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ss.24-47, 2012

Yokluğun ve Açlığın Yarattığı Beslenme

Açlık, Aras, Nilhan, Editör, Metro Kültür Yayınları Gastro Dizisi V, İstanbul, ss.129-142, 2011 Sürdürülebilir Kalkınma

Metrikler

Yayın

112

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

2

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

295

H-İndeks (Scholar)

9

Atıf (TrDizin)

40

H-İndeks (TrDizin)

3

Proje

21

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

32
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları