Yayınlar & Eserler

Makaleler 29
Tümü (29)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (2)
Scopus (7)
TRDizin (15)
Diğer Yayınlar (10)

14. Unger, Friedrich. Şark Şekerciliği

Kadim , cilt.0, sa.2, ss.187-191, 2021 (Scopus, TRDizin) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 48

1. Aşçılık Öğrencilerinin Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğrenimi Sürecinde Kültürel Aracılık Rolleri

Uluslararası Türk Dünyasında Kültürel Miras ve Aktarımı Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2025, ss.1-16, (Özet Bildiri)

2. Aşure Üzerinden Aşçılığın Dünü, Bugünü ve Geleceği

XIII. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu (UMYOS), Bursa, Türkiye, 13 - 17 Ekim 2025, ss.1-4, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

3. Gastronomik Bir Yaşam: Nevin Halıcı

III. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (USBK’25), İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Haziran 2025, (Tam Metin Bildiri)

4. Tabaktaki İmparatorluk: Osmanlı Mutfağı ve Modern Beslenme Bilimi

The American Society for Nutrition (ASN) Annual Meeting, NUTRITION 2025, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mayıs - 03 Haziran 2025, cilt.9, sa.2, ss.105, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

5. Türkiye'de Isırgan Otunun Mutfaktaki Kullanımları ve Sağlık Faydaları

32. European Congress on Obesity 2025 (ECO 2025), Malaga, İspanya, 11 - 14 Mayıs 2025, cilt.18, sa.1, ss.116, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

6. Osmanlı pilavları diyette nasıl kullanılır?

The American Society for Nutrition (ASN) Annual Meeting, NUTRITION 2024, Illinois, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Haziran - 02 Temmuz 2024, cilt.8, sa.2, ss.55-56, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

7. Ilgın’ın Özgün Bir Mutfak Değeri: Yazma

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Bitlis, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

8. Tarihin Kilerinden Bir Türk Mutfağı Mirası: Patlıcan Turşusu

VIII. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Şırnak, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.191-192, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

9. Sağlıklı Besin Hazırlama İlkeleri

Dünya Obezite Günü Sempozyumu, Eskişehir, Türkiye, 05 Mart 2024, (Özet Bildiri)

10. Afet Mutfağı Menülerinin Günlük Besin İhtiyaçlarını Karşılamasının Değerlendirilmesi

14th European Nutrition Conference FENS2023, Belgrade, Sırbistan, 14 - 17 Kasım 2023, cilt.91, ss.212, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

11. Mutfak, Kültür ve Gastronomi Turizmi

I. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Bitlis, Türkiye, 8 - 10 Haziran 2022, ss.1-4, (Özet Bildiri)

12. Kabak tatlısında sönmüş kireç suyu (kalsiyum hidroksit) kullanımının tat algısına etkisi

EUROSENSE 2022: A Sense of Earth 10th European Conference on Sensory and Consumer Research, Turku, Finlandiya, 13 Eylül 2022, ss.313, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

13. Marul Yoğurtlaması

II. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)

15. Bir Osmanlı İftarının Enerji ve Besin Değeri

Her Yönüyle Ramazan’da Beslenme Webinar Programı, İstanbul, Türkiye, 22 Nisan 2022, (Özet Bildiri)

16. Baklava Recipes from the Greek King Otto I to the Present

14th Annual International Conference on Mediterranean Studies, Atina, Yunanistan, 29 - 30 Mart 2021, ss.18-19, (Özet Bildiri)

17. Geçmişten Günümüze Yeme-İçme Değişimi

Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi-Eatoloji Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 18 Aralık 2020, ss.34-35, (Özet Bildiri)

18. Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri

Karaman Sempozyumu, Karaman, Türkiye, 20 - 22 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

19. Aksaray Mutfak Kültürü ve Yemekleri

IV. Uluslararası Aksaray Sempozyumu, Aksaray, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, ss.230-251, (Tam Metin Bildiri)

20. Pastry (Borek) Culture in Uzbek Tatars: Böğrüdelik Village Sample

IV. International Tourism Congress-ITC 2019, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.336-337, (Özet Bildiri)

21. Nutritional Evaluation of Kitabut Tabbahin Which is an Ottoman Cook Book (19th Century Manuscript)

Annual conferenceof the Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

22. Fats and Their Effects on Food Intake

The 3rd International and 15th Iranian Nutrition Congress, Tahran, İran, 19 - 21 Aralık 2018, ss.70, (Özet Bildiri)

23. Gastronomi ile İlgili Lisansüstü Tezlerin Genel Profiline Yönelik Bir Değerlendirme

III. Uluslararası Turizm Fuarı (Gastronomi Zirvesi-Gastronomi Kongresi), Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, cilt.21, ss.535-558, (Özet Bildiri)

24. Geleneksel Türk Mutfağında Kullanılan Çiçekler

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, ss.954-969, (Tam Metin Bildiri)

25. Vegan Vegetarian Dish Samples from Turkish Cuisine

Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

26. Evaluation of Products Located in Menus in Terms of Nutritional Facts

Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

27. Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi

8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2016, (Özet Bildiri)

28. A Migrant Village in Eskişehir İdrisyayla Traditional Cuisine and Its Spatial Impacts (Eskişehir de Bir Göçmen Köyü İdrisyayla Gelenksel Mutfak Kültürü ve Mekânsal Etkileri)

IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, İtalya, 7 - 11 Eylül 2015, ss.305-314, (Tam Metin Bildiri)

29. Central Asian Turkish Cuisine (Orta Asya Türk Mutfak Kültürü)

IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, İtalya, 7 - 11 Eylül 2015, ss.247-254, (Tam Metin Bildiri)

30. Gastronomi

2. Bursa Turizm Zirvesi, Bursa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015, (Tam Metin Bildiri)

31. Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları

International Congress On Ottoman Studies, Sakarya, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

32. Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

33. The Food and Beverage Rituals Related with Childbirth in the Turkish Culture

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St. Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

34. Reflections of Tourism Business’ Environmental Awareness to the Journals

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

35. 1888’den Günümüze Hacı Abdullah Lokantası

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.745-757, (Tam Metin Bildiri)

36. Bir Kurum Tarihi Çalışması Örneği Olarak Yasin Sucukları

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.733-744, (Tam Metin Bildiri)

37. Orta Asya’dan Cumhuriyet Dönemine Türk Mutfağındaki Yemeklerin Değişimi: Yazılı Kaynaklar Üzerinden Bir Değerlendirme

VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.346-358, (Tam Metin Bildiri)

38. Keş A Traditional Dried Yogurt (Keş Geleneksel Bir Yoğurt Kurusu)

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus [2. Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu], Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.133, (Tam Metin Bildiri)

39. Classroom Teachers Attitudes towards Nutrition Education and the School Food Environment An Online Survey in Turkey

Society for Nutrition Education and Behavior 2013 Annual Conference, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Ağustos 2013, cilt.45, ss.61-62, (Özet Bildiri)

40. Sokaklardan Evlere Termiye

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.549-551, (Özet Bildiri)

41. Tatlara Tat Katan Kabuk Tarçın Osmanlı Mutfağındaki Yeri

1. Türk Mutfak Kültürü Sempozyumu (Osmanlı Mutfak Kültürü), Bilecik, Türkiye, 14 - 15 Ekim 2010, ss.311-334, (Tam Metin Bildiri)

42. Nevşehir Mutfak Kültürü ve Yemekleri

I. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 16 - 19 Kasım 2011, cilt.6, ss.151-176, (Tam Metin Bildiri)

43. Geleneksel Bir Lezzet Olan Musakka Moussaka nın Türk ve Yunan Mutfak Kültürlerinde İncelenmesi

I. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.630-631, (Tam Metin Bildiri)

44. Unutulan Bir Lezzet Bastırma

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.823-825, (Tam Metin Bildiri)

45. Türk Mutfağında Geleneksel Etli Meyve Yemekleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Yüzüncüyıl Üniversitesi, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.565-569, (Tam Metin Bildiri)

46. Özel Bir Lezzet Kiraz Diblesi

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.562-563, (Tam Metin Bildiri)

48. Et Terkibāt Fî Tabhil- Hulviyyāt Eserinde Yer Alan Seçili Tariflerin Günümüze Uyarlanması

VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2022, ss.178-198, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 46

1. Osmanlı Mutfağında Murabbâ ve Elmasiye

Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka, Klasikten Moderne, BİLGİN ARİF,CAN ÖMER FARUK, Editör, VakıfBank Kültür Yayınları, İstanbul, ss.271-293, 2024 Creative Commons License

2. Türk Mutfağının Son Yüzyıldaki Evrimi

Türkiye’de Gastronominin 100 Yıl, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan Dizisi-IX, Fügen DURLU ÖZKAYA,Menekşe CÖMERT, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.11-31, 2023 Creative Commons License

3. Kımız

Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler, Gökhan Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.261-272, 2023 Creative Commons License

4. Bir Osmanlı İftarının Enerji ve Besin Değeri

Her Yönüyle Ramazan’da Sağlıklı Beslenme, Ersoy Gülgün,Büyükuslu Nihal,Öztürk Rabia İclal, Editör, İstanbul Medipol Üniversitesi Yayınları, İstanbul, ss.185-196, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

6. Balık ve Deniz Ürünleri

Meyhane İhtisas Kitabı A’dan Z’ye Meyhane: Nedir, Nasıl Çalışır?, Zat Erdir, Aras A. Nilhan, Öncüoğlu Engin, Kutluoğlu Onur, Şumnu Umut, Meriç Murat, Editör, Anason İşleri Kitapları, İstanbul, ss.283-300, 2022

7. Gıda,Tarih ve Kültür

Gıda Felsefesi, Doğan Murat, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.29-42, 2021

8. Eskişehir

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.448-458, 2021

9. Ankara

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.427-437, 2021

10. Brezilya ve Türk Mutfaklarının Benzerlikleri ve İki Kültürde Kahve

Dünya Siyasetinde Latin Amerika 4, Ermağan İsmail, Tahsin Emine, Tekin Segâh, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.577-594, 2021

11. Eskişehir

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.448-458, 2021

12. Sürdürülebilir Gastronomide Yöresel Mutfakların Rolü ve Örnekler

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, ss.46-73, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

13. Bilim ve Yenilikçi Teknolojilerin Sürdürülebilir Gastronomiye Etkileri

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, ss.22-44, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

14. Türk Mutfağında Deniz Ürünleri ile Hazırlanan Yemekler

Uygulamalı Türk Mutfağı, Şahin Perçin Nilüfer, Uçuk Ceyhun, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.196-207, 2020

15. Malatya: Analı Kızlı

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık Y Melehat, Çeik Samet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.299-303, 2019

16. Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri

Karaman Araştırmaları-II, Muşmal Hüseyin, Yüksel Erol, Kapar Mehmet Ali, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.231-245, 2019

17. Gastronomide Dinsel Kültürün Etkileri

Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Avcıkurt Cevdet, Sarııoğlan Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.71-83, 2019

20. Türkiye’de Kış Turizminin Başladığı Yer: Uludağ

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.263-296, 2018

21. Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları

Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Yemek Kültürü, Zülfkar-Aydın, Mükerrem Bedizel Aydın, Ravza, Editör, Mahya Yayınları 61, İstanbul, ss.375-391, 2018

22. Başlıca Besin Grupları

Beslenmenin Temel İlkeleri, Atkoşar Zeki, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.106-127, 2018

23. Türk Aşçılık Tarihi

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.755-780, 2018

24. Mengen, Aşçılık ve Eğitim

Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir, Osman Kurnaz, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.27-33, 2017

25. Sonuç Yerine

Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir Osman, Kurnaz Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.169-170, 2017

26. Başlıca Besin Grupları

Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.106-127, 2017

27. Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü

Türk Mutfak Kültürü, Arıkan, Alev Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2149, Eskişehir, ss.106-139, 2017

28. İskandinav ve Rus Mutfağı

Dünya Mutfakları-I, Yılmaz, Hakan, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3309, Eskişehir, ss.120-147, 2016

29. Yemekler Uygulama Örnekleri

Osmanlı Mutfağı, Bilgin Arif, Önçel Sibel, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.94-120, 2016

30. Geleneksele Dönüşün Öyküsü: Slow Food

Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz Hakan, Editör, Detay Yayıncılk, Ankara, ss.193-212, 2016

31. Mutfağın Planlanması ve Kurulumu

Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önçel, Sibel, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3403, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2255, Eskişehir, ss.26-58, 2016

32. Gelir ve Maliyet Kontrolü

Yiyecek İçecek Yönetimi, Sezerel Hakan, Doğdubay Murat, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, Eskişehir, ss.146-173, 2016

33. Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Kurumları

Yiyecek Endüstrisinde Trendler, Özdoğan, Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-96, 2016

34. Geleneksel Türk İçecekleri

İçecek Bilgisi, Yüncü, H. Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.90-112, 2016

35. Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü

Türk Mutfak Kültürü, Arıkan Alev, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Eskişehir, ss.106-139, 2016

36. Üretim ve Servis Süreci

Yiyecek İçecek Yönetimi, Sezerel Hakan, Doğdubay Murat, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.112-145, 2016

39. Kitabın tüm bölümleri

Yiyecek İçecek Sektörü İçin Mesleki İngilizce Vocational English for Food Beverage Sector, Ebru Erke, Editör, Beta Basım Yayım, ss.1-149, 2015

40. Baslıca Besin Grupları

Beslenmenin Temel İlkeleri, ATKOŞAR ZEKİ, Editör, T.C. ANADOLU ÜNIVERSITESI YAYINI, ss.106-128, 2015

41. Yiyecek ve İçecek Bölümü Mutfak Planlaması

Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi El Kitabı, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayınları, ss.101-123, 2015

42. Yasin Sucukları

Dünden Bugüne Eskişehir’deki 14 İşletmenin Öyküsü, Kozak, Nazmi, Editör, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.243-254, 2013

43. Gelir Kontrolü

Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, Eskişehir, ss.170-190, 2012

44. Yiyecek İçecek Bölümünde Planlama

Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ss.24-47, 2012

45. Yiyecek İçecek Sektörü

Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ss.2-23, 2012

46. Yokluğun ve Açlığın Yarattığı Beslenme

Açlık, Aras, Nilhan, Editör, Metro Kültür Yayınları Gastro Dizisi V, İstanbul, ss.129-142, 2011 Sürdürülebilir Kalkınma
Metrikler

Yayın

123

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

5

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

540

H-İndeks (Scholar)

12

Atıf (TrDizin)

60

H-İndeks (TrDizin)

5

Atıf (Sobiad)

434

H-İndeks (Sobiad)

11

Atıf (Diğer Toplam)

119

Toplam Atıf Sayısı

614

Proje

28

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

42
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları