Desteklenen Projeler
-
2023 - 2026 Menü Müdahaleleri ve Sosyal Pazarlama Stratejileri ile Kampüste Paydaşların Akdeniz Diyetine Uyumunu Geliştirmek
-
2023 - 2024 Seçili Yemeklerin Kızılötesi Pişiriciyle Hazırlanması ve Tarif Kitapçığının Oluşturulması
-
2023 - 2024 Seçili Osmanlı Turşularının Duyusal Açıdan Değerlendirilmesi
-
2023 - 2024 Afet Mutfağı Menüsünün Günlük Beslenme Gereksinimlerini Karşılama Durumunun Değerlendirilmesi
-
2023 - 2023 Seçili Gıdaların Kızılötesi Pişiriciyle Hazırlanması ve Akrilamid, pH Tayini ile Sağlık Açısından Değerlendirilmesi
-
2022 - 2023 Türk Dünyasında Pilav
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Güldemir O. (Yürütücü), Bilgin A., Keikha Shahinpour M. A.
-
2021 - 2022 Sındırgı Mutfak Kültürü ve Yemeklerinin Araştırılması
-
2021 - 2022 Marketlerde Satılan Tüketime Hazır Gıdaların Besin İçeriklerinin Araştırılması
-
2021 - 2021 Tariften Duyusal Analiz Pratiklerine Gastronomi Uygulamaları ARGE Projesi
-
2021 - 2021 Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2
-
2020 - 2021 Osmanlı Mutfağındaki Meyveli Etli Yemeklerinin Yiyecek İçecek İşletmelerine Kazandırılması
-
2020 - 2021 Tarihi Yemekleri Günümüze Uyarlama Modeli: Osmanlı Örneği
-
2019 - 2019 Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var!
-
2017 - 2019 Restoran değerlendirme sistemlerinin tüketiciler ve işletmeler açısından turizme katkıları: Bağımsız restoran değerlendirme sistemi (TABAND) geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAKIR P. G., DÜZ B., GÜLDEMİR O., SEZGİN E. (Yürütücü), DEMİRAL G. N.
-
2017 - 2017 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılabilir Menü Formlarının Geliştirilmesi: Standart Tarifler, Besin Değerleri ve Fotoğraflar
-
2016 - 2016 Yabanabad'da Doğa Sağlık Hayat Var Projesi
-
2015 - 2016 Eskişehir İdrisyayla Macın Kaynatma Geleneği Araştırma Projesi
-
2012 - 2016 Türkiye Turizm Sözlü Tarih Çalışması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kozak N. (Yürütücü), Yüncü H. R., Metin T. C., Güldemir O., Akoğlan Kozak M., Çiçek D., et al.
-
2014 - 2015 TraMEP Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması
-
2012 - 2012 Karabük ve Çevresinde Ekolojik Ayak İzi Projesi
-
2010 - 2010 Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması