Duyurular & Dokümanlar

Söyleşi & Atölye-TAŞFED ve Türk Aşçı Milli Takımı
Duyuru
1.03.2024

Bu etkinlikte ülkemizin özellikle uluslararası temsillerinde söz sahibi Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram ÖZREK ile Milli Takım Direktörü Abdi GÜNDÜZ ve Artistik Milli Takım Kaptanı Erdal ELVEREN federasyonu ve milli takımı seminer salonunda kısaca tanıtacak ve soruları cevaplayacaklardır.

Ardından mutfakta modernd ve pratik tekniklerle çeşitli uygulamalar, sunumlar ve tadımlar gerçekleştirilecektir.


Söyleşi - Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı
Duyuru
1.03.2024

Dr. Nevin Halıcı gerek araştırmaları, gerek kitapları ve diğer eserleri, gerekse yurt içi ve dışı sayısız etkinlikteki sunumlarıyla Türk mutfağı denilince akla gelen ilk isim konumundadır. Nitekim Alan DAVİDSON'un “Petits Propos Culinaires”de kendisinden "Türk mutfağına bahşedilmiş bir ilahe" olarak bahsetmesi durumu özetlemiş oluyor.

Bu etkinlikte Halıcı’nın kısa Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı bildirisi akabinde soru ve cevaplar ile söyleşi yapılacaktır.

Bu söyleşiyi yemek ile ilgili ulusal ve uluslararası etkinliklerde söz sahibi, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram ÖZREK modere edecektir.



Webiner-Mutfak Kültürünün Değişimi
Duyuru
18.12.2023

@alanyauniv Türkiye'de Mutfak Kültürü konularında çalışmaları olan Doç. Dr. Osman GÜLDEMİR, 18 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 11:00'de "Mutfak Kültürünün Değişimi" konusunda bir webinar verecektir. Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde gerçekleştirilecek etkinlik, katılmak isteyen herkese açıktır. Katılım linki: https://meet.google.com/akg-adqg-tke


Culinary Forum
Duyuru
30.11.2023

Yemek hiçbir zaman yalnızca yemekten ibaret olmadı. Bu bilinen bir gerçek.

Fakat gastronomi dünyası şimdiye kadar sırtını döndüğü değişen ekonomik dengeye, salgın hastalıklara, teknolojik gelişmelere ve tüketicinin yeni sosyalleşme mecrası olan dijital gastronomi kavramına hiç olmadığı kadar ilgili. Bu yeni dünya bundan sonra neleri tadacağımıza, dahası neleri yememiz gerektiğine dair bize yol gösterici nitelikte.

Son yıllarda birçok şef ve akademisyen arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz gastronomi alanında ülkemizin en büyük sosyal sorumluluk projesi olan “Ulusal Aşçılık Kampı” ve yine gastronomi alanında ülkemizin uzun soluklu projesi unvanını taşıyan “Bir Aşçının Dünlüğü” söyleşileri ile 20.000'den fazla gastronomi ve aşçılık bölümü öğrencileriyle aynı havayı soluduk. Bu süreçte yalnızca şeflerin gözünden değil, öğrencilerin, akademisyenlerin, tedarikçilerin ve yatırımcıların gözünden başka bir dünyaya tanıklık ettik. Kazanım sağladığımız yeni fikirlerin her biri ayrı bir proje niteliğindeydi ve biz bu fikirlerin kaynaklarını birleştirme yolunu seçtik. Kaynakların birleştiği bu yolun yarattığı arzu, gastronomi dünyasının yarınları için bir araya gelmek arzusuyla birleşti.

Bu sebeple gerçekleştirmeyi planladığımız "Culinary Forum" bu arzuların daha da genişleyip amaç haline dönüştüğü çok yönlü ve vizyoner bir proje olma yolunda ilerlemektedir.

Türkiye de büyüyen gastronomi trendi ve bunun beraberinde Gastronomi eğitiminin daha kaliteli olarak artması, üniversitelerdeki gastronomi ve aşçılık bölümlerinin gün geçtikçe de büyümesine neden oldu. 2016 yılında YÖK tercih sıralamasına göre toplam 136 olan bölüm sayısı, 2021 yılında 2,5 kat artarak 344 e ulaşmış oldu. Bu sayılar göz önüne alındığında 2021 yılında bu bölümlerde eğitim görecek öğrenci sayısı 75.000-80.000 arası olması öngörülmekte. Bu büyük geleceğin ve gücün farkında olmak ve bu süreçte hayat boyu öğrenme ve kendini geliştirme üzerine kurulu bir sektörde çalışan meslektaşlarımıza, sektörümüze, en önemlisi de Türkiye Gastronomisine katkı sağlayabilmek adına "Culinary Forum - Education" organizasyonunu 5000'den fazla aşçılık & gastronomi bölümleri akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirdik.

Bu yıl da Nirvana Cosmopolitan Hotel Antalya’da  4 - 5 Aralık 2023’de gerçekleştirilecek "Culinary Forum - Connection" yerli ve yabancı, ilham veren konuşmacıları ve 5000’den fazla misafiri ağırlayacak.

Organizasyonumuza tüm sektör paydaşlarını bekliyoruz.

İnternet sayfası: https://culinaryforum.org/ 

Kayıt: https://inv-culinary.web.app/invitation



İstanbul Kitap Fuarı İmza Günü
Duyuru
31.10.2023

04 Kasım Cumartesi günü

14:00-15:00 aralığında

40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda olacağım.


TÜYAP Beylikdüzü

Salon 7

Stand No 760

Bekleriz efenim….

.

.

.

 

.

.

.

#40UluslararasıİstanbulKitapFuarı #Tüyap #İstanbulKitapFuarı #KitapFuarı #Oğlak #OğlakKitap #OsmanGüldemir #BirOsmanlıYemekYazmasıKitabütTabbahin #OsmanlıMeyveliEtYemekleri #Kitap #İmza #Aşçı #Aşçılık #Gastronomi #GastronomiVeMutfakSanatları

#AşçıOlmakYaDaOlmamak


Sürdürülebilir Türk Mutfağı Atölyesi (Yerel Ürünler)
Duyuru
23.10.2023

Workshop: Sustainable Turkish Cuisine (Local Products)
Sürdürülebilir Türk Mutfağı Atölyesi (Yerel Ürünler)
👨‍🍳
Bahar GÜLBEYAZ REÇBER
Ekol Food & Ekol Anatolia Pazarlama Müdürü
 
Levent DEMİRÇAKMAK
Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. & Ekol Anatolia Marka Yöneticisi
 
Enes İŞCAN
Ekol Food Eğitmen Şefi
 
Not: Etkinlik yabancı öğrenci ve ilgililere yönelik olacağı için Türkçe-İngilizce tercümeyle gerçekleşecektir.

Tarih: 25 Ekim 2023 Çarşamba
Saat: 12:00-18:00
Yer: Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu, Ocak Mutfağı, Yunus Emre Kampüsü, Tepebaşı, Eskişehir
.
.
.
#Aşçı #Aşçılık #Gastronomi #GastronomiVeMutfakSanatları #AşçıOlmakYaDaOlmamak #SürdürülebilirTürkMutfağı #TürkMutfağı #YerelGıdalar #EkolFood #EkolAnatolia #AnadoluÜniversitesi #EskişehirMeslekYüksekokulu #AşçılıkProgramı


Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi
Duyuru
3.07.2023

Tepebaşı Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Metro, GastronoMetro ve Noemie işbirlikleriyle "Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi".
👨‍🍳
4-5 Temmuz, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu.