Articles Published in Other Journals
Yeme Pratikleri Üzerinden Yeni Orta Sınıf lar ı Anlamaya Çalışmak
ISTANBUL JOURNAL OF SOCIOLOGICAL STUDIES-SOSYOLOJI KONFERANSLARI, no.54, pp.33-60, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Aşçıların Dünyası Daha lezzetli mi daha organik mi daha kârlı mı
TOPLUM VE BILIM, no.138-139, pp.169-178, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Eskişehir de Kentin ve Tüketim Mekânlarının Dönüşümü
Siyasal Bilgiler Fakültesi, vol.71, no.3, pp.797-825, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Dışarıda Yemek Eskişehir de Yeni Orta Sınıfın Fast Food Yeme İçme Örüntüleri
Sosyoloji Araştırmaları Dergisi, vol.18, no.1, pp.1-29, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Kâh Kahvehane Kâh Café Küreselleşen Eskişehir de Kahve Tüketimi Üzerine Kuramsal Bir Giriş
İleti-ş-im, no.2, pp.181-202, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
”Hizmet Sektöründe Çalışan Yoksulların Yoksulluk Algıları Üzerine Bir Araştırma”.
İş Güç, Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi, vol.10, no.3, 2008 (Peer-Reviewed Journal)

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
Anadolu Mutfağı Güncesi: 6 Şubat Depremleri Sonrası Hatay-Belen’de Kurulan Sahra Mutfağına İlişkin Otoetnografik Değerlendirme
Sosyolojinin Geleceği ve Geleceğin Sosyolojisi, Ankara, Turkey, 28 April 2023
Big, Liquid and Digital: Neo-Ottomanism Ideology and Cultural Representations of Food
The 2nd Biennial Conference on Food and Communication Discourses on the future of food, Ljubljana, Slovenia, 15 September 2021
Pandemi Zamanlarında Dışarıda Yemek: İstanbul’da Değişen Yeme Örüntüleri
Antroposen Çağda Sağlık, Ekoloji ve Gıda Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 29 - 30 April 2021
Yiyecek-İçecek Seçiminde Karar Mekanizması
Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi-Eatoloji, İstanbul, Turkey, 18 - 19 December 2020
Nusr-Et: Salt Bae Phenomenon – Masculinity Gender in Social Media
2019 Joint Annual Meetings and Conference of the Association for the Study of Food and Society (ASFS) and the Agriculture, Food, and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, United States Of America, 26 - 29 June 2019
Mutfağın Dünyasını Anlamak: Türkiye’de Aşçılığın Değişen Pratikleri
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018
Cooking the Tradition: Reproduction of Culture and Tradition Among Cooks and Chefs in Turkey
4th International Convention of History and Food Cultures, Tours, France, 7 - 08 June 2018
Balkanlardan Ege’ye Peynir Yolculuğu: İmren Mandıra’xxnın Sözlü Tarihi
International Symposium of Local Artisanal Cheeses in Turkey and the World: The Use of Geographical Indication for “Kars Kaşarı” Cheese, Kars, Turkey, 15 - 17 July 2016
Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi
8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Turkey, 1 - 03 December 2016
Valley of Dried Eggplant A Fieldwork on How Agricultural Patterns Change in Turkey
XIV World Congress of Rural Sociology, Sustainable and Just Rural Transitions: Connections and Complexities, Toronto, Canada, 10 - 14 August 2016
Chefs in Charge The World of Chefs in the Kitchen
Scarborough Fare Annual Conference ASFS/AFHVS/CAFS 2016 Scarborough Fare: Global Foodways and Local Foods in a Transnational City, Toronto, Canada, 21 - 25 June 2016
Aşçıların Dünyasında Sürdürülebilirlik Ekoloji Gıda Güvenliği ve GDO Tartışmaları
Ekolojinin Politikası: Yeni Sınırlar, Yeni Aktörler, Turkey, 27 - 28 November 2015
Transformation of Consumption Spaces in Eskişehir
International Urban Studies Congress, Eskişehir, Turkey, 15 - 17 April 2015
Another Form of Surveillance Society Foodies Consume Not Only Food But Internet
International Conference On Food History and Food Studies, 26 - 28 March 2015
Food Consumption of Middle Classes in Turkey Eskisehir Case
Third International Conference on Food Studies 2013, 15 October 2013
Organic Food Consumption in Turkey A Case Study in a Middle Sized City
Food Scapes: Access to Food Excess of Food, 23 September 2013
Turkish Islamic Synthesis A Conservatisation Project in Turkey
New Conservatisms New Approaches, 15 May 2010
Türkiye de Muhafazakârlığın Sosyolojik Temelleri
Siyasi İlimler Türk Derneği IV. Lisansüstü Konferansı, Turkey, 11 November 2006 - 03 October 2009
Is the Ruling AKP Justice and Development Party A Rightist Movement Conservatism Experience in Turkey
Toward a Comparative Discussion on ”Rightist” Movements, 13 March 2008
How to Work Hard and Earn Fewer A Case Study on Taxi Drivers in Turkey
Work, Employment and Society (WES) Conference 2007, 12 September 2007
Books & Book Chapters
Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler
Anadolu Üniversitesi, 2019
Gıda, Beslenme ve Toplumsal Eşitsizlikler
in: Türkiye’xxde Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik, Lütfi Sunar, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, pp.283-301, 2018
Çağdaş Sosyoloji Kuramları
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, 2017
Beslenmenin Sosyolojisi: Bazı Toplumsal Boyutlar
in: Beslenme ve Diyetetiğin Psikososyal Boyutu, Aliye Özenoğlu, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, pp.111-123, 2017
Richard Sennett: Kamusal İnsanın Çöküşünden Yeni Kapitalizm Kültürüne
in: Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur, Serap Baran, Aylin Görgün, Editor, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, pp.120-149, 2017
Politics and Society
in: Introduction to Sociology, Nadir Suğur, Editor, Anadolu University Publications, Eskişehir, pp.90-111, 2017
Beslencenin Sosyolojisi Orta Sınıf lar ın Yeme İçme ve Eğlence Örüntüleri
Phoenix Yayınevi, Ankara, 2016
Richard Sennett: Kamusal İnsanın Çöküşünden Yeni Kapitalizmin Kültürüne
in: Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur Serap, Görgün Baran Aylin, Editor, Anadolu Üniversitesi Yayınları, pp.120-148, 2013
Kapitalizm ve Karakter Aşınması-Richard Sennett
in: Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur Serap, Görgün Baran Aylin, Editor, Anadolu Üniversitesi Yayınları, pp.124-151, 2011
Eskişehir de Çalışan Yoksullar Enformel İstihdam ve Yoksulluk İlişkileri
Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2010
Eskişehir’de ÇalışanYoksullar, Enformel İstihdam ve Yoksulluk İlişkileri, Anadolu Üniversitesi Yayınları No:2030, Eskişehir.
Anadolu Üniversitesi yayınları, 2010
