Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Ekmek, Katık ve Geriye Kalanlar: Kırsal Gıda Güvencesi Üzerine

4. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 16 - 17 Kasım 2023

Deprem Sonrası Gıdaya Erişim: Erişebilenler, Erişemeyenler

Mezopotamya Gastronomi Zirvesi, Diyarbakır, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2023

Kent Belleğinin Sembolü Eskişehir Şeker Fabrikası’nın Görsel Sosyolojisi

II. Uluslararası Eskişehir Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 7 - 08 Kasım 2023

Afetlerde Gıda Hakkı ve Dirençlilik: Sahra Mutfakları, Aşevleri ve Gıda Dağıtımı

5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi / 5th International Disaster and Resilience Congress, Kocaeli, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023

Kırsal Gıda Güvencesi(zliği) ve Gıda Krizi

X. Ulusal Sosyoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2023

Big, Liquid and Digital: Neo-Ottomanism Ideology and Cultural Representations of Food

The 2nd Biennial Conference on Food and Communication Discourses on the future of food, Ljubljana, Slovenya, 15 Eylül 2021

Pandemi Zamanlarında Dışarıda Yemek: İstanbul’da Değişen Yeme Örüntüleri

Antroposen Çağda Sağlık, Ekoloji ve Gıda Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2021

Yiyecek-İçecek Seçiminde Karar Mekanizması

Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi-Eatoloji, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2020

Nusr-Et: Salt Bae Phenomenon – Masculinity Gender in Social Media

2019 Joint Annual Meetings and Conference of the Association for the Study of Food and Society (ASFS) and the Agriculture, Food, and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019

New Wave of Coffee Shops in Turkey: Changing Coffee Culture

Taste of City: Food and Place, Antalya, Türkiye, 4 - 05 Ekim 2018

Mutfağın Dünyasını Anlamak: Türkiye’de Aşçılığın Değişen Pratikleri

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018

Cooking the Tradition: Reproduction of Culture and Tradition Among Cooks and Chefs in Turkey

4th International Convention of History and Food Cultures, Tours, Fransa, 7 - 08 Haziran 2018

Balkanlardan Ege’ye Peynir Yolculuğu: İmren Mandıra’xxnın Sözlü Tarihi

International Symposium of Local Artisanal Cheeses in Turkey and the World: The Use of Geographical Indication for “Kars Kaşarı” Cheese, Kars, Türkiye, 15 - 17 Temmuz 2016

Diasporic Claims, Reinvention of Tradition and Multiculturalism Myth-Making: Toronto Meets Döner Kebab

Congress 2017-12th Annual Assembly of the Canadian Association for Food Studies-Food in Canada and Beyond: Communities, Collaboration, Complexity, 27 - 30 Mayıs 2017

Food Advice in Social Media and Eating Out as ”Foodatainment”

Congress 2017-12th Annual Assembly of the Canadian Association for Food Studies-Food in Canada and Beyond: Communities, Collaboration, Complexity, Toronto, Kanada, 27 - 30 Mayıs 2017

Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi

8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2016

Valley of Dried Eggplant A Fieldwork on How Agricultural Patterns Change in Turkey

XIV World Congress of Rural Sociology, Sustainable and Just Rural Transitions: Connections and Complexities, Toronto, Kanada, 10 - 14 Ağustos 2016

Chefs in Charge The World of Chefs in the Kitchen

Scarborough Fare Annual Conference ASFS/AFHVS/CAFS 2016 Scarborough Fare: Global Foodways and Local Foods in a Transnational City, Toronto, Kanada, 21 - 25 Haziran 2016

Aşçıların Dünyasında Sürdürülebilirlik Ekoloji Gıda Güvenliği ve GDO Tartışmaları

Ekolojinin Politikası: Yeni Sınırlar, Yeni Aktörler, Türkiye, 27 - 28 Kasım 2015

Transformation of Consumption Spaces in Eskişehir

International Urban Studies Congress, Eskişehir, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2015

Another Form of Surveillance Society Foodies Consume Not Only Food But Internet

International Conference On Food History and Food Studies, 26 - 28 Mart 2015

Food Consumption of Middle Classes in Turkey Eskisehir Case

Third International Conference on Food Studies 2013, 15 Ekim 2013

Organic Food Consumption in Turkey A Case Study in a Middle Sized City

Food Scapes: Access to Food Excess of Food, 23 Eylül 2013

Türkiye de Muhafazakârlığın Sosyolojik Temelleri

Siyasi İlimler Türk Derneği IV. Lisansüstü Konferansı, Türkiye, 11 Kasım 2006 - 03 Ekim 2009

Türkiye de İslam Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu Olabilir mi

VI. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2009

How to Work Hard and Earn Fewer A Case Study on Taxi Drivers in Turkey

Work, Employment and Society (WES) Conference 2007, 12 Eylül 2007

Kitap & Kitap Bölümleri

Gıda ve Yemek Tüketiminin Sosyolojisi

Tüketim Sosyolojisi, Akarçay, Erhan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.142-167, 2020

Toplumsal Eşitsizlikler, Sınıflar ve Yemek

Yemek Sosyolojisi, Akarçay, Erhan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.62-83, 2020

Gıda, Beslenme ve Toplumsal Eşitsizlikler

Türkiye’xxde Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik, Lütfi Sunar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.283-301, 2018

Beslenmenin Sosyolojisi: Bazı Toplumsal Boyutlar

Beslenme ve Diyetetiğin Psikososyal Boyutu, Aliye Özenoğlu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.111-123, 2017

Politics and Society

Introduction to Sociology, Nadir Suğur, Editör, Anadolu University Publications, Eskişehir, ss.90-111, 2017

Richard Sennett: Kamusal İnsanın Çöküşünden Yeni Kapitalizmin Kültürüne

Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur Serap, Görgün Baran Aylin, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.120-148, 2013

Kapitalizm ve Karakter Aşınması-Richard Sennett

Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur Serap, Görgün Baran Aylin, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.124-151, 2011

Metrikler

Yayın

61

H-İndeks (WoS)

1

Proje

3

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları