Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Eskişehir Şeker Fabrikası’nın Görsel Sosyolojisi: İşçi Deneyimleri
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.23, sa.Özel Sayı, ss.117-147, 2023 (Hakemli Dergi)
Aşçıların Dünyası Daha lezzetli mi daha organik mi daha kârlı mı
TOPLUM VE BILIM
, sa.138-139, ss.169-178, 2016 (Hakemli Dergi)
Kâh Kahvehane Kâh Café Küreselleşen Eskişehir de Kahve Tüketimi Üzerine Kuramsal Bir Giriş
İleti-ş-im
, sa.2, ss.181-202, 2012 (Hakemli Dergi)
”Hizmet Sektöründe Çalışan Yoksulların Yoksulluk Algıları Üzerine Bir Araştırma”.
İş Güç, Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi
, cilt.10, sa.3, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Afet Sosyolojisi Bağlamında 6 Şubat Depremleri: Sahadan Sesler
Doğuş Üniversitesi 1. Ulusal Sosyoloji Konferansı, İstanbul, Türkiye, 06 Aralık 2024
Ekmek, Katık ve Geriye Kalanlar: Kırsal Gıda Güvencesi Üzerine
4. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 16 - 17 Kasım 2023
Deprem Sonrası Gıdaya Erişim: Erişebilenler, Erişemeyenler
Mezopotamya Gastronomi Zirvesi, Diyarbakır, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2023
Kent Belleğinin Sembolü Eskişehir Şeker Fabrikası’nın Görsel Sosyolojisi
II. Uluslararası Eskişehir Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 7 - 08 Kasım 2023
Afetlerde Gıda Hakkı ve Dirençlilik: Sahra Mutfakları, Aşevleri ve Gıda Dağıtımı
5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi, Gebze, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023
Anadolu Mutfağı Güncesi: 6 Şubat Depremleri Sonrası Hatay-Belen’de Kurulan Sahra Mutfağına İlişkin Otoetnografik Değerlendirme
Sosyolojinin Geleceği ve Geleceğin Sosyolojisi, Ankara, Türkiye, 28 Nisan 2023
Big, Liquid and Digital: Neo-Ottomanism Ideology and Cultural Representations of Food
The 2nd Biennial Conference on Food and Communication Discourses on the future of food, Ljubljana, Slovenya, 15 Eylül 2021
Pandemi Zamanlarında Dışarıda Yemek: İstanbul’da Değişen Yeme Örüntüleri
Antroposen Çağda Sağlık, Ekoloji ve Gıda Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2021
Yiyecek-İçecek Seçiminde Karar Mekanizması
Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi-Eatoloji, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2020
Nusr-Et: Salt Bae Phenomenon – Masculinity Gender in Social Media
2019 Joint Annual Meetings and Conference of the Association for the Study of Food and Society (ASFS) and the Agriculture, Food, and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019
Yemeğin Göçü-Göçün Yemeği
Kültürlerarası Etkileşim Konuşmaları, İstanbul, Türkiye, 13 Şubat 2019
Mutfağın Dünyasını Anlamak: Türkiye’de Aşçılığın Değişen Pratikleri
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018
Cooking the Tradition: Reproduction of Culture and Tradition Among Cooks and Chefs in Turkey
4th International Convention of History and Food Cultures, Tours, Fransa, 7 - 08 Haziran 2018
Balkanlardan Ege’ye Peynir Yolculuğu: İmren Mandıra’xxnın Sözlü Tarihi
International Symposium of Local Artisanal Cheeses in Turkey and the World: The Use of Geographical Indication for “Kars Kaşarı” Cheese, Kars, Türkiye, 15 - 17 Temmuz 2016
Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi
8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2016
Valley of Dried Eggplant A Fieldwork on How Agricultural Patterns Change in Turkey
XIV World Congress of Rural Sociology, Sustainable and Just Rural Transitions: Connections and Complexities, Toronto, Kanada, 10 - 14 Ağustos 2016
Chefs in Charge The World of Chefs in the Kitchen
Scarborough Fare Annual Conference ASFS/AFHVS/CAFS 2016 Scarborough Fare: Global Foodways and Local Foods in a Transnational City, Toronto, Kanada, 21 - 25 Haziran 2016
Tüketim Üzerinden (Yeni?) Orta Sınıfı Anlamaya Çalışmak
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Orta Sınıflar ve Sosyal Hareketlilik Çalıştayı, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ocak 2016
Aşçıların Dünyasında Sürdürülebilirlik Ekoloji Gıda Güvenliği ve GDO Tartışmaları
Ekolojinin Politikası: Yeni Sınırlar, Yeni Aktörler, Türkiye, 27 - 28 Kasım 2015
Transformation of Consumption Spaces in Eskişehir
International Urban Studies Congress, Eskişehir, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2015
Another Form of Surveillance Society Foodies Consume Not Only Food But Internet
International Conference On Food History and Food Studies, 26 - 28 Mart 2015
Food Consumption of Middle Classes in Turkey Eskisehir Case
Third International Conference on Food Studies 2013, 15 Ekim 2013
Organic Food Consumption in Turkey A Case Study in a Middle Sized City
Food Scapes: Access to Food Excess of Food, 23 Eylül 2013
Turkish Islamic Synthesis A Conservatisation Project in Turkey
New Conservatisms New Approaches, 15 Mayıs 2010
Türkiye de Muhafazakârlığın Sosyolojik Temelleri
Siyasi İlimler Türk Derneği IV. Lisansüstü Konferansı, Türkiye, 11 Kasım 2006 - 03 Ekim 2009
Is the Ruling AKP Justice and Development Party A Rightist Movement Conservatism Experience in Turkey
Toward a Comparative Discussion on ”Rightist” Movements, 13 Mart 2008
How to Work Hard and Earn Fewer A Case Study on Taxi Drivers in Turkey
Work, Employment and Society (WES) Conference 2007, 12 Eylül 2007
Kitap & Kitap Bölümleri
Gıda, Beslenme, Yemek ve Beden Sosyolojisinin Kesişiminde Bazı Notlar
Bedenin Sosyolojisi, Demez, Gönül; Timurturkan, Meral; Ertan, Cihan, Editör, Baglam Yayınları, İstanbul, ss.281-294, 2020
Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler
Anadolu Üniversitesi, 2019
Gıda, Beslenme ve Toplumsal Eşitsizlikler
Türkiye’xxde Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik, Lütfi Sunar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.283-301, 2018
Gıda, Beslenme ve Toplumsal Eşitsizlikler
Türkiye'de Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik, Sunar, Lütfi, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.283-301, 2018
Çağdaş Sosyoloji Kuramları
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, 2017
Beslenmenin Sosyolojisi: Bazı Toplumsal Boyutlar
Beslenme ve Diyetetiğin Psikososyal Boyutu, Aliye Özenoğlu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.111-123, 2017
Kampın Değerlendirmesi
Kampın Kitabı, Güldemir, Osman & Kurnaz, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.159-168, 2017
Politics and Society
Introduction to Sociology, Nadir Suğur, Editör, Anadolu University Publications, Eskişehir, ss.90-111, 2017
Beslencenin Sosyolojisi Orta Sınıf lar ın Yeme İçme ve Eğlence Örüntüleri
Phoenix Yayınevi, Ankara, 2016
Richard Sennett: Kamusal İnsanın Çöküşünden Yeni Kapitalizmin Kültürüne
Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur Serap, Görgün Baran Aylin, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.120-148, 2013
Kapitalizm ve Karakter Aşınması-Richard Sennett
Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur Serap, Görgün Baran Aylin, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.124-151, 2011
Sanayi Sonrası Toplum: Daniel Bell
Çağdaş Sosyoloji Kuramları, Görgün Baran Aylin, Suğur Serap, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.2-27, 2011
Eskişehir’de ÇalışanYoksullar, Enformel İstihdam ve Yoksulluk İlişkileri, Anadolu Üniversitesi Yayınları No:2030, Eskişehir.
Anadolu Üniversitesi yayınları, 2010
Eskişehir de Çalışan Yoksullar Enformel İstihdam ve Yoksulluk İlişkileri
Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2010
Siyaset ve Toplum
Sosyolojiye Giriş, Suğur Nadir, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.72-97, 2009