Yayınlar & Eserler

Makaleler 14
Tümü (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (6)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 36

1. Karın Doyuran Ekmek

5. Target Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Antalya, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

2. Michelin Yıldızları ve Usta Şefler: Ünlülerin Aşçılık Pratikleri, Erkeklik ve Toplumsal Cinsiyet

XI. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Bursa, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2025, (Özet Bildiri)

3. Afet Sosyolojisi Bağlamında 6 Şubat Depremleri: Sahadan Sesler

Doğuş Üniversitesi 1. Ulusal Sosyoloji Konferansı, İstanbul, Türkiye, 06 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

4. Ekmek, Katık ve Geriye Kalanlar: Kırsal Gıda Güvencesi Üzerine

4. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 16 - 17 Kasım 2023, (Yayınlanmadı)

5. Deprem Sonrası Gıdaya Erişim: Erişebilenler, Erişemeyenler

Mezopotamya Gastronomi Zirvesi, Diyarbakır, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2023, (Yayınlanmadı)

6. Kent Belleğinin Sembolü Eskişehir Şeker Fabrikası’nın Görsel Sosyolojisi

II. Uluslararası Eskişehir Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 7 - 08 Kasım 2023, (Yayınlanmadı)

7. Afetlerde Gıda Hakkı ve Dirençlilik: Sahra Mutfakları, Aşevleri ve Gıda Dağıtımı

5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi, Gebze, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, (Özet Bildiri)

8. Kırsal Gıda Güvencesi(zliği) ve Gıda Krizi

X. Ulusal Sosyoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2023, ss.149, (Özet Bildiri)

10. Big, Liquid and Digital: Neo-Ottomanism Ideology and Cultural Representations of Food

The 2nd Biennial Conference on Food and Communication Discourses on the future of food, Ljubljana, Slovenya, 15 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

11. Pandemi Zamanlarında Dışarıda Yemek: İstanbul’da Değişen Yeme Örüntüleri

Antroposen Çağda Sağlık, Ekoloji ve Gıda Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

12. Yiyecek-İçecek Seçiminde Karar Mekanizması

Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi-Eatoloji, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2020

13. Nusr-Et: Salt Bae Phenomenon – Masculinity Gender in Social Media

2019 Joint Annual Meetings and Conference of the Association for the Study of Food and Society (ASFS) and the Agriculture, Food, and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

14. Türkiye'de Aşçılık Mesleğinin Değişen Görünümleri

Toplumsal Yapı Araştırmaları Atölyesi (TYAA) II - Meslekler, İstanbul, Türkiye, 4 - 05 Mart 2019, (Özet Bildiri)

15. Yemeğin Göçü-Göçün Yemeği

Kültürlerarası Etkileşim Konuşmaları, İstanbul, Türkiye, 13 Şubat 2019, (Tam Metin Bildiri)

16. New Wave of Coffee Shops in Turkey: Changing Coffee Culture

Taste of City: Food and Place, Antalya, Türkiye, 4 - 05 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

17. Mutfağın Dünyasını Anlamak: Türkiye’de Aşçılığın Değişen Pratikleri

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

18. Cooking the Tradition: Reproduction of Culture and Tradition Among Cooks and Chefs in Turkey

4th International Convention of History and Food Cultures, Tours, Fransa, 7 - 08 Haziran 2018, (Özet Bildiri)

19. Balkanlardan Ege’ye Peynir Yolculuğu: İmren Mandıra’xxnın Sözlü Tarihi

International Symposium of Local Artisanal Cheeses in Turkey and the World: The Use of Geographical Indication for “Kars Kaşarı” Cheese, Kars, Türkiye, 15 - 17 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)

20. Diasporic Claims, Reinvention of Tradition and Multiculturalism Myth-Making: Toronto Meets Döner Kebab

Congress 2017-12th Annual Assembly of the Canadian Association for Food Studies-Food in Canada and Beyond: Communities, Collaboration, Complexity, 27 - 30 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

21. Food Advice in Social Media and Eating Out as ”Foodatainment”

Congress 2017-12th Annual Assembly of the Canadian Association for Food Studies-Food in Canada and Beyond: Communities, Collaboration, Complexity, Toronto, Kanada, 27 - 30 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

22. Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi

8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2016, (Özet Bildiri)

23. Valley of Dried Eggplant A Fieldwork on How Agricultural Patterns Change in Turkey

XIV World Congress of Rural Sociology, Sustainable and Just Rural Transitions: Connections and Complexities, Toronto, Kanada, 10 - 14 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)

24. Chefs in Charge The World of Chefs in the Kitchen

Scarborough Fare Annual Conference ASFS/AFHVS/CAFS 2016 Scarborough Fare: Global Foodways and Local Foods in a Transnational City, Toronto, Kanada, 21 - 25 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

25. Tüketim Üzerinden (Yeni?) Orta Sınıfı Anlamaya Çalışmak

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Orta Sınıflar ve Sosyal Hareketlilik Çalıştayı, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ocak 2016, (Özet Bildiri)

26. Aşçıların Dünyasında Sürdürülebilirlik Ekoloji Gıda Güvenliği ve GDO Tartışmaları

Ekolojinin Politikası: Yeni Sınırlar, Yeni Aktörler, Türkiye, 27 - 28 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)

27. Transformation of Consumption Spaces in Eskişehir

International Urban Studies Congress, Eskişehir, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)

28. Another Form of Surveillance Society Foodies Consume Not Only Food But Internet

International Conference On Food History and Food Studies, 26 - 28 Mart 2015, (Özet Bildiri)

29. Food Consumption of Middle Classes in Turkey Eskisehir Case

Third International Conference on Food Studies 2013, 15 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

31. Organic Food Consumption in Turkey A Case Study in a Middle Sized City

Food Scapes: Access to Food Excess of Food, 23 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

32. Turkish Islamic Synthesis A Conservatisation Project in Turkey

New Conservatisms New Approaches, 15 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)

33. Türkiye de İslam Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu Olabilir mi

VI. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2009, (Özet Bildiri)

34. Türkiye de Muhafazakârlığın Sosyolojik Temelleri

Siyasi İlimler Türk Derneği IV. Lisansüstü Konferansı, Türkiye, 11 Kasım 2006 - 03 Ekim 2009, (Özet Bildiri)

35. Is the Ruling AKP Justice and Development Party A Rightist Movement Conservatism Experience in Turkey

Toward a Comparative Discussion on ”Rightist” Movements, 13 Mart 2008, (Özet Bildiri)

36. How to Work Hard and Earn Fewer A Case Study on Taxi Drivers in Turkey

Work, Employment and Society (WES) Conference 2007, 12 Eylül 2007, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 21

1. Afet Koşullarında Gıda Güvencesi

Tehlikeler ve Afet Dirençli Kentler - 2, TÜN MUAMMER, Editör, Özgür Yayınları, ss.67-80, 2024

2. Tüketim Sosyolojisi

Türkiye'de Sosyoloji ve Gelişimi, ŞAHİN KÜTÜK BİRSEN, GÜNGÖR ERGAN NEVİN, ULUSOY MELİHA DEMET, GELEKÇİ CAHİT, Editör, Nobel, Ankara, ss.880-891, 2024

5. Gıda, Beslenme, Yemek ve Beden Sosyolojisinin Kesişiminde Bazı Notlar

Bedenin Sosyolojisi, Demez, Gönül; Timurturkan, Meral; Ertan, Cihan, Editör, Baglam Yayınları, İstanbul, ss.281-294, 2020

6. Toplumsal Eşitsizlikler, Sınıflar ve Yemek

Yemek Sosyolojisi, Akarçay, Erhan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.62-83, 2020

7. Gıda ve Yemek Tüketiminin Sosyolojisi

Tüketim Sosyolojisi, Akarçay, Erhan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.142-167, 2020

9. Gıda, Beslenme ve Toplumsal Eşitsizlikler

Türkiye'de Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik, Sunar, Lütfi, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.283-301, 2018

10. Gıda, Beslenme ve Toplumsal Eşitsizlikler

Türkiye’xxde Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik, Lütfi Sunar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.283-301, 2018

12. Politics and Society

Introduction to Sociology, Nadir Suğur, Editör, Anadolu University Publications, Eskişehir, ss.90-111, 2017

13. Kampın Değerlendirmesi

Kampın Kitabı, Güldemir, Osman & Kurnaz, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.159-168, 2017

14. Beslenmenin Sosyolojisi: Bazı Toplumsal Boyutlar

Beslenme ve Diyetetiğin Psikososyal Boyutu, Aliye Özenoğlu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.111-123, 2017

16. Richard Sennett: Kamusal İnsanın Çöküşünden Yeni Kapitalizmin Kültürüne

Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur Serap, Görgün Baran Aylin, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.120-148, 2013

17. Kapitalizm ve Karakter Aşınması-Richard Sennett

Sosyolojide Yakın Dönem Gelişmeler, Suğur Serap, Görgün Baran Aylin, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.124-151, 2011

18. Sanayi Sonrası Toplum: Daniel Bell

Çağdaş Sosyoloji Kuramları, Görgün Baran Aylin, Suğur Serap, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, ss.2-27, 2011

21. Siyaset ve Toplum

Sosyolojiye Giriş, Suğur Nadir, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.72-97, 2009
Metrikler

Yayın

75

Yayın (WoS)

1

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (TrDizin)

19

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

266

H-İndeks (Sobiad)

8

Atıf (Diğer Toplam)

31

Proje

3

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları