Öğr. Gör. Dr. ESRA ZIVALI


TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ

Eğitim Bilgileri

2018 - 2019

2018 - 2019

Doktora

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Dr), Türkiye

2015 - 2018

2015 - 2018

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Mutfak personelinin örgütsel bağlılığının işten ayrılma niyetine etkisi: Ankara’xxdaki beş yıldızlı otel işletmelerine yönelik bir araştırma

Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - 2019

2017 - 2019

Araştırma Görevlisi

Başkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

GMS508 Gastronomide Yeni Akımlar (BAHAR)

Lisans

Lisans

GMS303 Unlu Mamül Üretimi (GÜZ)

GMS403 Dünya Mutfakları II (GÜZ)

GMS407 Tarif Geliştirme ve Sunum Teknikleri (GÜZ)

GMS352 Çikolata Yapım Teknikleri ve Uygulamaları (GÜZ)

GMS200 Staj I (BAHAR)

GMS409 Bitirme Projesi (GÜZ)

GMS300 Staj II (BAHAR)

GMS352 Çikolata Yapım Teknikleri ve Uygulamaları (BAHAR)

GMS402 Bitirme Projesi (GÜZ)

GMS302 Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II (BAHAR)

GMS201 Temel Mutfak Uygulamaları I (GÜZ)

GMS301 Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları I (GÜZ)

GMS200 Staj I

GMS202 Temel Mutfak Uygulamaları II (BAHAR)

GMS104 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (YAZ OKULU)

BTU100 Bilgisayar Okur Yazarlığı (GÜZ)

BTU100 Bilgisayar Okur Yazarlığı (BAHAR)

Makaleler

Tümü (4)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. LAKTOZSUZ AYRAN ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

ZIVALI BİLGİN E., BEYAZKAYA T.

International Travel and Tourism Dynamics: Restructuring Tourism For Tomorrow, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

2. Çölyak Hastalarına Yönelik Zengileştirilmiş Glutensiz Kek Geliştirlmesi Üzerine Bir Çalışma

ZIVALI BİLGİN E., ŞEN S.

International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 21 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

3. 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Uygulanan Gıda Atık Yönetim Prensipleri Üzerine Bir Araştırma: Ankara İli Örneği

ZIVALI BİLGİN E., ÖZEN C.

International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

4. Yöresel Ürünlerde Anlam Karmaşasının Giderilmesi: “Kuymak” Ve “Muhlama” Örneği

ZIVALI BİLGİN E., BEYAZKAYA T., BEYTER N.

International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

5. Yiyecek İçecek İşletmeleri Ve Seyahat Acentelerinin Gastronomi Turizmine Yaklaşımı

KÜÇÜKKÖMÜRLER S., ZIVALI BİLGİN E., YALÇIN E.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

6. Gastronomi Öğrencilerinin Paketli Gıda Tüketimine Yaklaşımları

ÖZKAYA F., ZIVALI BİLGİN E.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

7. Türkiye'de Lisans Düzeyinde Gastronomi Eğitiminin Değerlendirilmesi

BEYTER N., ZIVALI BİLGİN E., YALÇIN E.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. Konaklama İşletmelerinde İşten Ayrılma: Türkiye de Son On Yılda Yapılan Çalışmalar Üzerine Bir Değerlendirme

AKSOY M., ZIVALI E.

1. Uluslararası İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi, Priştine, Kosova, 12 - 17 Eylül 2017, ss.478-488, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. Dikey Tarım ve Gastronomi

ZIVALI BİLGİN E.

Gastronomi ve Teknoloji, Yazıcıoğlu, İrfan; Alphan, Eda; Bölükbaş, Rabia, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.41-60, 2022

2021

2021

2. Gastronomi Festivalleri

ZIVALI BİLGİN E.

Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler, Yılmaz Gökhan, Şahin Ayşe, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.110-130, 2021

2021

2021

3. Eskişehir

GÜLDEMİR O., ZIVALI BİLGİN E., SARIKAYA G. S.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.448-458, 2021

2021

2021

4. Eskişehir

GÜLDEMİR O., ZIVALI BİLGİN E., KAMAN G. S.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.448-458, 2021

2020

2020

5. Gastronomi Öğrencilerinin Paketli Gıda Tüketimine Yaklaşımları

ÖZKAYA F., ZIVALI BİLGİN E.

Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Aydın Ş., Çoban Ö., Karakuş Y. ve Çalışkan N., Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.257-267, 2020

Ansiklopedide Bölümler