Eğitim Bilgileri
2018 - 2019
2018 - 2019Doktora
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Dr), Türkiye
2015 - 2018
2015 - 2018Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
Mutfak personelinin örgütsel bağlılığının işten ayrılma niyetine etkisi: Ankara’xxdaki beş yıldızlı otel işletmelerine yönelik bir araştırma
Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - 2019
2017 - 2019Araştırma Görevlisi
Başkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
GMS303 Unlu Mamül Üretimi (GÜZ)
GMS403 Dünya Mutfakları II (GÜZ)
GMS407 Tarif Geliştirme ve Sunum Teknikleri (GÜZ)
GMS352 Çikolata Yapım Teknikleri ve Uygulamaları (GÜZ)
GMS200 Staj I (BAHAR)
GMS409 Bitirme Projesi (GÜZ)
GMS300 Staj II (BAHAR)
GMS352 Çikolata Yapım Teknikleri ve Uygulamaları (BAHAR)
GMS402 Bitirme Projesi (GÜZ)
GMS302 Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II (BAHAR)
GMS201 Temel Mutfak Uygulamaları I (GÜZ)
GMS301 Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları I (GÜZ)
GMS200 Staj I
GMS202 Temel Mutfak Uygulamaları II (BAHAR)
GMS104 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (YAZ OKULU)
BTU100 Bilgisayar Okur Yazarlığı (GÜZ)
BTU100 Bilgisayar Okur Yazarlığı (BAHAR)
Makaleler
Tümü (4)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (1)
2022
20221. GÜNCEL TEDAVİLERDE BESLENME ALIŞKANLIKLARINA AKTÜEL YAKLAŞIM
ZIVALI BİLGİN E.
KLİNİK PLUS DERGİSİ , cilt.1, sa.1, ss.42-47, 2022 (Hakemsiz Dergi)
2021
20212. 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Uygulanan Gıda Atık Yönetim Prensipleri Üzerine Bir Araştırma: Ankara İli Örneği (A Research on Food Waste Management Principles Applied in 4 and 5 Star Hotels: Example of Ankara Province)
ZIVALI BİLGİN E., ÖZEN C.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.9, ss.355-370, 2021 (TRDizin)
2021
20213. Çölyak Hastalarına Yönelik Zengileştirilmiş Glutensiz Kek Geliştirilmesi Üzerine Bir Çalışma (A Study About the Development of Enriched a Gluten-Free Cake for Celiac Patients)
ZIVALI BİLGİN E., ŞEN S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.9, ss.150-160, 2021 (TRDizin)
2020
20204. Yöresel Ürünlerde Anlam Karmaşasının Giderilmesi: \"Kuymak\" ve \"Muhlama\" Örneği (Clearing the Lexical Confusion in Local Products: 'Kuymak and 'Muhlama as Specific Examples)
ZIVALI BİLGİN E., BEYAZKAYA T., BEYTER N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.0, sa.4, ss.385-395, 2020 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. LAKTOZSUZ AYRAN ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
ZIVALI BİLGİN E., BEYAZKAYA T.
International Travel and Tourism Dynamics: Restructuring Tourism For Tomorrow, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2021
20212. Çölyak Hastalarına Yönelik Zengileştirilmiş Glutensiz Kek Geliştirlmesi Üzerine Bir Çalışma
ZIVALI BİLGİN E., ŞEN S.
International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 21 Ekim 2021, (Özet Bildiri)
2021
20213. 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Uygulanan Gıda Atık Yönetim Prensipleri Üzerine Bir Araştırma: Ankara İli Örneği
ZIVALI BİLGİN E., ÖZEN C.
International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2021, (Özet Bildiri)
2020
20204. Yöresel Ürünlerde Anlam Karmaşasının Giderilmesi: “Kuymak” Ve “Muhlama” Örneği
ZIVALI BİLGİN E., BEYAZKAYA T., BEYTER N.
International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
20195. Yiyecek İçecek İşletmeleri Ve Seyahat Acentelerinin Gastronomi Turizmine Yaklaşımı
KÜÇÜKKÖMÜRLER S., ZIVALI BİLGİN E., YALÇIN E.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Gastronomi Öğrencilerinin Paketli Gıda Tüketimine Yaklaşımları
ÖZKAYA F., ZIVALI BİLGİN E.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2019
20197. Türkiye'de Lisans Düzeyinde Gastronomi Eğitiminin Değerlendirilmesi
BEYTER N., ZIVALI BİLGİN E., YALÇIN E.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2017
20178. Konaklama İşletmelerinde İşten Ayrılma: Türkiye de Son On Yılda Yapılan Çalışmalar Üzerine Bir Değerlendirme
AKSOY M., ZIVALI E.
1. Uluslararası İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi, Priştine, Kosova, 12 - 17 Eylül 2017, ss.478-488, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Dikey Tarım ve Gastronomi
ZIVALI BİLGİN E.
Gastronomi ve Teknoloji, Yazıcıoğlu, İrfan; Alphan, Eda; Bölükbaş, Rabia, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.41-60, 2022
2021
20212. Gastronomi Festivalleri
ZIVALI BİLGİN E.
Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler, Yılmaz Gökhan, Şahin Ayşe, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.110-130, 2021
2021
20213. Eskişehir
GÜLDEMİR O., ZIVALI BİLGİN E., SARIKAYA G. S.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.448-458, 2021
2021
20214. Eskişehir
GÜLDEMİR O., ZIVALI BİLGİN E., KAMAN G. S.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.448-458, 2021
2020
20205. Gastronomi Öğrencilerinin Paketli Gıda Tüketimine Yaklaşımları
ÖZKAYA F., ZIVALI BİLGİN E.
Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Aydın Ş., Çoban Ö., Karakuş Y. ve Çalışkan N., Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.257-267, 2020
Ansiklopedide Bölümler