­

Arş. Gör. BEYZA UYANIK


TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (SOC)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

35

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scholar)

15

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

7

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

23

Proje

3

Eğitim Bilgileri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doktora

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

2024 - 2025

2024 - 2025

Yüksek Lisans

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye

2018 - 2021

2018 - 2021

Yüksek Lisans

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye

2014 - 2018

2014 - 2018

Lisans

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Yüksek Lisans

Coğrafi İşaretli Kars Kaşarı Dondurması Creative Commons License

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

TÜGİP Tüketici Araştırmaları ve Ürün Doğrulama Metotları Eğitimi

İş planı, Ticarileşme

TÜGİP

2021

2021

BRC EĞİTİMİ (The British Retail Consortium)

Turizm

Istanbul Gedik University

2021

2021

IFS EĞİTİMİ (INTERNATIONAL FOOD STANDART)

Turizm

İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

2021

2021

ORGANİK TARIM EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Turizm

İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

2021

2021

GENEL GIDA ANALİZLERİ EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Turizm

İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

2021

2021

GLOBAL GAP SERTİFİKA PROGRAMI

Turizm

Istanbul Gedik University

2021

2021

HELAL GIDA EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Turizm

Istanbul Gedik University

2021

2021

GIDA SAVUNMASI EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Turizm

İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

2021

2021

GIDA İŞLETMELERİNDE KALİTE EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Turizm

İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

2021

2021

İleri Excel

Diğer

İstanbul İşletme Enstitüsü

2021

2021

Basics of Research Design and Methodology

Diğer

University of South Florida M3 Center for Hospitality Technology & Innovation / Association of North America Higher Education International / MTCON

2021

2021

PAS 220 ÖN KOŞUL SERTİFİKA PROGRAMI

Diğer

Istanbul Gedik University

2021

2021

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Diğer

Istanbul Gedik University

2020

2020

Organization Team Member

Diğer

Managing Tourism across Continents (MTCON’20)

2019

2019

Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Programı

Sağlık ve Tıp

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı

2017

2017

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanında Pedagojik Formasyon Eğitimi

Diğer

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

Akademi Dışı Deneyim

2022 - 2022

2022 - 2022

Visiting Researcher

Üniversite, University of Copenhagen, Department of Food Science/Design and Consumer Behavior, Visiting Researcher

2019 - 2019

2019 - 2019

Aşçı

Ticari Kuruluş Özel, Tart Mutfak, Mutfak, Aşçı

2019 - 2019

2019 - 2019

Stajyer Aşçı (Erasmus+)

Ticari Kuruluş (özel), Bistro Guggenheim Bilbao- IXO GRUPO, Mutfak, Stajyer Aşçı (Erasmus+)

2018 - 2018

2018 - 2018

Aşçı

Ticari Kuruluş Özel, Wyndham Ankara, Mutfak, Aşçı

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Geleceğin gurmelerini yetiştirmek: Çocuklarda tat algısını ve bilincini geliştirmeye yönelik gastronomik bir yaklaşım

UYANIK B.

CONSENSE (ULUSLARARASI TÜKETİCİ VE DUYUSAL BİLİMLER KONFERANSI), Türkiye, 2 - 03 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

Peynir İlaveli Dondurma: Coğrafi İşaretli Peynirlerle Deneysel Bir Çalışma

UYANIK B., GÜN İ., ÖZKAYA F.

III. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

Bir Dilim Kilim: Sivrihisar Kilim Motiflerinin Gastronomi Alanında Kullanımı

UYANIK B., ZENCİR ÇİFTÇİ E.

21. Uluslararası Halkbilimi (Halk Gastronomisi) Sempozyumu, 27 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2020

2020

Yemek Üzerinden Etnisite: Gastroracism Kavramı ve Bireylerin Algıları

UYANIK B., ŞAHİNGÖZ S.

International Travel Tourism Dynamics, 8 - 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

Dini İnançların Gastronomi Deneyimleri Üzerine Etkisi: Kapadokya Örneği

UYANIK B., YAMAN M.

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 31 Ocak - 02 Şubat 2019, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Kırsal Turizmin Nevşehir Bölgesinde Uygulanabilirliğine Bölgenin Mutfak Kültürünün Katkısı

UYANIK B.

I. International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Türk Mutfağında Bir Füzyon Mutfak Uygulaması: Affagato Eşliğinde Tahin Pekmez Suflesi

UYANIK B.

II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, 2 - 04 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

İngiliz, Balkan, İskandinav ve Rus Mutfağı

Zivali Bilgin E., Uyanik B.

Dünya Mutfakları I, Hakan Yılmaz, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.48-92, 2024

2024

2024

Tüketici Beğeni Testi

UYANIK B., GÜN İ.

Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editör, Nobel Yayıncılık, ss.153-183, 2024

2024

2024

Alan Yazında Ürün Geliştirme

UYANIK B., ZENCİR ÇİFTÇİ E.

Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editör, Nobel Yayıncılık, ss.35-61, 2024

2023

2023

Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Güvenliğinde Riskler

Uyanık B.

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, DÜNDAR ARIKAN Alev,YÜCEL GÜNGÖR Mehtap, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2023

2023

2023

Kefir

UYANIK B.

Alkolsüz İçecek Bilgisi, Merve Özgür Göde, Editör, Detay Yayıncılık, ss.95-115, 2023

2023

2023

Ayran

UYANIK B.

Alkolsüz İçecek Bilgisi, Merve Özgür Göde, Editör, Detay Yayıncılık, ss.115-137, 2023

2022

2022

Nörogastronomi ve Gastrofizik

Yaşlı F., Uyanık B.

Gastronomide Yeni Akımlar, Hakan Yılmaz, Editör, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları , Eskişehir, ss.211-225, 2022

2022

2022

Geleceğe Yönelik Çözüm Önerileri

UYANIK B., CAN İ. I., KAVAK M., EMİR O.

Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir, Oktay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.81-99, 2022

2022

2022

Geleceğe Yönelik Çözüm Önerileri

UYANIK B., CAN İ. I., KAVAK M., EMİR O.

Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir Oktay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.81-95, 2022

2022

2022

Türkiye’de Planlı Dönem Öncesi ve Sonrası Turizm Sektörü

CAN İ. I., UYANIK B., EMİR O.

Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir Oktay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-34, 2022

2022

2022

Nörogastronomi ve Gastrofizik

YAŞLI F., UYANIK B.

Gastronomide Yeni Akımlar, Yılmaz Hakan, Editör, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir, ss.210-238, 2022

2022

2022

Yerel Ürünlerin Turistik Amaçlı Kullanımı

ZENCİR ÇİFTÇİ E., UYANIK B.

Destinasyon Geliştirme ve Örnek Uygulamalar, Oktay Emir, Barış Çıvak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.198-214, 2022

2021

2021

Gastronomi Turizmi

YÜNCÜ H. R., UYANIK B.

Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan YAZICIOĞLU Doç. Dr. Ümit SORMAZ Dr. Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, ss.7-17, 2021

2021

2021

Türkiye'ye En Uygun Sürdürülebilir Turizm Türleri

AKSÖZ E. O., UYANIK B.

Sürdürülebilir Turizm, EMİR Oktay, AKSÖZ, Emre Ozan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.189-217, 2021

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

Rumeli İşkembecisi

Uyanik B.

Detay Yayıncılık, ss.136-137, 2022

2022

2022

Sampi Pide

Uyanik B.

Detay Yayıncılık, ss.200-201, 2022

2022

2022

Göçmen Börekçisi

Uyanik B.

Detay Yayıncılık, ss.207-208, 2022

2022

2022

Açıklamalı Mutfak Terimleri Sözlüğü

Uyanik B.

Detay Yayıncılık, ss.17-18, 2022

2022

2022

Rejans Restoran

Uyanik B.

Detay Yayıncılık, ss.73-74, 2022

2022

2022

Lacivert Restoran

Uyanik B.

Detay Yayıncılık, ss.372-373, 2022

Desteklenen Projeler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Peynir Dondurması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

UYANIK B.

2023 - 2024

2023 - 2024

Eskişehir'in Gastronomi İşletmeleri Yürüyüş Rotaları

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Zencir Çiftçi E. (Yürütücü), Yüncü H. R., Erşen G., Uyanık B.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1