Metrikler
Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoktora
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye
2024 - 2025
2024 - 2025Yüksek Lisans
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye
2018 - 2021
2018 - 2021Yüksek Lisans
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye
2014 - 2018
2014 - 2018Lisans
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Yüksek Lisans
Coğrafi İşaretli Kars Kaşarı Dondurması
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024TÜGİP Tüketici Araştırmaları ve Ürün Doğrulama Metotları Eğitimi
İş planı, Ticarileşme
TÜGİP
2021
2021BRC EĞİTİMİ (The British Retail Consortium)
Turizm
Istanbul Gedik University
2021
2021IFS EĞİTİMİ (INTERNATIONAL FOOD STANDART)
Turizm
İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
2021
2021ORGANİK TARIM EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Turizm
İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
2021
2021GENEL GIDA ANALİZLERİ EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Turizm
İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
2021
2021GLOBAL GAP SERTİFİKA PROGRAMI
Turizm
Istanbul Gedik University
2021
2021HELAL GIDA EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Turizm
Istanbul Gedik University
2021
2021GIDA SAVUNMASI EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Turizm
İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
2021
2021GIDA İŞLETMELERİNDE KALİTE EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Turizm
İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
2021
2021İleri Excel
Diğer
İstanbul İşletme Enstitüsü
2021
2021Basics of Research Design and Methodology
Diğer
University of South Florida M3 Center for Hospitality Technology & Innovation / Association of North America Higher Education International / MTCON
2021
2021PAS 220 ÖN KOŞUL SERTİFİKA PROGRAMI
Diğer
Istanbul Gedik University
2021
2021ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Diğer
Istanbul Gedik University
2020
2020Organization Team Member
Diğer
Managing Tourism across Continents (MTCON’20)
2019
2019Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Programı
Sağlık ve Tıp
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı
2017
2017Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanında Pedagojik Formasyon Eğitimi
Diğer
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
Akademi Dışı Deneyim
2022 - 2022
2022 - 2022Visiting Researcher
Üniversite, University of Copenhagen, Department of Food Science/Design and Consumer Behavior, Visiting Researcher
2019 - 2019
2019 - 2019Aşçı
Ticari Kuruluş Özel, Tart Mutfak, Mutfak, Aşçı
2019 - 2019
2019 - 2019Stajyer Aşçı (Erasmus+)
Ticari Kuruluş (özel), Bistro Guggenheim Bilbao- IXO GRUPO, Mutfak, Stajyer Aşçı (Erasmus+)
2018 - 2018
2018 - 2018Aşçı
Ticari Kuruluş Özel, Wyndham Ankara, Mutfak, Aşçı
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023The Role of Parents on Intergenerational Transmission of Cuisine Culture in Türkiye
Uyanık B., Özel Ç. H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.11, sa.2, ss.832-846, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022Priorities of consumers for restaurant preferences: A conjoint analysis study on generation Z
SEZGİN E., UYANIK B.
Journal of Tourism, Leisure and Hospitality
, cilt.4, sa.2, ss.142-149, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Gastronomi şehri Gaziantep: Yerel yiyecek-içecek işletmelerinin UNESCO kriterleri kapsamında değerlendirilmesi (The city of gastronomy Gaziantep: Evaluation of local restaurants within the scope of UNESCO criteria)
KAYA Ü. C., UYANIK B.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.1, ss.269-287, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Gastronomideki estetik kaygının gıda israfına yansımaları üzerine bir değerlendirme (An evaluation on reflections of aesthetic concern and food waste in gastronomy)
UYANIK B., ÖNÇEL S.
Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel , cilt.5, sa.4, ss.1364-1380, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Ethnocentrism and gastroracism on consumer preferences
UYANIK B., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH , 2021 (Hakemli Dergi)
2019
2019Küreselleşen gıda sembolizmi
YILMAZ A., UYANIK B., YAMAN M.
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH , cilt.12, sa.68, ss.1297-1308, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Geleceğin gurmelerini yetiştirmek: Çocuklarda tat algısını ve bilincini geliştirmeye yönelik gastronomik bir yaklaşım
UYANIK B.
CONSENSE (ULUSLARARASI TÜKETİCİ VE DUYUSAL BİLİMLER KONFERANSI), Türkiye, 2 - 03 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
2023
2023Peynir İlaveli Dondurma: Coğrafi İşaretli Peynirlerle Deneysel Bir Çalışma
UYANIK B., GÜN İ., ÖZKAYA F.
III. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
2022
2022Bir Dilim Kilim: Sivrihisar Kilim Motiflerinin Gastronomi Alanında Kullanımı
UYANIK B., ZENCİR ÇİFTÇİ E.
21. Uluslararası Halkbilimi (Halk Gastronomisi) Sempozyumu, 27 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2020
2020Yemek Üzerinden Etnisite: Gastroracism Kavramı ve Bireylerin Algıları
UYANIK B., ŞAHİNGÖZ S.
International Travel Tourism Dynamics, 8 - 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
2019Dini İnançların Gastronomi Deneyimleri Üzerine Etkisi: Kapadokya Örneği
UYANIK B., YAMAN M.
II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 31 Ocak - 02 Şubat 2019, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Rize Bölgesindeki Yerel Tatların Yaygınlaştırılması ve Turizme Kazandırılması Üzerine Bir Çalışma: Kabak Sütlacı Örneği
UYANIK B.
II. Rize Turizm Sempozyumu, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Kırsal Turizmin Nevşehir Bölgesinde Uygulanabilirliğine Bölgenin Mutfak Kültürünün Katkısı
UYANIK B.
I. International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Türk Mutfağında Bir Füzyon Mutfak Uygulaması: Affagato Eşliğinde Tahin Pekmez Suflesi
UYANIK B.
II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, 2 - 04 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
2024İngiliz, Balkan, İskandinav ve Rus Mutfağı
Zivali Bilgin E., Uyanik B.
Dünya Mutfakları I, Hakan Yılmaz, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.48-92, 2024
2024
2024Tüketici Beğeni Testi
UYANIK B., GÜN İ.
Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editör, Nobel Yayıncılık, ss.153-183, 2024
2024
2024Alan Yazında Ürün Geliştirme
UYANIK B., ZENCİR ÇİFTÇİ E.
Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editör, Nobel Yayıncılık, ss.35-61, 2024
2023
2023Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Güvenliğinde Riskler
Uyanık B.
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, DÜNDAR ARIKAN Alev,YÜCEL GÜNGÖR Mehtap, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2023
2023
2023Kefir
UYANIK B.
Alkolsüz İçecek Bilgisi, Merve Özgür Göde, Editör, Detay Yayıncılık, ss.95-115, 2023
2023
2023Ayran
UYANIK B.
Alkolsüz İçecek Bilgisi, Merve Özgür Göde, Editör, Detay Yayıncılık, ss.115-137, 2023
2022
2022Nörogastronomi ve Gastrofizik
Yaşlı F., Uyanık B.
Gastronomide Yeni Akımlar, Hakan Yılmaz, Editör, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları , Eskişehir, ss.211-225, 2022
2022
2022Geleceğe Yönelik Çözüm Önerileri
UYANIK B., CAN İ. I., KAVAK M., EMİR O.
Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir, Oktay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.81-99, 2022
2022
2022Geleceğe Yönelik Çözüm Önerileri
UYANIK B., CAN İ. I., KAVAK M., EMİR O.
Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir Oktay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.81-95, 2022
2022
2022Türkiye’de Planlı Dönem Öncesi ve Sonrası Turizm Sektörü
CAN İ. I., UYANIK B., EMİR O.
Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir Oktay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-34, 2022
2022
2022Nörogastronomi ve Gastrofizik
YAŞLI F., UYANIK B.
Gastronomide Yeni Akımlar, Yılmaz Hakan, Editör, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir, ss.210-238, 2022
2022
2022Yerel Ürünlerin Turistik Amaçlı Kullanımı
ZENCİR ÇİFTÇİ E., UYANIK B.
Destinasyon Geliştirme ve Örnek Uygulamalar, Oktay Emir, Barış Çıvak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.198-214, 2022
2021
2021Gastronomi Turizmi
YÜNCÜ H. R., UYANIK B.
Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan YAZICIOĞLU Doç. Dr. Ümit SORMAZ Dr. Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, ss.7-17, 2021
2021
2021Türkiye'ye En Uygun Sürdürülebilir Turizm Türleri
AKSÖZ E. O., UYANIK B.
Sürdürülebilir Turizm, EMİR Oktay, AKSÖZ, Emre Ozan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.189-217, 2021
Ansiklopedide Bölümler
2022
2022Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Programı
Uyanik B.
Detay Yayıncılık, ss.1-2, 2022
Desteklenen Projeler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorPeynir Dondurması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UYANIK B.
2023 - 2024
2023 - 2024Eskişehir'in Gastronomi İşletmeleri Yürüyüş Rotaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Zencir Çiftçi E. (Yürütücü), Yüncü H. R., Erşen G., Uyanık B.
2023 - 2024
2023 - 2024