Publications & Works

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

Geleceğin gurmelerini yetiştirmek: Çocuklarda tat algısını ve bilincini geliştirmeye yönelik gastronomik bir yaklaşım

CONSENSE (ULUSLARARASI TÜKETİCİ VE DUYUSAL BİLİMLER KONFERANSI), Turkey, 2 - 03 October 2024, (Summary Text)

Peynir İlaveli Dondurma: Coğrafi İşaretli Peynirlerle Deneysel Bir Çalışma

III. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Turkey, 5 - 06 October 2023, (Summary Text)

Bir Dilim Kilim: Sivrihisar Kilim Motiflerinin Gastronomi Alanında Kullanımı

21. Uluslararası Halkbilimi (Halk Gastronomisi) Sempozyumu, 27 October 2022, (Summary Text)

Yemek Üzerinden Etnisite: Gastroracism Kavramı ve Bireylerin Algıları

International Travel Tourism Dynamics, 8 - 10 October 2020, (Summary Text)

Dini İnançların Gastronomi Deneyimleri Üzerine Etkisi: Kapadokya Örneği

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Nevşehir, Turkey, 31 January - 02 February 2019, (Full Text)

Kırsal Turizmin Nevşehir Bölgesinde Uygulanabilirliğine Bölgenin Mutfak Kültürünün Katkısı

I. International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 May 2017, (Summary Text)

Türk Mutfağında Bir Füzyon Mutfak Uygulaması: Affagato Eşliğinde Tahin Pekmez Suflesi

II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, 2 - 04 May 2016, (Summary Text)
Books

İngiliz, Balkan, İskandinav ve Rus Mutfağı

in: Dünya Mutfakları I, Hakan Yılmaz, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.48-92, 2024

Tüketici Beğeni Testi

in: Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editor, Nobel Yayıncılık, pp.153-183, 2024

Alan Yazında Ürün Geliştirme

in: Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editor, Nobel Yayıncılık, pp.35-61, 2024

Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Güvenliğinde Riskler

in: Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, DÜNDAR ARIKAN Alev,YÜCEL GÜNGÖR Mehtap, Editor, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2023

Kefir

in: Alkolsüz İçecek Bilgisi, Merve Özgür Göde, Editor, Detay Yayıncılık, pp.95-115, 2023

Ayran

in: Alkolsüz İçecek Bilgisi, Merve Özgür Göde, Editor, Detay Yayıncılık, pp.115-137, 2023

Nörogastronomi ve Gastrofizik

in: Gastronomide Yeni Akımlar, Hakan Yılmaz, Editor, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları , Eskişehir, pp.211-225, 2022

Geleceğe Yönelik Çözüm Önerileri

in: Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir, Oktay, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.81-99, 2022

Geleceğe Yönelik Çözüm Önerileri

in: Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir Oktay, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.81-95, 2022

Türkiye’de Planlı Dönem Öncesi ve Sonrası Turizm Sektörü

in: Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir Oktay, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.1-34, 2022

Nörogastronomi ve Gastrofizik

in: Gastronomide Yeni Akımlar, Yılmaz Hakan, Editor, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir, pp.210-238, 2022

Yerel Ürünlerin Turistik Amaçlı Kullanımı

in: Destinasyon Geliştirme ve Örnek Uygulamalar, Oktay Emir, Barış Çıvak, Editor, Detay Yayıncılık, pp.198-214, 2022

Gastronomi Turizmi

in: Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan YAZICIOĞLU Doç. Dr. Ümit SORMAZ Dr. Cihan CANBOLAT, Editor, Detay Yayıncılık, pp.7-17, 2021

Türkiye'ye En Uygun Sürdürülebilir Turizm Türleri

in: Sürdürülebilir Turizm, EMİR Oktay, AKSÖZ, Emre Ozan, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.189-217, 2021
Episodes in the Encyclopedia

Rumeli İşkembecisi

Detay Yayıncılık, pp.136-137, 2022

Sampi Pide

Detay Yayıncılık, pp.200-201, 2022

Göçmen Börekçisi

Detay Yayıncılık, pp.207-208, 2022

Açıklamalı Mutfak Terimleri Sözlüğü

Detay Yayıncılık, pp.17-18, 2022

Rejans Restoran

Detay Yayıncılık, pp.73-74, 2022

Lacivert Restoran

Detay Yayıncılık, pp.372-373, 2022
Metrics

Publication

35

H-Index (WoS)

1

Citation (Scholar)

15

H-Index (Scholar)

2

Citation (TrDizin)

7

H-Index (TrDizin)

1

Citation (Sum Other)

23

Project

2