Articles Published in Other Journals
Gastronomi şehri Gaziantep: Yerel yiyecek-içecek işletmelerinin UNESCO kriterleri kapsamında değerlendirilmesi (The city of gastronomy Gaziantep: Evaluation of local restaurants within the scope of UNESCO criteria)
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.5, no.1, pp.269-287, 2022 (Peer-Reviewed Journal)

Gastronomideki estetik kaygının gıda israfına yansımaları üzerine bir değerlendirme (An evaluation on reflections of aesthetic concern and food waste in gastronomy)
Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel
, vol.5, no.4, pp.1364-1380, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
Ethnocentrism and gastroracism on consumer preferences
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH
, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
Küreselleşen gıda sembolizmi
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH
, vol.12, no.68, pp.1297-1308, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
Bir Dilim Kilim: Sivrihisar Kilim Motiflerinin Gastronomi Alanında Kullanımı
21. Uluslararası Halkbilimi (Halk Gastronomisi) Sempozyumu, 27 October 2022, (Summary Text)
Rize Bölgesindeki Yerel Tatların Yaygınlaştırılması ve Turizme Kazandırılması Üzerine Bir Çalışma: Kabak Sütlacı Örneği
II. Rize Turizm Sempozyumu, Turkey, 4 - 06 November 2016, (Full Text)
Türk Mutfağında Bir Füzyon Mutfak Uygulaması: Affagato Eşliğinde Tahin Pekmez Suflesi
II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, 2 - 04 May 2016, (Summary Text)
Books
İngiliz, Balkan, İskandinav ve Rus Mutfağı
in: Dünya Mutfakları I, Hakan Yılmaz, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.48-92, 2024
Alan Yazında Ürün Geliştirme
in: Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editor, Nobel Yayıncılık, pp.35-61, 2024
Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Güvenliğinde Riskler
in: Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, DÜNDAR ARIKAN Alev,YÜCEL GÜNGÖR Mehtap, Editor, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2023
Yerel Ürünlerin Turistik Amaçlı Kullanımı
in: Destinasyon Geliştirme ve Örnek Uygulamalar, Oktay Emir, Barış Çıvak, Editor, Detay Yayıncılık, pp.198-214, 2022
Gastronomi Turizmi
in: Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan YAZICIOĞLU Doç. Dr. Ümit SORMAZ Dr. Cihan CANBOLAT, Editor, Detay Yayıncılık, pp.7-17, 2021
Türkiye'ye En Uygun Sürdürülebilir Turizm Türleri
in: Sürdürülebilir Turizm, EMİR Oktay, AKSÖZ, Emre Ozan, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.189-217, 2021
Episodes in the Encyclopedia
Rumeli İşkembecisi
Detay Yayıncılık, pp.136-137, 2022
Sampi Pide
Detay Yayıncılık, pp.200-201, 2022
Göçmen Börekçisi
Detay Yayıncılık, pp.207-208, 2022
Açıklamalı Mutfak Terimleri Sözlüğü
Detay Yayıncılık, pp.17-18, 2022
Rejans Restoran
Detay Yayıncılık, pp.73-74, 2022
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Programı
Detay Yayıncılık, pp.1-2, 2022
Lacivert Restoran
Detay Yayıncılık, pp.372-373, 2022