Yayınlar & Eserler

Makaleler 7
Tümü (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (2)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 8

1. Geleceğin gurmelerini yetiştirmek: Çocuklarda tat algısını ve bilincini geliştirmeye yönelik gastronomik bir yaklaşım

CONSENSE (ULUSLARARASI TÜKETİCİ VE DUYUSAL BİLİMLER KONFERANSI), Türkiye, 2 - 03 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

2. Peynir İlaveli Dondurma: Coğrafi İşaretli Peynirlerle Deneysel Bir Çalışma

III. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)

3. Bir Dilim Kilim: Sivrihisar Kilim Motiflerinin Gastronomi Alanında Kullanımı

21. Uluslararası Halkbilimi (Halk Gastronomisi) Sempozyumu, 27 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

4. Yemek Üzerinden Etnisite: Gastroracism Kavramı ve Bireylerin Algıları

International Travel Tourism Dynamics, 8 - 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

5. Dini İnançların Gastronomi Deneyimleri Üzerine Etkisi: Kapadokya Örneği

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 31 Ocak - 02 Şubat 2019, (Tam Metin Bildiri)

7. Kırsal Turizmin Nevşehir Bölgesinde Uygulanabilirliğine Bölgenin Mutfak Kültürünün Katkısı

I. International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

8. Türk Mutfağında Bir Füzyon Mutfak Uygulaması: Affagato Eşliğinde Tahin Pekmez Suflesi

II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, 2 - 04 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
Kitaplar 15

1. Gıda kalitesi, duyusal analiz ve tat algısı

Gastronomi, gıda ve tat algısı, YILMAZ MERAL, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.327-359, 2025

2. İngiliz, Balkan, İskandinav ve Rus Mutfağı

Dünya Mutfakları I, Hakan Yılmaz, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.48-92, 2024

3. Tüketici Beğeni Testi

Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editör, Nobel Yayıncılık, ss.153-183, 2024

4. Alan Yazında Ürün Geliştirme

Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editör, Nobel Yayıncılık, ss.35-61, 2024

5. Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Güvenliğinde Riskler

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, DÜNDAR ARIKAN Alev,YÜCEL GÜNGÖR Mehtap, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2023

6. Kefir

Alkolsüz İçecek Bilgisi, Merve Özgür Göde, Editör, Detay Yayıncılık, ss.95-115, 2023

7. Ayran

Alkolsüz İçecek Bilgisi, Merve Özgür Göde, Editör, Detay Yayıncılık, ss.115-137, 2023

8. Nörogastronomi ve Gastrofizik

Gastronomide Yeni Akımlar, Hakan Yılmaz, Editör, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları , Eskişehir, ss.211-225, 2022

9. Geleceğe Yönelik Çözüm Önerileri

Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir, Oktay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.81-99, 2022

10. Geleceğe Yönelik Çözüm Önerileri

Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir Oktay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.81-95, 2022

11. Türkiye’de Planlı Dönem Öncesi ve Sonrası Turizm Sektörü

Türkiye Turizminin Sistem Dinamikleri Yaklaşımı Bağlamında Değerlendirilmesi ve Geleceğe Yönelik Öneriler, Emir Oktay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-34, 2022

12. Nörogastronomi ve Gastrofizik

Gastronomide Yeni Akımlar, Yılmaz Hakan, Editör, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir, ss.210-238, 2022

13. Yerel Ürünlerin Turistik Amaçlı Kullanımı

Destinasyon Geliştirme ve Örnek Uygulamalar, Oktay Emir, Barış Çıvak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.198-214, 2022

14. Gastronomi Turizmi

Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan YAZICIOĞLU Doç. Dr. Ümit SORMAZ Dr. Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, ss.7-17, 2021

15. Türkiye'ye En Uygun Sürdürülebilir Turizm Türleri

Sürdürülebilir Turizm, EMİR Oktay, AKSÖZ, Emre Ozan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.189-217, 2021
Ansiklopedide Bölümler 7

1. Rumeli İşkembecisi

Detay Yayıncılık, ss.136-137, 2022

2. Sampi Pide

Detay Yayıncılık, ss.200-201, 2022

3. Göçmen Börekçisi

Detay Yayıncılık, ss.207-208, 2022

5. Rejans Restoran

Detay Yayıncılık, ss.73-74, 2022

7. Lacivert Restoran

Detay Yayıncılık, ss.372-373, 2022
Metrikler

Yayın

38

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scholar)

15

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

7

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

23

Proje

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları