Dr. Öğr. Üyesi ŞULE BAŞAR


SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ


WoS Araştırma Alanları: GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: sbasar@anadolu.edu.tr
İş Telefonu: +90 222 335 0580 Dahili: 1866
Web: https://avesis.anadolu.edu.tr/sbasar
Posta Adresi: sbasar@anadolu.edu.tr

Metrikler

Yayın

23

Atıf (WoS)

4

Proje

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2010 - 2016

2010 - 2016

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2008 - 2010

2008 - 2010

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

Bayatlamış farklı ekmek çeşitlerinden elde edilen unların kek kalitesi üzerine etkisi

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2010

2010

Yüksek Lisans

Süne (Eurygaster spp.) zararı görmüş buğdaylara farklı seviyelerde pelemir unu (Cephalaria syriaca spp.) uygulamasının ekmekçilik kalitesi üzerine etkisi

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Gıda Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2009 - 2017

2009 - 2017

Araştırma Görevlisi

Bayburt Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2019 - 2022

2019 - 2022

Bölüm Başkan Yardımcısı

Bayburt Üniversitesi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Besin İşleme ve Saklama Yöntemleri

Mezuniyet Projesi I

Seminer I

Türk Mutfağı

Dijital Okur Yazarlık

Toplu Beslenme Sistemleri I

Seminer II

Mezuniyet Projesi II

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Beslenme Antropolojisi

Beslenme İlkeleri I

Toplu Beslenme Sistemleri II

Beslenme İlkeleri II

Yaşlılıkta Beslenme

Mesleki Oryantasyon

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksisistesi

Biyokimya

Tahıl Ürünleri İşleme Mühendisliği

Makaleler

Tümü (1)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Bayatlamış Ekmeklerden Elde Edilen Unların Kek Üretiminde Kullanımı ve Keklerin Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkisi

BAŞAR Ş., KARAOĞLU M. M.

Uluslararası Çevrimiçi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferansı, Gümüşhane, Türkiye, 05 Temmuz 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

2. International scientific collaborative activities: Barriers and opportunities

BAŞAR Ş., BAŞAR E. E.

International Congress of Future Medical Pioneers - ICOFMEP 2021, Türkiye, 08 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)

2017

2017

3. A New Alternative Grain for Biodiversity in Turkey: Chia/ Ülkemizde Tarımsal Ürün Çeşitliliği İçin Yeni Bir Alternatif: Chia

BAŞAR Ş., ESGİN Ö., ERTEN T.

1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, 27 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

5. BUCKWHEAT: A PROMISING PSUEDO-CREAL FOR BIODIVERSITY IN TURKEY

ERTEN T., ESGİN Ö., BAŞAR Ş.

1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, 27 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

6. The Place of Green Technology in Food Systems Sustainability/ Sürdürülebilir Gıda Sisteminde Yeşil Teknolojinin Yeri

BAŞAR Ş., ERTEN T., AKTAŞ K.

ICADET: International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

7. Süneli buğdaylardan elde edilen unlar ile üretilen ekmeklerde bozulan kalitenin doğal katkılar ile düzeltilmesi

KARAOĞLU M. M., BAŞAR Ş.

Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.187, (Özet Bildiri)

2015

2015

8. Ekstrüzyon teknolojisinin hububat ve baklagillerde kullanımı

BAŞAR Ş., KARAOĞLU M. M.

Mühendislikte Yeni Teknolojiler (MYT 2015), Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

9. The Effect of Cephalaria syriaca Addition on The Rheological Properties of Dough From Sunn Pest Damaged Wheat

KARAOĞLU M. M., BAŞAR Ş., BOZ H.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

10. Kurutulmuş Bir Gıda: Kokoç

ÖZAKÇA S., BAŞAR Ş., BAYRAM Y., YURDUNUSEVEN YILDIZ A.

Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2012

2012

13. Ziron

MERCAN E., BAŞAR Ş.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

14. Tatlı Çorba

BAŞAR Ş., MERCAN E.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

19. Textural properties of Bread Kadayıf, a Traditional Turkish Dessert

BOZ H., GERÇEKASLAN K. E., KARAOĞLU M. M., BAŞAR Ş., KOTANCILAR H. G.

The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Autoimmunity and Functional Food Components

BAŞAR Ş.

Human Autoimmunity and Associated Diseases, Demir Kenan, Görgün Selim, Editör, Cambridge Scholars Publishing, ss.149-168, 2021

2021

2021

2. Food Consumption Trends and Sustainability From Tradition to Future

BAŞAR Ş.

Contemporary Research Paradigms of Sustainability, Başar Şule, Editör, Scholars' Press, Chisinau, ss.139-150, 2021

Desteklenen Projeler

2021 - 2021

2021 - 2021

The Collaborative Research on Sustainability

Diğer Uluslararası Fon Programları

BAŞAR Ş. (Yürütücü), BAŞAR E. E.

2020 - 2021

2020 - 2021

Autoimmune Pathogenesis, Related Diseases and Laboratories

Diğer Uluslararası Fon Programları

BAŞAR Ş.

2018 - 2020

2018 - 2020

BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME İLKELERİ ve ANTROPOMETRİ LABORATUVARLARINA AİT ALT YAPI GELİŞTİRME PROJESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

BAŞAR Ş.

2013 - 2015

2013 - 2015

Bayatlamış Farklı Ekmek Çeşitlerinden Elde Edilen Unların Kek Kalitesi Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

BAŞAR Ş.