Eğitim Bilgileri
2010 - 2016
2010 - 2016Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2008 - 2010
2008 - 2010Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
Bayatlamış farklı ekmek çeşitlerinden elde edilen unların kek kalitesi üzerine etkisi
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2010
2010Yüksek Lisans
Süne (Eurygaster spp.) zararı görmüş buğdaylara farklı seviyelerde pelemir unu (Cephalaria syriaca spp.) uygulamasının ekmekçilik kalitesi üzerine etkisi
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Gıda Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2009 - 2017
2009 - 2017Araştırma Görevlisi
Bayburt Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2019 - 2022
2019 - 2022Bölüm Başkan Yardımcısı
Bayburt Üniversitesi
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Besin İşleme ve Saklama Yöntemleri
Mezuniyet Projesi I
Seminer I
Türk Mutfağı
Dijital Okur Yazarlık
Toplu Beslenme Sistemleri I
Seminer II
Mezuniyet Projesi II
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Beslenme Antropolojisi
Beslenme İlkeleri I
Toplu Beslenme Sistemleri II
Beslenme İlkeleri II
Yaşlılıkta Beslenme
Mesleki Oryantasyon
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksisistesi
Biyokimya
Tahıl Ürünleri İşleme Mühendisliği
Makaleler
Tümü (1)
Diğer Yayınlar (1)
2011
20111. Süne Buğdaya Verdiği Zarar ve Mücadele Yöntemleri
KARAOĞLU M. M., AKBAŞ Ş.
Hasad Bitkisel Üretim Dergisi , cilt.27, sa.318, ss.98-104, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Bayatlamış Ekmeklerden Elde Edilen Unların Kek Üretiminde Kullanımı ve Keklerin Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkisi
BAŞAR Ş., KARAOĞLU M. M.
Uluslararası Çevrimiçi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferansı, Gümüşhane, Türkiye, 05 Temmuz 2021, (Özet Bildiri)
2021
20212. International scientific collaborative activities: Barriers and opportunities
BAŞAR Ş., BAŞAR E. E.
International Congress of Future Medical Pioneers - ICOFMEP 2021, Türkiye, 08 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)
2017
20173. A New Alternative Grain for Biodiversity in Turkey: Chia/ Ülkemizde Tarımsal Ürün Çeşitliliği İçin Yeni Bir Alternatif: Chia
BAŞAR Ş., ESGİN Ö., ERTEN T.
1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, 27 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
20174. A Pseudo-Cereal Which Contributes The Diversity In Turkey: Quinoa/ Türkiye’nin Biyoçeşitliliğine Katkı Sağlayan Bir Pseudo Tahıl: Kinoa
ESGİN Ö., ERTEN T., BAŞAR Ş.
1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium/, 27 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
20175. BUCKWHEAT: A PROMISING PSUEDO-CREAL FOR BIODIVERSITY IN TURKEY
ERTEN T., ESGİN Ö., BAŞAR Ş.
1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, 27 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
20176. The Place of Green Technology in Food Systems Sustainability/ Sürdürülebilir Gıda Sisteminde Yeşil Teknolojinin Yeri
BAŞAR Ş., ERTEN T., AKTAŞ K.
ICADET: International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2016
20167. Süneli buğdaylardan elde edilen unlar ile üretilen ekmeklerde bozulan kalitenin doğal katkılar ile düzeltilmesi
KARAOĞLU M. M., BAŞAR Ş.
Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.187, (Özet Bildiri)
2015
20158. Ekstrüzyon teknolojisinin hububat ve baklagillerde kullanımı
BAŞAR Ş., KARAOĞLU M. M.
Mühendislikte Yeni Teknolojiler (MYT 2015), Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
20159. The Effect of Cephalaria syriaca Addition on The Rheological Properties of Dough From Sunn Pest Damaged Wheat
KARAOĞLU M. M., BAŞAR Ş., BOZ H.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201510. Kurutulmuş Bir Gıda: Kokoç
ÖZAKÇA S., BAŞAR Ş., BAYRAM Y., YURDUNUSEVEN YILDIZ A.
Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2014
201411. Cephalaria Syriaca Spp.'nın Süne Hasarlı Bugdaylardan Elde Edilen Ekmeklerin Agırlık, Hacim Ve Spesifik Hacim Degerlerine Etkisi
BAŞAR Ş., KARAOĞLU M. M., BOZ H.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2012
201212. Cephalaria syriaca spp. İle Süne Hasarlı Buğdaylardan Elde Edilen Unlarda Gluten Kalitesinin Geliştirilmesi
BAŞAR Ş., KARAOĞLU M. M., BOZ H.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201213. Ziron
MERCAN E., BAŞAR Ş.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201214. Tatlı Çorba
BAŞAR Ş., MERCAN E.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201215. Süneli Buğdaylardan Elde Edilen Hamurların Reolojik Özellikleri Üzerine Cephalaria syriaca Unu İlavesinin Etkisi.
BAŞAR Ş., KARAOĞLU M. M.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2011
201116. Süne hasarlı buğdaylardan elde edilen hamurların kabarma ve gaz tutma özelliklerine Cephalaria syriaca uygulamasının etkisi.
KARAOĞLU M. M., BAŞAR Ş.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
201117. Production Of Butanol From Grape Pomace
KAMİLOĞLU A., ARSLANER A., BAŞAR Ş.
Nafi, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2010
201018. Textural properties of rebaked cakes after part-baked and stored at room temperature
KARAOĞLU M. M., GERÇEKASLAN K. E., BOZ H., KOTANCILAR H. G., BAŞAR Ş.
1st International Congress on Food Technology., 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201019. Textural properties of Bread Kadayıf, a Traditional Turkish Dessert
BOZ H., GERÇEKASLAN K. E., KARAOĞLU M. M., BAŞAR Ş., KOTANCILAR H. G.
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Autoimmunity and Functional Food Components
BAŞAR Ş.
Human Autoimmunity and Associated Diseases, Demir Kenan, Görgün Selim, Editör, Cambridge Scholars Publishing, ss.149-168, 2021
2021
20212. Food Consumption Trends and Sustainability From Tradition to Future
BAŞAR Ş.
Contemporary Research Paradigms of Sustainability, Başar Şule, Editör, Scholars' Press, Chisinau, ss.139-150, 2021
Desteklenen Projeler
2021 - 2021
2021 - 2021The Collaborative Research on Sustainability
Diğer Uluslararası Fon Programları
BAŞAR Ş. (Yürütücü), BAŞAR E. E.
2020 - 2021
2020 - 2021Autoimmune Pathogenesis, Related Diseases and Laboratories
Diğer Uluslararası Fon Programları
BAŞAR Ş.
2018 - 2020
2018 - 2020BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME İLKELERİ ve ANTROPOMETRİ LABORATUVARLARINA AİT ALT YAPI GELİŞTİRME PROJESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BAŞAR Ş.
2013 - 2015
2013 - 2015Bayatlamış Farklı Ekmek Çeşitlerinden Elde Edilen Unların Kek Kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BAŞAR Ş.