Doç. Dr. ALEV DÜNDAR ARIKAN


TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler


Yayınlardaki İsimler: alev dündar arıkan, arikan, alev dündar, dündar arıkan, alev, akçay, alev dündar, dündar akçay, alev, dündar, alev, DÜNDAR ARIKAN ALEV

E-posta: adundar@anadolu.edu.tr
İş Telefonu: +90 222 335 0580 Dahili: 2118
Web: https://avesis.anadolu.edu.tr/adundar
Ofis: Turizm Fakültesi 117
Posta Adresi: Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Yunus Emre Kampüsü Tepebaşı Eskişehir

Metrikler

Yayın

45

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

2

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

3

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

6

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

29

Proje

8

Tez Danışmanlığı

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2009 - 2012

2009 - 2012

Doktora

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ AD., Türkiye

1998 - 2002

1998 - 2002

Yüksek Lisans

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1994 - 1998

1994 - 1998

Lisans

Anadolu Üniversitesi, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr., Türkiye

Yaptığı Tezler

2012

2012

Doktora

ARAÇSALVESEMBOLİKÖZELLİKLERKAPSAMINDAOTELİŞLETMELERİNİNÖRGÜTSELÇEKİCİLİĞİ

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr)

2002

2002

Yüksek Lisans

Kariyer Geliştirmenin Güdülemedeki Yeri ve Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Uygulama

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

1998 - Devam Ediyor

1998 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Anadolu Üniversitesi, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU

Yönetimsel Görevler

2016 - 2019

2016 - 2019

Dekan Yardımcısı

Anadolu Üniversitesi

2014 - 2016

2014 - 2016

Dekan Yardımcısı

Anadolu Üniversitesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

SEMİNER

YARATICI TURİM VE GASTRONOMİ

GASTRONOMİ TURİZMİ GELİŞTİRME PROJELERİ

UZMANLIK ALAN DERSİ

Lisans

Lisans

Sürdürülebilir Gastronomi

YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ

GASTRONOMİ SEMİNERLERİ I

BİTİRME PROJESİ

YİYECEK İÇECEK ENDÜSTRİSİNDE KARİYER İMKANLARI

TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ

ENDÜSTRİYE DAYALI PROJE ÇALIŞMASI

TURİZM İŞLETMELERİNDE KARİYER GELİŞTİRME

TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI

İŞLETME YÖNETİMİ

Performans ve Kariyer Yönetimi

Gıda Coğrafyası

Turizm Araştırma Projeleri

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim

İşletme Yönetimi

Makaleler

Tümü (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (6)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2020

2020

1. Slow cities (cittaslow) route in Turkey as a gourmand tourism destination

DÜNDAR ARIKAN A., Arıkan İ.

ATLAS SIG meetingGastronomy and TourismThe dynamics of construction of gourmand tourist destinations in the world, 12 - 15 Şubat 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

2. Yoghurt in Turkish cuisine and its importance in the gourmand tourism experience

DÜNDAR ARIKAN A.

ATLAS SIG meetingGastronomy and TourismThe dynamics of construction of gourmandtourist destinations in the world, 12 - 15 Şubat 2020, (Özet Bildiri)

2018

2018

3. The Place of Sherbet in Beverage Preferences of University Students

DÜNDAR ARIKAN A., hasan hüseyin ç., eren a.

The 11. Tourism Outlook Conference Heritage Tourism Beyond Borders and Civilizations, Eskişehir, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

4. Importance of Food Paradox, Food Equinox and Food Detox for the Local Food Culture

DÜNDAR ARIKAN A., Arıkan İ.

The 11th Outlook Conference Heritage Tourism Beyond Borders and Civilizations, Eskişehir, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. Importance of Cittaslow Philosophy for the Protection of Local Food

DÜNDAR ARIKAN A., Arıkan İ.

Leave No One Behind: sustainable Development Goals Local Governments, 12 - 13 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

7. The Role of Local Food in Culinary Tourism Development a Case Study on the Thrace Wine Route

DÜNDAR ARIKAN A.

8th Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management (AHTMM) Conference, Bangkok, Tayland, 25 - 29 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. Cittaslow Philosophy in Yedi Bilgeler Winery-Turkey

Arikan A., Arikan I.

4th International Conference of the International-Association-of-Cultural-and-Digital-Tourism (IACuDiT) on Innovative Approaches to Tourism and Leisure - Culture, Places and Narratives in a Sustainability Context, Athens, Yunanistan, 25 - 27 Mayıs 2017, ss.351-361, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

2017

2017

9. The Thrace Wine Route in Turkey

DÜNDAR ARIKAN A., ARIKAN İ.

Culinary and Wine TourismConference 2017, 18 - 21 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. Cıttaslow Phılosophy In Yedı Bılgeler Wınery – Turkey

DÜNDAR ARIKAN A., ARIKAN İ.

4th International Conference on Innovation Approaches to Tourism and Leisure: Culture, Places and Narratives in a Sustainability Context, Atina, Yunanistan, 25 - 27 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

11. Eskişehir’deki Otel İşletmelerinde Eskişehir Mutfağı

DÜNDAR ARIKAN A., YERSÜREN S., ÖZKEŞKEK M., YALÇIN E.

I. International Rural Tourism and Development ongress VI. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.22, (Özet Bildiri)

2015

2015

12. Tourism Strategic and Marketing Planning and Cultural Cooperation Channels Between Greece and Turkey

Katsoni V., Arikan I., Dundar A.

2nd International Conference of the International-Association-of-Cultural-and-Digital-Tourism (IACuDiT) on Forms and Norms of Tourism and Cultural in the Age of Innovation, Athens, Yunanistan, 21 - 24 Mayıs 2015, ss.351-360, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

2015

2015

15. An Approach to Culinary Tourism Development in Turkey

DÜNDAR A.

International Tourism and Hospitality Management Conference, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

16. Personality Trait Inferences about Hotel Businesses Development of A Scale

DÜNDAR ARIKAN A.

Global Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference (GIBA 2014, 15 - 17 Mayıs 2014, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

17. Otel Çalışanlarının İşte Kalma Niyeti Üzerine Bir Uygulama

DÜNDAR ARIKAN A., AKOĞLAN KOZAK M.

V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi (27-30 Mayıs 2010, Nevşehir) Bildiri Kitabı, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2010, ss.356-376, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

18. Determining Perception of Customer Value Differences Between Fast Food and Fine Dining Restaurants

YÜNCÜ H. R., DÜNDAR ARIKAN A., Maviş F.

International Conference Advances in Tourism Economics, 13 - 14 Nisan 2007, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

19. Eskişehir deki Avukatların Boş Zaman Kullanımları ve Beklentileri Üzerine bir Araştırma

DÜNDAR ARIKAN A.

3. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2006, ss.370-386, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. İrfan Arıkan (Prof. Dr.)

DÜNDAR ARIKAN A.

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına, Küçükaltan Derman, Tuna Muharrem, Kaya Ünal, Şule, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.232-249, 2023

2022

2022

2. Fast Food Slow Food Organik Tarım ve Organik Gıda

DÜNDAR ARIKAN A.

Gastronomide Yeni Akımlar, Yılmaz Hakan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.35-56, 2022

2021

2021

3. Küçük İşletmelerde Yönetim Fonksiyonları

DÜNDAR ARIKAN A.

Küçük İşletme Yönetimi, Ulukan, İbrahim Cemil, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.123-144, 2021

2020

2020

4. Yetenek Yönetimi

DÜNDAR ARIKAN A.

İnsan Kaynaklarında Güncel Yaklaşımlar, Aslı Geylan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.166-202, 2020

2020

2020

5. Gelecekte Yemek Kültürü

DÜNDAR ARIKAN A.

Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Serçeoğlu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.435-479, 2020

2020

2020

6. Eskişehir İlinin Gastronomiye Dayalı Turizm Kaynakları

DÜNDAR ARIKAN A., YAYLA Ö., EKİNCEK S., YAYLA Ş.

Eskişehir İlinin Turizm Kaynaklarının Mekansal Analizi ve Pazarlama Stratejisi, Ünal Güliz, Aydın, Fatih, Kacır, Seyfettin, Editör, BEBKA, Eskişehir, ss.126-171, 2020

2016

2016

7. Yemeklerin Görsel Sunumu

DÜNDAR A., EKİNCEK S.

Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.19-42, 2016

2016

2016

8. Hint Mutfağı

DÜNDAR A.

Dünya Mutfakları II, Alev DÜNDAR ARIKAN, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.36-67, 2016

2013

2013

9. Mazlumlar Muhallebicisi

KARAGÖZ D., DÜNDAR A.

Dünden Bugüne Eskişehir deki 14 İşletmenin Öyküsü, Kozak Nazmi, Editör, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.109-126, 2013

2006

2006

10. Sivrihisar'da Turistik Potansiyel ve Sivrihisar Halkının Turizme Bakışı

DÜNDAR ARIKAN A., YÜNCÜ H. R.

Eskişehir Turizm Geliştirme Projeleri, İrfan Arıkan, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.187-226, 2006

Ansiklopedide Bölümler

2019

2019

1. Turizm Ansiklopedisi

DÜNDAR ARIKAN A.

Detay Yayıncılık, ss.464-465, 2019

2019

2019

2. Turizm Ansiklopedisi

DÜNDAR ARIKAN A.

Detay Yayıncılık, ss.472-473, 2019

2019

2019

3. Turizm Ansiklopedisi

DÜNDAR ARIKAN A.

Detay YAyıncılık, ss.469-470, 2019

2019

2019

4. Turizm Ansiklopedisi

DÜNDAR ARIKAN A.

Detay Yayıncılık, ss.470-470, 2019

Desteklenen Projeler

2024 - 2025

2024 - 2025

Çoklu Perspektiften Sürdürülebilir Restoran Uzantılarının KeşfedilmesiSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

(Proje Özeti)
Dündar Arıkan A.

2017 - 2019

2017 - 2019

Yeni Anadolu Mutfağı Bağlamında Türkiye’nin Yöresel Köfteleri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DÜNDAR ARIKAN A. (Yürütücü)

2016 - 2017

2016 - 2017

Türk Yemeklerinin Çinli Turistlerin Memnuniyeti ve Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerindeki Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DÜNDAR ARIKAN A. (Yürütücü)

2015 - 2016

2015 - 2016

Eskişehir de Faaliyet Gösteren Restoranlarda Eskişehir Mutfağı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DÜNDAR ARIKAN A. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Eylül 2024

Eylül 2024

Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

Aydın Gastronomy

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ağustos 2021

Ağustos 2021

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Nisan 2021

Nisan 2021

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mart 2021

Mart 2021

Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi

Diğer Dergiler

Aralık 2020

Aralık 2020

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ağustos 2020

Ağustos 2020

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Diğer İndekslerce Taranan Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 2

h-indeksi (WOS): 1