Eğitim Bilgileri
2009 - 2012
2009 - 2012Doktora
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ AD., Türkiye
1998 - 2002
1998 - 2002Yüksek Lisans
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1994 - 1998
1994 - 1998Lisans
Anadolu Üniversitesi, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Doktora
ARAÇSALVESEMBOLİKÖZELLİKLERKAPSAMINDAOTELİŞLETMELERİNİNÖRGÜTSELÇEKİCİLİĞİ
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr)
2002
2002Yüksek Lisans
Kariyer Geliştirmenin Güdülemedeki Yeri ve Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Uygulama
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
1998 - Devam Ediyor
1998 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU
Yönetimsel Görevler
2016 - 2019
2016 - 2019Dekan Yardımcısı
Anadolu Üniversitesi
2014 - 2016
2014 - 2016Dekan Yardımcısı
Anadolu Üniversitesi
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
SEMİNER
YARATICI TURİM VE GASTRONOMİ
GASTRONOMİ TURİZMİ GELİŞTİRME PROJELERİ
UZMANLIK ALAN DERSİ
Lisans
Lisans
Sürdürülebilir Gastronomi
YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ
GASTRONOMİ SEMİNERLERİ I
BİTİRME PROJESİ
YİYECEK İÇECEK ENDÜSTRİSİNDE KARİYER İMKANLARI
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ
ENDÜSTRİYE DAYALI PROJE ÇALIŞMASI
TURİZM İŞLETMELERİNDE KARİYER GELİŞTİRME
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI
İŞLETME YÖNETİMİ
Performans ve Kariyer Yönetimi
Gıda Coğrafyası
Turizm Araştırma Projeleri
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim
İşletme Yönetimi
Makaleler
Tümü (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (6)
2024
20241. GASTRONOMİ BÖLÜMÜNDE MATEMATİK DERSİ Mİ (MATHEMATICS IN GASTRONOMY )
DÜNDAR ARIKAN A.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.7, sa.2, ss.676-686, 2024 (TRDizin)
2023
20232. ESKİŞEHİR İN DİJİTAL TANITIMINDA GASTRONOMİK ÖĞELERİN YERİ (THE ROLE OF GASTRONOMIC ELEMENTS IN THE DIGITAL PROMOTION OF ESKİSEHİR)
Dündar Arıkan A.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.6, sa.3, ss.1123-1136, 2023 (TRDizin)
2020
20203. Otel Restoranlarının Menülerinde Yöresel Yemeklerin Yeri: Eskişehir Örneği
DÜNDAR ARIKAN A., Özkeşkek M., Yersüren S., Yalçın E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.3, ss.1972-1992, 2020 (TRDizin)
2019
20194. New concepts within the scope of gastronomy and tourism
DÜNDAR ARIKAN A., Arıkan İ.
ATLAS Review Volume 2019-3 , 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20195. The Place of Sherbet in Beverage Preferencesof University Students
DÜNDAR ARIKAN A., Çakıcı H. H., Altunbağ E.
TOURISM, LEISURE AND GLOBAL CHANGE , sa.5, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20196. Türk Mutfağında Geleneksel Ekmek Pişirme Yöntem, Araç ve Gereçlerinin Yaşatılmasına Yönelik Öneriler: Pileki Örneği
DÜNDAR ARIKAN A., Özkeşkek M.
Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi , sa.41, ss.52-61, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
20177. Eskisehir cuisine in the menus of food and beverage businesses in Eskisehir p Eskişehir’deki yiyecek içecek işletmelerinin menülerinde Eskişehir mutfağının yeri
DÜNDAR ARIKAN A.
Journal of Human Sciences , cilt.14, sa.2, ss.2061, 2017 (Hakemli Dergi)
2015
20158. Dark Tourism Memories in Gallipoli
DÜNDAR A., Vicky K.
Tourism and Hospitality Studies International Journal , 2015 (Hakemsiz Dergi)
2014
20149. Örgütsel Çekicilik Bağlamında Otel İşletmelerini Rakiplerinden Ayıran Özellikler
DÜNDAR A.
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.14, sa.1, ss.175-186, 2014 (TRDizin)
2013
201310. The Influence of Instrumental and Symbolic Attributes on Organizational Attractiveness in Five-Star Urban Hotels
Akcay A., Timur N., Ulukan C.
ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITESI IIBF DERGISI-ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITY JOURNAL OF ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
, sa.1, ss.319-340, 2013 (ESCI, TRDizin)
2013
201311. Kent Merkezinde Faaliyet Gösteren Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Araçsal ve Sembolik Özelliklerin Örgütsel Çekiciliğe Etkisi
DÜNDAR A., TİMUR M. N., ULUKAN İ. C.
ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITESI IIBF DERGISI-ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITY JOURNAL OF ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES , cilt.8, sa.1, ss.323-344, 2013 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2020
20201. Slow cities (cittaslow) route in Turkey as a gourmand tourism destination
DÜNDAR ARIKAN A., Arıkan İ.
ATLAS SIG meetingGastronomy and TourismThe dynamics of construction of gourmand tourist destinations in the world, 12 - 15 Şubat 2020, (Özet Bildiri)
2020
20202. Yoghurt in Turkish cuisine and its importance in the gourmand tourism experience
DÜNDAR ARIKAN A.
ATLAS SIG meetingGastronomy and TourismThe dynamics of construction of gourmandtourist destinations in the world, 12 - 15 Şubat 2020, (Özet Bildiri)
2018
20183. The Place of Sherbet in Beverage Preferences of University Students
DÜNDAR ARIKAN A., hasan hüseyin ç., eren a.
The 11. Tourism Outlook Conference Heritage Tourism Beyond Borders and Civilizations, Eskişehir, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Importance of Food Paradox, Food Equinox and Food Detox for the Local Food Culture
DÜNDAR ARIKAN A., Arıkan İ.
The 11th Outlook Conference Heritage Tourism Beyond Borders and Civilizations, Eskişehir, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
20185. Importance of Cittaslow Philosophy for the Protection of Local Food
DÜNDAR ARIKAN A., Arıkan İ.
Leave No One Behind: sustainable Development Goals Local Governments, 12 - 13 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
20186. Türk Mutfağında Geleneksel Ekmek Pişirme Yöntem, Araç ve Gereçlerinin Yaşatılmasına Yönelik Öneriler: Pileki Örneği
DÜNDAR ARIKAN A., Özkeşkek M.
Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2018
20187. The Role of Local Food in Culinary Tourism Development a Case Study on the Thrace Wine Route
DÜNDAR ARIKAN A.
8th Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management (AHTMM) Conference, Bangkok, Tayland, 25 - 29 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
20178. Cittaslow Philosophy in Yedi Bilgeler Winery-Turkey
Arikan A., Arikan I.
4th International Conference of the International-Association-of-Cultural-and-Digital-Tourism (IACuDiT) on Innovative Approaches to Tourism and Leisure - Culture, Places and Narratives in a Sustainability Context, Athens, Yunanistan, 25 - 27 Mayıs 2017, ss.351-361, (Tam Metin Bildiri)
2017
20179. The Thrace Wine Route in Turkey
DÜNDAR ARIKAN A., ARIKAN İ.
Culinary and Wine TourismConference 2017, 18 - 21 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201710. Cıttaslow Phılosophy In Yedı Bılgeler Wınery – Turkey
DÜNDAR ARIKAN A., ARIKAN İ.
4th International Conference on Innovation Approaches to Tourism and Leisure: Culture, Places and Narratives in a Sustainability Context, Atina, Yunanistan, 25 - 27 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201711. Eskişehir’deki Otel İşletmelerinde Eskişehir Mutfağı
DÜNDAR ARIKAN A., YERSÜREN S., ÖZKEŞKEK M., YALÇIN E.
I. International Rural Tourism and Development ongress VI. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.22, (Özet Bildiri)
2015
201512. Tourism Strategic and Marketing Planning and Cultural Cooperation Channels Between Greece and Turkey
Katsoni V., Arikan I., Dundar A.
2nd International Conference of the International-Association-of-Cultural-and-Digital-Tourism (IACuDiT) on Forms and Norms of Tourism and Cultural in the Age of Innovation, Athens, Yunanistan, 21 - 24 Mayıs 2015, ss.351-360, (Tam Metin Bildiri)
2015
201513. Tourism Strategic and Marketing Planning and Cultural Cooperation Channels Between Greece and Turkey
Katsoni V., Arıkan İ., DÜNDAR ARIKAN A.
SCinTE 2015, Atina, Yunanistan, 4 - 07 Kasım 2015
2015
201514. Is Cittaslow an Effective Model in Destination Development for Sustainable Tourism A Case Study in Austria
arıkan i., DÜNDAR A., Edlinger L.
SCinTE 2015, 4 - 07 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
2015
201515. An Approach to Culinary Tourism Development in Turkey
DÜNDAR A.
International Tourism and Hospitality Management Conference, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2014
201416. Personality Trait Inferences about Hotel Businesses Development of A Scale
DÜNDAR ARIKAN A.
Global Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference (GIBA 2014, 15 - 17 Mayıs 2014, (Tam Metin Bildiri)
2010
201017. Otel Çalışanlarının İşte Kalma Niyeti Üzerine Bir Uygulama
DÜNDAR ARIKAN A., AKOĞLAN KOZAK M.
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi (27-30 Mayıs 2010, Nevşehir) Bildiri Kitabı, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2010, ss.356-376, (Tam Metin Bildiri)
2007
200718. Determining Perception of Customer Value Differences Between Fast Food and Fine Dining Restaurants
YÜNCÜ H. R., DÜNDAR ARIKAN A., Maviş F.
International Conference Advances in Tourism Economics, 13 - 14 Nisan 2007, (Tam Metin Bildiri)
2006
200619. Eskişehir deki Avukatların Boş Zaman Kullanımları ve Beklentileri Üzerine bir Araştırma
DÜNDAR ARIKAN A.
3. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2006, ss.370-386, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. İrfan Arıkan (Prof. Dr.)
DÜNDAR ARIKAN A.
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına, Küçükaltan Derman, Tuna Muharrem, Kaya Ünal, Şule, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.232-249, 2023
2022
20222. Fast Food Slow Food Organik Tarım ve Organik Gıda
DÜNDAR ARIKAN A.
Gastronomide Yeni Akımlar, Yılmaz Hakan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.35-56, 2022
2021
20213. Küçük İşletmelerde Yönetim Fonksiyonları
DÜNDAR ARIKAN A.
Küçük İşletme Yönetimi, Ulukan, İbrahim Cemil, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.123-144, 2021
2020
20204. Yetenek Yönetimi
DÜNDAR ARIKAN A.
İnsan Kaynaklarında Güncel Yaklaşımlar, Aslı Geylan, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.166-202, 2020
2020
20205. Gelecekte Yemek Kültürü
DÜNDAR ARIKAN A.
Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Serçeoğlu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.435-479, 2020
2020
20206. Eskişehir İlinin Gastronomiye Dayalı Turizm Kaynakları
DÜNDAR ARIKAN A., YAYLA Ö., EKİNCEK S., YAYLA Ş.
Eskişehir İlinin Turizm Kaynaklarının Mekansal Analizi ve Pazarlama Stratejisi, Ünal Güliz, Aydın, Fatih, Kacır, Seyfettin, Editör, BEBKA, Eskişehir, ss.126-171, 2020
2016
20167. Yemeklerin Görsel Sunumu
DÜNDAR A., EKİNCEK S.
Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.19-42, 2016
2016
20168. Hint Mutfağı
DÜNDAR A.
Dünya Mutfakları II, Alev DÜNDAR ARIKAN, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.36-67, 2016
2013
20139. Mazlumlar Muhallebicisi
KARAGÖZ D., DÜNDAR A.
Dünden Bugüne Eskişehir deki 14 İşletmenin Öyküsü, Kozak Nazmi, Editör, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.109-126, 2013
2006
200610. Sivrihisar'da Turistik Potansiyel ve Sivrihisar Halkının Turizme Bakışı
DÜNDAR ARIKAN A., YÜNCÜ H. R.
Eskişehir Turizm Geliştirme Projeleri, İrfan Arıkan, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.187-226, 2006
Ansiklopedide Bölümler
Desteklenen Projeler
2024 - 2025
2024 - 2025
Çoklu Perspektiften Sürdürülebilir Restoran Uzantılarının Keşfedilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Dündar Arıkan A.
2019 - 2020
2019 - 2020Eskişehir İlinin Turizm Kaynaklarının Mekansal Analizi ve Pazarlama Stratejisi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
KAVAK M., GÜNAY AKTAŞ S.(Yürütücü), OLGAÇ S., KARAGÖZ D., YILMAZ H., ÖZGÜR GÖDE M., et al.
2017 - 2019
2017 - 2019Yeni Anadolu Mutfağı Bağlamında Türkiye’nin Yöresel Köfteleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DÜNDAR ARIKAN A. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Türk Yemeklerinin Çinli Turistlerin Memnuniyeti ve Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerindeki Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DÜNDAR ARIKAN A. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Turizm Fakültesi Öğretim Programlarının Değerlendirilmesi: Anadolu Üniversitesi Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Ekincek S., Dündar Arıkan A., Kaya Sayarı B., Zencir Çiftçi E. (Yürütücü), Olgaç S., Aksöz E. O., et al.
2015 - 2017
2015 - 2017DESTİNASYONLARDA İŞBİRLİKÇİ PAZARLAMA ÇABALARININ AĞ ÖZELLİKLERİ ESKİŞEHİR TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞBİRLİĞİ AĞLARININ ANALİZİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARAGÖZ D. (Yürütücü), YÜNCÜ H. R., DÜNDAR ARIKAN A.
2015 - 2016
2015 - 2016Eskişehir de Faaliyet Gösteren Restoranlarda Eskişehir Mutfağı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DÜNDAR ARIKAN A. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Eylül 2024
Eylül 2024Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023Aydın Gastronomy
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2021
Ağustos 2021Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2021
Nisan 2021Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2021
Mart 2021Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
Diğer Dergiler
Aralık 2020
Aralık 2020Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2020
Ağustos 2020Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi