Yayınlar & Eserler

Makaleler 16
Tümü (16)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (2)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 21

1. Sustainability at Tourism Education: A Review of Tourism Management Programs in Turkey

I. International Balıkesir Tourism Congress, 18 - 20 Nisan 2024, ss.14-24, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2. The evaluation of the bone comb of Sivas within the scope of creative tourism

International Congress on Tourism, Culture and Economy (ITEC’24), Üsküp, Makedonya, 8 - 10 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

3. The Refunctioning of Historical Bathhouses

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, ss.53, (Özet Bildiri)

4. Reviewing Dissertations On Turnover Intention: A Content Analysis

Global Conference on Services and Retail Management, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 10 - 13 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)

5. Turizm Sektöründe Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Turuncu Bayrak

20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

6. Eskişehir Çevresinde Gıda Olarak Tüketilen Yabani Otların Turistik Tesislerde Kullanımı

9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 5 - 08 Nisan 2018, ss.95-103, (Tam Metin Bildiri)

7. Bir Kalkınma Modeli Olarak Sakin Şehirlerde Yerel Halkın Turizm Desteği: Ege - Marmara Bölgesi Örneği

9. Lisansüstü TurizmÖğrencileriAraştırma Kongresi, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 5 - 08 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

8. Yerel Kalkınma Bağlamında Sakin Şehirler Karşılaştırmalı bir Analiz

8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Ankara, Türkiye, 28 Nisan - 01 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

9. Yerel Kalkınmanın Önemli Bir Dinamiği Olan Turizmin Getirdiği Değişimlerin Kadın Girişimciler Bağlamında Değerlendirilmesi

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators., ”I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler”, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, ss.476-488, (Tam Metin Bildiri)

10. The effect of Corporate Social Responsibility (CSR) perception on tourism students' intention to work in sector

2nd Global Conference on Business, Economics and Management and Tourism (BEMTUR), Prague, Çek Cumhuriyeti, 29 - 31 Ekim 2014, ss.1340-1346, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

11. Does Tourism Industry Demonstrate Weak Labour Markets Characteristics? An Evaluation

2nd Global Conference on Business, Economics, Management Tourism, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 30 - 31 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

12. Turizm İşletmelerinde Örgütsel Sessizliğin Bir Kriz Nedeni Olarak Değerlendirilmesi

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

13. Reflections of Tourism Business’ Environmental Awareness to the Journals

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

14. Küçük İşletmelerde Temel Yetenek Abdüsselam Balaban Kebap Örneği

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

15. Bodrum da Turizmin Gelişimi (1960 -2000)

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi., Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, ss.312-323, (Tam Metin Bildiri)

16. Türkiye'de Turizm Eğitimi Alanında Bir Öncü :TUGEV

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 - 06 Ocak 2014, ss.248-260, (Tam Metin Bildiri)

17. Tatlıdil Köftecisi nin Örgüt Kültürü Bağlamında İncelenmesi

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi., Aydın, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, ss.324-334, (Tam Metin Bildiri)

18. Otel İşletmelerinde Elektronik İnsan Kaynakları Yönetimi (E İKY) Uygulama Düzeyleri Üzerine Bir Değerlendirme

VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

19. Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi nde Yayımlanan Hakem Denetimli Makalelerin Bibliyometrik Profili

VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, ss.196-211, (Tam Metin Bildiri)

20. Kat Hizmetlerinde Denetim Sisteminin İncelenmesi

V.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2010, ss.104-119, (Tam Metin Bildiri)

21. Temizlik Hizmeti Eğitimi Üzerine Kavramsal Deneme Çalışması

IV. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı, Antalya, Türkiye, 23 - 27 Nisan 2008, ss.259-276, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 40

1. Türk Mutfağında Cevizli Tarifler

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar V, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi, İstanbul, ss.234-246, 2025

2. Alan Yazında Sistematik Bir İnceleme: Restoran-Lokanta Trendleri

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar IV, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi, İstanbul, ss.135-148, 2025

3. Reflections of Turkish Bath Traditions on Bath Museums

Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.285-294, 2024

4. Challenges and Issues of Woman Employees in Tourism

Women’s Empowerment Within the Tourism Industry, Erkol Bayram G, Haider Ali Shah S, Nawaz Tunio, M., Editör, IGI GLOBAL, ss.281-300, 2023

5. Research Tendency of Tourism Journals: The Case of Cornell Hospitality Quarterly

Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla, Alper Işın, İrfan Yazıcıoğlu, Fuat Bayram, Rabia Bölükbaş, Editör, Peterlang, ss.309-324, 2023

6. Mola Noktası İşletmelerde Ekolojik Sürdürülebilirlik

Turizm İşletmelerinde Ekolojik Sürdürülebilirlik- Uygulamadan Örnekler, Arıca, Reşat, Editör, Paradigma Akademi, ss.173-195, 2022

7. Turizmde Personel Güçlendirme Çalışmaları

Turizmde Araştırma Temaları, BARIŞ DEMİRCİ, ALİ SOLUOĞLU, Editör, Çizgi Kitapevi, ss.81-95, 2021

8. Yavaş Hareketi ve Gastronomi

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, HİLMİ RAFET YÜNCÜ, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.173-201, 2020

9. Sürdürülebilir Toplum Gelişimi ve Toplum Temelli Turizmin Uygulanması

Toplum Temelli Turizm, NAZMİ KOZAK, ARZU TOKER, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.69-101, 2020

10. Saffet Yatağan: Ürgüp Aşığı Bir Turizmci

Türk Turizmine Kanat Gerenler: Konaklama İşletmecileri (II), NAZMİ KOZAK, METİN KOZAK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.397-407, 2020

11. Sürdürülebilir Restoran Uygulamaları

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, HİLMİ RAFET YÜNCÜ, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.75-103, 2020

12. Kırsal Turizm Toplulukları

Toplum Temelli Turizm, NAZMİ KOZAK, ARZU TOKER, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.177-205, 2020

13. Aram Hıdıryan: Filozof Bakışlı, Çalışkan, Sempatik Bir Otelci

Türk Turizmine Kanat Gerenler: Konaklama İşletmecileri (II), NAZMİ KOZAK, METİN KOZAK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.49-63, 2020

14. A. Gülsen Bengisu Kahraman: Turizmin Tanıtım ve Eğitimine Dokunan Kadın

Türk Turizmine Kanat Gerenler: Kadın Turizmciler (V), NAZMİ KOZAK, METİN KOZAK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2020

16. Modernleşme Kurgusunda Sosyal Bir Okul Ankara Gar Gazinosu

Dünden Bugüne Ankara Otel, Lokanta, Pastane, Turizm, NAZMİ KOZAK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.245-273, 2019

17. Turizmin Değiştirdiği Hikaye: Bodrum

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, NAZMİ KOZAK, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın Promosyon ve Kağıt San. Tic. Ltd., İstanbul, ss.93-118, 2018

18. Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV)

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, NAZMİ KOZAK, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın Promosyon ve Kağıt San. Tic. Ltd., İstanbul, ss.345-358, 2018

19. Türkiye'de İç Turizmin Öncüsü Erdek

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, NAZMİ KOZAK, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın Promosyon ve Kağıt San. Tic. Ltd., İstanbul, ss.155-174, 2018

20. Otel İşletmelerinde Kontrol

Otellerde Yönetim, MERYEM AKOĞLAN KOZAK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-202, 2016

21. Otel İşletmelerinde Yeni Uygulamalar

Otellerde Yönetim, MERYEM AKOĞLAN KOZAK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.203-225, 2016

22. Saglik Turizmi Kavrami ve Ozellikleri

Sağlık Turizmi, SAADET PINAR TEMİZKAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.11-36, 2015

24. Otel İşletmelerinde Kullanılan Yeni Uygulamalar

Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonel Yaklaşım, MERYEM AKOĞLAN KOZAK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.239-265, 2013

25. Kültür Turizmi

Alternatif Turizm, A. SADIK BAHÇE, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.100-126, 2013

26. Otellerde Kontrol

Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonel Yaklaşım, MERYEM AKOĞLAN KOZAK, Editör, Detay Yayıncılık, Eskişehir, ss.205-237, 2013

27. Eğitim Amaçlı Turizm Türleri

Alternatif Turizm, A. SADIK BAHÇE, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.190-213, 2013

28. Tatlidil Köftecisi

Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editör, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.143-159, 2013

29. Özel İlgiye Dayalı Turizm Türleri

Alternatif Turizm, A. SADIK BAHÇE, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.128-156, 2013

30. Ev Endüstrisinde İstihdam

Ev Endüstrisi, SİBEL GÜLER, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.50-79, 2013

31. Ev Endüstrisinde Kadın ve Hane halkının Rolü

Ev Endüstrisi, SİBEL GÜLER, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.107-125, 2013

32. Turizm Ürünü

Alternatif Turizm, BAHÇE A. SADIK, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.52-75, 2013

33. Evde Çalışma Şekilleri

Ev Endüstrisi, SİBEL GÜLER, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.106-125, 2013

34. Abdüsselam Balaban Kebap

Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editör, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.161-175, 2013

35. Hijyen ve Sanitasyon

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, 2009

36. Catering İşletmelerinde Sipariş Alma ve Sözleşmeler

Catering Hizmetleri, MERYEM AKOĞLAN KOZAK, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.68-109, 2009

37. Catering İşletmelerinde Kullanılan Araç ve Gereçler

Catering Hizmetleri, MERYEM AKOĞLAN KOZAK, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.41-67, 2009

38. Catering İşletmelerinde Dağıtım ve Sunum

Catering Hizmetleri, MERYEM AKOĞLAN KOZAK, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.128-145, 2009

39. Catering İşletmelerinde Menü Hazırlama

Catering Hizmetleri, MERYEM AKOĞLAN KOZAK, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Eskişehir, ss.92-109, 2009

40. Otel İşletmelerinde Kritik Hijyen Alanları

Prof. Dr. Fermani Maviş Anı Kitabı, NAZMİ KOZAK, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.403-419, 2008
Ansiklopedide Bölümler 16
Metrikler

Yayın

95

Yayın (WoS)

4

Yayın (Scopus)

2

Atıf (WoS)

58

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

54

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

748

H-İndeks (Scholar)

10

Atıf (TrDizin)

163

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

1044

H-İndeks (Sobiad)

9

Atıf (Diğer Toplam)

220

Proje

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları