Öğr. Gör. Dr. GÖKHAN ŞALLI


ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (SOC)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

27

Yayın (Scopus)

1

Atıf (Scopus)

3

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

32

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

5

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

7

Proje

10

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - 2024

2019 - 2024

Doktora

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Dr), Türkiye

2012 - 2016

2012 - 2016

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli), Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

Ticari mutfağın toplumsal cinsiyet rollerinin eleştirel teori bağlamında değerlendirilmesi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

2016

2016

Yüksek Lisans

Devrek Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin gıda güvenliği konusundaki bilgi ve uygulamaları Sürdürülebilir Kalkınma

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2012 - 2017

2012 - 2017

Öğretim Görevlisi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Devrek Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

MYO Müdür Yardımcısı

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

EKMEK YAPIMI

Ön Lisans

Ön Lisans

PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1

İŞLEVSEL BESİNLER

İşyeri Eğitimi

İşyeri Uygulaması

PİŞİRME YÖNTEMLERİ 2

Yöresel Mutfak (Eskişehir)

Menü Planlama

GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ

YÖRESEL MUTFAKLAR

BESLENME VE BESİN TEKNOLOJİSİ

KONUK İLETİŞİMİ

SOĞUK MUTFAK

MUTFAK PLANLAMA

PASTANE ÜRÜNLERİ

PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

Mutfak Çeşitleri

Menü Planlama

Dünya Mutfakları

Pişirme Yöntemleri-II

Mutfak Ürünleri

Makaleler

Tümü (3)
Scopus (1)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Yenilikçi Teknolojiler ve Sıfır Atık Hareketiyle Yeniden Şekillenen Gastronomi Trendleri

ŞALLI G.

6. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırma Kongresi, ROMA, İtalya, 13 - 15 Ağustos 2024, ss.89-99, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. Gastronomi Turizmi Açısından Coğrafi İşaretli Ürünlerin Önemi: Eskişehir Örneği

Şallı G., Tugay O.

3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. African Diaspora in Turkey - Negotiating Africanness through ethnic culinary practices

Tabak H., Şallı G.

Silk Road 2nd International Scientific Research Conference, Iğdır, Türkiye, 26 Eylül 2023, ss.1258-1267, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

4. Eskişehir Mutfak Kültüründe Göçmen Mutfağının Yeri

ŞALLI G.

2. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2022, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

5. FONKSİYONEL BİR GIDA OLARAK ZEYTİNYAĞI

Şallı G.

Ulusal Gastronomi, Beslenme, Gıda Bilimi &Teknolojisi Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

2019

2019

6. FARKLI KUŞAKLARIN GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ, TUTUM VE DAVRANIŞLARI

Şallı G., Özkaya F.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

7. Healthy, Nutritious and Scrumptious: Çılbır-A Dish with Egg in Turkish Cuisine

ŞALLI G.

Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS), 26 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. Mutfak Personelinin Helal Gıda Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi

Kazkondu İ., Kadam S., Şallı G.

1. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017, cilt.1, ss.1156-1165, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

9. YABANCI TURİSTLERİN TÜRK MUTFAĞINA İLİŞKİN GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNİN GENEL DEĞERLENDİRMESİ

KADAM S., KAZKONDU İ., ŞALLI G.

1. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TURİZM SEMPOZYUMU, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Street Foods from Historical Perspective

KADAM S., ŞALLI G.

Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, YAZICIOĞLU İRFAN, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.187-194, 2024

2024

2024

2. General Characteristics and Historical Processes of Turkish Cuisine

ŞALLI G., KADAM S.

Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Peter Lang AG, Berlin, ss.99-114, 2024

2023

2023

3. Caterıng Servıces for Mass Food Enterprıses

Kadam S., Şallı G.

Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Yayla Özgür, Işın Alper, Yazicioğlu İrfan, Bayram Fuat, Bölükbaş Rabia, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.187-200, 2023

2023

2023

4. Olive Oil as a Functional Food

Şallı G., Kadam S.

Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Yayla Özgür, Işın Alper, Yazicioğlu İrfan, Bayram Fuat, Bölükbaş Rabia, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.177-186, 2023

2023

2023

5. Pastanelerde Depolama ve Üretim Alanları

Şallı G.

Tatlı ve Pastacılık, KOÇ Hakan,ALTINTAŞ Bayram, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.69-83, 2023

2023

2023

6. Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Uygulaması

ŞALLI G., ŞİMŞEK O. U.

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Dündar Arıkan Alev, Yücel Güngör Mehtap, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.133-163, 2023

2023

2023

7. Coğrafi İşaret Kavramı ve Gastronomi Turizmi Açısından Önemi

Şallı G.

Gastronomi, Turizm ve Sürdürülebilirlik Araştırmaları, EREN Ramazan,ÇETİN Kadir, Editör, Detay Yayınclılık, Ankara, ss.177-189, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

8. KURU BAKLAGİL VE TAHILLARIN YAPISI, KULLANIM ALANLARI VE TÜRK MUTFAĞINDAN ÖRNEK TARİFLER

Şallı G.

TEMEL MUTFAK ÜRÜNLERİNDE TEORİK VE PRATİK YAKLAŞIMLAR -1, Doç. Dr. Alper KURNAZ,Dr. Öğr. Üyesi Adem ARMAN, Editör, PARADİGMA AKADEMİ, Çanakkale, ss.129-154, 2021

2021

2021

9. Ordu

Şallı G., Temizkan S. P.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan,Sormaz Ümit,Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayınclılık, Ankara, ss.687-692, 2021

2021

2021

10. Tokat

Temizkan S. P., Şallı G.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan,Sormaz Ümit,Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayınclılık, Ankara, ss.719-725, 2021

Desteklenen Projeler

2025 - 2026

2025 - 2026

Eskişehir Rumeli-Balkan Göçmen Mutfağının İncelenmesi ve İşletmelere KazandırılmasıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

(Proje Özeti)
Yıldız E. (Yürütücü), Güldemir O., Şallı G., Taş R.

2025 - 2026

2025 - 2026

Görev Temelli Dil Öğretiminde Yeni Bir Tat: Türkçe Öğretiminde Mutfak UygulamalarıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Türker M. S. (Yürütücü), Güldemir O., Yavaşlar E., Şallı G., Güleç E., Doğan M., et al.

2016 - 2018

2016 - 2018

Zonguldak Mutfak Kültürü ve Yemekleri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ŞALLI G.

2015 - 2016

2015 - 2016

Devrek te Un Sanata Dönüşüyor

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

ŞALLI G.