Eğitim Bilgileri
2019 - 2024
2019 - 2024Doktora
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Dr), Türkiye
2012 - 2016
2012 - 2016Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli), Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2024
2024Doktora
Ticari mutfağın toplumsal cinsiyet rollerinin eleştirel teori bağlamında değerlendirilmesi
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
2016
2016Yüksek Lisans
Devrek Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin gıda güvenliği konusundaki bilgi ve uygulamaları
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2012 - 2017
2012 - 2017Öğretim Görevlisi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Devrek Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1
İŞLEVSEL BESİNLER
İşyeri Eğitimi
İşyeri Uygulaması
PİŞİRME YÖNTEMLERİ 2
Yöresel Mutfak (Eskişehir)
Menü Planlama
GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ
YÖRESEL MUTFAKLAR
BESLENME VE BESİN TEKNOLOJİSİ
KONUK İLETİŞİMİ
SOĞUK MUTFAK
MUTFAK PLANLAMA
PASTANE ÜRÜNLERİ
PİŞİRME YÖNTEMLERİ I
Mutfak Çeşitleri
Menü Planlama
Dünya Mutfakları
Pişirme Yöntemleri-II
Mutfak Ürünleri
Makaleler
Tümü (3)
Scopus (1)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (1)
2023
20231. Yükseköğretim Öğrencilerinin Gıda İsrafı Konusundaki Bilgi, Görüş ve Davranışları
AKSOY M., ŞALLI G.
Anadolu Strateji Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.11-32, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20222. Seçili Osmanlı yemeklerinin maliyeti ve besin değeri
Güldemir O., Şallı G., Yıldız E., Tugay O., Çelik Yeşil S.
Manas Journal of Social Studies
, cilt.11, sa.2, ss.815-835, 2022 (TRDizin)
2021
20213. Bringing fruity meat dishes of Ottoman cuisine into businesses
Güldemir O., Tugay O., Şallı G., Yıldız E., Çelik Yeşil S.
Journal of Ethnic Foods
, cilt.8, sa.1, 2021 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Yenilikçi Teknolojiler ve Sıfır Atık Hareketiyle Yeniden Şekillenen Gastronomi Trendleri
ŞALLI G.
6. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırma Kongresi, ROMA, İtalya, 13 - 15 Ağustos 2024, ss.89-99, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. Gastronomi Turizmi Açısından Coğrafi İşaretli Ürünlerin Önemi: Eskişehir Örneği
Şallı G., Tugay O.
3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. African Diaspora in Turkey - Negotiating Africanness through ethnic culinary practices
Tabak H., Şallı G.
Silk Road 2nd International Scientific Research Conference, Iğdır, Türkiye, 26 Eylül 2023, ss.1258-1267, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Eskişehir Mutfak Kültüründe Göçmen Mutfağının Yeri
ŞALLI G.
2. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
2021
20215. FONKSİYONEL BİR GIDA OLARAK ZEYTİNYAĞI
Şallı G.
Ulusal Gastronomi, Beslenme, Gıda Bilimi &Teknolojisi Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
2019
20196. FARKLI KUŞAKLARIN GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ, TUTUM VE DAVRANIŞLARI
Şallı G., Özkaya F.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Healthy, Nutritious and Scrumptious: Çılbır-A Dish with Egg in Turkish Cuisine
ŞALLI G.
Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS), 26 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)
2017
20178. Mutfak Personelinin Helal Gıda Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi
Kazkondu İ., Kadam S., Şallı G.
1. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017, cilt.1, ss.1156-1165, (Tam Metin Bildiri)
2015
20159. YABANCI TURİSTLERİN TÜRK MUTFAĞINA İLİŞKİN GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNİN GENEL DEĞERLENDİRMESİ
KADAM S., KAZKONDU İ., ŞALLI G.
1. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TURİZM SEMPOZYUMU, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Street Foods from Historical Perspective
KADAM S., ŞALLI G.
Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, YAZICIOĞLU İRFAN, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.187-194, 2024
2024
20242. General Characteristics and Historical Processes of Turkish Cuisine
ŞALLI G., KADAM S.
Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Peter Lang AG, Berlin, ss.99-114, 2024
2023
20233. Caterıng Servıces for Mass Food Enterprıses
Kadam S., Şallı G.
Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Yayla Özgür, Işın Alper, Yazicioğlu İrfan, Bayram Fuat, Bölükbaş Rabia, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.187-200, 2023
2023
20234. Olive Oil as a Functional Food
Şallı G., Kadam S.
Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Yayla Özgür, Işın Alper, Yazicioğlu İrfan, Bayram Fuat, Bölükbaş Rabia, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.177-186, 2023
2023
20235. Pastanelerde Depolama ve Üretim Alanları
Şallı G.
Tatlı ve Pastacılık, KOÇ Hakan,ALTINTAŞ Bayram, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.69-83, 2023
2023
20236. Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Uygulaması
ŞALLI G., ŞİMŞEK O. U.
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Dündar Arıkan Alev, Yücel Güngör Mehtap, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.133-163, 2023
2023
20237. Coğrafi İşaret Kavramı ve Gastronomi Turizmi Açısından Önemi
Şallı G.
Gastronomi, Turizm ve Sürdürülebilirlik Araştırmaları, EREN Ramazan,ÇETİN Kadir, Editör, Detay Yayınclılık, Ankara, ss.177-189, 2023
2021
20218. KURU BAKLAGİL VE TAHILLARIN YAPISI, KULLANIM ALANLARI VE TÜRK MUTFAĞINDAN ÖRNEK TARİFLER
Şallı G.
TEMEL MUTFAK ÜRÜNLERİNDE TEORİK VE PRATİK YAKLAŞIMLAR -1, Doç. Dr. Alper KURNAZ,Dr. Öğr. Üyesi Adem ARMAN, Editör, PARADİGMA AKADEMİ, Çanakkale, ss.129-154, 2021
2021
20219. Ordu
Şallı G., Temizkan S. P.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan,Sormaz Ümit,Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayınclılık, Ankara, ss.687-692, 2021
2021
202110. Tokat
Temizkan S. P., Şallı G.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan,Sormaz Ümit,Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayınclılık, Ankara, ss.719-725, 2021
Desteklenen Projeler
2025 - 2026
2025 - 2026
Eskişehir Rumeli-Balkan Göçmen Mutfağının İncelenmesi ve İşletmelere Kazandırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Yıldız E. (Yürütücü), Güldemir O., Şallı G., Taş R.
2025 - 2026
2025 - 2026
Eskişehire Özgü Coğrafi İşaretli Gıda Ürünlerinin Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Kapsamında Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Şallı G. (Yürütücü), Güldemir O., Durucasu R. R., Yıldız E., Tugay O.
2025 - 2026
2025 - 2026
Görev Temelli Dil Öğretiminde Yeni Bir Tat: Türkçe Öğretiminde Mutfak Uygulamaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Türker M. S. (Yürütücü), Güldemir O., Yavaşlar E., Şallı G., Güleç E., Doğan M., et al.
2023 - 2024
2023 - 2024
Seçili Yemeklerin Kızılötesi Pişiriciyle Hazırlanması ve Tarif Kitapçığının Oluşturulması
Sanayi Tezleri Projesi
(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Şallı G.
2023 - 2023
2023 - 2023
Seçili Gıdaların Kızılötesi Pişiriciyle Hazırlanması ve Akrilamid, pH Tayini ile Sağlık Açısından Değerlendirilmesi
Sanayi Tezleri Projesi
(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Şallı G., Soyseven M., Arli G.
2021 - 2021
2021 - 2021Tariften Duyusal Analiz Pratiklerine Gastronomi Uygulamaları ARGE Projesi
Sanayi Tezleri Projesi
GÜLDEMİR O., ŞALLI G.
2021 - 2021
2021 - 2021Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2
TÜBİTAK Projesi
GÜLDEMİR O., ŞALLI G.
2020 - 2021
2020 - 2021Osmanlı Mutfağındaki Meyveli Etli Yemeklerinin Yiyecek İçecek İşletmelerine Kazandırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Yıldız E., Afşar A., Şallı G., Tugay O., Çelik S.
2016 - 2018
2016 - 2018Zonguldak Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞALLI G.
2015 - 2016
2015 - 2016Devrek te Un Sanata Dönüşüyor
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
ŞALLI G.
Sanatsal Etkinlik