Makaleler
39
Tümü (39)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
ESCI (4)
Scopus (13)
TRDizin (17)
Diğer Yayınlar (9)
6. Probiyotiklerin Türleri, Etki Mekanizmaları ve Metabolik Etkileri: Güncel Bir Bakış
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.9, sa.3, ss.457-462, 2024 (Hakemli Dergi)
8. Polikistik Over Sendromu ve Tiroid Sağlığı İlişkisi: Geleneksel Derleme
Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.36-48, 2024 (Hakemli Dergi)
9. The relationship between perceived stress and emotional eating in bus drivers: the effect of shift work
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.75, sa.7, ss.707-716, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
10. Water and beverage consumption habits of adults in Turkey by gender and BMI: a cross-sectional survey
International Journal of Environmental Health Research
, cilt.34, sa.4, ss.1910-1925, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
11. Effects of omega fatty acids on the short-term postprandial satiety related peptides in rats
INTERNATIONAL JOURNAL FOR VITAMIN AND NUTRITION RESEARCH
, cilt.93, sa.5, ss.401-409, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
14. Vegetable and Fruit Consumption and Its Relationship with Body Mass Index in Adults: A Cross-Sectional and Seasonal Research from Turkiye
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL HEALTH RESEARCH
, cilt.33, sa.11, ss.1168-1179, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
15. Clinical characteristics of bus drivers and field officers infected with COVID-19: A cross-sectional study from Istanbul
WORK-A JOURNAL OF PREVENTION ASSESSMENT & REHABILITATION
, cilt.74, sa.3, ss.823-830, 2023 (SSCI, Scopus)
24. Altı-12 Aylık Bebeklerin Beslenme ve Büyüme-Gelişme DurumlarınınDeğerlendirilmesi
Çocuk Dergisi
, cilt.20, sa.1, ss.13-19, 2020 (TRDizin)
28. Adölesanlarda Porsiyon Seçimi ile Beden Kütle İndeksi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.47, sa.1, ss.4-13, 2019 (TRDizin)
29. Yüksek yağlı diyetin açlık tokluk metabolizmasında görevli hormonlar ve nöropeptidler üzerine etkileri
Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.27, sa.3, ss.239-244, 2018 (TRDizin)
30. Farklı sosyoekonomik düzeydeki adolesanların sebze-meyve tüketim alışkanlıklarının incelenmesi
Klinik Tıp Pediatri
, cilt.10, sa.6, ss.13-21, 2018 (Hakemli Dergi)
31. Diyabete bir adım kala: Prediyabet
e-Sağlık Beslenme ve Diyetetik Dergisi
, 2018 (Hakemsiz Dergi)
33. Hafif Şişman ve Obez Kadınlarda Prediyabet ve Dislipidemi Risk Göstergelerinin Araştırılması
İç Hastalıkları Dergisi
, cilt.23, ss.87-93, 2016 (Hakemli Dergi)
34. A Comparison of Nutritional Status and Lipid Profiles Between Revision Workers and Professional Metrobus Drivers Working in a Mega City, Istanbul.
BÜYÜKUSLU N., HIZLI GÜLDEMİR H., Kayalı Sevim M., Esin K., YOLDAŞ İLKTAÇ H., GARİPAĞAOĞLU DENİZHAN M.
Uluslararası Hakemli Beslenme Araştırmaları Dergisi
, sa.6, ss.41-55, 2016 (Hakemli Dergi)
35. Menstrual Döngünün Vücut Bileşimine Etkisi
SDÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.23-27, 2016 (TRDizin)
37. Nutrition and Health Status of Health Care Professionals
Journal of Nutritional Health Food Engineering
, cilt.1, sa.6, ss.37-42, 2014 (Hakemli Dergi)
38. Nörolojik Bozukluğu Olan Çocuklarda Beslenme
Klinik Tıp Pediatri
, cilt.6, sa.4, ss.7-13, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
54
7. Akdeniz Diyeti'nin Sürdürülebilir Beslenme Yönüyle İncelenmesi
1. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, Türkiye, 18 - 19 Şubat 2021, (Tam Metin Bildiri)
8. COVİD-19 Pandemisinin Yaşlıların Beslenmesine Etkileri
11.Ulusal Yaşlılık Kongresi, Erzurum, Türkiye, 09 Nisan 2021, (Tam Metin Bildiri)
9. Kovid-19 Salgını Döneminde Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıklarının ve Yeme Tutumunun Değerlendirilmesi
4. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)
11. Farklı Ekmek Türlerinin Kısa Süreli Kan Glukoz Düzeyi ve İştah Üzerindeki Etkisi
10. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Türkiye, 31 Mart 2021, (Özet Bildiri)
14. Gece Vardiyalı Çalışan Şoförlerde Beslenme Düzeninin Araştırılması
2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
15. Vardiyalı Çalışan Şoförlerde Beslenme İle Uyku Kalitesi Arasındaki İlişkinin Araştırılması
2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
17. Consumption and Preferences of Fruit and Vegetables in Turkish Adults
The Federation of European Nutrition Societies (FENS) 13th European Nutrition Conference, Dublin, İrlanda, 15 - 18 Ekim 2019, cilt.1, ss.1, (Özet Bildiri)
18. Types of Different Posa in a Meal Effect on Toughness and Nutrition
2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Muğla, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
20. Hayvansal ve Bitkisel Sütlerin Tokluk ve Postprandial Glukoz Düzeyleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması
3. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi, Türkiye, 27 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
21. Yaşlı Beslenmesi
10. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
22. Examination of the effects of omega-3 fatty acid supplementation on gestational age and neonatal development in the last trimester
7th International Congress on Maternal Infant Nutrition in the First 1000 Days, İstanbul, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, cilt.1, ss.148, (Özet Bildiri)
23. Investigation of the Importance of Macronutrients in Sports Nutrition and Determination of Diet Quality Index
Union of Thrace Universities 2nd International Health Sciences Congress, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
24. The Determination of Nutrition and Body Compositions in Menstrual Cyclus Perıods
Union of Thrace Universities 2nd Internatıonal Health Sciences Congress, 15 - 17 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
25. Omega Yağ Asitlerinin Kan Glukoz ve İnsülin Düzeylerine Kısa Süreli Etkisi
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 27 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
26. Farklı Doymuşluk Derecesine Sahip Yağların Kısa Süreli İştah ve Besin Alımına Etkisinin Araştırılması
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 27 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
29. Adolesan futbolcuların beslenme durumlarının ve bilgi düzeylerinin değerlendirilmesi
2. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
30. Yetişkin bireylerin toplu beslenme alanlarındaki yemek israfı ile Diyet Kalite İndeksi arasındaki ilişkinin incelenmesi
2. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
31. Kuru ve taze üzümsü meyvelerde antioksidan ve antimikrobiyal aktivitenin belirlenmesi
2. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
32. Üniversite öğrencilerinin Ortoreksiya Nervoza eğiliminin araştırılması
2. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
33. Premenopoz ve Postmenopoz Dönemindeki KadınlarınSıvı Tüketim Durumunun Saptanması
2. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
34. Factors Affecting Body Mass Index in 6-12 Months Old Infants
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
35. The Impact Of Omega-3 Support During Pregnancy And Lactation On Breastmilk Content
17th International Nutrition and Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
36. Evaluation Of Nutrition Status Of 6-12 Months Old Infants
17th International Nutrition and Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
37. İstanbul’da Yaşayan Bir Grup Yetişkinde Tüketilen Ekmeğin Çeşidi ile BKİ Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
2. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 24 - 25 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
38. Bazı bitki çayı karışımlarının antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi
22. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı, Türkiye, 31 Ağustos - 05 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
39. Investigation of Prediabetes and Dyslipidemia Risk İndicators in Overweight and Obesity
15. International Nutrition and Diagnostic Conference, 5 - 08 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
40. Relationships Between Nutrition, Inflamatory Bowel Disease and Anemia
15. International Nutrition and Diagnostic Conference, 5 - 08 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
41. Dietary Polyamines and Obesity: Polyamine Metabolic Enyzmes Involve in Obesity
15. International Nutrition and Diagnostic Conference, 5 - 08 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
42. Polyamine Content of Traditional Dishes Consumed by Turkish Population
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
43. İstanbul’xxda Yaşayan Bir Grup Morbid Obez Bireyin Antropometrik Ölçümleri ve Besin Öğesi Alımlarının Değerlendirilmesi
4. Ulusal ve 1. Akdeniz Metabolik Hastalıklar ve Morbid Obezite Cerrahisi Kongresi, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
44. İstanbul’xxda Yaşayan Bir Grup Morbid Obez Bireyin Obezite Risk Faktörlerinin Belirlenmesi
4. Ulusal ve 1. Akdeniz Metabolik Hastalıklar ve Morbit Obezite Cerrahisi Kongresi, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
45. Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Bilgisi Edinmesinde Medyanın Yeri
I. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
46. Investigation of slimming herbal tea consumption and reasons in overweight and obese women
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
47. The evaluation of knowledge level about probiotics and consumption frequency of probiotic products in adults
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
48. Determination of chocolate consumption by adults
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
49. Üniversite Öğrencilerinde Beden Algısının Değerlendirilmesi
9. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
50. Menstrual Döngünün Vücut Bileşimine Etkisi.
9. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
51. İstanbul’daki Bir Grup Belediye Otobüs Şoförünün Sıvı Tüketimleri İle İdrar Yapma Sıklıklarının Değerlendirilmesi
9. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
52. Bir Grup Üst Düzey Yöneticinin Bazı Antropometrik Ölçümleri ve Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi
9. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
53. İstanbul’daki Bir Grup Belediye Otobüs Şoförünün Antropometrik Ölçümleri İle Kalp Damar Sağlığı Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
9. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
54. İstanbul’daki Bir Grup Belediye Otobüs Şoförünün Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi
9. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
Kitaplar
6
4. Sürdürülebilir Beslenme Modelleri
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü, Hilmi Rafet, Editör, T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI, Eskişehir, ss.145-171, 2021
6. Gebelik ve Laktasyon Dönemlerinde Gıda Güvenliği
Gebelik ve Laktasyon Dönemlerinde Beslenme, , Editör, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, ss.121-134, 2020
Metrikler
Yayın (WoS)
13
Yayın (Scopus)
13
Atıf (WoS)
5
H-İndeks (WoS)
2
Atıf (Scopus)
91
H-İndeks (Scopus)
3
Atıf (Scholar)
215
H-İndeks (Scholar)
6
Atıf (TrDizin)
9
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
89
H-İndeks (Sobiad)
5
Atıf (Diğer Toplam)
17
Proje
11
Tez Danışmanlığı
2