Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Geleneksel Yemeği Boyutları ve Yemeğin Sesi

9. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi Bildirileri – C.3, Türkiye, 20 - 23 Kasım 2017, cilt.3, ss.433-447

Etnograf Lucy Garnett’in Harika Osmanlı Masalları

INOCTE 2016 International New Tendencies Congress in Ottoman Researches, Sarajevo, Bosna-Hersek, 7 - 09 Ekim 2016, ss.145-162

Evlenme Geleneğinin Derlenmesinde Sözlü Tarih Yönteminden Yararlanma

VII. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi Bildirileri, Gaziantep, Türkiye, 26 - 30 Haziran 2006, ss.1-15

Turizmde Geleneksel Mutfaktan Yararlanma: Beypazarı Örneği

I. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi – Bildiri Kitabı, Nevşehir, Türkiye, 27 - 30 Mayıs 2010, ss.198-210

Sarıcakaya/Dağküplü Köyü Araştırması: ‘Bu Köyde Dokuma Yok’

Gazi Üniversitesi I. Ulusal El Sanatları Sempozyum Bildirileri, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.290-296

Eskişehir’de Gelin Giysisi ve Süslemesi

Halk Kültüründe Giyim-Kuşam ve Süslenme Uluslar Arası Sempozyumu Bildirileri, Eskişehir, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2006, ss.237-259

Altı Ay Bir Güz’xxdeki Göndermeler ve İşlevleri

X. Uluslararası Kıbatek Türk Edebiyatı Şöleni Bildirileri, Kiev, 11 - 16 Mayıs 2005, ss.58-71

Eskişehir Tatarlarının Kültürel Kimlik Göstergeleri: Zamana uyumlu Gelenekler

Kıbatek Edebiyat Sempozyumu, Kırım, Ukrayna, 5 - 10 Haziran 2002, ss.245-270

Eskişehir Yemek Kültürünün Süresiz Sergilenebilmesi Üzerine Düşünsel Tasarılar

Türkiye’de Halkbilim Müzeciliği ve Sorunları Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 12 - 13 Aralık 2002, ss.202-213

Kitap & Kitap Bölümleri

Helvanın Şekeri

Türk Kültüründe Helva , Sebahat Deniz, Editör, Marmara Basım Yayın, İstanbul, ss.11-21, 2021

Sosyal ve Kültürel Antropoloji Kuramları ve Yaklaşımlar

Eğitim Antropolojisi, Nahya, Z. Nilüfer, Editör, Nobel, ss.69-92, 2020

Sonsuzluk Manzarasından Parçalar: Kum, Deniz, Çöp

Gübre – Tezek – Çöp Kitabı, Gürsoy-Naskali, Emine, Editör, Kitabevi, ss.597-617, 2019

Türkiye’de Mutfak ve Yeme İçme Kültürü

Türkiye’nin Kültürel Mirası II, Parla, Canan, Editör, Anadolu Üniversitesi, ss.210-242, 2019

Üç Kimlik, Bir Metin Turan

Zamanın Esintilerinde – Metin Turan Özel Dosyası, Aygün-Cengiz, Serpil, Ekinci, Pınar, Editör, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Yayını No:21, ss.87-102, 2019

Eski Bir Dokumacı Köyün İzinde

Anadolu Yayınları, Eskişehir, 2010

Günümüz Efsanelerinde Kentli Ölümleri

Uçmağa Varmak Kitabı, Emine Gürsoy-Naskali, Gülden Sağol-Yüksekkaya, Editör, Kitabevi, İstanbul, ss.201-226, 2009

Eskişehir Geleneksel Yemek Kültürü 1-II

Anadolu Yayınları, Eskişehir, 2003

Ansiklopedide Bölümler

Metrikler

Yayın

40

Atıf (WoS)

3

H-İndeks (WoS)

1

Proje

1

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları