Yayınlar & Eserler

Makaleler 20
Tümü (20)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
ESCI (2)
Scopus (7)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (8)

5. Causes Salur Kazan Kills

MILLI FOLKLOR , cilt.134, sa.134, ss.27-38, 2022 (AHCI, Scopus, TRDizin) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

6. Ethnographic Experiences Left in the Diaries

MILLI FOLKLOR , cilt.17, sa.129, ss.20-31, 2021 (AHCI, Scopus, TRDizin) identifier identifier

9. Biography: Method and Suggestions to Ethnographers

MILLI FOLKLOR , cilt.2017, sa.116, ss.73-86, 2017 (AHCI, Scopus, TRDizin) identifier identifier
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 11

1. Sennur Sezer As Ethnographer

12th INTERNATIONAL PARIS CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES & HUMANITIES, Paris, Fransa, 4 - 08 Ağustos 2025, cilt.1, ss.1, (Özet Bildiri)

2. Bir Biyografiye Yansıyan Kent Kimliği: Eskişehir

II. Uluslararası Eskişehir KOngresi, Eskişehir, Türkiye, 7 - 08 Kasım 2023, ss.197-213, (Tam Metin Bildiri)

3. Geleneksel Yemeği Boyutları ve Yemeğin Sesi

9. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi Bildirileri – C.3, Türkiye, 20 - 23 Kasım 2017, cilt.3, ss.433-447, (Tam Metin Bildiri)

4. Etnograf Lucy Garnett’in Harika Osmanlı Masalları

INOCTE 2016 International New Tendencies Congress in Ottoman Researches, Sarajevo, Bosna-Hersek, 7 - 09 Ekim 2016, ss.145-162, (Tam Metin Bildiri)

5. Evlenme Geleneğinin Derlenmesinde Sözlü Tarih Yönteminden Yararlanma

VII. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi Bildirileri, Gaziantep, Türkiye, 26 - 30 Haziran 2006, ss.1-15, (Tam Metin Bildiri)

6. Turizmde Geleneksel Mutfaktan Yararlanma: Beypazarı Örneği

I. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi – Bildiri Kitabı, Nevşehir, Türkiye, 27 - 30 Mayıs 2010, ss.198-210, (Tam Metin Bildiri)

7. Sarıcakaya/Dağküplü Köyü Araştırması: ‘Bu Köyde Dokuma Yok’

Gazi Üniversitesi I. Ulusal El Sanatları Sempozyum Bildirileri, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.290-296, (Tam Metin Bildiri)

8. Eskişehir’de Gelin Giysisi ve Süslemesi

Halk Kültüründe Giyim-Kuşam ve Süslenme Uluslar Arası Sempozyumu Bildirileri, Eskişehir, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2006, ss.237-259, (Tam Metin Bildiri)

9. Altı Ay Bir Güz’xxdeki Göndermeler ve İşlevleri

X. Uluslararası Kıbatek Türk Edebiyatı Şöleni Bildirileri, Kiev, 11 - 16 Mayıs 2005, ss.58-71, (Tam Metin Bildiri)

10. Eskişehir Tatarlarının Kültürel Kimlik Göstergeleri: Zamana uyumlu Gelenekler

Kıbatek Edebiyat Sempozyumu, Kırım, Ukrayna, 5 - 10 Haziran 2002, ss.245-270, (Tam Metin Bildiri)

11. Eskişehir Yemek Kültürünün Süresiz Sergilenebilmesi Üzerine Düşünsel Tasarılar

Türkiye’de Halkbilim Müzeciliği ve Sorunları Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 12 - 13 Aralık 2002, ss.202-213, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 9

1. Halkbiliminde Saha ve Etik Kuralların Kapsamı

Saha ve Ben, Nükte Sevim Derdiçok,Esra Çam, Editör, Ihlarmur Akademi, İstanbul, ss.103-116, 2024

2. Helvanın Şekeri

Türk Kültüründe Helva , Sebahat Deniz, Editör, Marmara Basım Yayın, İstanbul, ss.11-21, 2021

3. Sosyal ve Kültürel Antropoloji Kuramları ve Yaklaşımlar

Eğitim Antropolojisi, Nahya, Z. Nilüfer, Editör, Nobel, ss.69-92, 2020

4. Sonsuzluk Manzarasından Parçalar: Kum, Deniz, Çöp

Gübre – Tezek – Çöp Kitabı, Gürsoy-Naskali, Emine, Editör, Kitabevi, ss.597-617, 2019

5. Türkiye’de Mutfak ve Yeme İçme Kültürü

Türkiye’nin Kültürel Mirası II, Parla, Canan, Editör, Anadolu Üniversitesi, ss.210-242, 2019

6. Üç Kimlik, Bir Metin Turan

Zamanın Esintilerinde – Metin Turan Özel Dosyası, Aygün-Cengiz, Serpil, Ekinci, Pınar, Editör, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Yayını No:21, ss.87-102, 2019

7. Eski Bir Dokumacı Köyün İzinde

Anadolu Yayınları, Eskişehir, 2010

8. Günümüz Efsanelerinde Kentli Ölümleri

Uçmağa Varmak Kitabı, Emine Gürsoy-Naskali, Gülden Sağol-Yüksekkaya, Editör, Kitabevi, İstanbul, ss.201-226, 2009

9. Eskişehir Geleneksel Yemek Kültürü 1-II

Anadolu Yayınları, Eskişehir, 2003
Ansiklopedide Bölümler 3
Metrikler

Yayın

43

Yayın (WoS)

7

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

3

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scholar)

123

H-İndeks (Scholar)

6

Toplam Atıf Sayısı

3

Proje

1

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları