Doç. Dr. MERVE ÖZGÜR GÖDE


TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ


WoS Araştırma Alanları: Sanat Ve Beşeri Bilimler


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği


Yayınlardaki İsimler: Göde Merve Özgür

Metrikler

Yayın

60

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

4

Atıf (WoS)

8

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

13

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

21

H-İndeks (Scholar)

3

Atıf (TrDizin)

19

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

30

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

80

Proje

16

Tez Danışmanlığı

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2019

2015 - 2019

Bütünleşik Doktora

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Yüksek Lisans

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2006 - 2011

2006 - 2011

Lisans

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Bütünleşik Doktora

Yiyecek içecek işletmelerinde zaman temelli faaliyete dayalı maliyetleme kullanılarak menü mühendisliği analizi: Bir karma yöntem çalışması

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ AD.

2015

2015

Yüksek Lisans

Fast food restoranlarında davranışsal niyetler ve marka sadakatini etkileyen değişkenler: Eskişehir örneği

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2022 - 2024

2022 - 2024

Dr. Öğr. Üyesi

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2014 - 2022

2014 - 2022

Araştırma Görevlisi

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Anadolu Üniversitesi

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Anadolu Üniversitesi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Bitirme Projesi

Yeşil Restorancılık

Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü

Maliyet Muhasebesi

Türk Kültüründe İçecekler

Kahve Kültürü

Endüstriye Dayalı Proje Çalışması

Topluma Hizmet Uygulamaları

Bar Yönetimi

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (3)
Scopus (4)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (6)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YEŞİL TEDARİK SÜRECİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ÖZGÜR GÖDE M., ÇAKIR Ş.

7th INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

2. A Comparison of Potential Young Rural Tourism Entrepreneurs in Cordoba, Eskisehir, And Treviso in Terms of Digital Skills

GÜNAY S., MERT KANTAR Y., EKİNCEK S., ÖZGÜR GÖDE M., YENİLMEZ İ., YAYLA Ö., et al.

The 14th International Conference on Management, Economics, and Humanities, Kopenhag, Danimarka, 21 - 23 Temmuz 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. UHUTUN TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDEKİ YERİ

ÖZGÜR GÖDE M., GÜNAY S.

7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Üsküp, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. Geleneksel Bir Ürün Olan Uhutun Üretim Sürecinin Çeşitlendirilmesi

GÜNAY S., ÖZGÜR GÖDE M., MERT KANTAR Y.

7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Üsküp, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. Comparison of Young Tourism Entrepreneur Candidates in Cordoba, Eskisehir and Treviso in Terms of Antifragile

EKİNCEK S., ÖZGÜR GÖDE M., YENİLMEZ İ., YAYLA Ö., ACITAŞ Ş., GÜNAY S., et al.

7th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Üsküp, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

6. ÇALIŞANLARIN YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE OLUŞAN MALİYETLERE YÖNELİK BİLGİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ÖZGÜR GÖDE M.

22. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 27 - 29 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

7. A Product Development Study for Black Foods in the Turkish Cuisine: The Case of Keşkül

ÖZGÜR GÖDE M., Sezer S.

VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Türkiye, 06 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

8. Evaluation of Profitability According to Customer Types in Fast Food Restaurant

ÖZGÜR GÖDE M., EKERGİL V.

7th International Conference on New Ideas in Management, Economics Accounting, ROMA, İtalya, 21 - 23 Şubat 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

9. Cost Control with Cash Flow Statement in Restaurant Businesses

ÖZGÜR GÖDE M., EKERGİL V.

7th International Conference on New Ideas in Management, Economics Accounting, ROMA, İtalya, 21 - 23 Şubat 2020, (Özet Bildiri)

2018

2018

10. EVALUATION OF PARTICIPANTS’ GAINS OF COOKING COMPETITIONS

EKİNCEK S., ÖZGÜR GÖDE M.

11th Tourism Outlook Conference, Eskişehir, Türkiye, 3 Ekim - 05 Ocak 2018, ss.341-347, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

11. The Role of Accounting in the Improvement of Costs in Hotel Businesses’ Sustainability Report

ÖZGÜR GÖDE M., EKERGİL V.

The 11th Tourism Outlook Conference: Heritage Tourism Beyond Borders and Civilizations, Eskişehir, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, cilt.1, ss.480-487, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

12. Determination of Activities of Food and Beverage Businesses in Activity Based Costing

EKERGİL V., ÖZGÜR GÖDE M.

The 11th Tourism Outlook Conference: Heritage Tourism Beyond Borders and Civilizations, Eskişehir, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, cilt.1, ss.445-449, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

13. Evaluation of participants’ acquisition of food competitions

EKİNCEK S., ÖZGÜR GÖDE M.

11th Tourism Outlook Conference, 2 - 05 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

14. Evaluation of customer profitability anaysis and menü analysis

EKERGİL V., ÖZGÜR GÖDE M.

VII. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 20 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

15. Tüketicilerin Menülere Yönelik Beklentilerinin Belirlenmesi: Eskişehir Örneği

EKİNCEK S., YAYLA Ö., ÖZGÜR GÖDE M.

VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.981-991, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

16. Evaluation of Culinary Arts Program in Terms of Distance Education System: The Case of Anadolu University

YAYLA Ö., ÖZGÜR GÖDE M.

1. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, ss.1681-1687, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

17. Otel İşletmelerinde Sürdürülebilirlik Raporlamasının Değerlendirilmesi ve Analizi

EKERGİL V., ÖZGÜR GÖDE M.

1. ULUSLARARASI TURİZMİN GELECEĞİ İNOVASYON, GİRİŞİMCİLİK VE SÜRDÜREBİLİRLİK KONGRESİ, 28 - 30 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

18. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜM BAŞKANLARININ PROGRAMA YÖNELİK GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ÖNÇEL S., EKİNCEK S., ÖZGÜR GÖDE M.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

19. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanlarının bölüme ilişkin değerlendirmeleri

GÜLER S., EKİNCEK S., ÖZGÜR GÖDE M.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

20. Modelling the relationship among service quality perceived value food quality customer satisfaction behavioural intention and brand loyalty in fast food restaurants

SEZGİN E., ÖZGÜR GÖDE M.

International Conference on Hospitality, Leisure, Sports and Tourism, Tokyo, Japonya, 22 - 24 Temmuz 2015, ss.543-564, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

24. Kurumsal Sosyal Sorumluluk: Yiyecek İçecek İşletmelerinde bir Uygulama

Baltalı B., AYDIN B., ÖZGÜR GÖDE M.

14. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 5 - 08 Aralık 2013, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YEŞİL TEDARİK SÜRECİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ÖZGÜR GÖDE M., ÇAKIR Ş.

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, ss.637-652, 2024

2023

2023

2. Eskişehir

GÜNAY S., ÖZGÜR GÖDE M., EKİNCEK S., YAYLA Ö.

Tourism Potential of Cordoba, Eskişehir and Treviso, MERT KANTAR YELİZ, ACITAŞ ŞÜKRÜ, YENİLMEZ İSMAİL, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.43-74, 2023

2020

2020

4. The Role of Supply Chain Management and Standard CostingTechniques in Performance Evaluations of Hotel Businesses

EKERGİL V., ÖZGÜR GÖDE M.

Travel and Tourism: Sustainability, Economics, and Management Issues Proceedings of the Tourism Outlook Conferences, İnci Oya Coşkun Nor’ain Othman Mohamed Aslam Alan Lew, Editör, Springer Nature Singapore Pte Ltd, Singapore, ss.3-28, 2020

2020

2020

5. Evaluation of Participants’ Gains and the Organizational Competence of Cooking Competitions

EKİNCEK S., ÖZGÜR GÖDE M.

Travel and Tourism: Sustainability, Economics, and Management Issues, İnci Oya CoşkunNor’ain OthmanMohamed AslamAlan Lew, Editör, Springer, Singapore, ss.125-137, 2020

2020

2020

6. Konaklama İşletmelerinde Muhasebe ve Finansman Yönetimi

ÖZGÜR GÖDE M., AYDIN S.

Konaklama İşletmeciliği, Prof. Dr. Oktay Emir, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.170-199, 2020

2020

2020

7. Designing an Activity-Based Costing Method for Foodand Beverage Businesses: A Determination of Activities

ÖZGÜR GÖDE M., EKERGİL V.

Travel and Tourism: Sustainability, Economics, and Management Issues Proceedings of the Tourism Outlook Conferences, İnci Oya Coşkun Nor’ain Othman Mohamed Aslam Alan Lew, Editör, Springer Nature Singapore Pte Ltd, Singapore, ss.101-113, 2020

2020

2020

8. Eskişehir İlinin Halk Kültürüne Dayalı Turizm Kaynakları

YÜKSEK G., ATİLLA O., ÖZGÜR GÖDE M.

Eskişehir İlinin Turizm Kaynaklarının Mekânsal Analizi ve Pazarlama Stratejisi, Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Editör, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı BEBKA, Bursa, ss.102-125, 2020

2019

2019

9. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEŞİL RESTORAN

Özgür Göde M., Ekincek S., Yüncü H. R.

İşletme ve Finans Yazıları-III, Melik Kamışlı, Editör, Beta Yayınevi, Ankara, ss.15-30, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

10. Beslenmenin Önemi

Önçel S., Özgür Göde M.

Beslenmenin Temel İlkeleri, Prof. Dr. Zeki ATKOŞAR, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.18-38, 2018

2016

2016

11. Gastronomiye Sosyolojik Bir Bakış

Önçel S., Özgür Göde M.

Bir İletişim Biçimi olarak Gastronomi, Hakan Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-15, 2016

2015

2015

12. BESLENME VE GÜNÜMÜZ BESLENME EĞİLİMLERİ

Önçel S., Özgür Göde M.

BESLENMENİN TEMEL iLKELERİ, Zeki Atkoşar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.30-52, 2015

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÖZGÜR GÖDE M.

Detay Yayıncılık, ss., 2022

2022

2022

2. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÖZGÜR GÖDE M.

Detay Yayıncılık, ss., 2022

2022

2022

3. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÖZGÜR GÖDE M.

Detay Yayıncılık, ss., 2022

2022

2022

4. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÖZGÜR GÖDE M.

Detay Yayıncılık, ss., 2022

2022

2022

5. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÖZGÜR GÖDE M.

Detay Yayıncılık, ss., 2022

2022

2022

6. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÖZGÜR GÖDE M.

Detay Yayıncılık, ss., 2022

Desteklenen Projeler

2021 - 2024

2021 - 2024

Sürdürülebilir Kırsal Turizm İçin Kırılgan Olmayan Genç Girişimciler (Antifragile Young Entrepreneurs for Sustainable Rural Tourism)

Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi

Ekincek S., Günay S., Özgür Göde M., Yenilmez İ., Yayla Ö., Acıtaş Ş., et al.

2022 - 2023

2022 - 2023

Geleneksel Bir Ürün Olan Uğutun Üretim Sürecinin Çeşitlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Ekincek S., Özgür Göde M., Günay S. (Yürütücü)

2022 - 2023

2022 - 2023

Restoranlarda Akıllı Uygulamalar: Dijital Menü Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

(Proje Özeti)
Özgür Göde M. (Yürütücü)

2019 - 2023

2019 - 2023

Füzyon Mutfak Oluşturulmasına Yönelik Bir Çalışma: Türk ve Kore Mutfaklarının Sentezi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Özgür Göde M., Ekincek S. (Yürütücü), Günay Aktaş S., Yayla Ş., Yayla Ö.

2019 - 2020

2019 - 2020

Eskişehir İlinin Turizm Kaynaklarının Mekansal Analizi ve Pazarlama Stratejisi

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Ekincek S., Yayla Ş., Yayla Ö., Günay S. (Yürütücü), Aydın S., Olgaç S., et al.

2018 - 2019

2018 - 2019

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Müşteri Temelli Faaliyete Dayalı Maliyetleme Kullanılarak Menü Analizi Uygulaması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZGÜR GÖDE M., EKERGİL V. (Yürütücü)

2016 - 2018

2016 - 2018

Yiyecek İçecek İşletmelerine Yönelik Menü Sertifikasyon Sistemi Önerisi: Eskişehir Örneği

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

EKİNCEK S., YAYLA Ö., ÖZGÜR GÖDE M., YÜNCÜ H. R. (Yürütücü), KAMA S.

2016 - 2017

2016 - 2017

Yöresel Yemek Reçetelerinin Standart Hale Getirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZGÜR GÖDE M., EKİNCEK S., ZENCİR ÇİFTÇİ E. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 9

h-indeksi (WOS): 2