­

Öğr. Gör. Dr. EMRAH YILDIZ


ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Açık ve Uzaktan Öğrenme, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Ev Ekonomisi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Eğitim, Mesleki Eğitim, Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi

E-posta: emrahyildiz34@anadolu.edu.tr
Diğer E-posta: emrahyildizz@hotmail.com
İş Telefonu: +90 222 335 0580 Dahili: 3102 - 3103
Web: https://avesis.anadolu.edu.tr/emrahyildiz34
Ofis: 3103
Posta Adresi: Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Eskişehir Meslek Yüksekokulu, 26470, Tepebaşı, Eskişehir

Metrikler

Yayın

45

Atıf (Scopus)

4

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

34

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

7

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

100

H-İndeks (Sobiad)

5

Atıf (Diğer Toplam)

15

Toplam Atıf Sayısı

160

Proje

5

Açık Erişim

10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2023

2018 - 2023

Doktora

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2013 - 2017

2013 - 2017

Yüksek Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Lisans

Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Yiyecek içecek işletmeleri çalışanlarının gizli müşteri uygulamalarına yönelik tutumları Creative Commons License

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Açık ve Uzaktan Öğrenme

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Ev Ekonomisi

Aile ve Tüketici Bilimleri

Eğitim

Mesleki Eğitim

Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2016 - 2024

2016 - 2024

Öğretim Görevlisi

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2010 - 2016

2010 - 2016

Öğretim Görevlisi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Didim Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Rektörlük Stratejik Plan Komisyonu Üyesi

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

MYO Müdür Yardımcısı

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Birim Kalite Komisyonu Başkanı

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu

2015 - 2016

2015 - 2016

Bölüm Başkan Yardımcısı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Didim Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

2013 - 2015

2013 - 2015

MYO Müdür Yardımcısı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Didim Meslek Yüksekokulu

2012 - 2014

2012 - 2014

Bölüm Başkan Yardımcısı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Didim Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2010 - 2010

2010 - 2010

Chef de Cuisine

Şirket, Senatus Otel Sultanahmet, Senatus Otel Sultanahmet, Chef de Cuisine

2006 - 2010

2006 - 2010

Sous Chef

Şirket, Bernardini Organizasyon, Bernardini Organizasyon, Sous Chef

2009 - 2009

2009 - 2009

Chef de Cuisine

Şirket, Doors Grup, Doors Grup, Chef de Cuisine

1999 - 2006

1999 - 2006

Aşçı ve Danışman

Şirket, Hilton İstanbul, Swissotel Göcek, Food to Be, Zihni Restoran, Rixsos Tekirova, Anjelique Ortaköy, Büyük Anadolu Otel, Chef de Part, Aşçı ve Danışman

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI Sürdürülebilir Kalkınma

TÜRK MUTFAĞINDA BESİN SAKLAMA YÖNTEMLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

BİTİRME PROJESİ Sürdürülebilir Kalkınma

TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI Sürdürülebilir Kalkınma

GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER Sürdürülebilir Kalkınma

MUTFAĞA GİRİŞ Sürdürülebilir Kalkınma

TÜRK MUTFAK UYGULAMALARI Sürdürülebilir Kalkınma

DENEYSEL YİYECEK HAZIRLAMA Sürdürülebilir Kalkınma

Staj Sürdürülebilir Kalkınma

TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ 2 Sürdürülebilir Kalkınma

MUTFAK UYGULAMALARI 2 (A) (B) (C) Sürdürülebilir Kalkınma

ENDÜSTRİYE DAYALI PROJE ÇALIŞMASI Sürdürülebilir Kalkınma

MUTFAK UYGULAMALARI 1 (A) (B) (C) Sürdürülebilir Kalkınma

TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ 1 Sürdürülebilir Kalkınma

PASTACILIK Sürdürülebilir Kalkınma

DÜNYA MUTFAKLARI 2 Sürdürülebilir Kalkınma

EKMEK YAPIMI Sürdürülebilir Kalkınma

YEŞİL RESTORANCILIK Sürdürülebilir Kalkınma

DÜNYA MUTFAKLARI 1 Sürdürülebilir Kalkınma

GIDA COĞRAFYASI Sürdürülebilir Kalkınma

Ekmek Yapımı ve Pastacılık Sürdürülebilir Kalkınma

Ön Lisans

Ön Lisans

RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ Sürdürülebilir Kalkınma

GASTRONOMİDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR Sürdürülebilir Kalkınma

TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI Sürdürülebilir Kalkınma

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Sürdürülebilir Kalkınma

MÖNÜ PLANLAMASI Sürdürülebilir Kalkınma

MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YEMEKLERİ ARAŞTIRMALARI Sürdürülebilir Kalkınma

GIDA TEKNOLOJİSİ Sürdürülebilir Kalkınma

AŞÇILIĞA GİRİŞ Sürdürülebilir Kalkınma

YÖRESEL MUTFAKLAR Sürdürülebilir Kalkınma

Pişirme Yöntemleri 1 Sürdürülebilir Kalkınma

İşlevsel Besinler Sürdürülebilir Kalkınma

Pişirme Yöntemleri 2 Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1 - 2 Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) PASTANE ÜRÜNLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) DENEYSEL YİYECEK HAZIRLAMA Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) YÖRESEL MUTFAKLAR Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) MUTFAK ORGANİZASYONU Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) DÜNYA MUTFAKLARI Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) VEJETERYAN MUTFAK Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) YİYECEK STİLİSTLİĞİ Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) MUTFAK OPERASYONLARI 1-2 Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) STAJ Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) CATERİNG HİZMETLERİ YÖNETİMİ Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) MENÜ PLANLAMA Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) SOĞUK MUTFAK Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) MUTFAK ÜRÜNLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) MUTFAK ÇEŞİTLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

(N+İÖ) PASTACILIK VE EKMEK ÜRÜNLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2015

2015

Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı Ardından

YILDIZ E., NG Y. Y.

ANATOLIA , cilt.26, sa.1, ss.168-169, 2015 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

FRİG MUTFAĞINDAN GÜNÜMÜZE YANSIYAN ÇALIŞMALARIN KAVRAMSAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ

EMİR O., YÜNCÜ H. R., KAVAK M., YILDIZ E.

V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Sakarya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

Yöresel Ne Kadar Yöresel? Cumalıkızık Örneği. How Long Local is Local? Example of Cumalıkızık.

TEMİZKAN S. P., YILDIZ E.

Conference on Managing Tourism across Continents \ Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı (MTCON 2020), Antalya, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2020, ss.200-205, (Özet Bildiri)

2020

2020

Gastronomi mi, Yiyecek İçecek İşletmeciliği mi? Gastronomy or Food and Beverage Management?

CANKÜL D., YILDIZ E.

Conference on Managing Tourism across Continents \ Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı (MTCON 2020), Antalya, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2020, ss.899-914, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Gastronomi Bloglarının Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi

KURNAZ A., AKYURT KURNAZ H., YILDIZ E.

20. Ulusal Turizm Kongresi (UTK20) ve 4. Uluslararası Turizm Kongresi (4th International Tourism Congress – ITC2019), Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

An Adaptable Food for Alternate Cultures, Menemen.

YILDIZ E.

Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS) at the University of Alaska Anchorage., ANCHORAGE, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

GİZLİ MÜŞTERİ UYGULAMALARI KAPSAMINDA YAPILANÇALIŞMALARIN BİBLİYOMETRİK PROFİLİ (1997-2018)

KILIÇ B., YILDIZ E.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.730-744, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

YÖNETİCİLERİN PERSPEKTİFİNDEN YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE GİZLİ MÜŞTERİ UYGULAMALARI

YILDIZ E., KILIÇ B.

II. GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri) identifier

2016

2016

Coğrafi İşaretlemenin Kırsal Turizm in Gelişimindeki Rolü Datça Badem Örneği

KILINÇ S., YILDIZ E., AYAZLAR G.

5. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi 18-22 Mayıs 2016, Muğla, Türkiye, 18 - 22 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

KEK HAZIRLAMA VE UYGULAMA TEKNİKLERİ

Kılınç Şahin S., Yıldız E.

PASTACILIK TEMEL METOT VE UYGULAMALARI, ZENGİN Burhanettin,ULEMA Şevki,TAŞ Muhammed, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.53-74, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Gastronomiyi Disiplin Olarak Ele Alan Çalışmaların Sistematik Bir Derlemesi

Yıldız E.

Gastronomide Sistematik Araştırmalar, ARMAN Adem; Erdem Özkan, Editör, Oğlak Yayıncılık, İstanbul, ss.101-116, 2021 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

TARTLAR, PAYLAR, KEKLER, MERENG

Yıldız E., Yıldız E.

TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar, Kurnaz Alper, Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.211-255, 2021

2021

2021

Suşi’yi Oluşturan Gastronomi Ögeleri ve Örnek Tarifler

Yıldız E.

Temel Mutfak Ürünlerinde Teorik ve Pratik Yaklaşımlar -1, Arman Adem; Kurnaz Alper, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.77-105, 2021

2021

2021

Makarnalar

Yıldız E., Kılınç Şahin S.

İleri Mutfak Bilimleri, Seçim Yılmaz , Bayrakçı Selman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.65-87, 2021

2020

2020

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak

Yıldız E.

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, YÜNCÜ Hilmi Rafet, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.92-117, 2020

2020

2020

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis

Yıldız E.

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, YÜNCÜ Hilmi Rafet, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.66-91, 2020

2020

2020

Gastronomi veTarım

Yıldız E.

Gastronominin Temelleri, YÜNCÜ Hilmi Rafet, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.116-145, 2020

2020

2020

Gastronomi Disiplini ve İlişkileri

Yıldız E.

Gastronominin Temelleri, YÜNCÜ Hilmi Rafet, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.32-59, 2020

2017

2017

AŞÇILIK OKULU MEZUNLAR DERNEĞİ (AŞOMDER)

Yıldız E., Arman A.

KAMP’IN KİTABI, Güldemir Osman, Kurnaz Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.3-19, 2017

2016

2016

Mutfağın Bölümleri ve Çalışma Alanları

Yıldız E.

Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önçel Sibel, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.58-89, 2016

2016

2016

Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Kurumları

GÜLDEMİR O., YILDIZ E.

Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler 2, Özdoğan Osman Nuri, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-96, 2016

2016

2016

Sebze ve Meyveler

Yıldız E.

Temel Mutfak Teknikleri, Zencir Ebru, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Eskişehir, ss.110-133, 2016

2016

2016

Soslar ve Çorbalar

Yıldız E.

Temel Mutfak Teknikleri, Zencir Ebru, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Eskişehir, ss.60-81, 2016

2016

2016

Fransız Mutfağı

Yıldız E.

Dünya Mutfakları 1, Yılmaz Hakan, Editör, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2171, Eskişehir, ss.2-53, 2016

2016

2016

Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Kurumları

Güldemir O., Yıldız E.

Yiyecek Endüstrisinde Trendler, Özdoğan, Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-96, 2016

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

Gizli Müşteri

Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.189, 2022

2022

2022

Mutfak Profesyonelleri Derneği

Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.351, 2022

2022

2022

Şuruplar

Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.265, 2022

2022

2022

Aşçı

Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.169, 2022

2022

2022

Kaz Ciğeri

Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.317-318, 2022

2022

2022

Aperitif

Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.87, 2022

2022

2022

Buket Garni

Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.247, 2022

2022

2022

Aşçıbaşı Yardımcısı

Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.171-172, 2022

2022

2022

Aşçıbaşı

Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.171, 2022

2020

2020

Açmak, Hapsetme, İçlemek

Cankül D., Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.8, 237, 260, 2020

2020

2020

Azar Azar İlave Etmek, Boza Kıvamı, Geçirme, Karmak, Rulo Yapmak, Salmak.

Yıldız E.

Detay Yayıncılık, ss.47, 91, 216, 283, 472, 480, 2020

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Eskişehir Gastronomi PlatformuSürdürülebilir Kalkınma

Üye

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Aşçılık Okulu Mezunları DerneğiSürdürülebilir Kalkınma

Genel Sekreter

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Aşçılık Okulu Mezunları DerneğiSürdürülebilir Kalkınma

Yönetim Kurulu Üyesi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Nisan 2019

Nisan 2019

V. Ulusal Aşçılık Kampı Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Yıldız E.
Bolu, Türkiye

Nisan 2018

Nisan 2018

IV. Ulusal Aşçılık Kampı Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Yıldız E.
Bolu, Türkiye

Mayıs 2017

Mayıs 2017

III. Ulusal Aşçılık Kampı Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Yıldız E.
Bolu, Türkiye

Nisan 2016

Nisan 2016

II. Ulusal Aşçılık Kampı Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Yıldız E.
Bolu, Türkiye

Mayıs 2015

Mayıs 2015

I. Ulusal Aşçılık Kampı Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Yıldız E.
Bolu, Türkiye

Sanatsal Etkinlik

Ağustos 2017

Ağustos 2017

İsraf Konulu Fotoğraf Sergisi: SATIN ALMA ESNASINDA ve DEPOLARDA OLUŞAN İSRAFLAR.

YILDIZ E.