Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2018 - 2023
2018 - 2023Doktora
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2013 - 2017
2013 - 2017Yüksek Lisans
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2023
2023Doktora
Gastronomi ve Mutfak Sanatları uygulama derslerinin uzaktan eğitime göre değerlendirilmesi: Deneysel bir tasarım önerisi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
2017
2017Yüksek Lisans
Yiyecek içecek işletmeleri çalışanlarının gizli müşteri uygulamalarına yönelik tutumları
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Açık ve Uzaktan Öğrenme
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Ev Ekonomisi
Aile ve Tüketici Bilimleri
Eğitim
Mesleki Eğitim
Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi
Akademik Unvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2016 - 2024
2016 - 2024Öğretim Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
2010 - 2016
2010 - 2016Öğretim Görevlisi
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Didim Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorRektörlük Stratejik Plan Komisyonu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Başkanı
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu
2015 - 2016
2015 - 2016Bölüm Başkan Yardımcısı
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Didim Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2013 - 2015
2013 - 2015MYO Müdür Yardımcısı
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Didim Meslek Yüksekokulu
2012 - 2014
2012 - 2014Bölüm Başkan Yardımcısı
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Didim Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2010 - 2010
2010 - 2010Chef de Cuisine
Şirket, Senatus Otel Sultanahmet, Senatus Otel Sultanahmet, Chef de Cuisine
2006 - 2010
2006 - 2010Sous Chef
Şirket, Bernardini Organizasyon, Bernardini Organizasyon, Sous Chef
2009 - 2009
2009 - 2009Chef de Cuisine
Şirket, Doors Grup, Doors Grup, Chef de Cuisine
1999 - 2006
1999 - 2006Aşçı ve Danışman
Şirket, Hilton İstanbul, Swissotel Göcek, Food to Be, Zihni Restoran, Rixsos Tekirova, Anjelique Ortaköy, Büyük Anadolu Otel, Chef de Part, Aşçı ve Danışman
Verdiği Dersler
Lisans
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI
TÜRK MUTFAĞINDA BESİN SAKLAMA YÖNTEMLERİ
BİTİRME PROJESİ
TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI
GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER
MUTFAĞA GİRİŞ
TÜRK MUTFAK UYGULAMALARI
DENEYSEL YİYECEK HAZIRLAMA
Staj
TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ 2
MUTFAK UYGULAMALARI 2 (A) (B) (C)
ENDÜSTRİYE DAYALI PROJE ÇALIŞMASI
MUTFAK UYGULAMALARI 1 (A) (B) (C)
TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ 1
PASTACILIK
DÜNYA MUTFAKLARI 2
EKMEK YAPIMI
YEŞİL RESTORANCILIK
DÜNYA MUTFAKLARI 1
GIDA COĞRAFYASI
Ekmek Yapımı ve Pastacılık
Lisans
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI
TÜRK MUTFAĞINDA BESİN SAKLAMA YÖNTEMLERİ
BİTİRME PROJESİ
TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI
GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER
MUTFAĞA GİRİŞ
TÜRK MUTFAK UYGULAMALARI
DENEYSEL YİYECEK HAZIRLAMA
Staj
TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ 2
MUTFAK UYGULAMALARI 2 (A) (B) (C)
ENDÜSTRİYE DAYALI PROJE ÇALIŞMASI
MUTFAK UYGULAMALARI 1 (A) (B) (C)
TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ 1
PASTACILIK
DÜNYA MUTFAKLARI 2
EKMEK YAPIMI
YEŞİL RESTORANCILIK
DÜNYA MUTFAKLARI 1
GIDA COĞRAFYASI
Ekmek Yapımı ve Pastacılık
Ön Lisans
RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ
GASTRONOMİDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR
TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
MÖNÜ PLANLAMASI
MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YEMEKLERİ ARAŞTIRMALARI
GIDA TEKNOLOJİSİ
AŞÇILIĞA GİRİŞ
YÖRESEL MUTFAKLAR
Pişirme Yöntemleri 1
İşlevsel Besinler
Pişirme Yöntemleri 2
(N+İÖ) PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1 - 2
(N+İÖ) PASTANE ÜRÜNLERİ
(N+İÖ) DENEYSEL YİYECEK HAZIRLAMA
(N+İÖ) YÖRESEL MUTFAKLAR
(N+İÖ) MUTFAK ORGANİZASYONU
(N+İÖ) DÜNYA MUTFAKLARI
(N+İÖ) VEJETERYAN MUTFAK
(N+İÖ) YİYECEK STİLİSTLİĞİ
(N+İÖ) MUTFAK OPERASYONLARI 1-2
(N+İÖ) STAJ
(N+İÖ) CATERİNG HİZMETLERİ YÖNETİMİ
(N+İÖ) MENÜ PLANLAMA
(N+İÖ) SOĞUK MUTFAK
(N+İÖ) MUTFAK ÜRÜNLERİ
(N+İÖ) YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ
(N+İÖ) MUTFAK ÇEŞİTLERİ
(N+İÖ) PASTACILIK VE EKMEK ÜRÜNLERİ
Ön Lisans
RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ
GASTRONOMİDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR
TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
MÖNÜ PLANLAMASI
MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YEMEKLERİ ARAŞTIRMALARI
GIDA TEKNOLOJİSİ
AŞÇILIĞA GİRİŞ
YÖRESEL MUTFAKLAR
Pişirme Yöntemleri 1
İşlevsel Besinler
Pişirme Yöntemleri 2
(N+İÖ) PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1 - 2
(N+İÖ) PASTANE ÜRÜNLERİ
(N+İÖ) DENEYSEL YİYECEK HAZIRLAMA
(N+İÖ) YÖRESEL MUTFAKLAR
(N+İÖ) MUTFAK ORGANİZASYONU
(N+İÖ) DÜNYA MUTFAKLARI
(N+İÖ) VEJETERYAN MUTFAK
(N+İÖ) YİYECEK STİLİSTLİĞİ
(N+İÖ) MUTFAK OPERASYONLARI 1-2
(N+İÖ) STAJ
(N+İÖ) CATERİNG HİZMETLERİ YÖNETİMİ
(N+İÖ) MENÜ PLANLAMA
(N+İÖ) SOĞUK MUTFAK
(N+İÖ) MUTFAK ÜRÜNLERİ
(N+İÖ) YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ
(N+İÖ) MUTFAK ÇEŞİTLERİ
(N+İÖ) PASTACILIK VE EKMEK ÜRÜNLERİ
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Seçili Osmanlı yemeklerinin maliyeti ve besin değeri
Güldemir O., Şallı G., Yıldız E., Tugay O., Çelik Yeşil S.
Manas Journal of Social Studies
, cilt.11, sa.2, ss.815-835, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Bringing fruity meat dishes of Ottoman cuisine into businesses
Güldemir O., Tugay O., Şallı G., Yıldız E., Çelik Yeşil S.
Journal of Ethnic Foods
, cilt.8, sa.1, 2021 (Scopus)
2020
2020Gastronomi mi Yiyecek İçecek İşletmeciliği mi?
Cankül D., Yıldız E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.3002-3020, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Yöresel Ne Kadar Yöresel? Cumalıkızık Örneği
Temizkan S. P., Yıldız E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.2541-2564, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Culinary Arts Associate Degree Program, Faculty of Open Education, Anadolu University
Yıldız E.
Journal of Tourism, Leisure and Hospitality
, cilt.1, sa.2, ss.96-97, 2019 (Hakemsiz Dergi)
2019
2019BIBLIOMETRIC PROFILE OF MYSTERY SHOPPING LITERATURE FROM 1997 TO 2018
Kılıç B., Yıldız E.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.2, sa.1, ss.3-13, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
2017Yöneticilerin Perspektifinden Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gizli Müşteri Uygulamaları (Mystery Shopping in Food and Beverage Operations Through Managers Perspective)
Yıldız E., Kılıç B.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.5, sa.2, ss.322-332, 2017 (Hakemli Dergi)
2015
2015Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı Ardından
YILDIZ E., NG Y. Y.
ANATOLIA , cilt.26, sa.1, ss.168-169, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
2021FRİG MUTFAĞINDAN GÜNÜMÜZE YANSIYAN ÇALIŞMALARIN KAVRAMSAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
EMİR O., YÜNCÜ H. R., KAVAK M., YILDIZ E.
V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Sakarya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Yöresel Ne Kadar Yöresel? Cumalıkızık Örneği. How Long Local is Local? Example of Cumalıkızık.
TEMİZKAN S. P., YILDIZ E.
Conference on Managing Tourism across Continents \ Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı (MTCON 2020), Antalya, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2020, ss.200-205, (Özet Bildiri)
2020
2020Gastronomi mi, Yiyecek İçecek İşletmeciliği mi? Gastronomy or Food and Beverage Management?
CANKÜL D., YILDIZ E.
Conference on Managing Tourism across Continents \ Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı (MTCON 2020), Antalya, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2020, ss.899-914, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Gastronomi Bloglarının Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi
KURNAZ A., AKYURT KURNAZ H., YILDIZ E.
20. Ulusal Turizm Kongresi (UTK20) ve 4. Uluslararası Turizm Kongresi (4th International Tourism Congress – ITC2019), Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019An Adaptable Food for Alternate Cultures, Menemen.
YILDIZ E.
Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS) at the University of Alaska Anchorage., ANCHORAGE, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)
2018
2018GİZLİ MÜŞTERİ UYGULAMALARI KAPSAMINDA YAPILANÇALIŞMALARIN BİBLİYOMETRİK PROFİLİ (1997-2018)
KILIÇ B., YILDIZ E.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.730-744, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017YÖNETİCİLERİN PERSPEKTİFİNDEN YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE GİZLİ MÜŞTERİ UYGULAMALARI
YILDIZ E., KILIÇ B.
II. GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Coğrafi İşaretlemenin Kırsal Turizm in Gelişimindeki Rolü Datça Badem Örneği
KILINÇ S., YILDIZ E., AYAZLAR G.
5. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi 18-22 Mayıs 2016, Muğla, Türkiye, 18 - 22 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
2023KEK HAZIRLAMA VE UYGULAMA TEKNİKLERİ
Kılınç Şahin S., Yıldız E.
PASTACILIK TEMEL METOT VE UYGULAMALARI, ZENGİN Burhanettin,ULEMA Şevki,TAŞ Muhammed, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.53-74, 2023
2022
2022Osmanlı Meyveli Et Yemekleri
Güldemir O., Şallı G., Yıldız E., Tugay O., Çelik Yeşil S.
Oğlak Yayıncılık, İstanbul, 2022
2021
2021Gastronomiyi Disiplin Olarak Ele Alan Çalışmaların Sistematik Bir Derlemesi
Yıldız E.
Gastronomide Sistematik Araştırmalar, ARMAN Adem; Erdem Özkan, Editör, Oğlak Yayıncılık, İstanbul, ss.101-116, 2021
2021
2021TARTLAR, PAYLAR, KEKLER, MERENG
Yıldız E., Yıldız E.
TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar, Kurnaz Alper, Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.211-255, 2021
2021
2021Suşi’yi Oluşturan Gastronomi Ögeleri ve Örnek Tarifler
Yıldız E.
Temel Mutfak Ürünlerinde Teorik ve Pratik Yaklaşımlar -1, Arman Adem; Kurnaz Alper, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.77-105, 2021
2021
2021Makarnalar
Yıldız E., Kılınç Şahin S.
İleri Mutfak Bilimleri, Seçim Yılmaz , Bayrakçı Selman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.65-87, 2021
2020
2020Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak
Yıldız E.
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, YÜNCÜ Hilmi Rafet, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.92-117, 2020
2020
2020Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis
Yıldız E.
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, YÜNCÜ Hilmi Rafet, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.66-91, 2020
2020
2020Gastronomi veTarım
Yıldız E.
Gastronominin Temelleri, YÜNCÜ Hilmi Rafet, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.116-145, 2020
2020
2020Gastronomi Disiplini ve İlişkileri
Yıldız E.
Gastronominin Temelleri, YÜNCÜ Hilmi Rafet, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.32-59, 2020
2017
2017AŞÇILIK OKULU MEZUNLAR DERNEĞİ (AŞOMDER)
Yıldız E., Arman A.
KAMP’IN KİTABI, Güldemir Osman, Kurnaz Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.3-19, 2017
2016
2016Mutfağın Bölümleri ve Çalışma Alanları
Yıldız E.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önçel Sibel, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.58-89, 2016
2016
2016Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Kurumları
GÜLDEMİR O., YILDIZ E.
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler 2, Özdoğan Osman Nuri, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-96, 2016
2016
2016Sebze ve Meyveler
Yıldız E.
Temel Mutfak Teknikleri, Zencir Ebru, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Eskişehir, ss.110-133, 2016
2016
2016Soslar ve Çorbalar
Yıldız E.
Temel Mutfak Teknikleri, Zencir Ebru, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Eskişehir, ss.60-81, 2016
2016
2016Fransız Mutfağı
Yıldız E.
Dünya Mutfakları 1, Yılmaz Hakan, Editör, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2171, Eskişehir, ss.2-53, 2016
2016
2016Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Kurumları
Güldemir O., Yıldız E.
Yiyecek Endüstrisinde Trendler, Özdoğan, Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-96, 2016
2015
2015Yiyecek İçecek Sektörü İçin Mesleki İngilizce Vocational English For Food And Beverage Sector
Güldemir O., Yıldız E.
Beta Basım Yayım, Ankara, 2015
Ansiklopedide Bölümler
2020
2020Azar Azar İlave Etmek, Boza Kıvamı, Geçirme, Karmak, Rulo Yapmak, Salmak.
Yıldız E.
Detay Yayıncılık, ss.47, 91, 216, 283, 472, 480, 2020
Desteklenen Projeler
2025 - 2026
2025 - 2026
Eskişehire Özgü Coğrafi İşaretli Gıda Ürünlerinin Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Kapsamında Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Şallı G. (Yürütücü), Güldemir O., Durucasu R. R., Yıldız E., Tugay O.
2023 - 2024
2023 - 2024Organik Gıda Atıklarının Tespiti ve Değerlendirilmesine Yönelik Çözüm Önerileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Zencir Çiftçi E., Yıldız Ü. Y., Uyanık B., Yıldız E., Yüncü H. R. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Osmanlı Mutfağındaki Meyveli Etli Yemeklerinin Yiyecek İçecek İşletmelerine Kazandırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Güldemir O. (Yürütücü), Yıldız E., Afşar A., Şallı G.
2016 - 2017
2016 - 2017
Yiyecek İçecek İşletmeleri Çalışanlarının Gizli Müşteri Uygulamalarına Yönelik Tutumları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yıldız E., Kılıç B.(Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorAnadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi
Yardımcı Editör/Bölüm Editörü
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Eskişehir Gastronomi Platformu
Üye
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam Ediyor
Aşçılık Okulu Mezunları Derneği
Genel Sekreter
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam Ediyor
Aşçılık Okulu Mezunları Derneği
Yönetim Kurulu Üyesi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Nisan 2019
Nisan 2019
Ders İçeriklerinin Belirlenmesi, Uygulama Derslerinin Maddi Zorluklarının Aşılması Çalıştayı
Çalıştay Organizasyonu
Yıldız E.
Bolu, Türkiye
Nisan 2018
Nisan 2018
IV. Ulusal Aşçılık Kampı
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Yıldız E.
Bolu, Türkiye
Nisan 2018
Nisan 2018
Önlisans ve Lisans Düzeyinde Gastronomi Eğitimi Veren Okullardaki Uygulama Eğitimleri Çalıştayı
Çalıştay Organizasyonu
Yıldız E.
Bolu, Türkiye
Mayıs 2017
Mayıs 2017
III. Ulusal Aşçılık Kampı
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Yıldız E.
Bolu, Türkiye
Nisan 2016
Nisan 2016
II. Ulusal Aşçılık Kampı
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Yıldız E.
Bolu, Türkiye
Sanatsal Etkinlik
Ağustos 2017
Ağustos 2017