Publications & Works

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences 9

Yenilikçi Teknolojiler ve Sıfır Atık Hareketiyle Yeniden Şekillenen Gastronomi Trendleri

6. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırma Kongresi, ROMA, Italy, 13 - 15 August 2024, pp.89-99, (Full Text)

Gastronomi Turizmi Açısından Coğrafi İşaretli Ürünlerin Önemi: Eskişehir Örneği

3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Turkey, 26 - 28 October 2023, (Full Text)

African Diaspora in Turkey - Negotiating Africanness through ethnic culinary practices

Silk Road 2nd International Scientific Research Conference, Iğdır, Turkey, 26 September 2023, pp.1258-1267, (Full Text)

Eskişehir Mutfak Kültüründe Göçmen Mutfağının Yeri

2. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU, İstanbul, Turkey, 17 - 18 May 2022, (Summary Text) Sustainable Development

FONKSİYONEL BİR GIDA OLARAK ZEYTİNYAĞI

Ulusal Gastronomi, Beslenme, Gıda Bilimi &Teknolojisi Sempozyumu, Mersin, Turkey, 2 - 04 September 2021, (Full Text)

FARKLI KUŞAKLARIN GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ, TUTUM VE DAVRANIŞLARI

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, (Full Text) Sustainable Development

Healthy, Nutritious and Scrumptious: Çılbır-A Dish with Egg in Turkish Cuisine

Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS), 26 - 29 June 2019, (Summary Text)

Mutfak Personelinin Helal Gıda Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi

1. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Antalya, Turkey, 7 - 09 April 2017, vol.1, pp.1156-1165, (Full Text)

YABANCI TURİSTLERİN TÜRK MUTFAĞINA İLİŞKİN GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNİN GENEL DEĞERLENDİRMESİ

1. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TURİZM SEMPOZYUMU, Kastamonu, Turkey, 19 - 21 November 2015, (Full Text)
Books 10

Street Foods from Historical Perspective

in: Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, YAZICIOĞLU İRFAN, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editor, Peter Lang Ag, Berlin, pp.187-194, 2024

General Characteristics and Historical Processes of Turkish Cuisine

in: Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, YAYLA ÖZGÜR, Editor, Peter Lang AG, Berlin, pp.99-114, 2024

Caterıng Servıces for Mass Food Enterprıses

in: Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Yayla Özgür, Işın Alper, Yazicioğlu İrfan, Bayram Fuat, Bölükbaş Rabia, Editor, Peter Lang, Berlin, pp.187-200, 2023

Olive Oil as a Functional Food

in: Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Yayla Özgür, Işın Alper, Yazicioğlu İrfan, Bayram Fuat, Bölükbaş Rabia, Editor, Peter Lang, Berlin, pp.177-186, 2023

Pastanelerde Depolama ve Üretim Alanları

in: Tatlı ve Pastacılık, KOÇ Hakan,ALTINTAŞ Bayram, Editor, Akademisyen Kitabevi, Ankara, pp.69-83, 2023

Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Uygulaması

in: Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Dündar Arıkan Alev, Yücel Güngör Mehtap, Editor, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, pp.133-163, 2023

Coğrafi İşaret Kavramı ve Gastronomi Turizmi Açısından Önemi

in: Gastronomi, Turizm ve Sürdürülebilirlik Araştırmaları, EREN Ramazan,ÇETİN Kadir, Editor, Detay Yayınclılık, Ankara, pp.177-189, 2023 Sustainable Development

KURU BAKLAGİL VE TAHILLARIN YAPISI, KULLANIM ALANLARI VE TÜRK MUTFAĞINDAN ÖRNEK TARİFLER

in: TEMEL MUTFAK ÜRÜNLERİNDE TEORİK VE PRATİK YAKLAŞIMLAR -1, Doç. Dr. Alper KURNAZ,Dr. Öğr. Üyesi Adem ARMAN, Editor, PARADİGMA AKADEMİ, Çanakkale, pp.129-154, 2021

Ordu

in: Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan,Sormaz Ümit,Canbolat Cihan, Editor, Detay Yayınclılık, Ankara, pp.687-692, 2021

Tokat

in: Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan,Sormaz Ümit,Canbolat Cihan, Editor, Detay Yayınclılık, Ankara, pp.719-725, 2021
Metrics

Publication

26

Publication (Scopus)

1

Citation (Scopus)

3

H-Index (Scopus)

1

Citation (Scholar)

32

H-Index (Scholar)

4

Citation (TrDizin)

4

H-Index (TrDizin)

1

Citation (Sobiad)

3

H-Index (Sobiad)

1

Citation (Sum Other)

6

Project

9

Open Access

2
UN Sustainable Development Goals