-
2025 - 2026 Eskişehir Rumeli-Balkan Göçmen Mutfağının İncelenmesi ve İşletmelere Kazandırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yıldız E. (Yürütücü), Güldemir O., Şallı G., Taş R.
-
2025 - 2026 Eskişehire Özgü Coğrafi İşaretli Gıda Ürünlerinin Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Kapsamında Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Şallı G. (Yürütücü), Güldemir O., Durucasu R. R., Yıldız E., Tugay O.
-
2025 - 2026 Görev Temelli Dil Öğretiminde Yeni Bir Tat: Türkçe Öğretiminde Mutfak Uygulamaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Türker M. S. (Yürütücü), Güldemir O., Yavaşlar E., Şallı G., Güleç E., Doğan M., et al.
-
2025 - 2026 Isırgan Otu ve Türk Mutfağındaki Yeri
-
2024 - 2026 6. Duyu Laboratuvarı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
Taş Alicenap Ç. (Yürütücü), Bakan E., Arslan Y., Günkaya G., Güldemir O.
-
2023 - 2026 Menü Müdahaleleri ve Sosyal Pazarlama Stratejileri ile Kampüste Paydaşların Akdeniz Diyetine Uyumunu Geliştirmek
TÜBİTAK Uluslararası Çoklu İşbirliği Projesi , ERA.NET Projesi
-
2024 - 2025 Orhun'dan Tuna'ya Aşk ile Azuk
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Bilgin A., Özşahin M., Güldemir O., Yüzüncüyıl K. S., Uybadın A.
-
2023 - 2024 Seçili Yemeklerin Kızılötesi Pişiriciyle Hazırlanması ve Tarif Kitapçığının Oluşturulması
-
2023 - 2024 Seçili Osmanlı Turşularının Duyusal Açıdan Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Güldemir O. (Yürütücü), Kavas H.
-
2023 - 2024 Afet Mutfağı Menüsünün Günlük Beslenme Gereksinimlerini Karşılama Durumunun Değerlendirilmesi
-
2023 - 2023 Seçili Gıdaların Kızılötesi Pişiriciyle Hazırlanması ve Akrilamid, pH Tayini ile Sağlık Açısından Değerlendirilmesi
-
2022 - 2023 Türk Dünyasında Pilav
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Güldemir O. (Yürütücü), Bilgin A., Keikha Shahinpour M. A.
-
2021 - 2022 Sındırgı Mutfak Kültürü ve Yemeklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güldemir O. (Yürütücü), Özdemir S. S.
-
2021 - 2022 Marketlerde Satılan Tüketime Hazır Gıdaların Besin İçeriklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güldemir O. (Yürütücü), Hızlı Güldemir H.
-
2021 - 2021 Tariften Duyusal Analiz Pratiklerine Gastronomi Uygulamaları ARGE Projesi
-
2021 - 2021 Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2
-
2020 - 2021 Tarihi Yemekleri Günümüze Uyarlama Modeli: Osmanlı Örneği
-
2020 - 2021 Osmanlı Mutfağındaki Meyveli Etli Yemeklerinin Yiyecek İçecek İşletmelerine Kazandırılması
-
2019 - 2019 Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var!
TÜBİTAK Projesi , 2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı
-
2017 - 2019 Restoran değerlendirme sistemlerinin tüketiciler ve işletmeler açısından turizme katkıları: Bağımsız restoran değerlendirme sistemi (TABAND) geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇAKIR P. G., DÜZ B., GÜLDEMİR O., DEMİRAL G. N., SEZGİN E. (Yürütücü)
-
2017 - 2017 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılabilir Menü Formlarının Geliştirilmesi: Standart Tarifler, Besin Değerleri ve Fotoğraflar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YAYLA Ö., GÜLDEMİR O., ÖNÇEL S. (Yürütücü)
-
2016 - 2016 Yabanabad'da Doğa Sağlık Hayat Var Projesi
-
2015 - 2016 Eskişehir İdrisyayla Macın Kaynatma Geleneği Araştırma Projesi
-
2012 - 2016 Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Çalışması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güldemir O., Yetgin Akgün D., Yüncü H. R., Toker A., Zencir Çiftçi E., Evren S., et al.
-
2012 - 2016 Türkiye Turizm Sözlü Tarih Çalışması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Kozak N. (Yürütücü), Yüncü H. R., Metin T. C., Güldemir O., Akoğlan Kozak M., Çiçek D., et al.
-
2014 - 2015 TraMEP Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması
-
2012 - 2012 Karabük ve Çevresinde Ekolojik Ayak İzi Projesi
-
2010 - 2010 Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması