Publications & Works

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

Articles Published in Other Journals

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

Sustainability Practices in Vegan Businesses:An Example from Eskişehir

3rd International Congress of New Generations and Trends in Tourism (INGANT-2023), Sakarya, Turkey, 26 October 2023

Bir Dilim Kilim: Sivrihisar Kilim Motiflerinin Gastronomi Alanında Kullanımı

21. Uluslararası Halkbilimi (Halk Gastronomisi) Sempozyumu, 27 October 2022

Turizm Sektöründe Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Turuncu Bayrak

20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019

A New Dessert to Be Grown in Restaurant Menus: Halva Plate

The 11th Tourism Outlook Conference, 2 - 05 October 2018

Eskişehir Çevresinde Gıda Olarak Tüketilen Yabani Otların Turistik Tesislerde Kullanımı

9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Gazimagusa, Cyprus (Kktc), 5 - 08 April 2018, pp.95-103

Karpiç (Şehir) Lokantası’nın Hizmet Kalitesinin DINESERV Modeliyle İncelenmesi

9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Gazimagusa, Cyprus (Kktc), 5 - 08 April 2018

Yiyecek İçecek İşletmelerine Yerel Ürün Önerisi: Çerez Tarhana

II. Gastronomi Turizmi Kongresi, Turkey, 21 - 23 September 2017

İmam Çağdaş ın Marka Değerini Artırma Uygulamalarının Sözlü Tarih Yöntemiyle İncelenmesi

VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Turkey, 29 - 30 April 2016, pp.112-122

Küçük İşletmelerde Temel Yetenek Abdüsselam Balaban Kebap Örneği

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 3 - 06 April 2014

Tatlıdil Köftecisi nin Örgüt Kültürü Bağlamında İncelenmesi

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi., Aydın, Turkey, 3 - 06 April 2014, pp.324-334

Bodrum da Turizmin Gelişimi (1960 -2000)

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi., Turkey, 3 - 06 April 2014, pp.312-323

Türkiye'de Turizm Eğitimi Alanında Bir Öncü :TUGEV

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 3 - 06 January 2014, pp.248-260

Geçmişten Günümüze Restoranlar Türkiye de Restorancılığın Gelişimi

V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Turkey, 26 - 30 May 2010

The Destination Image of Çıralı and Olympos

International Tourism Conference, Cultural and Event Tourism: Issues and Debates, 5 - 09 May 2008

Bir Liderlik Modeli Olarak Personel Güçlendirme ve Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Araştırma

II.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Turkey, 19 - 22 April 2004

Books & Book Chapters

Alan Yazında Ürün Geliştirme

in: Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editor, Nobel Yayıncılık, pp.35-61, 2024

Yöresel İçecekler

in: Alkolsüz İçecek Bilgisi, Özgür Göde, Merve, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.242-266, 2023

Research Tendency of Tourism Journals: The Case of Cornell Hospitality Quarterly

in: Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla, Alper Işın, İrfan Yazıcıoğlu, Fuat Bayram, Rabia Bölükbaş, Editor, Peterlang, pp.309-324, 2023

Yerel Ürünlerin Turistik Amaçlı Kullanımı

in: Destinasyon Geliştirme ve Örnek Uygulamalar, Oktay Emir, Barış Çıvak, Editor, Detay Yayıncılık, pp.198-214, 2022

Yeme İçme Tarihi

in: Turizm Tarihi, Kozak, Nazmi; Acar, Dilek, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.89-115, 2021

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik

in: Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Ozan Güler; Gürkan Akdağ; Anıl Kale, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.492-502, 2021

Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri

in: Konaklama İşletmeciliği, Oktay Emir, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.136-169, 2020

Necip Ertürk: Türkiye’den Çıkan ”En Kıdemli Aşçı”

in: Türk Turizmine Kanat Gerenler, Nazmi Kozak Metin Kozak, Editor, Detay Yayıncılık, pp.173-182, 2020

Ankara’nın Efsane Lokantası Karpiç

in: Dünden Bugüne Ankara Otel, Lokanta, Pastane, Turizm, Prof. Dr. Nazmi KOZAK, Editor, Detay Yayıncılık, pp.181-210, 2019

Ankara’nın Efsane Lokantası Karpiç

in: Dünden Bugüne Ankara Otel, Lokanta, Pastane, Turizm, Nazmi Kozak, Editor, Detay Yayıncılık, pp.181-210, 2019

Muz Bahçelerinden Turizm Cennetine

in: Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, Nazmi Kozak, Editor, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, pp.53-72, 2018

Turizmin Değiştirdiği Hikaye: Bodrum

in: Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, NAZMİ KOZAK, Editor, Yıkılmazlar Basın Yayın Promosyon ve Kağıt San. Tic. Ltd., İstanbul, pp.93-118, 2018

Gastronomi İşletmelerinde Kurumsallaşma

in: Gastronomi ile ilgili genel kavramlar, Atilla Akbaba, Neslihan Çetinkaya, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.237-246, 2018

Gastronomi İşletmelerinde Kurumsallaşma

in: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba, Neslihan Çetinkaya, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.237-246, 2018

Türkiye’de Restoran İşletmeciliği Tarihi

in: Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, Nazmi Kozak, Editor, Yılmazlar Basın Yayın, İstanbul, pp.781-796, 2018

Fermani Maviş: Gelenekselden Yeniliğe Uzanan Köprü

in: Türk Turizmine Kanat Gerenler, Metin Kozak, Nazmi Kozak, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.121-132, 2018

Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV)

in: Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, NAZMİ KOZAK, Editor, Yıkılmazlar Basın Yayın Promosyon ve Kağıt San. Tic. Ltd., İstanbul, pp.345-358, 2018

Beslenme Eğitimi

in: Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.148-169, 2015

Özel Durumda Olanların Beslenmesi

in: Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.128-147, 2015

Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi

in: Gastronomi Tarihi, Hakan Yılmaz/ Alev Dündar, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.152-170, 2015

ÖZEL DURUMLARDA OLANLARIN BESLENMESİ

in: BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ, ZEKİ ATKOŞAR, Editor, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, Eskişehir, pp.128-146, 2015

BESLENME EĞİTİMİ

in: BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ, ZEKİ ATKOŞAR, Editor, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, Eskişehir, pp.148-169, 2015

Tatlidil Köftecisi

in: Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editor, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, pp.143-159, 2013

Abdüsselam Balaban Kebap

in: Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editor, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, pp.161-175, 2013

Episodes in the Encyclopedia

Other Publications

Metrics

Publication

84

Citation (WoS)

34

H-Index (WoS)

1

Citation (Scopus)

46

H-Index (Scopus)

1

Citation (Scholar)

198

H-Index (Scholar)

8

Citiation (TrDizin)

101

H-Index (TrDizin)

5

Project

7

Thesis Advisory

6

Open Access

5
UN Sustainable Development Goals