Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
Articles Published in Other Journals
Sensory Evaluation of Similarities Between Animal-Bades Milk and Nut-Based Milk Alternatives Used in the Muhallebi (Turkish Dessert)
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.7, no.3, pp.806-817, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
Üniversite Öğrencilerinin Çay Tüketim Tercih Motivasyonları: Anadolu Üniversitesi Örneği
Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi
, vol.2, no.2, pp.20-35, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
Kahvecilik Nesillerinin Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.10, no.2, pp.1252-1271, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
Tüketicilerin Yaşam Tarzı ve Gıda Neofobi Eğilimi
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, vol.6, no.1, pp.139-162, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
50 Yaş ve Üstü Yerli Turistlerin Seyahat Motivasyonu ve Seyahat Karakteristiği
Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online)
, vol.5, no.2, pp.305-326, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
Üçüncü Yaş Turizminin Geliştirilmesinde Yaşlı Dostu Şehir (YDŞ) Teması
Turizm Akademik Dergisi
, vol.6, no.2, pp.99-114, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Türkiye’de Mahreç İşaretli Ürünlere İlişkin Akademik Yayınların İncelenmesi
GSI Journal Serie B
, vol.2, no.1, pp.39-64, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Üvez Likörü Ön Standart Tarif Geliştirme Çalışması
GSI Journal Serie B
, vol.2, no.1, pp.19-38, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Anadolu Üniversitesi GMS Akademisyenlerinin Boş Zaman Faaliyetlerinde Mutfağın Yeri Üzerine Nitel Bir Araştırma
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.2, no.1, pp.80-86, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Üçüncü Yaş Turizminin Geliştirilmesinde Yaşlı Dostu Şehir (YDŞ) Konsepti
Turizm Akademik Dergisi
, vol.6, no.2, pp.99-114, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Türk ve Akdeniz Yemeklerinde Sirke Kullanımı
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.1, no.2, pp.45-54, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Üreticilerinin Sorumluluk Bilinci: Türkiye Üreticileri Örneği
International Journal of Human Sciences / Uluslarası İnsan Bilimleri Dergisi
, vol.11, no.1, pp.192-203, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Birinci Sınıf Restoranların Kurumsallaşma Durumları Üzerine Bir Araştırma Türkiye Örneği
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, vol.11, no.1, pp.6-20, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
Sustainability Practices in Vegan Businesses:An Example from Eskişehir
3rd International Congress of New Generations and Trends in Tourism (INGANT-2023), Sakarya, Turkey, 26 October 2023
Bir Dilim Kilim: Sivrihisar Kilim Motiflerinin Gastronomi Alanında Kullanımı
21. Uluslararası Halkbilimi (Halk Gastronomisi) Sempozyumu, 27 October 2022
Turizm Sektöründe Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Turuncu Bayrak
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019
Unutulmaya Yüz Tutmuş Mutfak Kültürleri: Çakırözü Köyü Örneği
Gastronomi Kongresi, Ankara, Turkey, 22 - 25 March 2018
Karpiç (Şehir) Lokantası’nın Hizmet Kalitesinin DINESERV Modeliyle İncelenmesi
9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Gazimagusa, Cyprus (Kktc), 5 - 08 April 2018
Yiyecek İçecek İşletmelerine Yerel Ürün Önerisi: Çerez Tarhana
II. Gastronomi Turizmi Kongresi, Turkey, 21 - 23 September 2017
Turizm Fakültesi Öğretim Programlarının Değerlendirilmesi Araştırması Anadolu Üniversitesi Örneği Projesinin Tanıtımı
17. Ulusal Turizm Kongresi, Turkey, 20 - 23 October 2016
Birinci Sınıf Restoranlarda Kurumsallaşma Durumunun Değerlendirilmesi Türkiye Örneği Doktora Tezi
VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Turkey, 3 - 06 April 2014
Esnaf Lokantaları Yöneticilerinin İşletme Performansı Hakkında Görüşleri Eskişehir Örneği
13. Ulusal Turizm Kongresi, Turkey, 6 - 09 December 2012
Restoranlarda Kurumsallaşma Durumu ile Sanitasyon İlişkisi Üzerine Bir Araştırma İstanbul Örneği
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Turkey, 15 - 18 April 2012
Geçmişten Günümüze Restoranlar Türkiye de Restorancılığın Gelişimi
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Turkey, 26 - 30 May 2010
The Destination Image of Çıralı and Olympos
International Tourism Conference, Cultural and Event Tourism: Issues and Debates, 5 - 09 May 2008
Mutfaklarda Yiyecek Üretiminde Ortaya Çıkan Atıkların Sebeplerinin Belirlenmesinde Altı Sigma Yönteminin Kullanılması Bir Uygulama
IV. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Turkey, 23 - 27 April 2008
Bir Liderlik Modeli Olarak Personel Güçlendirme ve Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Araştırma
II.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Turkey, 19 - 22 April 2004
Books & Book Chapters
Alan Yazında Ürün Geliştirme
in: Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editor, Nobel Yayıncılık, pp.35-61, 2024
Yöresel İçecekler
in: Alkolsüz İçecek Bilgisi, Özgür Göde, Merve, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.242-266, 2023
Research Tendency of Tourism Journals: The Case of Cornell Hospitality Quarterly
in: Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla, Alper Işın, İrfan Yazıcıoğlu, Fuat Bayram, Rabia Bölükbaş, Editor, Peterlang, pp.309-324, 2023
Yerel Ürünlerin Turistik Amaçlı Kullanımı
in: Destinasyon Geliştirme ve Örnek Uygulamalar, Oktay Emir, Barış Çıvak, Editor, Detay Yayıncılık, pp.198-214, 2022
Yeme İçme Tarihi
in: Turizm Tarihi, Kozak, Nazmi; Acar, Dilek, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.89-115, 2021
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik
in: Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Ozan Güler; Gürkan Akdağ; Anıl Kale, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.492-502, 2021
Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri
in: Konaklama İşletmeciliği, Oktay Emir, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.136-169, 2020
Necip Ertürk: Türkiye’den Çıkan ”En Kıdemli Aşçı”
in: Türk Turizmine Kanat Gerenler, Nazmi Kozak Metin Kozak, Editor, Detay Yayıncılık, pp.173-182, 2020
Ankara’nın Efsane Lokantası Karpiç
in: Dünden Bugüne Ankara Otel, Lokanta, Pastane, Turizm, Prof. Dr. Nazmi KOZAK, Editor, Detay Yayıncılık, pp.181-210, 2019
Ankara’nın Efsane Lokantası Karpiç
in: Dünden Bugüne Ankara Otel, Lokanta, Pastane, Turizm, Nazmi Kozak, Editor, Detay Yayıncılık, pp.181-210, 2019
Muz Bahçelerinden Turizm Cennetine
in: Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, Nazmi Kozak, Editor, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, pp.53-72, 2018
Gastronomi İşletmelerinde Kurumsallaşma
in: Gastronomi ile ilgili genel kavramlar, Atilla Akbaba, Neslihan Çetinkaya, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.237-246, 2018
Gastronomi İşletmelerinde Kurumsallaşma
in: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba, Neslihan Çetinkaya, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.237-246, 2018
Türkiye’de Restoran İşletmeciliği Tarihi
in: Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, Nazmi Kozak, Editor, Yılmazlar Basın Yayın, İstanbul, pp.781-796, 2018
Fermani Maviş: Gelenekselden Yeniliğe Uzanan Köprü
in: Türk Turizmine Kanat Gerenler, Metin Kozak, Nazmi Kozak, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.121-132, 2018
Restoran Yönetimi: Kavramlar ve Süreçler
Detay Yayıncılık, Ankara, 2017
Beslenme Eğitimi
in: Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.148-169, 2015
Özel Durumda Olanların Beslenmesi
in: Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.128-147, 2015
Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi
in: Gastronomi Tarihi, Hakan Yılmaz/ Alev Dündar, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.152-170, 2015
ÖZEL DURUMLARDA OLANLARIN BESLENMESİ
in: BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ, ZEKİ ATKOŞAR, Editor, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, Eskişehir, pp.128-146, 2015
BESLENME EĞİTİMİ
in: BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ, ZEKİ ATKOŞAR, Editor, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, Eskişehir, pp.148-169, 2015
Tatlidil Köftecisi
in: Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editor, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, pp.143-159, 2013
Abdüsselam Balaban Kebap
in: Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editor, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, pp.161-175, 2013
Eskişehir Turizm Master Planı
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, Eskişehir, 2011
Episodes in the Encyclopedia
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XII
Detay Yayıncılık, pp.100-100, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IX
Detay Yayıncılık, pp.196-196, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt III
Detay Yayıncılık, pp.136-136, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IV
Detay Yayıncılık, pp.134-134, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt X
Detay Yayıncılık, pp.154-154, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt V
Detay Yayıncılık, pp.263-263, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt I
Detay Yayıncılık, pp.6-6, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt VI
Detay Yayıncılık, pp.348-348, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IX
Detay Yayıncılık, pp.259-259, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IV
Detay Yayıncılık, pp.88-88, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XII
Detay Yayıncılık, pp.103-103, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XIV
Detay Yayıncılık, pp.312-313, 2022
Other Publications
Cooking Fish and Shellfish
Other, pp.595-634, 2019