Yayınlar & Eserler

Makaleler 23
Tümü (23)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (7)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 22

1. Sustainability Practices in Vegan Businesses:An Example from Eskişehir

3rd International Congress of New Generations and Trends in Tourism (INGANT-2023), Sakarya, Türkiye, 26 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

2. Bir Dilim Kilim: Sivrihisar Kilim Motiflerinin Gastronomi Alanında Kullanımı

21. Uluslararası Halkbilimi (Halk Gastronomisi) Sempozyumu, 27 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

3. Turizm Sektöründe Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Turuncu Bayrak

20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

4. A New Dessert to Be Grown in Restaurant Menus: Halva Plate

The 11th Tourism Outlook Conference, 2 - 05 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

5. Eskişehir Çevresinde Gıda Olarak Tüketilen Yabani Otların Turistik Tesislerde Kullanımı

9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 5 - 08 Nisan 2018, ss.95-103, (Tam Metin Bildiri)

6. Unutulmaya Yüz Tutmuş Mutfak Kültürleri: Çakırözü Köyü Örneği

Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)

7. Karpiç (Şehir) Lokantası’nın Hizmet Kalitesinin DINESERV Modeliyle İncelenmesi

9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 5 - 08 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

8. Yiyecek İçecek İşletmelerine Yerel Ürün Önerisi: Çerez Tarhana

II. Gastronomi Turizmi Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

10. İmam Çağdaş ın Marka Değerini Artırma Uygulamalarının Sözlü Tarih Yöntemiyle İncelenmesi

VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, ss.112-122, (Tam Metin Bildiri)

11. Birinci Sınıf Restoranlarda Kurumsallaşma Durumunun Değerlendirilmesi Türkiye Örneği Doktora Tezi

VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

12. Küçük İşletmelerde Temel Yetenek Abdüsselam Balaban Kebap Örneği

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

13. Türkiye'de Turizm Eğitimi Alanında Bir Öncü :TUGEV

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 - 06 Ocak 2014, ss.248-260, (Tam Metin Bildiri)

14. Tatlıdil Köftecisi nin Örgüt Kültürü Bağlamında İncelenmesi

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi., Aydın, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, ss.324-334, (Tam Metin Bildiri)

15. Bodrum da Turizmin Gelişimi (1960 -2000)

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi., Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, ss.312-323, (Tam Metin Bildiri)

17. Sosyal Bilimler Enstitü Dergilerinde Yayımlanan Makalelerin Bibliyometrik Profili 2000 2010

VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 15 - 18 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)

18. Restoranlarda Kurumsallaşma Durumu ile Sanitasyon İlişkisi Üzerine Bir Araştırma İstanbul Örneği

V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 15 - 18 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

19. Geçmişten Günümüze Restoranlar Türkiye de Restorancılığın Gelişimi

V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 26 - 30 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)

20. The Destination Image of Çıralı and Olympos

International Tourism Conference, Cultural and Event Tourism: Issues and Debates, 5 - 09 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)

22. Bir Liderlik Modeli Olarak Personel Güçlendirme ve Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Araştırma

II.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Nisan 2004, (Özet Bildiri)
Kitaplar 25

1. Türk Mutfağında Cevizli Tarifler

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar V, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi, İstanbul, ss.234-246, 2025

2. Alan Yazında Sistematik Bir İnceleme: Restoran-Lokanta Trendleri

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar IV, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi, İstanbul, ss.135-148, 2025

3. Alan Yazında Ürün Geliştirme

Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editör, Nobel Yayıncılık, ss.35-61, 2024

4. Alan Yazında Ürün Geliştirme

Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, ÖZKAYA FÜGEN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.35-59, 2024

5. Yöresel İçecekler

Alkolsüz İçecek Bilgisi, Özgür Göde, Merve, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.242-266, 2023

6. Research Tendency of Tourism Journals: The Case of Cornell Hospitality Quarterly

Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla, Alper Işın, İrfan Yazıcıoğlu, Fuat Bayram, Rabia Bölükbaş, Editör, Peterlang, ss.309-324, 2023

7. Yerel Ürünlerin Turistik Amaçlı Kullanımı

Destinasyon Geliştirme ve Örnek Uygulamalar, Oktay Emir, Barış Çıvak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.198-214, 2022

8. Gastronomi ve Sürdürülebilirlik

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Ozan Güler; Gürkan Akdağ; Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.492-502, 2021

9. Yeme İçme Tarihi

Turizm Tarihi, Kozak, Nazmi; Acar, Dilek, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.89-115, 2021

10. Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri

Konaklama İşletmeciliği, Oktay Emir, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.136-169, 2020

11. Necip Ertürk: Türkiye’den Çıkan ”En Kıdemli Aşçı”

Türk Turizmine Kanat Gerenler, Nazmi Kozak Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.173-182, 2020

12. Ankara’nın Efsane Lokantası Karpiç

Dünden Bugüne Ankara Otel, Lokanta, Pastane, Turizm, Nazmi Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.181-210, 2019

13. Muz Bahçelerinden Turizm Cennetine

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.53-72, 2018

14. Turizmin Değiştirdiği Hikaye: Bodrum

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, NAZMİ KOZAK, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın Promosyon ve Kağıt San. Tic. Ltd., İstanbul, ss.93-118, 2018

15. Gastronomi İşletmelerinde Kurumsallaşma

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba, Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.237-246, 2018

16. Türkiye’de Restoran İşletmeciliği Tarihi

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, Nazmi Kozak, Editör, Yılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.781-796, 2018

17. Fermani Maviş: Gelenekselden Yeniliğe Uzanan Köprü

Türk Turizmine Kanat Gerenler, Metin Kozak, Nazmi Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.121-132, 2018

18. Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV)

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, NAZMİ KOZAK, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın Promosyon ve Kağıt San. Tic. Ltd., İstanbul, ss.345-358, 2018

20. Beslenme Eğitimi

Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.148-169, 2015

21. Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi

Gastronomi Tarihi, Hakan Yılmaz/ Alev Dündar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.152-170, 2015

22. Özel Durumda Olanların Beslenmesi

Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.128-147, 2015

23. Tatlidil Köftecisi

Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editör, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.143-159, 2013

24. Abdüsselam Balaban Kebap

Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editör, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.161-175, 2013
Metrikler

Yayın

84

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

2

Atıf (WoS)

42

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

56

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

568

H-İndeks (Scholar)

11

Atıf (TrDizin)

106

H-İndeks (TrDizin)

5

Atıf (Sobiad)

6

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

156

Toplam Atıf Sayısı

310

Proje

10

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları