Makaleler
23
Tümü (23)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (7)
4. Üniversite Öğrencilerinin Çay Tüketim Tercih Motivasyonları: Anadolu Üniversitesi Örneği
Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.20-35, 2023 (Hakemli Dergi)
6. Tüketicilerin Yaşam Tarzı ve Gıda Neofobi Eğilimi
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.139-162, 2022 (Hakemli Dergi)
12. Türkiye’de Mahreç İşaretli Ürünlere İlişkin Akademik Yayınların İncelenmesi
GSI Journal Serie B
, cilt.2, sa.1, ss.39-64, 2019 (Hakemli Dergi)
13. Üvez Likörü Ön Standart Tarif Geliştirme Çalışması
GSI Journal Serie B
, cilt.2, sa.1, ss.19-38, 2019 (Hakemli Dergi)
14. Anadolu Üniversitesi GMS Akademisyenlerinin Boş Zaman Faaliyetlerinde Mutfağın Yeri Üzerine Nitel Bir Araştırma
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.2, sa.1, ss.80-86, 2019 (Hakemli Dergi)
17. Türk ve Akdeniz Yemeklerinde Sirke Kullanımı
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.1, sa.2, ss.45-54, 2018 (Hakemli Dergi)
22. Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Üreticilerinin Sorumluluk Bilinci: Türkiye Üreticileri Örneği
International Journal of Human Sciences / Uluslarası İnsan Bilimleri Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.192-203, 2014 (Hakemli Dergi)
23. Birinci Sınıf Restoranların Kurumsallaşma Durumları Üzerine Bir Araştırma Türkiye Örneği
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.6-20, 2014 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
22
1. Sustainability Practices in Vegan Businesses:An Example from Eskişehir
3rd International Congress of New Generations and Trends in Tourism (INGANT-2023), Sakarya, Türkiye, 26 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2. Bir Dilim Kilim: Sivrihisar Kilim Motiflerinin Gastronomi Alanında Kullanımı
21. Uluslararası Halkbilimi (Halk Gastronomisi) Sempozyumu, 27 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
3. Turizm Sektöründe Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Turuncu Bayrak
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
6. Unutulmaya Yüz Tutmuş Mutfak Kültürleri: Çakırözü Köyü Örneği
Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
7. Karpiç (Şehir) Lokantası’nın Hizmet Kalitesinin DINESERV Modeliyle İncelenmesi
9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 5 - 08 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
8. Yiyecek İçecek İşletmelerine Yerel Ürün Önerisi: Çerez Tarhana
II. Gastronomi Turizmi Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
9. Turizm Fakültesi Öğretim Programlarının Değerlendirilmesi Araştırması Anadolu Üniversitesi Örneği Projesinin Tanıtımı
17. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
11. Birinci Sınıf Restoranlarda Kurumsallaşma Durumunun Değerlendirilmesi Türkiye Örneği Doktora Tezi
VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
16. Esnaf Lokantaları Yöneticilerinin İşletme Performansı Hakkında Görüşleri Eskişehir Örneği
13. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
18. Restoranlarda Kurumsallaşma Durumu ile Sanitasyon İlişkisi Üzerine Bir Araştırma İstanbul Örneği
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 15 - 18 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
19. Geçmişten Günümüze Restoranlar Türkiye de Restorancılığın Gelişimi
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 26 - 30 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)
20. The Destination Image of Çıralı and Olympos
International Tourism Conference, Cultural and Event Tourism: Issues and Debates, 5 - 09 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
21. Mutfaklarda Yiyecek Üretiminde Ortaya Çıkan Atıkların Sebeplerinin Belirlenmesinde Altı Sigma Yönteminin Kullanılması Bir Uygulama
IV. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Türkiye, 23 - 27 Nisan 2008, (Tam Metin Bildiri)
22. Bir Liderlik Modeli Olarak Personel Güçlendirme ve Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Araştırma
II.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Nisan 2004, (Özet Bildiri)
Kitaplar
25
3. Alan Yazında Ürün Geliştirme
Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editör, Nobel Yayıncılık, ss.35-61, 2024
4. Alan Yazında Ürün Geliştirme
Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, ÖZKAYA FÜGEN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.35-59, 2024
5. Yöresel İçecekler
Alkolsüz İçecek Bilgisi, Özgür Göde, Merve, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.242-266, 2023
6. Research Tendency of Tourism Journals: The Case of Cornell Hospitality Quarterly
Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla, Alper Işın, İrfan Yazıcıoğlu, Fuat Bayram, Rabia Bölükbaş, Editör, Peterlang, ss.309-324, 2023
7. Yerel Ürünlerin Turistik Amaçlı Kullanımı
Destinasyon Geliştirme ve Örnek Uygulamalar, Oktay Emir, Barış Çıvak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.198-214, 2022
8. Gastronomi ve Sürdürülebilirlik
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Ozan Güler; Gürkan Akdağ; Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.492-502, 2021
9. Yeme İçme Tarihi
Turizm Tarihi, Kozak, Nazmi; Acar, Dilek, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.89-115, 2021
10. Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri
Konaklama İşletmeciliği, Oktay Emir, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.136-169, 2020
11. Necip Ertürk: Türkiye’den Çıkan ”En Kıdemli Aşçı”
Türk Turizmine Kanat Gerenler, Nazmi Kozak Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.173-182, 2020
12. Ankara’nın Efsane Lokantası Karpiç
Dünden Bugüne Ankara Otel, Lokanta, Pastane, Turizm, Nazmi Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.181-210, 2019
13. Muz Bahçelerinden Turizm Cennetine
Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.53-72, 2018
15. Gastronomi İşletmelerinde Kurumsallaşma
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba, Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.237-246, 2018
16. Türkiye’de Restoran İşletmeciliği Tarihi
Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, Nazmi Kozak, Editör, Yılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.781-796, 2018
17. Fermani Maviş: Gelenekselden Yeniliğe Uzanan Köprü
Türk Turizmine Kanat Gerenler, Metin Kozak, Nazmi Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.121-132, 2018
19. Restoran Yönetimi: Kavramlar ve Süreçler
Detay Yayıncılık, Ankara, 2017
20. Beslenme Eğitimi
Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.148-169, 2015
21. Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi
Gastronomi Tarihi, Hakan Yılmaz/ Alev Dündar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.152-170, 2015
22. Özel Durumda Olanların Beslenmesi
Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.128-147, 2015
23. Tatlidil Köftecisi
Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editör, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.143-159, 2013
24. Abdüsselam Balaban Kebap
Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editör, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.161-175, 2013
Ansiklopedide Bölümler
12
1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IX
Detay Yayıncılık, ss.196-196, 2022
2. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XII
Detay Yayıncılık, ss.100-100, 2022
3. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IV
Detay Yayıncılık, ss.88-88, 2022
4. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt III
Detay Yayıncılık, ss.136-136, 2022
5. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IV
Detay Yayıncılık, ss.134-134, 2022
6. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt X
Detay Yayıncılık, ss.154-154, 2022
7. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt V
Detay Yayıncılık, ss.263-263, 2022
8. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt I
Detay Yayıncılık, ss.6-6, 2022
9. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt VI
Detay Yayıncılık, ss.348-348, 2022
10. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XII
Detay Yayıncılık, ss.103-103, 2022
11. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IX
Detay Yayıncılık, ss.259-259, 2022
12. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XIV
Detay Yayıncılık, ss.312-313, 2022
Diğer Yayınlar
1
1. Balıkların ve Deniz Kabuklularının Pişirilmesi
Diğer, ss.595-634, 2019
Metrikler
Yayın (WoS)
2
Yayın (Scopus)
2
Atıf (WoS)
42
H-İndeks (WoS)
1
Atıf (Scopus)
56
H-İndeks (Scopus)
1
Atıf (Scholar)
568
H-İndeks (Scholar)
11
Atıf (TrDizin)
106
H-İndeks (TrDizin)
5
Atıf (Sobiad)
6
H-İndeks (Sobiad)
1
Atıf (Diğer Toplam)
156
Toplam Atıf Sayısı
310
Proje
10
Tez Danışmanlığı
8
