SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Üniversite Öğrencilerinin Çay Tüketim Tercih Motivasyonları: Anadolu Üniversitesi Örneği
Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.20-35, 2023 (Hakemli Dergi)
Tüketicilerin Yaşam Tarzı ve Gıda Neofobi Eğilimi
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.139-162, 2022 (Hakemli Dergi)
Üçüncü Yaş Turizminin Geliştirilmesinde Yaşlı Dostu Şehir (YDŞ) Teması
Turizm Akademik Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.99-114, 2019 (Hakemli Dergi)
Türkiye’de Mahreç İşaretli Ürünlere İlişkin Akademik Yayınların İncelenmesi
GSI Journal Serie B
, cilt.2, sa.1, ss.39-64, 2019 (Hakemli Dergi)
Üvez Likörü Ön Standart Tarif Geliştirme Çalışması
GSI Journal Serie B
, cilt.2, sa.1, ss.19-38, 2019 (Hakemli Dergi)
Anadolu Üniversitesi GMS Akademisyenlerinin Boş Zaman Faaliyetlerinde Mutfağın Yeri Üzerine Nitel Bir Araştırma
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.2, sa.1, ss.80-86, 2019 (Hakemli Dergi)
Türk ve Akdeniz Yemeklerinde Sirke Kullanımı
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.1, sa.2, ss.45-54, 2018 (Hakemli Dergi)
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Üreticilerinin Sorumluluk Bilinci: Türkiye Üreticileri Örneği
International Journal of Human Sciences / Uluslarası İnsan Bilimleri Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.192-203, 2014 (Hakemli Dergi)
Birinci Sınıf Restoranların Kurumsallaşma Durumları Üzerine Bir Araştırma Türkiye Örneği
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.6-20, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Sustainability Practices in Vegan Businesses:An Example from Eskişehir
3rd International Congress of New Generations and Trends in Tourism (INGANT-2023), Sakarya, Türkiye, 26 Ekim 2023
Bir Dilim Kilim: Sivrihisar Kilim Motiflerinin Gastronomi Alanında Kullanımı
21. Uluslararası Halkbilimi (Halk Gastronomisi) Sempozyumu, 27 Ekim 2022
Turizm Sektöründe Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Turuncu Bayrak
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019
Unutulmaya Yüz Tutmuş Mutfak Kültürleri: Çakırözü Köyü Örneği
Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018
Karpiç (Şehir) Lokantası’nın Hizmet Kalitesinin DINESERV Modeliyle İncelenmesi
9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 5 - 08 Nisan 2018
Yiyecek İçecek İşletmelerine Yerel Ürün Önerisi: Çerez Tarhana
II. Gastronomi Turizmi Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017
Turizm Fakültesi Öğretim Programlarının Değerlendirilmesi Araştırması Anadolu Üniversitesi Örneği Projesinin Tanıtımı
17. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016
Birinci Sınıf Restoranlarda Kurumsallaşma Durumunun Değerlendirilmesi Türkiye Örneği Doktora Tezi
VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014
Esnaf Lokantaları Yöneticilerinin İşletme Performansı Hakkında Görüşleri Eskişehir Örneği
13. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012
Restoranlarda Kurumsallaşma Durumu ile Sanitasyon İlişkisi Üzerine Bir Araştırma İstanbul Örneği
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 15 - 18 Nisan 2012
Geçmişten Günümüze Restoranlar Türkiye de Restorancılığın Gelişimi
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Türkiye, 26 - 30 Mayıs 2010
The Destination Image of Çıralı and Olympos
International Tourism Conference, Cultural and Event Tourism: Issues and Debates, 5 - 09 Mayıs 2008
Mutfaklarda Yiyecek Üretiminde Ortaya Çıkan Atıkların Sebeplerinin Belirlenmesinde Altı Sigma Yönteminin Kullanılması Bir Uygulama
IV. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Türkiye, 23 - 27 Nisan 2008
Bir Liderlik Modeli Olarak Personel Güçlendirme ve Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Araştırma
II.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Nisan 2004
Kitap & Kitap Bölümleri
Alan Yazında Ürün Geliştirme
Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Durlu Özkaya, Fügen, Editör, Nobel Yayıncılık, ss.35-61, 2024
Yöresel İçecekler
Alkolsüz İçecek Bilgisi, Özgür Göde, Merve, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.242-266, 2023
Research Tendency of Tourism Journals: The Case of Cornell Hospitality Quarterly
Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla, Alper Işın, İrfan Yazıcıoğlu, Fuat Bayram, Rabia Bölükbaş, Editör, Peterlang, ss.309-324, 2023
Yerel Ürünlerin Turistik Amaçlı Kullanımı
Destinasyon Geliştirme ve Örnek Uygulamalar, Oktay Emir, Barış Çıvak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.198-214, 2022
Yeme İçme Tarihi
Turizm Tarihi, Kozak, Nazmi; Acar, Dilek, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.89-115, 2021
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Ozan Güler; Gürkan Akdağ; Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.492-502, 2021
Necip Ertürk: Türkiye’den Çıkan ”En Kıdemli Aşçı”
Türk Turizmine Kanat Gerenler, Nazmi Kozak Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.173-182, 2020
Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri
Konaklama İşletmeciliği, Oktay Emir, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.136-169, 2020
Ankara’nın Efsane Lokantası Karpiç
Dünden Bugüne Ankara Otel, Lokanta, Pastane, Turizm, Nazmi Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, ss.181-210, 2019
Fermani Maviş: Gelenekselden Yeniliğe Uzanan Köprü
Türk Turizmine Kanat Gerenler, Metin Kozak, Nazmi Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.121-132, 2018
Gastronomi İşletmelerinde Kurumsallaşma
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba, Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.237-246, 2018
Türkiye’de Restoran İşletmeciliği Tarihi
Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, Nazmi Kozak, Editör, Yılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.781-796, 2018
Muz Bahçelerinden Turizm Cennetine
Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.53-72, 2018
Restoran Yönetimi: Kavramlar ve Süreçler
Detay Yayıncılık, Ankara, 2017
Özel Durumda Olanların Beslenmesi
Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.128-147, 2015
Beslenme Eğitimi
Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.148-169, 2015
Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi
Gastronomi Tarihi, Hakan Yılmaz/ Alev Dündar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.152-170, 2015
Tatlidil Köftecisi
Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editör, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.143-159, 2013
Abdüsselam Balaban Kebap
Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü, NAZMİ KOZAK, Editör, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.161-175, 2013
Eskişehir Turizm Master Planı
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, Eskişehir, 2011
Ansiklopedide Bölümler
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XII
Detay Yayıncılık, ss.100-100, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IX
Detay Yayıncılık, ss.196-196, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt III
Detay Yayıncılık, ss.136-136, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IV
Detay Yayıncılık, ss.134-134, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt X
Detay Yayıncılık, ss.154-154, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt V
Detay Yayıncılık, ss.263-263, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt I
Detay Yayıncılık, ss.6-6, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt VI
Detay Yayıncılık, ss.348-348, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IX
Detay Yayıncılık, ss.259-259, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XIV
Detay Yayıncılık, ss.312-313, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt IV
Detay Yayıncılık, ss.88-88, 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XII
Detay Yayıncılık, ss.103-103, 2022
Diğer Yayınlar
Balıkların ve Deniz Kabuklularının Pişirilmesi
Diğer, ss.595-634, 2019