Eğitim Bilgileri
1998 - 2003
1998 - 2003Doktora
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye
1995 - 1998
1995 - 1998Yüksek Lisans
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1990 - 1995
1990 - 1995Lisans
Anadolu Üniversitesi, EĞİTİM FAKÜLTESİ, YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ, Türkiye
Yaptığı Tezler
2003
2003Doktora
İstanbul`daki beş yıldızlı otel restoranlarının rekabet stratejilerinin belirlenmesine yönelik bir uygulama
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr)
1998
1998Yüksek Lisans
Otel işletmelerinde mutfak planlaması
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
Yönetimsel Görevler
2019 - 2023
2019 - 2023Bölüm Başkan Yardımcısı
Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Türk Mutfağı Araştırmaları
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE REKABET STRATEJİLERİ
Gıda Pazarlaması
Lisans
BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ
BESİN GÜVENLİĞİ VE HİJYEN
YİYECEK İÇECEK PAZARLAMASI
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ
YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİNDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI
ENDÜSTRİYE DAYALI PROJE ÇALIŞMASI
MENÜ YÖNETİMİ
MUTFAK YÖNETİMİ
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI
MÖNÜ PLANLAMASI
TURİZM ARAŞTIRMA PROJELERİ
BİTİRME TEZİ
Yönetilen Tezler
2023
2023Doktora
GASTRODİPLOMASİ UNSURLARININ ÖNEM DÜZEYLERİNİN AHP YÖNTEMİYLE BELİRLENMESİ
Önçel S. (Danışman)
M.Selman(Öğrenci)
2023
2023Doktora
GASTRONOMİ İMAJI, GASTRONOMİ DENEYİMİ, TATMİN VE DAVRANIŞSAL NİYETLER İLİŞKİSİ: GAZİANTEP VE HATAY DESTİNASYONLARINDA BİR UYGULAMA
Önçel S. (Danışman)
S.Bütün(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Müziğin yaratıcı mutfak uygulamaları üzerindeki etkilerinin belirlenmesi
Önçel S. (Danışman)
O.ATİLLA(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Aşçıların mesleki özerklikleri ile yaratıcılık süreçlerinin ilişkisi
Önçel S. (Danışman)
M.KESİCİ(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Bibliometric Analysis of Studies on Gastronomy Education in Turkey
Eroğlu D., Önçel Güler S.
JOURNAL OF TOURISM LEISURE AND HOSPITALITY , cilt.7, sa.1, ss.1-7, 2025 (TRDizin)
2025
20252. COMPONENTS OF MEMORABLE GASTRONOMIC EXPERIENCE AND THEIR EFFECTS ON VISITOR SATISFACTION
Bütün S., Önçel Güler S.
GEOJOURNAL OF TOURISM AND GEOSITES
, cilt.18, sa.2, ss.810-821, 2025 (Scopus)
2025
20253. Determination of Importance Levels of Gastrodiplomacy Elements by AHP Method
Önçel Güler S., Bayındır M. S.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.9, sa.1, ss.59-77, 2025 (TRDizin)
2024
20244. Investigation of Psychological Resilience Effect on Emotional Eating; Hotel Employees Sample Psikolojik Dayanıklılığın Duygusal Yemeye Etkisi; Otel Çalışanları Örneği
ÖNÇEL S., ŞENEL P.
Romaya Journal: Researches on Multidisciplinary Approaches
, cilt.2024-October, sa.2, ss.57-68, 2024 (Scopus)
2024
20245. Gastronomi Başlığı Altında Yayımlanmış Doktora Tezlerinin Bibliyometrik Analizi
İşeri C., Önçel S.
journal of tourism and gastronomy studies , cilt.12, sa.1, ss.187-203, 2024 (TRDizin)
2024
20246. YÖRESEL MUTFAKLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KAPSAMINDA SİVAS YEMEK KÜLTÜRÜ VE DEĞİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
AKGÜL Z., ÖNÇEL GÜLER S.
Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.151-173, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20237. TÜRKİYE’YE GELEN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN TÜRK KAHVESİ TÜKETİMİNE KARŞI TUTUMU: ESKİŞEHİR YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER ÖRNEĞİ
Önçel S., Kavas H.
Bitlis Eren Sosyal Araştırmalar Dergisi , cilt.1, sa.1, ss.24-33, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20238. Türk Mutfağında Yemek Kültürü ve Yemek Ritüelleri Üzerine Bir Araştırma: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Web Siteleri Örneği
Önçel S., Boz H. C.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.11, sa.2, ss.1043-1059, 2023 (TRDizin)
2023
20239. Gastronomi Turizmi Kapsamında Sivrihisar’ın Yöresel Yemek Kültürü
Zencir B., Önçel S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.11, sa.1, ss.604-634, 2023 (TRDizin)
2022
202210. Gastronomideki estetik kaygının gıda israfına yansımaları üzerine bir değerlendirme (An evaluation on reflections of aesthetic concern and food waste in gastronomy)
UYANIK B., ÖNÇEL S.
Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel , cilt.5, sa.4, ss.1364-1380, 2022 (TRDizin)
2020
202011. X, Y ve Z Kuşağı Tüketicilerin Kahve Dükkanlarını Tercih Etme Alışkanlıklarının İncelenmesi (Investigation of X, Y and Z Generation Consumers Habits of Choosing Coffee Shops)
BAYINDIR M. S., BAYINDIR B., ÖNÇEL S.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.4, ss.3949-3963, 2020 (TRDizin)
2019
201912. Lisans Düzeyinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Kariyer Yapma İsteklerinin Belirlenmesi
ÖZDEMİR N., AK S., ÖNÇEL S.
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH , cilt.12, sa.67, ss.947-956, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201913. Üniversite Öğrencilerinin Kahve Dukkanlarını Tercih Etme Nedenleri: Anadolu Üniversitesi Örneği
BAYINDIR B., ÖNÇEL S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.3, ss.1806-1820, 2019 (TRDizin)
2019
201914. Gastronomide Kültürel Miras Bakış Açısıyla Kırklareli Hardaliyesi’nin Geleneksel Üretiminin Değerlendirilmesi
BAYINDIR M. S., ÖNÇEL S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.3, ss.1867-1886, 2019 (TRDizin)
2019
201915. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Lisans Öğrencilerinin Sektöre Yönelik Algılarının Kariyer Yapma Niyetlerine Etkisi (The Effect of Sectoral Perceptions of Undergraduate Level Gastronomy and Culinary Arts Students on Their Career Intentions)
ÖZDEMİR N., ÖNÇEL S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.2, ss.1159-1176, 2019 (TRDizin)
2019
201916. Hand Hygiene Experiences of Gastronomy and Culinary Arts Students: The Case of Anadolu University
ŞENEL P., ÖNÇEL S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.1, ss.637-646, 2019 (TRDizin)
2019
201917. Comparative content analysis of the websites of gastronomy cities rewarded by unesco creative cities network
Bütün S., Önçel S.
Geojournal of Tourism and Geosites
, cilt.26, sa.3, ss.831-848, 2019 (Scopus)
2018
201818. Evaluation of Products in Menus in Terms of Nutritional Facts: Eskişehir Sample
Güldemir O., Yayla Ö., Önçel S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, sa.4, ss.448-462, 2018 (TRDizin)
2018
201819. Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Özyeterliklerine Yönelik Nitel Bir Araştırma
BABAÇ E., ÖNÇEL S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, sa.2, ss.283-299, 2018 (TRDizin)
2018
201820. Food culture in Ibn Battuta's travelogue
Yilmaz A., ÖNÇEL S., Yolal M.
Geojournal of Tourism and Geosites
, cilt.22, sa.2, ss.470-479, 2018 (Scopus)
2018
201821. Geographical exploration of vegan dishes from Turkish cuisine
Önçel S., Güldemir O., Yayla Ö.
Geojournal of Tourism and Geosites
, cilt.23, sa.3, ss.824-834, 2018 (Scopus)
2017
201722. Rekreasyonel Turizm Faaliyeti Olarak Urfa Sıra Geceleri
BARAKAZI M., ÖNÇEL S.
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM , cilt.2, sa.1, ss.87-97, 2017 (TRDizin)
2017
201723. Sosyal Medyadaki Restoran Tüketici Yorumlarının Değerlendirilmesi: Foursquare Örneği - Evaluation of Restaurant Consumers Reviews in Social Media: The case of Foursquare
EKİNCEK S., ÖNÇEL S.
İşletme Araştırmaları Dergisi , cilt.9, sa.2, ss.404-419, 2017 (TRDizin)
2017
201724. GASTRONOMY AND CULINARY ARTS EDUCATION IN TURKEY: DEPARTMENT HEADS’ PERSPECTIVE
EKİNCEK S., ÖZGÜR GÖDE M., ÖNÇEL S., YOLAL M.
Studia UBB Negotia , cilt.62, sa.1, ss.23-43, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201625. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Engellilere Yönelik Düzenlemelerin İncelenmesi Eskişehir Örneği
ÖZGÜR GÖDE M., ÖNÇEL S.
Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.2, ss.189-201, 2016 (TRDizin)
2015
201526. Türk Mutfağı ve Geleceğine İlişkin Değerlendirmeler
ÖNÇEL S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.3, sa.47, ss.33-44, 2015 (TRDizin)
2015
201527. AŞÇILARIN MESLEKİ ÖZERKLİKLERİ İLE YARATICILIK SÜRECİ İLİŞKİSİ
KESİCİ M., ÖNÇEL S.
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi , cilt.16, sa.1, ss.23-45, 2015 (TRDizin)
2010
201028. Lisans Düzeyinde Eğitim Gören Öğrencilerin Türk Mutfağının Tanıtım ve Pazarlanmasına İlişkin Görüşleri Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Örneği
GÜLER S., OLGAÇ S.
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , sa.28, ss.227-238, 2010 (TRDizin)
2010
201029. Türk Mutfak Kültürü ve Yeme İçme Alışkanlıkları
Güler S.
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.2, sa.26, ss.24-30, 2010 (TRDizin)
2006
200630. Otel Restoranları ve Rekabet Edebilme Güçleri
ÖNÇEL S.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.3, sa.3, ss.16-23, 2006 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. KAHVE DÜKKANLARINI TERCİH EDEN X, Y VE Z KUŞAĞI TÜKETİCİLERİNİN TÜKETİM ALIŞKANLIKLARININ İNCELENMESİ
BAYINDIR M. S., BAYINDIR B., ÖNÇEL S.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi 2019, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.798-801, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. YÖRESEL ÜRÜN FESTİVALLERİNİN GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ: DEMİRKÖY ÇİLEK FESTİVALİ ÖRNEĞİ
BAYINDIR M. S., ÖNÇEL S., BAYINDIR B.
20. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, cilt.2, ss.712-717, (Tam Metin Bildiri)
2018
20183. HAND HYGIENE EXPERIENCE OF GASTRONOMY STUDENTS: CASE OF ANADOLU UNIVERSITY
ÖNÇEL S., ŞENEL P.
The 11th Tourism Outlook ConferenceHeritage Tourism beyond Borders and Civilizations, 3 - 05 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Destinasyonların Çekicilik Unsuru Olmasında Gastronomi Turizminin Rolü: Hatay Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma
GÜZEL M. O., ÖNÇEL S.
International Gastronomy Studies Congress 2018, 20 - 22 Eylül 2018, ss.64-78, (Tam Metin Bildiri)
2018
20185. Experiments for Hand Hygiene of Gastronomy Student: Anadolu University Sample
ŞENEL P., Önçel S.
The 11th Tourism Outlook Conference, Eskişehir, Türkiye, 02 Ekim 2018, cilt.5, ss.414-421, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. Yiyecek İçecek İşletmesi Yöneticilerinin Gün Menüsüne İlişkin Görüşleri: Eskişehir’de Bir Araştırma
ÇİDEM G., ÖNÇEL S.
The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 27 - 29 Eylül 2018, ss.396-408, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. Müzik Eşliğinin Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi
ATİLLA O., ÖNÇEL S.
III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1104-1114, (Özet Bildiri)
2018
20188. Sivrihisar Local Cuisinein the Scope of GastronomyTourism
ÖNÇEL S., ZENCİR B.
7. ULUSAL KIRSAL TURİZM, BODRUM, Türkiye, 10 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
20179. Vegan Vegetarian Dish Samples from Turkish Cuisine
YAYLA Ö., ÖNÇEL S., GÜLDEMİR O.
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201710. Evaluation of Products Located in Menus in Terms of Nutritional Facts
ÖNÇEL S., YAYLA Ö., GÜLDEMİR O.
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201711. İBN BATTUTA SEYAHATNAMESİNDE YEME-İÇME KÜLTÜRÜNÜN DEĞERLENDİRİLMESİ
YILMAZ A., ÖNÇEL S.
18. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201712. REKREASYONEL TURİZM FAALİYETİ OLARAK URFA SIRA GECELERİ
barakazi m., ÖNÇEL S.
18. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201713. Rekreasyonel Turizm Faaliyeti Olarak Urfa Sıra Geceleri
BARAKAZI M., ÖNÇEL S.
18. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201714. Eskişehir’in Yerel Mutfak Kültürünün Zenginleştirilmesine Yönelik Bir Çalışma: Çerkez Mutfağı
ÖNÇEL S., ŞENEL P.
THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ONFUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, ss.1420-1432, (Tam Metin Bildiri)
2017
201715. Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Özyeterliklerine Yönelik Nitel Bir Araştırma
BABAÇ E., ÖNÇEL S.
THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ONFUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.306-316, (Tam Metin Bildiri)
2016
201616. SOSYAL MEDYADAKİ RESTORAN TÜKETİCİ YORUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
EKİNCEK S., ÖNÇEL S.
17.Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201617. SOSYAL MEDYADAKİ RESTORAN TÜKETİCİ YORUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ FOURSQUARE ÖRNEĞİ
EKİNCEK S., ÖNÇEL S.
17. Ulusal Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.1016-1024, (Tam Metin Bildiri)
2015
201518. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanlarının bölüme ilişkin değerlendirmeleri
GÜLER S., EKİNCEK S., ÖZGÜR GÖDE M.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)
2015
201519. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜM BAŞKANLARININ PROGRAMA YÖNELİK GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ÖNÇEL S., EKİNCEK S., ÖZGÜR GÖDE M.
ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)
2015
201520. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE ENGELLİLERE YÖNELİK YPILMASI GEREKEN DÜZENLEMELER ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ
GÜLER S., ÖZGÜR GÖDE M.
DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201521. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE ENGELLİLERE YÖNELİK YAPILMASI GEREKEN DÜZENLEMELER ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ
GÜLER S., ÖZGÜR GÖDE M.
4.DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Türkiye, 17 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2011
201122. THE USE OF FOOD SAFETY SYSTEMS IN HOTEL KITCHENS FOR DEVELOPING THE COMPETITION ADVANTAGE
ÖNÇEL S., SEZGİN E.
SEVENTH CHINA TOURISM FORUM Tourism and Sustainable Development, 23 - 25 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2011
201123. THE ROLE OF TRAVEL REVIEW WEBSITES IN CONSUMERS’ PURCHASING BEHAVIOUR: A COMPARATIVE ANALYSIS OF TOURISTS’ AND ACADEMICANS’ PERCEPTIONS
SEZGİN E., ÖNÇEL S.
SEVENTH CHINA TOURISM FORUM Tourism and Sustainable Development, Haikou, Hainan Province, Çin, 23 - 25 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2008
200824. Türk Mutfak Kültürü ve Yeme İçme Alışkanlıkları
GÜLER S.
Cognitive Approaches to the Concept of Food in the Mediterranean, 7 - 09 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
2007
200725. TÜRK MUTFAGININ DEĞiSiM NEDENLERi ÜZERiNE GENEL BiR DEGERLENDiRME
ÖNÇEL S.
1.Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler, Türkiye, 4 - 05 Mayıs 2007, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Eskişehir'deki Kahvaltı Menüleri Üzerine Bir İnceleme
Yumak B., Önçel Güler S.
Gastronomi ve Mutfak Santaları Üzerine Güncel Araştırmalar IV, Doç. Dr. Kansu Gençer,Doç.Dr. Hasibe Yazıt, Editör, ÖZGÜR, Gaziantep, ss.1-14, 2025
2023
20232. Yiyecek İçecek Pazarlaması
Önçel S.
Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.89-100, 2023
2023
20233. Prof. Dr. Medet YOLAL
SÖKMEN S., ÖNÇEL S.
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz, Küçükaltan Derman, Tuna Muharrem, Kaya Ünal Şule, Editör, Detay Yayıncılık, ss.272-284, 2023
2023
20234. Doç.Dr. Dündar Denizer
Önçel S.
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına, Prof. Dr. Derman Küçükaltan,Prof. Dr. Muharrem Tuna,Dr. Şule Kaya Ünal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.77-85, 2023
2022
20225. Gastronomi ve Menü Planlama
ÖNÇEL S.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Prof. Dr. Atilla Akbaba Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.259-279, 2022
2021
20216. Evaluation of Geographically Indicated Products within the Scope of Gastronomy Tourisim
ÖNÇEL S., BAYINDIR M. S.
Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan Yazıcıoğlu, Alper Işın, Özgür Yayla, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.343-358, 2021
2020
20207. Turist Rehberliği Alanında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı
İnan H. E., Doğan S., Şanlıöz Özgen H. K., Önçel S., Kınay H., Avcı E., et al.
Turizm Bilgi Teknolojileri, Özel Çağıl Hale, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.113-140, 2020
2019
20198. Wine Routes and Tourism Potential in Turkey
ÖNÇEL S., YOLAL M.
Wine Tourism Destination Management and Marketing, Sigala, M. ve Robinson R.S., Editör, Palgrave Macmillan, ss.327-340, 2019
2018
20189. Mutfak Uygulamaları İşletme ve Eğitim Rehberi
ÖNÇEL S., GÜLDEMİR O., YAYLA Ö.
Detay Yayıncılık, Ankara, 2018
2018
201810. Beslenmenin Önemi
Önçel S., Özgür Göde M.
Beslenmenin Temel İlkeleri, Prof. Dr. Zeki ATKOŞAR, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.18-38, 2018
2016
201611. Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Mutfağı
Önçel S.
Yöresel Mutfaklar, Ebzu Zencir, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.45-62, 2016
2016
201612. Gastronomiye Sosyolojik Bir Bakış
Önçel S., Özgür Göde M.
Bir İletişim Biçimi olarak Gastronomi, Hakan Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-15, 2016
2016
201613. Mutfak Yönetimi
Önçel S.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Sibel Önçel, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.25-42, 2016
2016
201614. Japon Mutfağı
Önçel S.
Dünya Mutfakları, Ebru Zencir, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.35-52, 2016
2015
201515. BESLENME VE GÜNÜMÜZ BESLENME EĞİLİMLERİ
Önçel S., Özgür Göde M.
BESLENMENİN TEMEL iLKELERİ, Zeki Atkoşar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.30-52, 2015
2012
201216. Müşteri İlişkileri
Önçel S.
Destek Hizmetleri, Pembe gül Çakır, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.90-118, 2012
2010
201017. Türk Mutfak Kültürü ve Tarihsel Gelişimi
ÖNÇEL S.
Kültürel Miras Yönetimi, ÖNÇEL, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.162-181, 2010
2005
200518. İstanbuldaki Beş Yıldızlı Otel Restorlarının Rekabet Stratejilerinin Belirlenmesine Yönelik uygulama
ÖNÇEL S.
Anadolu Üniversitesi, 2005
Ansiklopedide Bölümler
2022
20221. Gıda Zehirlenmesi, Gıda, Yiyecek içecek departmanı.
Önçel S.
Detay yayıncılık, ss.120-122, 2022
Desteklenen Projeler
2022 - 2024
2022 - 2024Turizm Sektörü Çalışanlarının Psikolojik Dayanıklılık ve Duygusal Yeme Davranışını Ölçmeye Yönelik Bir Araştırma (İstanbul Örneği)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Önçel S. (Yürütücü), Şenel P.
2018 - 2019
2018 - 2019Gastronomi Öğrencilerinin El Hijyenine Yönelik Deneyimleri Anadolu ÜniversitesiÖrneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENEL P., ÖNÇEL S. (Yürütücü)
2017 - 2017
2017 - 2017Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılabilir Menü Formlarının Geliştirilmesi: Standart Tarifler, Besin Değerleri ve Fotoğraflar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YAYLA Ö., GÜLDEMİR O., ÖNÇEL S. (Yürütücü)
2017 - 2017
2017 - 2017MÜZİĞİN GASTRONOMİ EĞİTİMİ VE YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATİLLA O., ÖNÇEL S. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017’Hamur Şekillendirme Yöntemleri’ dersinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerine Katkılarının Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖNÇEL S. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Turizm Fakültesi Öğretim Programlarının Değerlendirilmesi: Anadolu Üniversitesi Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Ekincek S., Dündar Arıkan A., Kaya Sayarı B., Zencir Çiftçi E. (Yürütücü), Olgaç S., Aksöz E. O., et al.
2013 - 2014
2013 - 2014Aşçıların Mesleki Özerklikleri ile Yaratıcılık Süreci İlişkisi
ÖNÇEL S. (Yürütücü), KESİCİ M.
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorGastronomi Akademisyenleri Derneği
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Haziran 2024
Haziran 2024JOURNAL OF GASTRONOMY AND TOURISM
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2024
Mart 2024Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2024
Mart 2024AYDIN GASTRONOMY
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2023
Aralık 2023Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2023
Aralık 2023Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2023
Haziran 2023Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2023
Mart 2023Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2022
Aralık 2022Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2022
Ağustos 2022Tourism and Recreation
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2022
Ağustos 2022Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2022
Şubat 2022Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2021
Eylül 2021Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2021
Eylül 2021MOTIF ACADEMY JOURNAL OF FOLKLORE
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2021
Mayıs 2021AYDIN GASTRONOMY
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2021
Şubat 2021Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2020
Temmuz 2020Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Şubat 2025
Şubat 2025Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Anadolu Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2023
Temmuz 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Anadolu Üniversitesi, Türkiye
Ödüller
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 3
h-indeksi (WOS): 1
Jüri Üyelikleri
Temmuz-2024
Temmuz 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Anadolu Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Anadolu Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Tez Savunma (Doktora)
- Anadolu Üniversitesi
Nisan-2023
Nisan 2023Tez Savunma (Doktora)
- Anadolu Üniversitesi
Nisan-2023
Nisan 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Nurgil Gürcan - Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Ocak-2023
Ocak 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Anadolu Üniversitesi
Ocak-2023
Ocak 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Sedat Bütün Tez İzleme - Anadolu Üniversitesi
Ocak-2023
Ocak 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Filiz Berksoy - Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Doktora)
Melik Onur GÜZEL Tez Savunma - Anadolu Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Doktora)
Bahar Bayındır Tez Savunması - Anadolu Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Bahar Bayındır Tez İzleme - Anadolu Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Mehmet Selma Bayındır Tez İzleme - Anadolu Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Bahar Bayındır Tez İzleme - Anadolu Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Mehmet Selman Bayındır Tez İzleme - Anadolu Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Sedat Bütün Tez İzleme - Anadolu Üniversitesi
Temmuz-2021
Temmuz 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Cihan Başol - Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haziran-2021
Haziran 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Sedat Bütün Tez İzleme - Anadolu Üniversitesi
Haziran-2021
Haziran 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Begüm ÖNEM - Anadolu Üniversitesi
Haziran-2021
Haziran 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Bahar Bayındır Tez İzleme - Anadolu Üniversitesi
Mart-2021
Mart 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Zeynel Cin - Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Ocak-2021
Ocak 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Bahar Bayındır Tez İzleme - Anadolu Üniversitesi
Ocak-2021
Ocak 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Mehmet Selman BAYINDIR'ın tez izleme jürisi - Anadolu Üniversitesi
Aralık-2020
Aralık 2020Doktora Yeterlik Sınavı
Armağan Aydın - Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Aralık-2020
Aralık 2020Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Sedat BÜTÜN'ın tez izleme jürisi - Anadolu Üniversitesi
Ekim-2020
Ekim 2020Tez Savunma (Doktora)
Mahmut BARAKAZI - Anadolu Üniversitesi
Ekim-2020
Ekim 2020Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Hasan Hüseyin ÇAKICI - Anadolu Üniversitesi
Mayıs-2020
Mayıs 2020Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Mehmet Selman BAYINDIR'ın tez izleme jürisi - Anadolu Üniversitesi
Mayıs-2020
Mayıs 2020Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Bahar BAYINDIR'ın tez izleme jürisi - Anadolu Üniversitesi
Mayıs-2020
Mayıs 2020Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Mahmut BARAKAZI'ın tez izleme jürisi - Anadolu Üniversitesi
Mart-2020
Mart 2020Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Mehmet Selman BAYINDIR - Anadolu Üniversitesi
Aralık-2019
Aralık 2019Doktora Yeterlik Sınavı
Mehmet Selman BAYINDIR - Anadolu Üniversitesi
Aralık-2019
Aralık 2019Doktora Yeterlik Sınavı
Bahar BAYINDIR - Anadolu Üniversitesi
Aralık-2019
Aralık 2019Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Mahmut BARAKAZI - Anadolu Üniversitesi
Aralık-2019
Aralık 2019