Makaleler
30
Tümü (30)
Scopus (5)
TRDizin (21)
Diğer Yayınlar (4)
1. Bibliometric Analysis of Studies on Gastronomy Education in Turkey
JOURNAL OF TOURISM LEISURE AND HOSPITALITY
, cilt.7, sa.1, ss.1-7, 2025 (TRDizin)
5. Gastronomi Başlığı Altında Yayımlanmış Doktora Tezlerinin Bibliyometrik Analizi
journal of tourism and gastronomy studies
, cilt.12, sa.1, ss.187-203, 2024 (TRDizin)
6. YÖRESEL MUTFAKLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KAPSAMINDA SİVAS YEMEK KÜLTÜRÜ VE DEĞİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.151-173, 2024 (Hakemli Dergi)
9. Gastronomi Turizmi Kapsamında Sivrihisar’ın Yöresel Yemek Kültürü
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.1, ss.604-634, 2023 (TRDizin)
22. Rekreasyonel Turizm Faaliyeti Olarak Urfa Sıra Geceleri
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM
, cilt.2, sa.1, ss.87-97, 2017 (TRDizin)
24. GASTRONOMY AND CULINARY ARTS EDUCATION IN TURKEY: DEPARTMENT HEADS’ PERSPECTIVE
Studia UBB Negotia
, cilt.62, sa.1, ss.23-43, 2017 (Hakemli Dergi)
25. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Engellilere Yönelik Düzenlemelerin İncelenmesi Eskişehir Örneği
Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.189-201, 2016 (TRDizin)
27. AŞÇILARIN MESLEKİ ÖZERKLİKLERİ İLE YARATICILIK SÜRECİ İLİŞKİSİ
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi
, cilt.16, sa.1, ss.23-45, 2015 (TRDizin)
29. Türk Mutfak Kültürü ve Yeme İçme Alışkanlıkları
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.2, sa.26, ss.24-30, 2010 (TRDizin)
30. Otel Restoranları ve Rekabet Edebilme Güçleri
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.3, sa.3, ss.16-23, 2006 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
25
2. YÖRESEL ÜRÜN FESTİVALLERİNİN GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ: DEMİRKÖY ÇİLEK FESTİVALİ ÖRNEĞİ
20. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, cilt.2, ss.712-717, (Tam Metin Bildiri)
4. Destinasyonların Çekicilik Unsuru Olmasında Gastronomi Turizminin Rolü: Hatay Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma
International Gastronomy Studies Congress 2018, 20 - 22 Eylül 2018, ss.64-78, (Tam Metin Bildiri)
9. Vegan Vegetarian Dish Samples from Turkish Cuisine
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
10. Evaluation of Products Located in Menus in Terms of Nutritional Facts
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
12. REKREASYONEL TURİZM FAALİYETİ OLARAK URFA SIRA GECELERİ
18. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
13. Rekreasyonel Turizm Faaliyeti Olarak Urfa Sıra Geceleri
18. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
16. SOSYAL MEDYADAKİ RESTORAN TÜKETİCİ YORUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
17.Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
17. SOSYAL MEDYADAKİ RESTORAN TÜKETİCİ YORUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ FOURSQUARE ÖRNEĞİ
17. Ulusal Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.1016-1024, (Tam Metin Bildiri)
18. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanlarının bölüme ilişkin değerlendirmeleri
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)
20. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE ENGELLİLERE YÖNELİK YPILMASI GEREKEN DÜZENLEMELER ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ
DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
21. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE ENGELLİLERE YÖNELİK YAPILMASI GEREKEN DÜZENLEMELER ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ
4.DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Türkiye, 17 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
24. Türk Mutfak Kültürü ve Yeme İçme Alışkanlıkları
Cognitive Approaches to the Concept of Food in the Mediterranean, 7 - 09 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
18
1. Eskişehir'deki Kahvaltı Menüleri Üzerine Bir İnceleme
Gastronomi ve Mutfak Santaları Üzerine Güncel Araştırmalar IV, Doç. Dr. Kansu Gençer,Doç.Dr. Hasibe Yazıt, Editör, ÖZGÜR, Gaziantep, ss.1-14, 2025
2. Yiyecek İçecek Pazarlaması
Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.89-100, 2023
4. Doç.Dr. Dündar Denizer
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına, Prof. Dr. Derman Küçükaltan,Prof. Dr. Muharrem Tuna,Dr. Şule Kaya Ünal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.77-85, 2023
5. Gastronomi ve Menü Planlama
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Prof. Dr. Atilla Akbaba Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.259-279, 2022
7. Turist Rehberliği Alanında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı
Turizm Bilgi Teknolojileri, Özel Çağıl Hale, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.113-140, 2020
9. Mutfak Uygulamaları İşletme ve Eğitim Rehberi
Detay Yayıncılık, Ankara, 2018
10. Beslenmenin Önemi
Beslenmenin Temel İlkeleri, Prof. Dr. Zeki ATKOŞAR, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.18-38, 2018
11. Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Mutfağı
Yöresel Mutfaklar, Ebzu Zencir, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.45-62, 2016
12. Gastronomiye Sosyolojik Bir Bakış
Bir İletişim Biçimi olarak Gastronomi, Hakan Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-15, 2016
13. Mutfak Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Sibel Önçel, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.25-42, 2016
14. Japon Mutfağı
Dünya Mutfakları, Ebru Zencir, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.35-52, 2016
15. BESLENME VE GÜNÜMÜZ BESLENME EĞİLİMLERİ
BESLENMENİN TEMEL iLKELERİ, Zeki Atkoşar, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.30-52, 2015
16. Müşteri İlişkileri
Destek Hizmetleri, Pembe gül Çakır, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.90-118, 2012
17. Türk Mutfak Kültürü ve Tarihsel Gelişimi
Kültürel Miras Yönetimi, ÖNÇEL, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.162-181, 2010
18. İstanbuldaki Beş Yıldızlı Otel Restorlarının Rekabet Stratejilerinin Belirlenmesine Yönelik uygulama
Anadolu Üniversitesi, 2005
Ansiklopedide Bölümler
1
Metrikler
Yayın (Scopus)
5
Atıf (WoS)
2
H-İndeks (WoS)
1
Atıf (Scopus)
12
H-İndeks (Scopus)
1
Atıf (Scholar)
1217
H-İndeks (Scholar)
14
Atıf (TrDizin)
133
H-İndeks (TrDizin)
5
Atıf (Sobiad)
660
H-İndeks (Sobiad)
10
Atıf (Diğer Toplam)
219
Proje
7
Tez Danışmanlığı
4