Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
1
Articles Published in Other Journals
26
An Interdisciplinary Perspective on Ottoman Culinary Culture: A Bibliometric Analysis of Graduate Theses
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.12, no.4, pp.2737-2758, 2024 (Peer-Reviewed Journal)

What Do Ottoman Women Cook? Comparative Examples from Recent Years
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.7, no.4, pp.917-928, 2024 (Peer-Reviewed Journal)


A Traditional Turkish Dish: Marul Yogurtlamasi
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
, vol.6, no.1, pp.121-132, 2023 (Peer-Reviewed Journal)


Investigation on the effects of cooking methods on anti-inflammatory and antioxidant activities of five mostly consumed vegetables in winter
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, vol.6, no.1, pp.182-188, 2022 (Peer-Reviewed Journal)


Exploring Culinary Creativity: Clean Plate Example
Anadolu Akademi Sosyal Bilimler Dergisi
, vol.3, no.2, pp.207-219, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
Türk Mutfağı’nda Kahvaltıda Tüketilen Çorbalar ve İllere Göre Dağılımı
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, no.39, pp.56-66, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Ilgın Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.0, no.38, pp.86-94, 2017 (Peer-Reviewed Journal)

The Practices on Cooking and Safekeeping of The Milk and Milk Products’ of Housewives Living in Tokat City Centre
INTERNATIONAL PEER-REVIEWED JOURNAL OF NUTRITION RESEARCH
, vol.3, no.2, pp.1-17, 2015 (Peer-Reviewed Journal)


Parmakların Okuduğu Menü Braille Alfabesi İle Bir Model Önerisi
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
, no.2, pp.20-32, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
46
Sağlıklı Besin Hazırlama İlkeleri
Dünya Obezite Günü Sempozyumu, Eskişehir, Turkey, 05 March 2024, (Summary Text)
Marul Yoğurtlaması
II. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 17 May 2022, (Summary Text)
Tez danışmanlık süreci: etik ilkeleri belirlemeye yönelik nitel araştırma
AKETDER 1. Etik Araştırmaları Kongresi, Ankara, Turkey, 13 - 14 May 2022, (Full Text)
Bir Osmanlı İftarının Enerji ve Besin Değeri
Her Yönüyle Ramazan’da Beslenme Webinar Programı, İstanbul, Turkey, 22 April 2022, (Summary Text)
Baklava Recipes from the Greek King Otto I to the Present
14th Annual International Conference on Mediterranean Studies, Atina, Greece, 29 - 30 March 2021, pp.18-19, (Summary Text)
Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Karaman Sempozyumu, Karaman, Turkey, 20 - 22 June 2019, (Full Text)
Nutritional Evaluation of Kitabut Tabbahin Which is an Ottoman Cook Book (19th Century Manuscript)
Annual conferenceof the Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, United States Of America, 26 - 29 June 2019, (Summary Text)
Gastronomi ile İlgili Lisansüstü Tezlerin Genel Profiline Yönelik Bir Değerlendirme
III. Uluslararası Turizm Fuarı (Gastronomi Zirvesi-Gastronomi Kongresi), Ankara, Turkey, 22 - 25 March 2018, vol.21, pp.535-558, (Summary Text)
Vegan Vegetarian Dish Samples from Turkish Cuisine
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, Italy, 26 - 27 October 2017, (Summary Text)
Evaluation of Products Located in Menus in Terms of Nutritional Facts
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, Italy, 26 - 27 October 2017, (Summary Text)
Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi
8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Turkey, 1 - 03 December 2016, (Summary Text)
Central Asian Turkish Cuisine (Orta Asya Türk Mutfak Kültürü)
IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, Italy, 7 - 11 September 2015, pp.247-254, (Full Text)
A Migrant Village in Eskişehir İdrisyayla Traditional Cuisine and Its Spatial Impacts (Eskişehir de Bir Göçmen Köyü İdrisyayla Gelenksel Mutfak Kültürü ve Mekânsal Etkileri)
IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, Italy, 7 - 11 September 2015, pp.305-314, (Full Text)
Gastronomi
2. Bursa Turizm Zirvesi, Bursa, Turkey, 18 - 19 December 2015, (Full Text)
Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları
International Congress On Ottoman Studies, Sakarya, Turkey, 14 - 17 October 2015, (Summary Text)
Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Turkey, 13 - 16 November 2014, (Full Text)
The Food and Beverage Rituals Related with Childbirth in the Turkish Culture
V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St. Petersburg, Russia, 11 - 14 September 2014, (Summary Text)
Reflections of Tourism Business’ Environmental Awareness to the Journals
V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St Petersburg, Russia, 11 - 14 September 2014, (Summary Text)
1888’den Günümüze Hacı Abdullah Lokantası
III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 4 - 05 April 2014, pp.745-757, (Full Text)
Bir Kurum Tarihi Çalışması Örneği Olarak Yasin Sucukları
III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 4 - 05 April 2014, pp.733-744, (Full Text)
Orta Asya’dan Cumhuriyet Dönemine Türk Mutfağındaki Yemeklerin Değişimi: Yazılı Kaynaklar Üzerinden Bir Değerlendirme
VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Aydın, Turkey, 4 - 05 April 2014, pp.346-358, (Full Text)
Keş A Traditional Dried Yogurt (Keş Geleneksel Bir Yoğurt Kurusu)
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus [2. Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu], Struga, Macedonia, 24 - 26 October 2013, vol.1, pp.133, (Full Text)
Sokaklardan Evlere Termiye
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.549-551, (Summary Text)
Tatlara Tat Katan Kabuk Tarçın Osmanlı Mutfağındaki Yeri
1. Türk Mutfak Kültürü Sempozyumu (Osmanlı Mutfak Kültürü), Bilecik, Turkey, 14 - 15 October 2010, pp.311-334, (Full Text)
Nevşehir Mutfak Kültürü ve Yemekleri
I. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, Nevşehir, Turkey, 16 - 19 November 2011, vol.6, pp.151-176, (Full Text)
Geleneksel Bir Lezzet Olan Musakka Moussaka nın Türk ve Yunan Mutfak Kültürlerinde İncelenmesi
I. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.630-631, (Full Text)
Özel Bir Lezzet Kiraz Diblesi
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.562-563, (Full Text)
Türk Mutfağında Geleneksel Etli Meyve Yemekleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Yüzüncüyıl Üniversitesi, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.565-569, (Full Text)
Unutulan Bir Lezzet Bastırma
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.823-825, (Full Text)
Üniversite Öğrencilerinin Boş Zamanlarını Değerlendirme Faaliyetlerinin Sosyoekonomik Boyutu Üzerine Bir İnceleme
17. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi, Sakarya, Turkey, 1 - 03 September 2008, pp.1, (Full Text)
Books
46
Balık ve Deniz Ürünleri
in: Meyhane İhtisas Kitabı A’dan Z’ye Meyhane: Nedir, Nasıl Çalışır?, Zat Erdir, Aras A. Nilhan, Öncüoğlu Engin, Kutluoğlu Onur, Şumnu Umut, Meriç Murat, Editor, Anason İşleri Kitapları, İstanbul, pp.283-300, 2022
Eskişehir
in: Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.448-458, 2021
Eskişehir
in: Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.448-458, 2021
Ankara
in: Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.427-437, 2021
Gıda,Tarih ve Kültür
in: Gıda Felsefesi, Doğan Murat, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.29-42, 2021
Brezilya ve Türk Mutfaklarının Benzerlikleri ve İki Kültürde Kahve
in: Dünya Siyasetinde Latin Amerika 4, Ermağan İsmail, Tahsin Emine, Tekin Segâh, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.577-594, 2021
Sürdürülebilir Gastronomide Yöresel Mutfakların Rolü ve Örnekler
in: Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, pp.46-73, 2020

Türk Mutfağında Deniz Ürünleri ile Hazırlanan Yemekler
in: Uygulamalı Türk Mutfağı, Şahin Perçin Nilüfer, Uçuk Ceyhun, Editor, Nobel Yayıncılık, Ankara, pp.196-207, 2020
Bilim ve Yenilikçi Teknolojilerin Sürdürülebilir Gastronomiye Etkileri
in: Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, pp.22-44, 2020

Gastronomide Dinsel Kültürün Etkileri
in: Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Avcıkurt Cevdet, Sarııoğlan Mehmet, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.71-83, 2019
Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri
in: Karaman Araştırmaları-II, Muşmal Hüseyin, Yüksel Erol, Kapar Mehmet Ali, Editor, Palet Yayınları, Konya, pp.231-245, 2019
Malatya: Analı Kızlı
in: Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık Y Melehat, Çeik Samet, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.299-303, 2019
Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin
Oğlak Yayıncılık, İstanbul, 2018
Mutfak Uygulamaları İşletme ve Eğitim Rehberi
Detay Yayıncılık, Ankara, 2018
Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları
in: Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Yemek Kültürü, Zülfkar-Aydın, Mükerrem Bedizel Aydın, Ravza, Editor, Mahya Yayınları 61, İstanbul, pp.375-391, 2018
Türk Aşçılık Tarihi
in: Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editor, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, pp.755-780, 2018
Başlıca Besin Grupları
in: Beslenmenin Temel İlkeleri, Atkoşar Zeki, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, pp.106-127, 2018
Türkiye’de Kış Turizminin Başladığı Yer: Uludağ
in: Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editor, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, pp.263-296, 2018
Başlıca Besin Grupları
in: Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, pp.106-127, 2017
Sonuç Yerine
in: Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir Osman, Kurnaz Alper, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.169-170, 2017
Mengen, Aşçılık ve Eğitim
in: Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir, Osman Kurnaz, Alper, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.27-33, 2017
Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
in: Türk Mutfak Kültürü, Arıkan, Alev Dündar, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2149, Eskişehir, pp.106-139, 2017
Geleneksele Dönüşün Öyküsü: Slow Food
in: Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz Hakan, Editor, Detay Yayıncılk, Ankara, pp.193-212, 2016
Yemekler Uygulama Örnekleri
in: Osmanlı Mutfağı, Bilgin Arif, Önçel Sibel, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.94-120, 2016
Mutfağın Planlanması ve Kurulumu
in: Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önçel, Sibel, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3403, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2255, Eskişehir, pp.26-58, 2016
İskandinav ve Rus Mutfağı
in: Dünya Mutfakları-I, Yılmaz, Hakan, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3309, Eskişehir, pp.120-147, 2016
Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Kurumları
in: Yiyecek Endüstrisinde Trendler, Özdoğan, Osman N., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.83-96, 2016
Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
in: Türk Mutfak Kültürü, Arıkan Alev, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Eskişehir, pp.106-139, 2016
Gelir ve Maliyet Kontrolü
in: Yiyecek İçecek Yönetimi, Sezerel Hakan, Doğdubay Murat, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, Eskişehir, pp.146-173, 2016
Yiyecek İçecek Sektörü İçin Mesleki İngilizce Vocational English For Food And Beverage Sector
Beta Basım Yayım, Ankara, 2015
Turizm işletmelerinde yiyecek içecek yönetimi
grafiker, Ankara, 2015
Yiyecek ve İçecek Bölümü Mutfak Planlaması
in: Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi El Kitabı, Murat Doğdubay, Editor, Grafiker Yayınları, pp.101-123, 2015
Baslıca Besin Grupları
in: Beslenmenin Temel İlkeleri, ATKOŞAR ZEKİ, Editor, T.C. ANADOLU ÜNIVERSITESI YAYINI, pp.106-128, 2015
Kitabın tüm bölümleri
in: Yiyecek İçecek Sektörü İçin Mesleki İngilizce Vocational English for Food Beverage Sector, Ebru Erke, Editor, Beta Basım Yayım, pp.1-149, 2015
Yasin Sucukları
in: Dünden Bugüne Eskişehir’deki 14 İşletmenin Öyküsü, Kozak, Nazmi, Editor, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, pp.243-254, 2013
Gelir Kontrolü
in: Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, Eskişehir, pp.170-190, 2012
Yiyecek İçecek Sektörü
in: Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, pp.2-23, 2012
Yiyecek İçecek Bölümünde Planlama
in: Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editor, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, pp.24-47, 2012
Yokluğun ve Açlığın Yarattığı Beslenme
in: Açlık, Aras, Nilhan, Editor, Metro Kültür Yayınları Gastro Dizisi V, İstanbul, pp.129-142, 2011

Metrics
Publication (WoS)
2
Publication (Scopus)
5
Citation (WoS)
1
H-Index (WoS)
1
Citation (Scopus)
5
H-Index (Scopus)
1
Citation (Scholar)
491
H-Index (Scholar)
11
Citation (TrDizin)
53
H-Index (TrDizin)
5
Citation (Sobiad)
434
H-Index (Sobiad)
11
Citation (Sum Other)
112
Project
26
Thesis Advisory
2