Biyografi
Güldemir, Mengen Anadolu Aşçılık Meslek
Lisesi’nde okudu. Ardından bu işin araştırma-geliştirme ve en önemlisi öğretme
ihtiyacını hissederek Selçuk Üniversitesi, Aile Ekonomisi ve Beslenme
Öğretmenliği lisans programını tamamladı. Üniversite eğitimi boyunca tiyatro,
fotoğrafçılık gibi toplulukların etkinliklerinde aktif rol aldı. Aynı
üniversitenin Arap Dili ve Edebiyatı yandal programını bitirdi. Devamında
Osmanlı Türkçesi dersleri aldı. Aynı üniversitenin Beslenme Eğitimi yüksek lisans
programını “Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt
Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması” tezi ile tamamlayarak, bilim uzmanı oldu.
Doktora derecesini “Klasik ve Modernleşen
Osmanlı Yemekleri ve Günümüze Uyarlanması” tezi ile Anadolu
Üniversitesi'nden aldı. Yüksek lisans eğitiminde değişim öğrencisi olarak,
Kopenhag/Danimarka, Suhr's Metropolitan Üniversitesi’den dersler aldı ve
çeşitli sebeplerle farklı ülkelerde bulundu.
Evli olan Güldemir, Anadolu
Üniversitesi’nde doçent olarak çalışıyor. “Bir
Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin” isimli bir kitabı ve meslekî
alanları ile ilgili tamamlanmış çalışmaları olmakla beraber; hâlen mutfak
kültürü, yeme-içme eksenli araştırmalarda bulunuyor, bundan mutluluk duyuyor…
Duyurular & Dokümanlar
Bu etkinlikte ülkemizin özellikle uluslararası temsillerinde söz sahibi Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram ÖZREK ile Milli Takım Direktörü Abdi GÜNDÜZ ve Artistik Milli Takım Kaptanı Erdal ELVEREN federasyonu ve milli takımı seminer salonunda kısaca tanıtacak ve soruları cevaplayacaklardır.
Ardından mutfakta modernd ve pratik tekniklerle çeşitli uygulamalar, sunumlar ve tadımlar gerçekleştirilecektir.
Dr. Nevin Halıcı gerek araştırmaları, gerek kitapları ve diğer eserleri, gerekse yurt içi ve dışı sayısız etkinlikteki sunumlarıyla Türk mutfağı denilince akla gelen ilk isim konumundadır. Nitekim Alan DAVİDSON'un “Petits Propos Culinaires”de kendisinden "Türk mutfağına bahşedilmiş bir ilahe" olarak bahsetmesi durumu özetlemiş oluyor.
Bu etkinlikte Halıcı’nın kısa Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı bildirisi akabinde soru ve cevaplar ile söyleşi yapılacaktır.
Bu söyleşiyi yemek ile ilgili ulusal ve uluslararası etkinliklerde söz sahibi, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram ÖZREK modere edecektir.
@alanyauniv Türkiye'de Mutfak Kültürü konularında çalışmaları olan Doç. Dr. Osman GÜLDEMİR, 18 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 11:00'de "Mutfak Kültürünün Değişimi" konusunda bir webinar verecektir. Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde gerçekleştirilecek etkinlik, katılmak isteyen herkese açıktır.
Katılım linki: https://meet.google.com/akg-adqg-tke
Yemek hiçbir zaman yalnızca yemekten ibaret olmadı. Bu bilinen bir gerçek.
Fakat gastronomi dünyası şimdiye kadar sırtını döndüğü değişen ekonomik dengeye, salgın hastalıklara, teknolojik gelişmelere ve tüketicinin yeni sosyalleşme mecrası olan dijital gastronomi kavramına hiç olmadığı kadar ilgili. Bu yeni dünya bundan sonra neleri tadacağımıza, dahası neleri yememiz gerektiğine dair bize yol gösterici nitelikte.
Son yıllarda birçok şef ve akademisyen arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz gastronomi alanında ülkemizin en büyük sosyal sorumluluk projesi olan “Ulusal Aşçılık Kampı” ve yine gastronomi alanında ülkemizin uzun soluklu projesi unvanını taşıyan “Bir Aşçının Dünlüğü” söyleşileri ile 20.000'den fazla gastronomi ve aşçılık bölümü öğrencileriyle aynı havayı soluduk. Bu süreçte yalnızca şeflerin gözünden değil, öğrencilerin, akademisyenlerin, tedarikçilerin ve yatırımcıların gözünden başka bir dünyaya tanıklık ettik. Kazanım sağladığımız yeni fikirlerin her biri ayrı bir proje niteliğindeydi ve biz bu fikirlerin kaynaklarını birleştirme yolunu seçtik. Kaynakların birleştiği bu yolun yarattığı arzu, gastronomi dünyasının yarınları için bir araya gelmek arzusuyla birleşti.
Bu sebeple gerçekleştirmeyi planladığımız "Culinary Forum" bu arzuların daha da genişleyip amaç haline dönüştüğü çok yönlü ve vizyoner bir proje olma yolunda ilerlemektedir.
Türkiye de büyüyen gastronomi trendi ve bunun beraberinde Gastronomi eğitiminin daha kaliteli olarak artması, üniversitelerdeki gastronomi ve aşçılık bölümlerinin gün geçtikçe de büyümesine neden oldu. 2016 yılında YÖK tercih sıralamasına göre toplam 136 olan bölüm sayısı, 2021 yılında 2,5 kat artarak 344 e ulaşmış oldu. Bu sayılar göz önüne alındığında 2021 yılında bu bölümlerde eğitim görecek öğrenci sayısı 75.000-80.000 arası olması öngörülmekte. Bu büyük geleceğin ve gücün farkında olmak ve bu süreçte hayat boyu öğrenme ve kendini geliştirme üzerine kurulu bir sektörde çalışan meslektaşlarımıza, sektörümüze, en önemlisi de Türkiye Gastronomisine katkı sağlayabilmek adına "Culinary Forum - Education" organizasyonunu 5000'den fazla aşçılık & gastronomi bölümleri akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirdik.
Bu yıl da Nirvana Cosmopolitan Hotel Antalya’da 4 - 5 Aralık 2023’de gerçekleştirilecek "Culinary Forum - Connection" yerli ve yabancı, ilham veren konuşmacıları ve 5000’den fazla misafiri ağırlayacak.
Organizasyonumuza tüm sektör paydaşlarını bekliyoruz.
İnternet sayfası: https://culinaryforum.org/
Kayıt: https://inv-culinary.web.app/invitation
04 Kasım
Cumartesi günü
14:00-15:00
aralığında
40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda olacağım.
TÜYAP
Beylikdüzü
Salon 7
Stand No 760
Bekleriz
efenim….
.
.
.
.
.
.
#40UluslararasıİstanbulKitapFuarı
#Tüyap #İstanbulKitapFuarı #KitapFuarı #Oğlak #OğlakKitap #OsmanGüldemir
#BirOsmanlıYemekYazmasıKitabütTabbahin #OsmanlıMeyveliEtYemekleri #Kitap #İmza
#Aşçı #Aşçılık #Gastronomi #GastronomiVeMutfakSanatları
#AşçıOlmakYaDaOlmamak
Workshop: Sustainable Turkish Cuisine (Local Products)
Sürdürülebilir Türk Mutfağı Atölyesi (Yerel Ürünler)
👨🍳
Bahar GÜLBEYAZ REÇBER
Ekol Food & Ekol Anatolia Pazarlama Müdürü
Levent DEMİRÇAKMAK
Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. & Ekol Anatolia Marka Yöneticisi
Enes İŞCAN
Ekol Food Eğitmen Şefi
Not: Etkinlik yabancı öğrenci ve ilgililere yönelik olacağı için Türkçe-İngilizce tercümeyle gerçekleşecektir.
Tarih: 25 Ekim 2023 Çarşamba
Saat: 12:00-18:00
Yer: Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu, Ocak Mutfağı, Yunus Emre Kampüsü, Tepebaşı, Eskişehir
.
.
.
#Aşçı #Aşçılık #Gastronomi #GastronomiVeMutfakSanatları #AşçıOlmakYaDaOlmamak #SürdürülebilirTürkMutfağı #TürkMutfağı #YerelGıdalar #EkolFood #EkolAnatolia #AnadoluÜniversitesi #EskişehirMeslekYüksekokulu #AşçılıkProgramı
Tepebaşı Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Metro, GastronoMetro ve Noemie işbirlikleriyle "Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi".
👨🍳
4-5 Temmuz, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu.
Tez Dosyaları
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2011 - 2019
2011 - 2019Doktora
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye
2008 - 2010
2008 - 2010Yüksek Lisans
Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli), Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Selçuk Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Çocuk Gelişimi Ve Ev Yönetimi Eğitimi Bölümü, Türkiye
2006 - 2007
2006 - 2007Lisans Yandal
Selçuk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Arap Dili Ve Edebiyatı Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
Klasik ve modernleşen Osmanlı yemekleri ve günümüze uyarlanması
Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr)
2010
2010Yüksek Lisans
Osmanlı yemek yazması Kitabüt Tabbahin’xxin günümüze uyarlanması
Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Latvian language learning module & Latvian cultural canon module, Summer School
Diğer
Daugavpils Üniversitesi
2024
2024Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi / Supporting the Creative Economy
Yenilikçilik
Brtish Council & Cultural Associates Oxford with partnership Culture Unleashed
2023
2023Speak English Professionally: In Person, Online & On the Phone an online non-credit course authorized by Georgia Institute of Technology
Yabancı Dil
Coursera
2022
20222022 Yılı Güncellenen Birim İç Değerlendirme Eğitimi
Kalite Yönetimi
Anadolu Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü
2022
2022Fundamentals of open Access
Mesleki Eğitim
Elsevier Researcher Academy
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi
Akademik Unvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2019 - 2022
2019 - 2022Dr. Öğr. Üyesi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2018 - 2019
2018 - 2019Öğretim Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2015 - 2018
2015 - 2018Öğretim Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
2013 - 2015
2013 - 2015Öğretim Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2011 - 2013
2011 - 2013Öğretim Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Harmancık Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorMYO Müdürü
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorRektörlük Kalite Komisyonu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, REKTÖRLÜK
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorUygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, TÜRK DÜNYASI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU
2022 - 2023
2022 - 2023Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2021 - 2022
2021 - 2022Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2021 - 2022
2021 - 2022Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, TÜRK DÜNYASI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2019 - 2020
2019 - 2020Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Akademi Dışı Deneyim
2009 - 2010
2009 - 2010Aşçı
Ticari Kuruluş (özel), La Vento, Fields, Mutfak, Aşçı
2009 - 2010
2009 - 2010Aşçı
La Vento, Fields, Kopenhag/Danimarka, Aşçı
2008 - 2008
2008 - 2008Stajyer Öğretmen
Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi, Stajyer Öğretmen
2006 - 2006
2006 - 2006Stajyer Öğretmen
Alaaddin İlköğretim Okulu, Stajyer Öğretmen
2005 - 2006
2005 - 2006Stajyer Öğretmen
Cemile Erkunt İlköğretim Okulu, Stajyer Öğretmen
2005 - 2005
2005 - 2005F&B Servis Elemanı
Rixos Konya, F&B Servis Elemanı
2005 - 2005
2005 - 2005F&B Servis Elemanı
Hilton Konya, F&B Servis Elemanı
2000 - 2004
2000 - 2004Otel Sorumlusu
Mengen And. Aşçılık Mes. Lisesi Uygulama Oteli, Otel Sorumlusu
2003 - 2003
2003 - 2003Stajyer Aşçı
Otel Villa Daffodil, Stajyer Aşçı
2002 - 2002
2002 - 2002Stajyer Aşçı
Club Alibey Tatil Köyü, Stajyer Aşçı
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Tez
Osmanlı Mutfağı Araştırmaları
Seminer
Uzmanlık Alan Dersi
Yiyecek İçecek Sosyolojisi
Lisans
Osmanlı Mutfağı
Bitirme Projesi
Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
Türk Mutfak Kültürü
GMS453 Dünya Mutfakları I
TRZ408 - Endüstriye Dayalı Proje Çalışması - F -
GMS210 - Temel Mutfak Teknikleri II - A -
GMS101 (A) Mutfağa Giriş
GMS352 - Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - B -
THU203(C) Topluma Hizmet Uygulamaları
GMS301 (B) Mutfak Uygulamaları I
GMS302 - Mutfak Uygulamaları II - B -
GMS209 (A) Temel Mutfak Teknikleri I
TRZ277 Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
GMS301 (A) Mutfak Uygulamaları I
GMS302 - Mutfak Uygulamaları II - A -
THU203 - Topluma Hizmet Uygulamaları - C -
GMS352 - Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - A -
THU203 (E) Topluma Hizmet Uygulamaları
GMS 302 (B) Mutfak Uygulamaları II
Topluma Hizmet Uygulamaları
GMS 302 (A) Mutfak Uygulamaları II
Mutfak Uygulamaları I
TRZ408 (V) Endüstriye Dayalı Proje Çalışması
Ön Lisans
Türk Mutfağı
Osmanlı Mutfağı
Mutfak Kültürü ve Yemekleri Araştırması
Topluma Hizmet Uygulamaları
Topluma Hizmet Uygulamaları - D
Aşçılığa Giriş
Ziyafet Mutfağı
EİŞ202(B) İşyeri Uygulaması
THU201(D) Topluma Hizmet Uygulamaları
EİŞ204(B) İşyeri Eğitimi
AŞÇ116(A) Pişirme Yöntemleri I
EİŞ202 İşyeri Uygulaması
TRZ277 Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
AŞÇ218 Mönü Planlaması
AŞÇ217 Pişirme Yöntemleri II (A)
AŞÇ227 Yemek Yazarlığı
EİŞ204 İşyeri Eğitimi
AŞÇ240(C)Mutfak Kültürü ve Yemekleri Araştırması
AŞÇ217(A) Pişirme Yöntemleri II
AŞÇ229 (B) ZİYAFET MUTFAĞI
AŞÇ229 (A) ZİYAFET MUTFAĞI
AŞÇ116 Pişirme Yöntemleri I
AŞÇ120 İşlevsel Besinler
AŞÇ118(B) Osmanlı Mutfağı
TRZ277 - Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
AŞÇ118(A) Osmanlı Mutfağı
AŞÇ116 - Pişirme Yöntemleri I
AŞÇ229 (A) Ziyafet Mutfağı
AŞÇ118 - Osmanlı Mutfağı - A -
AŞÇ229 (B) Ziyafet Mutfağı
AŞÇ118 - Osmanlı Mutfağı - B -
TRZ277 Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
AŞÇ227 Yemek Yazarlığı
AŞÇ110 Osmanlı Mutfağı
Yemek Yazarlığı
Ziyafet Mutfağı
Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Kültürü ve Yemekleri Araştırması
Yaratıcı Mutfak Uygulamaları-II
Ziyafet Mutfağı
Yaratıcı Mutfak Uygulamaları-I
Culturel Diversity and Communication
İŞLEVSEL BESİNLER
Osmanlı Mutfağı
Yemek Yazarlığı
MUTFAK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ
Pişirme Yöntemleri II
Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemleri I
Mutfak Organizasyonu
Mutfak Ürünleri
Turizm Ekonomisi
Mutfak Planlama
Yöresel Mutfaklar
Mesleki Yabancı Dil II
İşyeri Eğitimi I
Mutfak Çeşitleri
Mesleki Yabancı Dil I
Osmanlı Mutfağı
İşlevsel Besinler
Mutfak Tarihi ve Kültürü
Yiyeceklerde Muhafaza
Fırın ve Güveç Kebabları
Mesleki Uygulama I
Mutfak Hizmetleri Planlaması
Soğuk Mutfağı
Menü Planlama
Yiyecek İçecek Hazırlama Teknikleri II
Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü
Mesleki Uygulama II
Türk Mutfağı
Mutfak Teknikleri
Yönetilen Tezler
2025
2025Yüksek Lisans
Seçili Osmanlı Turşularının Duyusal Açıdan Değerlendirilmesi
Güldemir O. (Danışman)
H.KAVAS(Öğrenci)
2023
2023Doktora
SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS BAĞLAMINDA GASTRONOMİK PRATİKLERİN İRDELENMESİ: MENTEŞE ÖRNEĞİ
Bekar A., Güldemir O. (Eş Danışman)
E.ZAĞRALI(Öğrenci)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Osmanlı Mutfak Kültürüne Disiplinlerarası Bir Bakış: Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
Armutoğlu İ., Güldemir O.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, sa.4, ss.2737-2758, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024Osmanlı Kadınları Ne Pişiriyor Son Yıllardan Karşılaştırmalı Örnekler
Ulu S. T., Güldemir O.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.7, sa.4, ss.917-928, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
2023Geleneksel Bir Yemek: Marul Yoğurtlaması
Güldemir O.
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.121-132, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022An Adaptation Model for Historical Dishes: Ottoman Case Study TARIHÎ YEMEKLERI UYARLAMA MODELI: OSMANLı ÖRNEĞI
Güldemir O.
Kadim
, sa.4, ss.77-97, 2022 (Scopus)
2022
2022Seçili Osmanlı yemeklerinin maliyeti ve besin değeri
Güldemir O., Şallı G., Yıldız E., Tugay O., Çelik Yeşil S.
Manas Journal of Social Studies
, cilt.11, sa.2, ss.815-835, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Investigation on the effects of cooking methods on anti-inflammatory and antioxidant activities of five mostly consumed vegetables in winter
İduğ T., Hızlı Güldemir H., Şen A., Güldemir O.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, cilt.6, sa.1, ss.182-188, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Baklava Recipes from the Greek King Otto I to the Present
Güldemir O.
Athens Journal of Mediterranean Studies
, cilt.8, sa.2, ss.93-106, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Turkish Terms and Techniques in Today's Culinary Culture
Güldemir O., Özdemir S. S.
FOLKLOR/EDEBIYAT-FOLKLORE/LITERATURE
, cilt.28, sa.1, ss.183-200, 2022 (ESCI)
2021
2021Bringing fruity meat dishes of Ottoman cuisine into businesses
Güldemir O., Tugay O., Şallı G., Yıldız E., Çelik Yeşil S.
Journal of Ethnic Foods
, cilt.8, sa.1, 2021 (Scopus)
2021
2021Exploring Culinary Creativity: Clean Plate Example
YÜZÜNCÜYIL K. S., GÜLDEMİR O.
Anadolu Akademi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.207-219, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Unger, Friedrich. Şark Şekerciliği
Güldemir O.
Kadim
, cilt.0, sa.2, ss.187-191, 2021 (Scopus)
2021
2021ŞALGAM VE KANJİ: KÜLTÜRLERARASI BİR ÜRÜN OLARAK FERMENTE SİYAH HAVUÇ İÇECEKLERİ
Özdemir S. S., Güldemir O.
MOTIF ACADEMY JOURNAL OF FOLKLORE
, cilt.14, sa.35, ss.1074-1091, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Different Types of Plant-Based Fiber in a Protein-Containing Meal During Satiety and Hunger States: A Randomized Controlled Trial
Hızlı Güldemir H., Türken Ş., Güldemir O.
Journal of Health, Medicine and Nursing
, sa.85, ss.80-88, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Gıda Tüketiminde Yerel, Millî ve İthal Ürünler
Güldemir O.
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.7, sa.4, ss.592-612, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Classroom Teachers’ Attitudes to Nutrition Education and the School Food Environment: An Online Survey in Turkey
Aktaş N., Contento I. R., Güldemir O., Koch P. A.
Journal of Health, Medicine and Nursing
, sa.75, ss.71-78, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Associate Degree Program in Cookery, Eskişehir Vocational School, Anadolu University
Güldemir O.
Journal of Tourism, Leisure and Hospitality
, cilt.2, sa.1, ss.43, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Koca Ustadan Issız Adama Türkiye’de Aşçılık Mesleğinin Değişimi
Güldemir O., Akarçay E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.2, ss.896-914, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Gastronomiye Çok Disiplinli Bakış: Lisansüstü Tezlerine Yönelik Bir Değerlendirme
ACAR D., GÜLDEMİR O., AKSÖZ E. O.
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.21, ss.535-558, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Yetişkin Bireylerin Toplu Beslenme Alanlarındaki Tabak Artığı ile Diyet Kalite İndeksi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
Hızlı Güldemir H., Sezer F. E., Güldemir O.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.1, ss.467-477, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
2018Evaluation of Products in Menus in Terms of Nutritional Facts: Eskişehir Sample
Güldemir O., Yayla Ö., Önçel S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, sa.4, ss.448-462, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Geographical exploration of vegan dishes from Turkish cuisine
Önçel S., Güldemir O., Yayla Ö.
Geojournal of Tourism and Geosites
, cilt.23, sa.3, ss.824-834, 2018 (Scopus)
2018
2018Türk Mutfağı’nda Kahvaltıda Tüketilen Çorbalar ve İllere Göre Dağılımı
GÜLDEMİR O., DEMİR G., IŞIK N.
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , sa.39, ss.56-66, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Factors affecting the success of internationally awarded Turkish chefs
Eren S., Güldemir O.
Journal of Human Sciences
, cilt.14, sa.3, ss.2409-2416, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Ilgın Mutfak Kültürü ve Yemekleri
IŞIK N., KILIÇARSLAN A., GÜLDEMİR O., ÖNAY DERİN D., BARI N.
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.0, sa.38, ss.86-94, 2017 (Hakemli Dergi)
2015
2015The Practices on Cooking and Safekeeping of The Milk and Milk Products’ of Housewives Living in Tokat City Centre
Işık N., Önay Derin D., Güldemir O., İlknur G.
INTERNATIONAL PEER-REVIEWED JOURNAL OF NUTRITION RESEARCH
, cilt.3, sa.2, ss.1-17, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
2014Parmakların Okuduğu Menü Braille Alfabesi İle Bir Model Önerisi
GÜLDEMİR O., SAATCI G.
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi , sa.2, ss.20-32, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Osmanlı pilavları diyette nasıl kullanılır?
Güldemir O.
The American Society for Nutrition (ASN) Annual Meeting, NUTRITION 2024, Illinois, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Haziran - 02 Temmuz 2024, cilt.8, sa.2, ss.55-56, (Özet Bildiri)
2024
2024Ilgın’ın Özgün Bir Mutfak Değeri: Yazma
Uçgun D., Güldemir O., Işık N.
II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Bitlis, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2024
2024Tarihin Kilerinden Bir Türk Mutfağı Mirası: Patlıcan Turşusu
Kavas H., Güldemir O.
VIII. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Şırnak, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.191-192, (Özet Bildiri)
2024
2024Sağlıklı Besin Hazırlama İlkeleri
GÜLDEMİR O.
Dünya Obezite Günü Sempozyumu, Eskişehir, Türkiye, 05 Mart 2024, (Özet Bildiri)
2023
2023Afet Mutfağı Menülerinin Günlük Besin İhtiyaçlarını Karşılamasının Değerlendirilmesi
Güldemir O.
14th European Nutrition Conference FENS2023, Belgrade, Sırbistan, 14 - 17 Kasım 2023, cilt.91, ss.212, (Özet Bildiri)
2022
2022Mutfak, Kültür ve Gastronomi Turizmi
GÜLDEMİR O.
I. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Bitlis, Türkiye, 8 - 10 Haziran 2022, ss.1-4, (Özet Bildiri)
2022
2022Kabak tatlısında sönmüş kireç suyu (kalsiyum hidroksit) kullanımının tat algısına etkisi
Güldemir O., Özdemir S. S.
EUROSENSE 2022: A Sense of Earth 10th European Conference on Sensory and Consumer Research, Turku, Finlandiya, 13 Eylül 2022, ss.313, (Özet Bildiri)
2022
2022Marul Yoğurtlaması
GÜLDEMİR O.
II. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Tez danışmanlık süreci: etik ilkeleri belirlemeye yönelik nitel araştırma
VURAN S., APAYDIN F., OLÇAY S., ÖZDEMİR O., GÜLDEMİR O., YÜKSEL AKGÜN E.
AKETDER 1. Etik Araştırmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Bir Osmanlı İftarının Enerji ve Besin Değeri
GÜLDEMİR O.
Her Yönüyle Ramazan’da Beslenme Webinar Programı, İstanbul, Türkiye, 22 Nisan 2022, (Özet Bildiri)
2021
2021Baklava Recipes from the Greek King Otto I to the Present
GÜLDEMİR O.
14th Annual International Conference on Mediterranean Studies, Atina, Yunanistan, 29 - 30 Mart 2021, ss.18-19, (Özet Bildiri)
2020
2020Geçmişten Günümüze Yeme-İçme Değişimi
GÜLDEMİR O.
Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi-Eatoloji Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 18 Aralık 2020, ss.34-35, (Özet Bildiri)
2019
2019Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri
PETEK ASLAN F., GÜLDEMİR O., IŞIK N.
Karaman Sempozyumu, Karaman, Türkiye, 20 - 22 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Aksaray Mutfak Kültürü ve Yemekleri
GÜLDEMİR O., IŞIK N.
IV. Uluslararası Aksaray Sempozyumu, Aksaray, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, ss.230-251, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Pastry (Borek) Culture in Uzbek Tatars: Böğrüdelik Village Sample
KAYA N. N., GÜLDEMİR O., IŞIK N.
IV. International Tourism Congress-ITC 2019, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.336-337, (Özet Bildiri)
2019
2019Nutritional Evaluation of Kitabut Tabbahin Which is an Ottoman Cook Book (19th Century Manuscript)
GÜLDEMİR O.
Annual conferenceof the Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)
2018
2018Fats and Their Effects on Food Intake
HIZLI GÜLDEMİR H., GÜLDEMİR O., BÜYÜKUSLU N.
The 3rd International and 15th Iranian Nutrition Congress, Tahran, İran, 19 - 21 Aralık 2018, ss.70, (Özet Bildiri)
2018
2018Gastronomi ile İlgili Lisansüstü Tezlerin Genel Profiline Yönelik Bir Değerlendirme
GÜLDEMİR O., ACAR D., AKSÖZ E. O.
III. Uluslararası Turizm Fuarı (Gastronomi Zirvesi-Gastronomi Kongresi), Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, cilt.21, ss.535-558, (Özet Bildiri)
2017
2017Geleneksel Türk Mutfağında Kullanılan Çiçekler
IŞIK N., URBAŞ C., GÜLDEMİR O., AKTAŞ N.
International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, ss.954-969, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Evaluation of Products Located in Menus in Terms of Nutritional Facts
ÖNÇEL S., YAYLA Ö., GÜLDEMİR O.
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Vegan Vegetarian Dish Samples from Turkish Cuisine
YAYLA Ö., ÖNÇEL S., GÜLDEMİR O.
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi
GÜLDEMİR O., AKARÇAY E.
8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
2015
2015Central Asian Turkish Cuisine (Orta Asya Türk Mutfak Kültürü)
GÜLDEMİR O., IŞIK N.
IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, İtalya, 7 - 11 Eylül 2015, ss.247-254, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015A Migrant Village in Eskişehir İdrisyayla Traditional Cuisine and Its Spatial Impacts (Eskişehir de Bir Göçmen Köyü İdrisyayla Gelenksel Mutfak Kültürü ve Mekânsal Etkileri)
EKİMCİ B. G., GÜLDEMİR O.
IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, İtalya, 7 - 11 Eylül 2015, ss.305-314, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Gastronomi
GÜLDEMİR O.
2. Bursa Turizm Zirvesi, Bursa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları
GÜLDEMİR O., SANDIKÇIOĞLU T., IŞIK N.
International Congress On Ottoman Studies, Sakarya, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2014
2014Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi
GÜLDEMİR O., SAATCI G.
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Reflections of Tourism Business’ Environmental Awareness to the Journals
ÇİÇEK D., GÜLDEMİR O.
V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
2014The Food and Beverage Rituals Related with Childbirth in the Turkish Culture
GÜLDEMİR O., IŞIK N.
V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St. Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
20141888’den Günümüze Hacı Abdullah Lokantası
GÜLDEMİR O.
III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.745-757, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Bir Kurum Tarihi Çalışması Örneği Olarak Yasin Sucukları
GÜLDEMİR O., BAYRAKCI S.
III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.733-744, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Orta Asya’dan Cumhuriyet Dönemine Türk Mutfağındaki Yemeklerin Değişimi: Yazılı Kaynaklar Üzerinden Bir Değerlendirme
GÜLDEMİR O.
VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.346-358, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Keş A Traditional Dried Yogurt (Keş Geleneksel Bir Yoğurt Kurusu)
GÜLDEMİR O., IŞIK N.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus [2. Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu], Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.133, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Classroom Teachers Attitudes towards Nutrition Education and the School Food Environment An Online Survey in Turkey
AKTAŞ N., CONTENTO I. R., GÜLDEMİR O., KOCH P.
Society for Nutrition Education and Behavior 2013 Annual Conference, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Ağustos 2013, cilt.45, ss.61-62, (Özet Bildiri)
2012
2012Sokaklardan Evlere Termiye
GÜLDEMİR O., TOSUN DENİZ F., IŞIK N.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.549-551, (Özet Bildiri)
2010
2010Tatlara Tat Katan Kabuk Tarçın Osmanlı Mutfağındaki Yeri
GÜLDEMİR O., IŞIK N.
1. Türk Mutfak Kültürü Sempozyumu (Osmanlı Mutfak Kültürü), Bilecik, Türkiye, 14 - 15 Ekim 2010, ss.311-334, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Nevşehir Mutfak Kültürü ve Yemekleri
GÜLDEMİR O., IŞIK N.
I. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 16 - 19 Kasım 2011, cilt.6, ss.151-176, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Geleneksel Bir Lezzet Olan Musakka Moussaka nın Türk ve Yunan Mutfak Kültürlerinde İncelenmesi
GÜLDEMİR O., YALÇIN H., IŞIK N.
I. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.630-631, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Özel Bir Lezzet Kiraz Diblesi
GÜLDEMİR O., HALICI N.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.562-563, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Türk Mutfağında Geleneksel Etli Meyve Yemekleri
GÜLDEMİR O., HALICI N.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Yüzüncüyıl Üniversitesi, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.565-569, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Unutulan Bir Lezzet Bastırma
GÜLDEMİR O., IŞIK N.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.823-825, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Üniversite Öğrencilerinin Boş Zamanlarını Değerlendirme Faaliyetlerinin Sosyoekonomik Boyutu Üzerine Bir İnceleme
ERSOY QUADIR S., GÜLDEMİR O.
17. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Et Terkibāt Fî Tabhil- Hulviyyāt Eserinde Yer Alan Seçili Tariflerin Günümüze Uyarlanması
YILMAZ B. S., GÜLDEMİR O.
VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2022, ss.178-198, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
2024Osmanlı Mutfağında Murabbâ ve Elmasiye
Güldemir O.
Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka, Klasikten Moderne, BİLGİN ARİF,CAN ÖMER FARUK, Editör, VakıfBank Kültür Yayınları, İstanbul, ss.271-293, 2024
2023
2023Kımız
Güldemir O.
Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler, Gökhan Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.261-272, 2023
2023
2023Türk Mutfağının Son Yüzyıldaki Evrimi
Güldemir O., Yılmaz B. S.
Türkiye’de Gastronominin 100 Yıl, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan Dizisi-IX, Fügen DURLU ÖZKAYA,Menekşe CÖMERT, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.11-31, 2023
2023
2023Bir Osmanlı İftarının Enerji ve Besin Değeri
Güldemir O.
Her Yönüyle Ramazan’da Sağlıklı Beslenme, Ersoy Gülgün,Büyükuslu Nihal,Öztürk Rabia İclal, Editör, İstanbul Medipol Üniversitesi Yayınları, İstanbul, ss.185-196, 2023
2022
2022Osmanlı Meyveli Et Yemekleri
Güldemir O., Şallı G., Yıldız E., Tugay O., Çelik Yeşil S.
Oğlak Yayıncılık, İstanbul, 2022
2022
2022Balık ve Deniz Ürünleri
GÜLDEMİR O.
Meyhane İhtisas Kitabı A’dan Z’ye Meyhane: Nedir, Nasıl Çalışır?, Zat Erdir, Aras A. Nilhan, Öncüoğlu Engin, Kutluoğlu Onur, Şumnu Umut, Meriç Murat, Editör, Anason İşleri Kitapları, İstanbul, ss.283-300, 2022
2021
2021Eskişehir
GÜLDEMİR O., ZIVALI BİLGİN E., KAMAN G. S.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.448-458, 2021
2021
2021Eskişehir
GÜLDEMİR O., ZIVALI BİLGİN E., SARIKAYA G. S.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.448-458, 2021
2021
2021Ankara
GÜLDEMİR O., BÖLÜKBAŞ R.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.427-437, 2021
2021
2021Gıda,Tarih ve Kültür
GÜLDEMİR O.
Gıda Felsefesi, Doğan Murat, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.29-42, 2021
2021
2021Brezilya ve Türk Mutfaklarının Benzerlikleri ve İki Kültürde Kahve
GÜLDEMİR O.
Dünya Siyasetinde Latin Amerika 4, Ermağan İsmail, Tahsin Emine, Tekin Segâh, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.577-594, 2021
2020
2020Sürdürülebilir Gastronomide Yöresel Mutfakların Rolü ve Örnekler
GÜLDEMİR O.
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, ss.46-73, 2020
2020
2020Türk Mutfağında Deniz Ürünleri ile Hazırlanan Yemekler
GÜLDEMİR O.
Uygulamalı Türk Mutfağı, Şahin Perçin Nilüfer, Uçuk Ceyhun, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.196-207, 2020
2020
2020Bilim ve Yenilikçi Teknolojilerin Sürdürülebilir Gastronomiye Etkileri
GÜLDEMİR O.
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, ss.22-44, 2020
2019
2019Gastronomide Dinsel Kültürün Etkileri
GÜLDEMİR O.
Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Avcıkurt Cevdet, Sarııoğlan Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.71-83, 2019
2019
2019Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Petek Aslan F., GÜLDEMİR O., IŞIK N.
Karaman Araştırmaları-II, Muşmal Hüseyin, Yüksel Erol, Kapar Mehmet Ali, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.231-245, 2019
2019
2019Malatya: Analı Kızlı
GÜLDEMİR O.
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık Y Melehat, Çeik Samet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.299-303, 2019
2018
2018Mutfak Uygulamaları İşletme ve Eğitim Rehberi
ÖNÇEL S., GÜLDEMİR O., YAYLA Ö.
Detay Yayıncılık, Ankara, 2018
2018
2018Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları
GÜLDEMİR O., Sandıkçıoğlu T., IŞIK N.
Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Yemek Kültürü, Zülfkar-Aydın, Mükerrem Bedizel Aydın, Ravza, Editör, Mahya Yayınları 61, İstanbul, ss.375-391, 2018
2018
2018Türk Aşçılık Tarihi
GÜLDEMİR O.
Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.755-780, 2018
2018
2018Başlıca Besin Grupları
GÜLDEMİR O.
Beslenmenin Temel İlkeleri, Atkoşar Zeki, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.106-127, 2018
2018
2018Türkiye’de Kış Turizminin Başladığı Yer: Uludağ
EVREN S., GÜLDEMİR O.
Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.263-296, 2018
2017
2017Başlıca Besin Grupları
GÜLDEMİR O.
Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.106-127, 2017
2017
2017Sonuç Yerine
KURNAZ A., GÜLDEMİR O.
Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir Osman, Kurnaz Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.169-170, 2017
2017
2017Mengen, Aşçılık ve Eğitim
GÜLDEMİR O.
Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir, Osman Kurnaz, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.27-33, 2017
2017
2017Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
GÜLDEMİR O.
Türk Mutfak Kültürü, Arıkan, Alev Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2149, Eskişehir, ss.106-139, 2017
2016
2016Geleneksele Dönüşün Öyküsü: Slow Food
GÜLDEMİR O.
Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz Hakan, Editör, Detay Yayıncılk, Ankara, ss.193-212, 2016
2016
2016Yemekler Uygulama Örnekleri
GÜLDEMİR O.
Osmanlı Mutfağı, Bilgin Arif, Önçel Sibel, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.94-120, 2016
2016
2016Mutfağın Planlanması ve Kurulumu
GÜLDEMİR O.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önçel, Sibel, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3403, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2255, Eskişehir, ss.26-58, 2016
2016
2016İskandinav ve Rus Mutfağı
GÜLDEMİR O.
Dünya Mutfakları-I, Yılmaz, Hakan, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3309, Eskişehir, ss.120-147, 2016
2016
2016Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Kurumları
Güldemir O., Yıldız E.
Yiyecek Endüstrisinde Trendler, Özdoğan, Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-96, 2016
2016
2016Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
GÜLDEMİR O.
Türk Mutfak Kültürü, Arıkan Alev, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Eskişehir, ss.106-139, 2016
2016
2016Gelir ve Maliyet Kontrolü
GÜLDEMİR O.
Yiyecek İçecek Yönetimi, Sezerel Hakan, Doğdubay Murat, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, Eskişehir, ss.146-173, 2016
2016
2016Geleneksel Türk İçecekleri
GÜLDEMİR O.
İçecek Bilgisi, Yüncü, H. Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.90-112, 2016
2016
2016Üretim ve Servis Süreci
GÜLDEMİR O.
Yiyecek İçecek Yönetimi, Sezerel Hakan, Doğdubay Murat, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.112-145, 2016
2015
2015Yiyecek İçecek Sektörü İçin Mesleki İngilizce Vocational English For Food And Beverage Sector
Güldemir O., Yıldız E.
Beta Basım Yayım, Ankara, 2015
2015
2015Turizm işletmelerinde yiyecek içecek yönetimi
DOĞDUBAY M., AKGÜL V., GİRGİN G. K., YILMAZ H., BUCAK T., ÖZATA E., et al.
grafiker, Ankara, 2015
2015
2015Yiyecek ve İçecek Bölümü Mutfak Planlaması
GÜLDEMİR O.
Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi El Kitabı, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayınları, ss.101-123, 2015
2015
2015Baslıca Besin Grupları
GÜLDEMİR O.
Beslenmenin Temel İlkeleri, ATKOŞAR ZEKİ, Editör, T.C. ANADOLU ÜNIVERSITESI YAYINI, ss.106-128, 2015
2015
2015Kitabın tüm bölümleri
GÜLDEMİR O., YILDIZ E.
Yiyecek İçecek Sektörü İçin Mesleki İngilizce Vocational English for Food Beverage Sector, Ebru Erke, Editör, Beta Basım Yayım, ss.1-149, 2015
2013
2013Yasin Sucukları
GÜLDEMİR O., BAYRAKCI S.
Dünden Bugüne Eskişehir’deki 14 İşletmenin Öyküsü, Kozak, Nazmi, Editör, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.243-254, 2013
2012
2012Gelir Kontrolü
GÜLDEMİR O.
Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, Eskişehir, ss.170-190, 2012
2012
2012Yiyecek İçecek Sektörü
GÜLDEMİR O.
Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ss.2-23, 2012
2012
2012Yiyecek İçecek Bölümünde Planlama
GÜLDEMİR O.
Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ss.24-47, 2012
2011
2011Yokluğun ve Açlığın Yarattığı Beslenme
GÜLDEMİR O.
Açlık, Aras, Nilhan, Editör, Metro Kültür Yayınları Gastro Dizisi V, İstanbul, ss.129-142, 2011
Desteklenen Projeler
2025 - 2026
2025 - 2026
Eskişehire Özgü Coğrafi İşaretli Gıda Ürünlerinin Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Kapsamında Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Şallı G. (Yürütücü), Güldemir O., Durucasu R. R., Yıldız E., Tugay O.
2025 - 2026
2025 - 2026
Görev Temelli Dil Öğretiminde Yeni Bir Tat: Türkçe Öğretiminde Mutfak Uygulamaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Türker M. S. (Yürütücü), Yavaşlar E., Güleç E., Güldemir O., Şallı G., Doğan M., et al.
2025 - 2026
2025 - 2026
Isırgan Otu ve Türk Mutfağındaki Yeri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Eroğlu D.
2024 - 2026
2024 - 2026
6. Duyu Laboratuvarı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Taş Alicenap Ç. (Yürütücü), Bakan E., Arslan Y., Günkaya G., Güldemir O.
2023 - 2026
2023 - 2026
Menü Müdahaleleri ve Sosyal Pazarlama Stratejileri ile Kampüste Paydaşların Akdeniz Diyetine Uyumunu Geliştirmek
TÜBİTAK Uluslararası Çoklu İşbirliği Projesi
(Proje Özeti)
Dikmen D.(Yürütücü), Güldemir O.
2023 - 2024
2023 - 2024
Seçili Yemeklerin Kızılötesi Pişiriciyle Hazırlanması ve Tarif Kitapçığının Oluşturulması
Sanayi Tezleri Projesi
(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Şallı G.
2023 - 2024
2023 - 2024
Seçili Osmanlı Turşularının Duyusal Açıdan Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Kavas H.
2023 - 2024
2023 - 2024
Afet Mutfağı Menüsünün Günlük Beslenme Gereksinimlerini Karşılama Durumunun Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü)
2023 - 2023
2023 - 2023
Seçili Gıdaların Kızılötesi Pişiriciyle Hazırlanması ve Akrilamid, pH Tayini ile Sağlık Açısından Değerlendirilmesi
Sanayi Tezleri Projesi
(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Şallı G., Soyseven M., Arli G.
2022 - 2023
2022 - 2023
Türk Dünyasında Pilav
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Bilgin A., Keikha Shahinpour M. A.
2021 - 2022
2021 - 2022
Sındırgı Mutfak Kültürü ve Yemeklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Özdemir S. S.
2021 - 2022
2021 - 2022Marketlerde Satılan Tüketime Hazır Gıdaların Besin İçeriklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLDEMİR O. (Yürütücü), HIZLI GÜLDEMİR H.
2021 - 2021
2021 - 2021Tariften Duyusal Analiz Pratiklerine Gastronomi Uygulamaları ARGE Projesi
Sanayi Tezleri Projesi
GÜLDEMİR O., ŞALLI G.
2021 - 2021
2021 - 2021Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2
TÜBİTAK Projesi
GÜLDEMİR O., ŞALLI G.
2020 - 2021
2020 - 2021Tarihi Yemekleri Günümüze Uyarlama Modeli: Osmanlı Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLDEMİR O. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Osmanlı Mutfağındaki Meyveli Etli Yemeklerinin Yiyecek İçecek İşletmelerine Kazandırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Güldemir O. (Yürütücü), Yıldız E., Afşar A., Şallı G.
2019 - 2019
2019 - 2019
Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var!
TÜBİTAK Projesi
Güldemir O., Tekiner İ. H.
2017 - 2019
2017 - 2019Restoran değerlendirme sistemlerinin tüketiciler ve işletmeler açısından turizme katkıları: Bağımsız restoran değerlendirme sistemi (TABAND) geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DÜZ B., GÜLDEMİR O., ÇAKIR P. G., SEZGİN E. (Yürütücü), DEMİRAL G. N.
2017 - 2017
2017 - 2017Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılabilir Menü Formlarının Geliştirilmesi: Standart Tarifler, Besin Değerleri ve Fotoğraflar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAYLA Ö., GÜLDEMİR O., ÖNÇEL S. (Yürütücü)
2012 - 2016
2012 - 2016Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Çalışması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Güldemir O., Yetgin Akgün D., Yüncü H. R., Toker A., Zencir Çiftçi E., Evren S., et al.
2012 - 2016
2012 - 2016Türkiye Turizm Sözlü Tarih Çalışması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kozak N. (Yürütücü), Yüncü H. R., Metin T. C., Güldemir O., Akoğlan Kozak M., Çiçek D., et al.
2014 - 2015
2014 - 2015TraMEP Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması
YILDIZ E., GÜLDEMİR O.
2010 - 2010
2010 - 2010Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLDEMİR O.
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Eskişehir Kent Konseyi, Eskişehir Gastronomi Platformu
Üye
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Amerikan Beslenme Derneği
Üye
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyor
Başkent Üniversitesi, Türk Mutfak Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMAR)
Danışma Kurulu Üyesi
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam Ediyor
Nevin Halıcı Yemek Kültürü Vakfı
Başkan
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorEskişehir SKAL (Turizm) Kulübü Derneği
Yönetim Kurulu Üyesi
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam Ediyor
Aşçılık Okulu Mezunları Derneği
Yönetim Kurulu Üyesi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Kasım 2022
Kasım 2022TÜBİTAK Projesi
2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı, Anadolu Üniversitesi, Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorKurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED)
Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, Türkiye
Akademik Dolaşım Faaliyetleri
2023 - 2023
2023 - 2023Erasmus Programı
Eğitim Alma
Kobenhavns Universitet (University of Copenhagen), Danimarka
Ödüller
Mayıs 2024
Mayıs 2024
Birincilik Ödülü
İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Tasarım Ve Prototipleme Merkezi
Ocak 2019
Ocak 2019Osmanlı ve Türk Mutfağı Üstün Başarı Sertifikası
Türk Aşçı Haberleri
Ocak 2019
Ocak 2019Makale Performans Ödülü
Anadolu Üniversitesi
Ocak 2013
Ocak 2013“Uludağ’ın Zirvesindekiler” başarı ödülü
Uludağ Üniversitesi
Ocak 2012
Ocak 2012“Uludağ’ın Zirvesindekiler” başarı ödülü
Uludağ Üniversitesi
Sanatsal Etkinlik
Davetli Konuşmalar
Haziran 2024
Haziran 2024Gastronomi ve Mutfak Sanatları Program Geliştirme Çalıştayı
Çalıştay
Millî Eğitim Bakanlığı, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü-Türkiye
Aralık 2023
Aralık 2023Moderatör, Müşterin Kadar Yaratıcısın: Mutfakta Ar-Ge Süreci Nasıl Yönetilir?
Seminer
Culinary Forum, Antalya-Türkiye
Aralık 2023
Aralık 2023Moderatör, Gastronomi Enstitüsü Çalıştayı, Gastronomy Institute Workshop
Çalıştay
Yükseköğretim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Sergi Salonu, Ankara-Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Türk Mutfağı ve Sofra Düzeni
Konferans
Yeni Güne Merhaba, Diyanet TV-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1
h-indeksi (WOS): 1
Jüri Üyelikleri
Aralık-2023
Aralık 2023Yarışma
20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, Yarışmalar - Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED)
Yayıncılık Etkinlikleri
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorAnadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi (ANAMEUD)
Dergi Yayıncılığı
