­

Doç. Dr. OSMAN GÜLDEMİR


ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU


WoS Araştırma Alanları: Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI), Sosyal Bilimler (SOC), KONAKLAMA, EĞLENCE, SPOR VE TURİZM


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi


Yayınlardaki İsimler: O Guldemir, Osman Guldemir, Osman Güldemir, O Güldemir

E-posta: osmanguldemir@anadolu.edu.tr
İş Telefonu: +90 222 335 0580 Dahili: 3101
Fax Telefonu: +90 222 335 8895
Web: www.osmanguldemir.com
Ofis: O 104
Posta Adresi: Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı, 26210, Eskişehir-TÜRKİYE

Metrikler

Yayın

115

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

4

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

491

H-İndeks (Scholar)

11

Atıf (TrDizin)

53

H-İndeks (TrDizin)

5

Atıf (Sobiad)

4

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

112

Proje

26

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

36
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Güldemir, Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nde okudu. Ardından bu işin araştırma-geliştirme ve en önemlisi öğretme ihtiyacını hissederek Selçuk Üniversitesi, Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği lisans programını tamamladı. Üniversite eğitimi boyunca tiyatro, fotoğrafçılık gibi toplulukların etkinliklerinde aktif rol aldı. Aynı üniversitenin Arap Dili ve Edebiyatı yandal programını bitirdi. Devamında Osmanlı Türkçesi dersleri aldı. Aynı üniversitenin Beslenme Eğitimi yüksek lisans programını “Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması” tezi ile tamamlayarak, bilim uzmanı oldu. Doktora derecesini “Klasik ve Modernleşen Osmanlı Yemekleri ve Günümüze Uyarlanması” tezi ile Anadolu Üniversitesi'nden aldı. Yüksek lisans eğitiminde değişim öğrencisi olarak, Kopenhag/Danimarka, Suhr's Metropolitan Üniversitesi’den dersler aldı ve çeşitli sebeplerle farklı ülkelerde bulundu.

Evli olan Güldemir, Anadolu Üniversitesi’nde doçent olarak çalışıyor. “Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin” isimli bir kitabı ve meslekî alanları ile ilgili tamamlanmış çalışmaları olmakla beraber; hâlen mutfak kültürü, yeme-içme eksenli araştırmalarda bulunuyor, bundan mutluluk duyuyor…

Duyurular & Dokümanlar

Söyleşi & Atölye-TAŞFED ve Türk Aşçı Milli Takımı
Duyuru
1.03.2024

Bu etkinlikte ülkemizin özellikle uluslararası temsillerinde söz sahibi Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram ÖZREK ile Milli Takım Direktörü Abdi GÜNDÜZ ve Artistik Milli Takım Kaptanı Erdal ELVEREN federasyonu ve milli takımı seminer salonunda kısaca tanıtacak ve soruları cevaplayacaklardır.

Ardından mutfakta modernd ve pratik tekniklerle çeşitli uygulamalar, sunumlar ve tadımlar gerçekleştirilecektir.


Söyleşi - Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı
Duyuru
1.03.2024

Dr. Nevin Halıcı gerek araştırmaları, gerek kitapları ve diğer eserleri, gerekse yurt içi ve dışı sayısız etkinlikteki sunumlarıyla Türk mutfağı denilince akla gelen ilk isim konumundadır. Nitekim Alan DAVİDSON'un “Petits Propos Culinaires”de kendisinden "Türk mutfağına bahşedilmiş bir ilahe" olarak bahsetmesi durumu özetlemiş oluyor.

Bu etkinlikte Halıcı’nın kısa Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı bildirisi akabinde soru ve cevaplar ile söyleşi yapılacaktır.

Bu söyleşiyi yemek ile ilgili ulusal ve uluslararası etkinliklerde söz sahibi, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram ÖZREK modere edecektir.



Webiner-Mutfak Kültürünün Değişimi
Duyuru
18.12.2023

@alanyauniv Türkiye'de Mutfak Kültürü konularında çalışmaları olan Doç. Dr. Osman GÜLDEMİR, 18 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 11:00'de "Mutfak Kültürünün Değişimi" konusunda bir webinar verecektir. Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde gerçekleştirilecek etkinlik, katılmak isteyen herkese açıktır. Katılım linki: https://meet.google.com/akg-adqg-tke


Culinary Forum
Duyuru
30.11.2023

Yemek hiçbir zaman yalnızca yemekten ibaret olmadı. Bu bilinen bir gerçek.

Fakat gastronomi dünyası şimdiye kadar sırtını döndüğü değişen ekonomik dengeye, salgın hastalıklara, teknolojik gelişmelere ve tüketicinin yeni sosyalleşme mecrası olan dijital gastronomi kavramına hiç olmadığı kadar ilgili. Bu yeni dünya bundan sonra neleri tadacağımıza, dahası neleri yememiz gerektiğine dair bize yol gösterici nitelikte.

Son yıllarda birçok şef ve akademisyen arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz gastronomi alanında ülkemizin en büyük sosyal sorumluluk projesi olan “Ulusal Aşçılık Kampı” ve yine gastronomi alanında ülkemizin uzun soluklu projesi unvanını taşıyan “Bir Aşçının Dünlüğü” söyleşileri ile 20.000'den fazla gastronomi ve aşçılık bölümü öğrencileriyle aynı havayı soluduk. Bu süreçte yalnızca şeflerin gözünden değil, öğrencilerin, akademisyenlerin, tedarikçilerin ve yatırımcıların gözünden başka bir dünyaya tanıklık ettik. Kazanım sağladığımız yeni fikirlerin her biri ayrı bir proje niteliğindeydi ve biz bu fikirlerin kaynaklarını birleştirme yolunu seçtik. Kaynakların birleştiği bu yolun yarattığı arzu, gastronomi dünyasının yarınları için bir araya gelmek arzusuyla birleşti.

Bu sebeple gerçekleştirmeyi planladığımız "Culinary Forum" bu arzuların daha da genişleyip amaç haline dönüştüğü çok yönlü ve vizyoner bir proje olma yolunda ilerlemektedir.

Türkiye de büyüyen gastronomi trendi ve bunun beraberinde Gastronomi eğitiminin daha kaliteli olarak artması, üniversitelerdeki gastronomi ve aşçılık bölümlerinin gün geçtikçe de büyümesine neden oldu. 2016 yılında YÖK tercih sıralamasına göre toplam 136 olan bölüm sayısı, 2021 yılında 2,5 kat artarak 344 e ulaşmış oldu. Bu sayılar göz önüne alındığında 2021 yılında bu bölümlerde eğitim görecek öğrenci sayısı 75.000-80.000 arası olması öngörülmekte. Bu büyük geleceğin ve gücün farkında olmak ve bu süreçte hayat boyu öğrenme ve kendini geliştirme üzerine kurulu bir sektörde çalışan meslektaşlarımıza, sektörümüze, en önemlisi de Türkiye Gastronomisine katkı sağlayabilmek adına "Culinary Forum - Education" organizasyonunu 5000'den fazla aşçılık & gastronomi bölümleri akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirdik.

Bu yıl da Nirvana Cosmopolitan Hotel Antalya’da  4 - 5 Aralık 2023’de gerçekleştirilecek "Culinary Forum - Connection" yerli ve yabancı, ilham veren konuşmacıları ve 5000’den fazla misafiri ağırlayacak.

Organizasyonumuza tüm sektör paydaşlarını bekliyoruz.

İnternet sayfası: https://culinaryforum.org/ 

Kayıt: https://inv-culinary.web.app/invitation



İstanbul Kitap Fuarı İmza Günü
Duyuru
31.10.2023

04 Kasım Cumartesi günü

14:00-15:00 aralığında

40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda olacağım.


TÜYAP Beylikdüzü

Salon 7

Stand No 760

Bekleriz efenim….

.

.

.

 

.

.

.

#40UluslararasıİstanbulKitapFuarı #Tüyap #İstanbulKitapFuarı #KitapFuarı #Oğlak #OğlakKitap #OsmanGüldemir #BirOsmanlıYemekYazmasıKitabütTabbahin #OsmanlıMeyveliEtYemekleri #Kitap #İmza #Aşçı #Aşçılık #Gastronomi #GastronomiVeMutfakSanatları

#AşçıOlmakYaDaOlmamak


Sürdürülebilir Türk Mutfağı Atölyesi (Yerel Ürünler)
Duyuru
23.10.2023

Workshop: Sustainable Turkish Cuisine (Local Products)
Sürdürülebilir Türk Mutfağı Atölyesi (Yerel Ürünler)
👨‍🍳
Bahar GÜLBEYAZ REÇBER
Ekol Food & Ekol Anatolia Pazarlama Müdürü
 
Levent DEMİRÇAKMAK
Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. & Ekol Anatolia Marka Yöneticisi
 
Enes İŞCAN
Ekol Food Eğitmen Şefi
 
Not: Etkinlik yabancı öğrenci ve ilgililere yönelik olacağı için Türkçe-İngilizce tercümeyle gerçekleşecektir.

Tarih: 25 Ekim 2023 Çarşamba
Saat: 12:00-18:00
Yer: Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu, Ocak Mutfağı, Yunus Emre Kampüsü, Tepebaşı, Eskişehir
.
.
.
#Aşçı #Aşçılık #Gastronomi #GastronomiVeMutfakSanatları #AşçıOlmakYaDaOlmamak #SürdürülebilirTürkMutfağı #TürkMutfağı #YerelGıdalar #EkolFood #EkolAnatolia #AnadoluÜniversitesi #EskişehirMeslekYüksekokulu #AşçılıkProgramı


Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi
Duyuru
3.07.2023

Tepebaşı Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Metro, GastronoMetro ve Noemie işbirlikleriyle "Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi".
👨‍🍳
4-5 Temmuz, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu.


Tez Dosyaları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2019

2011 - 2019

Doktora

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

2008 - 2010

2008 - 2010

Yüksek Lisans

Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli), Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Selçuk Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Çocuk Gelişimi Ve Ev Yönetimi Eğitimi Bölümü, Türkiye

2006 - 2007

2006 - 2007

Lisans Yandal

Selçuk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Arap Dili Ve Edebiyatı Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

Klasik ve modernleşen Osmanlı yemekleri ve günümüze uyarlanması

Anadolu Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Turizm İşletmeciliği (Dr)

2010

2010

Yüksek Lisans

Osmanlı yemek yazması Kitabüt Tabbahin’xxin günümüze uyarlanması

Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

Latvian language learning module & Latvian cultural canon module, Summer School

Diğer

Daugavpils Üniversitesi

2024

2024

Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi / Supporting the Creative Economy

Yenilikçilik

Brtish Council & Cultural Associates Oxford with partnership Culture Unleashed

2023

2023

Speak English Professionally: In Person, Online & On the Phone an online non-credit course authorized by Georgia Institute of Technology

Yabancı Dil

Coursera

2022

2022

2022 Yılı Güncellenen Birim İç Değerlendirme Eğitimi

Kalite Yönetimi

Anadolu Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

2022

2022

Fundamentals of open Access

Mesleki Eğitim

Elsevier Researcher Academy

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2019 - 2022

2019 - 2022

Dr. Öğr. Üyesi

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2018 - 2019

2018 - 2019

Öğretim Görevlisi

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2015 - 2018

2015 - 2018

Öğretim Görevlisi

Anadolu Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2013 - 2015

2013 - 2015

Öğretim Görevlisi

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2011 - 2013

2011 - 2013

Öğretim Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Harmancık Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

MYO Müdürü

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Rektörlük Kalite Komisyonu Üyesi

Anadolu Üniversitesi, REKTÖRLÜK

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi

Anadolu Üniversitesi, TÜRK DÜNYASI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

2022 - 2023

2022 - 2023

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2021 - 2022

2021 - 2022

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2021 - 2022

2021 - 2022

Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi

Anadolu Üniversitesi, TÜRK DÜNYASI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2019 - 2020

2019 - 2020

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Akademi Dışı Deneyim

2009 - 2010

2009 - 2010

Aşçı

Ticari Kuruluş (özel), La Vento, Fields, Mutfak, Aşçı

2009 - 2010

2009 - 2010

Aşçı

La Vento, Fields, Kopenhag/Danimarka, Aşçı

2008 - 2008

2008 - 2008

Stajyer Öğretmen

Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi, Stajyer Öğretmen

2006 - 2006

2006 - 2006

Stajyer Öğretmen

Alaaddin İlköğretim Okulu, Stajyer Öğretmen

2005 - 2006

2005 - 2006

Stajyer Öğretmen

Cemile Erkunt İlköğretim Okulu, Stajyer Öğretmen

2005 - 2005

2005 - 2005

F&B Servis Elemanı

Rixos Konya, F&B Servis Elemanı

2005 - 2005

2005 - 2005

F&B Servis Elemanı

Hilton Konya, F&B Servis Elemanı

2000 - 2004

2000 - 2004

Otel Sorumlusu

Mengen And. Aşçılık Mes. Lisesi Uygulama Oteli, Otel Sorumlusu

2003 - 2003

2003 - 2003

Stajyer Aşçı

Otel Villa Daffodil, Stajyer Aşçı

2002 - 2002

2002 - 2002

Stajyer Aşçı

Club Alibey Tatil Köyü, Stajyer Aşçı

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Tez Sürdürülebilir Kalkınma

Osmanlı Mutfağı Araştırmaları Sürdürülebilir Kalkınma

Seminer Sürdürülebilir Kalkınma

Uzmanlık Alan Dersi Sürdürülebilir Kalkınma

Yiyecek İçecek Sosyolojisi Sürdürülebilir Kalkınma

Lisans

Lisans

Osmanlı Mutfağı Sürdürülebilir Kalkınma

Bitirme Projesi Sürdürülebilir Kalkınma

Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Sürdürülebilir Kalkınma

Türk Mutfak Kültürü Sürdürülebilir Kalkınma

GMS453 Dünya Mutfakları I

TRZ408 - Endüstriye Dayalı Proje Çalışması - F -

GMS210 - Temel Mutfak Teknikleri II - A -

GMS101 (A) Mutfağa Giriş

GMS352 - Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - B -

THU203(C) Topluma Hizmet Uygulamaları

GMS301 (B) Mutfak Uygulamaları I

GMS302 - Mutfak Uygulamaları II - B -

GMS209 (A) Temel Mutfak Teknikleri I

TRZ277 Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi

GMS301 (A) Mutfak Uygulamaları I

GMS302 - Mutfak Uygulamaları II - A -

THU203 - Topluma Hizmet Uygulamaları - C -

GMS352 - Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - A -

THU203 (E) Topluma Hizmet Uygulamaları

GMS 302 (B) Mutfak Uygulamaları II

Topluma Hizmet Uygulamaları

GMS 302 (A) Mutfak Uygulamaları II

Mutfak Uygulamaları I

TRZ408 (V) Endüstriye Dayalı Proje Çalışması

Ön Lisans

Ön Lisans

Türk Mutfağı Sürdürülebilir Kalkınma

Osmanlı Mutfağı Sürdürülebilir Kalkınma

Mutfak Kültürü ve Yemekleri Araştırması Sürdürülebilir Kalkınma

Topluma Hizmet Uygulamaları Sürdürülebilir Kalkınma

Topluma Hizmet Uygulamaları - D Sürdürülebilir Kalkınma

Aşçılığa Giriş Sürdürülebilir Kalkınma

Ziyafet Mutfağı Sürdürülebilir Kalkınma

EİŞ202(B) İşyeri Uygulaması

THU201(D) Topluma Hizmet Uygulamaları

EİŞ204(B) İşyeri Eğitimi

AŞÇ116(A) Pişirme Yöntemleri I

EİŞ202 İşyeri Uygulaması

TRZ277 Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi

AŞÇ218 Mönü Planlaması

AŞÇ217 Pişirme Yöntemleri II (A)

AŞÇ227 Yemek Yazarlığı

EİŞ204 İşyeri Eğitimi

AŞÇ240(C)Mutfak Kültürü ve Yemekleri Araştırması

AŞÇ217(A) Pişirme Yöntemleri II

AŞÇ229 (B) ZİYAFET MUTFAĞI

AŞÇ229 (A) ZİYAFET MUTFAĞI

AŞÇ116 Pişirme Yöntemleri I

AŞÇ120 İşlevsel Besinler

AŞÇ118(B) Osmanlı Mutfağı

TRZ277 - Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi

AŞÇ118(A) Osmanlı Mutfağı

AŞÇ116 - Pişirme Yöntemleri I

AŞÇ229 (A) Ziyafet Mutfağı

AŞÇ118 - Osmanlı Mutfağı - A -

AŞÇ229 (B) Ziyafet Mutfağı

AŞÇ118 - Osmanlı Mutfağı - B -

TRZ277 Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi

AŞÇ227 Yemek Yazarlığı

AŞÇ110 Osmanlı Mutfağı

Yemek Yazarlığı

Ziyafet Mutfağı

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi

Mutfak Kültürü ve Yemekleri Araştırması

Yaratıcı Mutfak Uygulamaları-II

Ziyafet Mutfağı

Yaratıcı Mutfak Uygulamaları-I

Culturel Diversity and Communication

İŞLEVSEL BESİNLER

Osmanlı Mutfağı

Yemek Yazarlığı

MUTFAK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ

Pişirme Yöntemleri II

Türk Mutfağı

Pişirme Yöntemleri I

Mutfak Organizasyonu

Mutfak Ürünleri

Turizm Ekonomisi

Mutfak Planlama

Yöresel Mutfaklar

Mesleki Yabancı Dil II

İşyeri Eğitimi I

Mutfak Çeşitleri

Mesleki Yabancı Dil I

Osmanlı Mutfağı

İşlevsel Besinler

Mutfak Tarihi ve Kültürü

Yiyeceklerde Muhafaza

Fırın ve Güveç Kebabları

Mesleki Uygulama I

Mutfak Hizmetleri Planlaması

Soğuk Mutfağı

Menü Planlama

Yiyecek İçecek Hazırlama Teknikleri II

Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü

Mesleki Uygulama II

Türk Mutfağı

Mutfak Teknikleri

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2021

2021

Unger, Friedrich. Şark Şekerciliği

Güldemir O.

Kadim , cilt.0, sa.2, ss.187-191, 2021 (Scopus) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Osmanlı pilavları diyette nasıl kullanılır?

Güldemir O.

The American Society for Nutrition (ASN) Annual Meeting, NUTRITION 2024, Illinois, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Haziran - 02 Temmuz 2024, cilt.8, sa.2, ss.55-56, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

Ilgın’ın Özgün Bir Mutfak Değeri: Yazma

Uçgun D., Güldemir O., Işık N.

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Bitlis, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

Tarihin Kilerinden Bir Türk Mutfağı Mirası: Patlıcan Turşusu

Kavas H., Güldemir O.

VIII. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Şırnak, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.191-192, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

Sağlıklı Besin Hazırlama İlkeleri

GÜLDEMİR O.

Dünya Obezite Günü Sempozyumu, Eskişehir, Türkiye, 05 Mart 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

Afet Mutfağı Menülerinin Günlük Besin İhtiyaçlarını Karşılamasının Değerlendirilmesi

Güldemir O.

14th European Nutrition Conference FENS2023, Belgrade, Sırbistan, 14 - 17 Kasım 2023, cilt.91, ss.212, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

Mutfak, Kültür ve Gastronomi Turizmi

GÜLDEMİR O.

I. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Bitlis, Türkiye, 8 - 10 Haziran 2022, ss.1-4, (Özet Bildiri)

2022

2022

Kabak tatlısında sönmüş kireç suyu (kalsiyum hidroksit) kullanımının tat algısına etkisi

Güldemir O., Özdemir S. S.

EUROSENSE 2022: A Sense of Earth 10th European Conference on Sensory and Consumer Research, Turku, Finlandiya, 13 Eylül 2022, ss.313, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

Marul Yoğurtlaması

GÜLDEMİR O.

II. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Tez danışmanlık süreci: etik ilkeleri belirlemeye yönelik nitel araştırma

VURAN S., APAYDIN F., OLÇAY S., ÖZDEMİR O., GÜLDEMİR O., YÜKSEL AKGÜN E.

AKETDER 1. Etik Araştırmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Bir Osmanlı İftarının Enerji ve Besin Değeri

GÜLDEMİR O.

Her Yönüyle Ramazan’da Beslenme Webinar Programı, İstanbul, Türkiye, 22 Nisan 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

Baklava Recipes from the Greek King Otto I to the Present

GÜLDEMİR O.

14th Annual International Conference on Mediterranean Studies, Atina, Yunanistan, 29 - 30 Mart 2021, ss.18-19, (Özet Bildiri)

2020

2020

Geçmişten Günümüze Yeme-İçme Değişimi

GÜLDEMİR O.

Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi-Eatoloji Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 18 Aralık 2020, ss.34-35, (Özet Bildiri)

2019

2019

Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri

PETEK ASLAN F., GÜLDEMİR O., IŞIK N.

Karaman Sempozyumu, Karaman, Türkiye, 20 - 22 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Aksaray Mutfak Kültürü ve Yemekleri

GÜLDEMİR O., IŞIK N.

IV. Uluslararası Aksaray Sempozyumu, Aksaray, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, ss.230-251, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Pastry (Borek) Culture in Uzbek Tatars: Böğrüdelik Village Sample

KAYA N. N., GÜLDEMİR O., IŞIK N.

IV. International Tourism Congress-ITC 2019, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.336-337, (Özet Bildiri)

2019

2019

Nutritional Evaluation of Kitabut Tabbahin Which is an Ottoman Cook Book (19th Century Manuscript)

GÜLDEMİR O.

Annual conferenceof the Association for the Study of Food Society (ASFS) and the Agriculture, Food and Human Values Society (AFHVS), Anchorage, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

Fats and Their Effects on Food Intake

HIZLI GÜLDEMİR H., GÜLDEMİR O., BÜYÜKUSLU N.

The 3rd International and 15th Iranian Nutrition Congress, Tahran, İran, 19 - 21 Aralık 2018, ss.70, (Özet Bildiri)

2018

2018

Gastronomi ile İlgili Lisansüstü Tezlerin Genel Profiline Yönelik Bir Değerlendirme

GÜLDEMİR O., ACAR D., AKSÖZ E. O.

III. Uluslararası Turizm Fuarı (Gastronomi Zirvesi-Gastronomi Kongresi), Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, cilt.21, ss.535-558, (Özet Bildiri)

2017

2017

Geleneksel Türk Mutfağında Kullanılan Çiçekler

IŞIK N., URBAŞ C., GÜLDEMİR O., AKTAŞ N.

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, ss.954-969, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Evaluation of Products Located in Menus in Terms of Nutritional Facts

ÖNÇEL S., YAYLA Ö., GÜLDEMİR O.

Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Vegan Vegetarian Dish Samples from Turkish Cuisine

YAYLA Ö., ÖNÇEL S., GÜLDEMİR O.

Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi

GÜLDEMİR O., AKARÇAY E.

8. Ulusal Sosyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

Central Asian Turkish Cuisine (Orta Asya Türk Mutfak Kültürü)

GÜLDEMİR O., IŞIK N.

IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, İtalya, 7 - 11 Eylül 2015, ss.247-254, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

A Migrant Village in Eskişehir İdrisyayla Traditional Cuisine and Its Spatial Impacts (Eskişehir de Bir Göçmen Köyü İdrisyayla Gelenksel Mutfak Kültürü ve Mekânsal Etkileri)

EKİMCİ B. G., GÜLDEMİR O.

IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/Art Activity, Verona, İtalya, 7 - 11 Eylül 2015, ss.305-314, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Gastronomi

GÜLDEMİR O.

2. Bursa Turizm Zirvesi, Bursa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları

GÜLDEMİR O., SANDIKÇIOĞLU T., IŞIK N.

International Congress On Ottoman Studies, Sakarya, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi

GÜLDEMİR O., SAATCI G.

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Reflections of Tourism Business’ Environmental Awareness to the Journals

ÇİÇEK D., GÜLDEMİR O.

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

The Food and Beverage Rituals Related with Childbirth in the Turkish Culture

GÜLDEMİR O., IŞIK N.

V. European Conference on Social and Behavioral Sciences, St. Petersburg, Rusya, 11 - 14 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

1888’den Günümüze Hacı Abdullah Lokantası

GÜLDEMİR O.

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.745-757, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Bir Kurum Tarihi Çalışması Örneği Olarak Yasin Sucukları

GÜLDEMİR O., BAYRAKCI S.

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.733-744, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Orta Asya’dan Cumhuriyet Dönemine Türk Mutfağındaki Yemeklerin Değişimi: Yazılı Kaynaklar Üzerinden Bir Değerlendirme

GÜLDEMİR O.

VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.346-358, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Keş A Traditional Dried Yogurt (Keş Geleneksel Bir Yoğurt Kurusu)

GÜLDEMİR O., IŞIK N.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus [2. Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu], Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.133, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Classroom Teachers Attitudes towards Nutrition Education and the School Food Environment An Online Survey in Turkey

AKTAŞ N., CONTENTO I. R., GÜLDEMİR O., KOCH P.

Society for Nutrition Education and Behavior 2013 Annual Conference, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Ağustos 2013, cilt.45, ss.61-62, (Özet Bildiri)

2012

2012

Sokaklardan Evlere Termiye

GÜLDEMİR O., TOSUN DENİZ F., IŞIK N.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.549-551, (Özet Bildiri)

2010

2010

Tatlara Tat Katan Kabuk Tarçın Osmanlı Mutfağındaki Yeri

GÜLDEMİR O., IŞIK N.

1. Türk Mutfak Kültürü Sempozyumu (Osmanlı Mutfak Kültürü), Bilecik, Türkiye, 14 - 15 Ekim 2010, ss.311-334, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Nevşehir Mutfak Kültürü ve Yemekleri

GÜLDEMİR O., IŞIK N.

I. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 16 - 19 Kasım 2011, cilt.6, ss.151-176, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Geleneksel Bir Lezzet Olan Musakka Moussaka nın Türk ve Yunan Mutfak Kültürlerinde İncelenmesi

GÜLDEMİR O., YALÇIN H., IŞIK N.

I. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.630-631, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Özel Bir Lezzet Kiraz Diblesi

GÜLDEMİR O., HALICI N.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.562-563, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Türk Mutfağında Geleneksel Etli Meyve Yemekleri

GÜLDEMİR O., HALICI N.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Yüzüncüyıl Üniversitesi, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.565-569, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Unutulan Bir Lezzet Bastırma

GÜLDEMİR O., IŞIK N.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.823-825, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Üniversite Öğrencilerinin Boş Zamanlarını Değerlendirme Faaliyetlerinin Sosyoekonomik Boyutu Üzerine Bir İnceleme

ERSOY QUADIR S., GÜLDEMİR O.

17. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Et Terkibāt Fî Tabhil- Hulviyyāt Eserinde Yer Alan Seçili Tariflerin Günümüze Uyarlanması

YILMAZ B. S., GÜLDEMİR O.

VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2022, ss.178-198, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Osmanlı Mutfağında Murabbâ ve Elmasiye

Güldemir O.

Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka, Klasikten Moderne, BİLGİN ARİF,CAN ÖMER FARUK, Editör, VakıfBank Kültür Yayınları, İstanbul, ss.271-293, 2024 Creative Commons License

2023

2023

Kımız

Güldemir O.

Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler, Gökhan Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.261-272, 2023 Creative Commons License

2023

2023

Türk Mutfağının Son Yüzyıldaki Evrimi

Güldemir O., Yılmaz B. S.

Türkiye’de Gastronominin 100 Yıl, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan Dizisi-IX, Fügen DURLU ÖZKAYA,Menekşe CÖMERT, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.11-31, 2023 Creative Commons License

2023

2023

Bir Osmanlı İftarının Enerji ve Besin Değeri

Güldemir O.

Her Yönüyle Ramazan’da Sağlıklı Beslenme, Ersoy Gülgün,Büyükuslu Nihal,Öztürk Rabia İclal, Editör, İstanbul Medipol Üniversitesi Yayınları, İstanbul, ss.185-196, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

Balık ve Deniz Ürünleri

GÜLDEMİR O.

Meyhane İhtisas Kitabı A’dan Z’ye Meyhane: Nedir, Nasıl Çalışır?, Zat Erdir, Aras A. Nilhan, Öncüoğlu Engin, Kutluoğlu Onur, Şumnu Umut, Meriç Murat, Editör, Anason İşleri Kitapları, İstanbul, ss.283-300, 2022

2021

2021

Eskişehir

GÜLDEMİR O., ZIVALI BİLGİN E., KAMAN G. S.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.448-458, 2021

2021

2021

Eskişehir

GÜLDEMİR O., ZIVALI BİLGİN E., SARIKAYA G. S.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.448-458, 2021

2021

2021

Ankara

GÜLDEMİR O., BÖLÜKBAŞ R.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.427-437, 2021

2021

2021

Gıda,Tarih ve Kültür

GÜLDEMİR O.

Gıda Felsefesi, Doğan Murat, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.29-42, 2021

2021

2021

Brezilya ve Türk Mutfaklarının Benzerlikleri ve İki Kültürde Kahve

GÜLDEMİR O.

Dünya Siyasetinde Latin Amerika 4, Ermağan İsmail, Tahsin Emine, Tekin Segâh, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.577-594, 2021

2020

2020

Sürdürülebilir Gastronomide Yöresel Mutfakların Rolü ve Örnekler

GÜLDEMİR O.

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, ss.46-73, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

Türk Mutfağında Deniz Ürünleri ile Hazırlanan Yemekler

GÜLDEMİR O.

Uygulamalı Türk Mutfağı, Şahin Perçin Nilüfer, Uçuk Ceyhun, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.196-207, 2020

2020

2020

Bilim ve Yenilikçi Teknolojilerin Sürdürülebilir Gastronomiye Etkileri

GÜLDEMİR O.

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik, Yüncü Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 4178, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2957, Eskişehir, ss.22-44, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Gastronomide Dinsel Kültürün Etkileri

GÜLDEMİR O.

Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Avcıkurt Cevdet, Sarııoğlan Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.71-83, 2019

2019

2019

Karaman Mutfak Kültürü ve Yemekleri

Petek Aslan F., GÜLDEMİR O., IŞIK N.

Karaman Araştırmaları-II, Muşmal Hüseyin, Yüksel Erol, Kapar Mehmet Ali, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.231-245, 2019

2019

2019

Malatya: Analı Kızlı

GÜLDEMİR O.

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık Y Melehat, Çeik Samet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.299-303, 2019

2018

2018

Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin

GÜLDEMİR O.

Oğlak Yayıncılık, İstanbul, 2018

2018

2018

Osmanlı Ramazan Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları

GÜLDEMİR O., Sandıkçıoğlu T., IŞIK N.

Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Yemek Kültürü, Zülfkar-Aydın, Mükerrem Bedizel Aydın, Ravza, Editör, Mahya Yayınları 61, İstanbul, ss.375-391, 2018

2018

2018

Türk Aşçılık Tarihi

GÜLDEMİR O.

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.755-780, 2018

2018

2018

Başlıca Besin Grupları

GÜLDEMİR O.

Beslenmenin Temel İlkeleri, Atkoşar Zeki, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.106-127, 2018

2018

2018

Türkiye’de Kış Turizminin Başladığı Yer: Uludağ

EVREN S., GÜLDEMİR O.

Dünden Bugüne Türkiye’de Turizm Kurumlar, Kuruluşlar, Turizm Bölgeleri ve Meslekler, Nazmi Kozak, Editör, Yıkılmazlar Basın Yayın, İstanbul, ss.263-296, 2018

2017

2017

Başlıca Besin Grupları

GÜLDEMİR O.

Beslenmenin Temel İlkeleri, Zeki Atkoşar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.106-127, 2017

2017

2017

Sonuç Yerine

KURNAZ A., GÜLDEMİR O.

Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir Osman, Kurnaz Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.169-170, 2017

2017

2017

Mengen, Aşçılık ve Eğitim

GÜLDEMİR O.

Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı], Güldemir, Osman Kurnaz, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.27-33, 2017

2017

2017

Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü

GÜLDEMİR O.

Türk Mutfak Kültürü, Arıkan, Alev Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2149, Eskişehir, ss.106-139, 2017

2016

2016

Geleneksele Dönüşün Öyküsü: Slow Food

GÜLDEMİR O.

Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz Hakan, Editör, Detay Yayıncılk, Ankara, ss.193-212, 2016

2016

2016

Yemekler Uygulama Örnekleri

GÜLDEMİR O.

Osmanlı Mutfağı, Bilgin Arif, Önçel Sibel, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.94-120, 2016

2016

2016

Mutfağın Planlanması ve Kurulumu

GÜLDEMİR O.

Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önçel, Sibel, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3403, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2255, Eskişehir, ss.26-58, 2016

2016

2016

İskandinav ve Rus Mutfağı

GÜLDEMİR O.

Dünya Mutfakları-I, Yılmaz, Hakan, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3309, Eskişehir, ss.120-147, 2016

2016

2016

Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Kurumları

Güldemir O., Yıldız E.

Yiyecek Endüstrisinde Trendler, Özdoğan, Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-96, 2016

2016

2016

Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü

GÜLDEMİR O.

Türk Mutfak Kültürü, Arıkan Alev, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3286, Eskişehir, ss.106-139, 2016

2016

2016

Gelir ve Maliyet Kontrolü

GÜLDEMİR O.

Yiyecek İçecek Yönetimi, Sezerel Hakan, Doğdubay Murat, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, Eskişehir, ss.146-173, 2016

2016

2016

Geleneksel Türk İçecekleri

GÜLDEMİR O.

İçecek Bilgisi, Yüncü, H. Rafet, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.90-112, 2016

2016

2016

Üretim ve Servis Süreci

GÜLDEMİR O.

Yiyecek İçecek Yönetimi, Sezerel Hakan, Doğdubay Murat, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, ss.112-145, 2016

2015

2015

Yiyecek ve İçecek Bölümü Mutfak Planlaması

GÜLDEMİR O.

Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi El Kitabı, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayınları, ss.101-123, 2015

2015

2015

Baslıca Besin Grupları

GÜLDEMİR O.

Beslenmenin Temel İlkeleri, ATKOŞAR ZEKİ, Editör, T.C. ANADOLU ÜNIVERSITESI YAYINI, ss.106-128, 2015

2015

2015

Kitabın tüm bölümleri

GÜLDEMİR O., YILDIZ E.

Yiyecek İçecek Sektörü İçin Mesleki İngilizce Vocational English for Food Beverage Sector, Ebru Erke, Editör, Beta Basım Yayım, ss.1-149, 2015

2013

2013

Yasin Sucukları

GÜLDEMİR O., BAYRAKCI S.

Dünden Bugüne Eskişehir’deki 14 İşletmenin Öyküsü, Kozak, Nazmi, Editör, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, ss.243-254, 2013

2012

2012

Gelir Kontrolü

GÜLDEMİR O.

Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, Eskişehir, ss.170-190, 2012

2012

2012

Yiyecek İçecek Sektörü

GÜLDEMİR O.

Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ss.2-23, 2012

2012

2012

Yiyecek İçecek Bölümünde Planlama

GÜLDEMİR O.

Yiyecek İçecek Yönetimi, Denizer, Dündar, Editör, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ss.24-47, 2012

2011

2011

Yokluğun ve Açlığın Yarattığı Beslenme

GÜLDEMİR O.

Açlık, Aras, Nilhan, Editör, Metro Kültür Yayınları Gastro Dizisi V, İstanbul, ss.129-142, 2011 Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2025 - 2026

2025 - 2026

Isırgan Otu ve Türk Mutfağındaki YeriSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Eroğlu D.

2024 - 2026

2024 - 2026

6. Duyu LaboratuvarıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

(Proje Özeti)
Taş Alicenap Ç. (Yürütücü), Bakan E., Arslan Y., Günkaya G., Güldemir O.

2023 - 2024

2023 - 2024

Seçili Osmanlı Turşularının Duyusal Açıdan DeğerlendirilmesiSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Kavas H.

2022 - 2023

2022 - 2023

Türk Dünyasında PilavSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

(Proje Özeti)
Güldemir O. (Yürütücü), Bilgin A., Keikha Shahinpour M. A.

2021 - 2022

2021 - 2022

Sındırgı Mutfak Kültürü ve Yemeklerinin AraştırılmasıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

(Proje Özeti) Creative Commons License
Güldemir O. (Yürütücü), Özdemir S. S.

2020 - 2021

2020 - 2021

Tarihi Yemekleri Günümüze Uyarlama Modeli: Osmanlı Örneği

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLDEMİR O. (Yürütücü)

2016 - 2016

2016 - 2016

Yabanabad'da Doğa Sağlık Hayat Var Projesi

TÜBİTAK Projesi

GÜLDEMİR O.

2012 - 2016

2012 - 2016

Türkiye Turizm Sözlü Tarih Çalışması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kozak N. (Yürütücü), Yüncü H. R., Metin T. C., Güldemir O., Akoğlan Kozak M., Çiçek D., et al.

2010 - 2010

2010 - 2010

Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLDEMİR O.

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Eskişehir Kent Konseyi, Eskişehir Gastronomi PlatformuSürdürülebilir Kalkınma

Üye

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Amerikan Beslenme DerneğiSürdürülebilir Kalkınma

Üye

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Başkent Üniversitesi, Türk Mutfak Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMAR)Sürdürülebilir Kalkınma

Danışma Kurulu Üyesi

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Nevin Halıcı Yemek Kültürü VakfıSürdürülebilir Kalkınma

Başkan

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Eskişehir SKAL (Turizm) Kulübü Derneği

Yönetim Kurulu Üyesi

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Aşçılık Okulu Mezunları DerneğiSürdürülebilir Kalkınma

Yönetim Kurulu Üyesi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Kasım 2022

Kasım 2022

TÜBİTAK Projesi

2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı, Anadolu Üniversitesi, Türkiye

Bilimsel Danışmanlıklar

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED)

Anadolu Üniversitesi, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, Türkiye

Akademik Dolaşım Faaliyetleri

2023 - 2023

2023 - 2023

Erasmus Programı

Eğitim Alma

Kobenhavns Universitet (University of Copenhagen), Danimarka

Ödüller

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Birincilik ÖdülüSürdürülebilir Kalkınma

İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Tasarım Ve Prototipleme Merkezi

Ocak 2019

Ocak 2019

Osmanlı ve Türk Mutfağı Üstün Başarı Sertifikası

Türk Aşçı Haberleri

Ocak 2019

Ocak 2019

Makale Performans Ödülü

Anadolu Üniversitesi

Ocak 2013

Ocak 2013

“Uludağ’ın Zirvesindekiler” başarı ödülü

Uludağ Üniversitesi

Ocak 2012

Ocak 2012

“Uludağ’ın Zirvesindekiler” başarı ödülü

Uludağ Üniversitesi

Sanatsal Etkinlik

Ağustos 2017

Ağustos 2017

“Ekmek İsraf Edilemez”. İsraf Konulu Karma Sergi.

GÜLDEMİR O.

Eylül 2016

Eylül 2016

Osmanlı Yemekleri Fotoğraf Sergisi

GÜLDEMİR O.



Davetli Konuşmalar

Haziran 2024

Haziran 2024

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Program Geliştirme Çalıştayı

Çalıştay

Millî Eğitim Bakanlığı, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü-Türkiye

Aralık 2023

Aralık 2023

Moderatör, Müşterin Kadar Yaratıcısın: Mutfakta Ar-Ge Süreci Nasıl Yönetilir?

Seminer

Culinary Forum, Antalya-Türkiye

Aralık 2023

Aralık 2023

Moderatör, Gastronomi Enstitüsü Çalıştayı, Gastronomy Institute Workshop

Çalıştay

Yükseköğretim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Sergi Salonu, Ankara-Türkiye

Kasım 2023

Kasım 2023

Türk Mutfağı ve Sofra Düzeni

Konferans

Yeni Güne Merhaba, Diyanet TV-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1

Jüri Üyelikleri

Aralık-2023

Aralık 2023

Yarışma

20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, Yarışmalar - Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED)

Yayıncılık Etkinlikleri

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi (ANAMEUD)

Dergi Yayıncılığı

Sürdürülebilir Kalkınma
Güldemir O.